BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Page 2 of 16 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by xxx on Mon 22 Feb - 22:31

aish..
ni main2 ni..
hehehehehe

xxx

Posts : 795
Join date : 19/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by tok wan on Mon 22 Feb - 22:36

salam...
wares..salam takziah..
pe cite mlm ni??

tok wan

Posts : 441
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by tok wan on Mon 22 Feb - 23:30

mlm ni mlm jumaat ke ????
sunyi gilo...asal kawe masuk je x dok org...
pencen arrrrrrr..

tok wan

Posts : 441
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by jimf on Tue 23 Feb - 0:03

Adam....xpe...eden paham... Tupaiooo mmg laa selowww...kena lak bawa besi kt peha... Bertambah selowww la sebiji cam porum ni...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by azamreeves on Tue 23 Feb - 0:10

salam malam.dah lewat nih.aku lock dulu yek.

azamreeves

Posts : 225
Join date : 20/01/2010
Location : UIA-JB-SG Besar

View user profile http://azamreeves.blog.com/

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by tok wan on Tue 23 Feb - 0:14

Berak dulu la.......

tok wan

Posts : 441
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by Raziskov on Tue 23 Feb - 0:15

Nak tido ke tak...nak tido ke tak..... drunken Sleep

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by Izzul on Tue 23 Feb - 0:32

