BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Page 3 of 16 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by Dinz on Tue 23 Feb - 11:30

Oleh kerana tahap kesedaran yg tinggi dlm menjana eko system yg semakin longlai nie, maka perbanyakkan eco - ride, demi merealisasikan kecintaan anda terhadap alam sekitar.
Bila lagi nak tengok khazanah alam [You must be registered and logged in to see this image.]


Saya musti pilih.......

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by Apai on Tue 23 Feb - 11:36

Dinz wrote:Oleh kerana tahap kesedaran yg tinggi dlm menjana eko system yg semakin longlai nie, maka perbanyakkan eco - ride, demi merealisasikan kecintaan anda terhadap alam sekitar.
Bila lagi nak tengok khazanah alam [You must be registered and logged in to see this image.]


Saya musti pilih.......

Aku sokong tanpa berbelah bagi.......keindahan alam semulajadi dah semakin kurang...errr...kalau ecoride nak kena pakai motor offroad macam KLE tu ke?

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by jimf on Tue 23 Feb - 11:47

[quote="Apai"]
Dinz wrote:Aku sokong tanpa berbelah bagi.......keindahan alam semulajadi dah semakin kurang...errr...kalau ecoride nak kena pakai motor offroad macam KLE tu ke?

Bukan KLE laaa... pakai DR mcm Chef bob punya...kat trapik light pun leh redah offroad jugak....tapi lepas tu..... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by jimf on Tue 23 Feb - 11:51

mmm...biar betul...
murah ni....deposit rm0 lagi tu...
moto ni mencemarkan ecosystem tak?... Very Happy

[You must be registered and logged in to see this link.]

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by jimf on Tue 23 Feb - 11:54

sapa ada bonus lebih...poket pun penuh...cepat...
ni mmg berbaloi baloi....tak pernah aku jumpa mesia cbr600 harga rm20k ni...

[You must be registered and logged in to see this link.]

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by nawza on Tue 23 Feb - 11:55

salam ilmiah....

Pak Dinz dah mcam Karam Sing walia plak...

" anak kera di susukan anak sendiri kelaparan..." jaga lah alam sekitar..demi generasi masa hadapan... Dinz Walia melaporkan utk tv zzrianz....huaa..haaa Twisted Evil

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by Adik Kecil on Tue 23 Feb - 12:00

salampagi...takziah buat ware....

adik nak ikut eco ride...bila nak pegi?...lambat kena tinggal tak?..heheh jgn marah bang bosa

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by jefnoka1 on Tue 23 Feb - 12:04

ngeri arr tgk gambar2 bukti gloal warming... London summer tahun 70an max temp 25 C jer... Tahun lepas dicatatkan 33C...

Mungkin filem 2012 tu mmg akan jadi kenyataan... Saintis bimbang gas methane yg byk terperangkap bwh ais akan terlepas ke persekitaran dan membentuk bola2 api... Ngeri wehhhh...

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by afaris06 on Tue 23 Feb - 12:06

pak din...dh send msg..tq

afaris06

Posts : 548
Join date : 20/01/2010
Age : 25
Location : Bangi-PJ-Api-api

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by afaris06 on Tue 23 Feb - 12:08

kalau nk buat eco ride kene pakai basikal...baru x mencemarkan alam sekitar...amacam..

afaris06

Posts : 548
Join date : 20/01/2010
Age : 25
Location : Bangi-PJ-Api-api

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by nawza on Tue 23 Feb - 12:14

balik kang den nak poie mesejid ler....skarang pun bilo malam dah teghaso bahang..! jom poie ride ke mesejid.... cheers

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by fie on Tue 23 Feb - 12:43

tq.. semua...muto kene baring kan utk buat tread baru ye..

p/s terima kasih all..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by Adik Kecil on Tue 23 Feb - 12:47

tak payah baringkanlah abng fie.....double stand jer....

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by awestol on Tue 23 Feb - 12:47

jimf wrote:sapa ada bonus lebih...poket pun penuh...cepat...
ni mmg berbaloi baloi....tak pernah aku jumpa mesia cbr600 harga rm20k ni...

[You must be registered and logged in to see this link.]

ambo dah p tengok dah mtr ni,cat kena buat lain,dari jauh nampak elok....rangka body nampak karat,enjin bagi aku ok lagi......ada leaking skt kat bawah enjin.........body f3.......harga asal dia letak 18k kalu sembang lagi mgkn dapat 17k...tah broker mana yang nak makan percen banyak sangat.....sapa2 terigin nak tengok jom aku bawa p.......

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by jimf on Tue 23 Feb - 12:47

fie wrote:tq.. semua...muto kene baring kan utk buat tread baru ye..

p/s terima kasih all..

fie...ada beberapa org pernah buat ni..
x sure kat mana...tapi kos tak mahal...dlm rm20 aje gitu...
NKS pun leh buat kot...tapi hati2 kot diaorg buat lubang tmpt lain lak...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by afaris06 on Tue 23 Feb - 12:49

awe, ko jd ke dgn gsx tu???

afaris06

Posts : 548
Join date : 20/01/2010
Age : 25
Location : Bangi-PJ-Api-api

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by jimf on Tue 23 Feb - 12:50

awestol wrote:
ambo dah p tengok dah mtr ni,cat kena buat lain,dari jauh nampak elok....rangka body nampak karat,enjin bagi aku ok lagi......ada leaking skt kat bawah enjin.........body f3.......harga asal dia letak 18k kalu sembang lagi mgkn dapat 17k...tah broker mana yang nak makan percen banyak sangat.....sapa2 terigin nak tengok jom aku bawa p.......

perrgg broker angkat rm2k... kalu tul 17k mmg murah laa awe..
cat tu xde hal...halim ada...leh tibai color apa pun... ko angkat laa..sodap layan vietnam tu...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by Adik Kecil on Tue 23 Feb - 12:53

abang awe moto cbr tu kat mana?

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by awestol on Tue 23 Feb - 12:55

Adik Kecil wrote:tak payah baringkanlah abng fie.....double stand jer....

pastikan bila nak tap tu.betul2 90 darjah,senget sikit takpa lah.lepas buat hati2 dengan serpihan aloi tu,kalau boleh cuba keluarkan semua.
biasanya ada yang tertinggal dalam enjin sikit,lepas buat tharead ni bila tukar minyak itam tukar sekali filter.

adik kecil balik bila miggu ni..........jumaat ke sabtu....jumaat ni kalu takdak apa2 saya turun rawang....jauh ke tempat tts tu dari rawang.....
sapa yang dok rawang boleh ikut sekali p tts.

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by Raziskov on Tue 23 Feb - 12:58

Fie,
aku pernah buat thread lobang minyak hitam tu kat Kedai Ann..
kena dalam RM17 rasenyer...

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by awestol on Tue 23 Feb - 13:01

afaris06 wrote:awe, ko jd ke dgn gsx tu???

aku rasa jadi......nak cuba pakai suzy pulak.......tak pikir sangat pasal motor kencing,,,pasal pakai sistem sejukan udara gan minyak.....dan takdak break engine(takut oooo)......
dia nak lepas kat hang berapa hari yang hang p test....kenapa tak angkat?

adik kecil....
motor tu ada kat selama perak,owner tak jalan sangat ,pusing kampung je.

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by fie on Tue 23 Feb - 13:01

tq.. semua...muto kene baring kan utk buat tread baru ye..

p/s terima kasih all..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by Adik Kecil on Tue 23 Feb - 13:03

abe awe...adik kecil tak tau la balik ke idak...nak pindah opis.....kalau boleh balik ari khamis petang jam 630 dah ada kat shell tol jalan duta...nak join abgn bosa ride balik.....lambat tinggai kata abng bosa....kalau tak leh balik minggu depanlah adik kecil balik...

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by Adik Kecil on Tue 23 Feb - 13:05

abg fie tak caya adik kasitau tak payah baring ker?...

maklumlah adik kecil yang kasitau.....budak hingusan Sad

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by awestol on Tue 23 Feb - 13:07

Adik Kecil wrote:abe awe...adik kecil tak tau la balik ke idak...nak pindah opis.....kalau boleh balik ari khamis petang jam 630 dah ada kat shell tol jalan duta...nak join abgn bosa ride balik.....lambat tinggai kata abng bosa....kalau tak leh balik minggu depanlah adik kecil balik...

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by Sponsored content Today at 7:12


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 16 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum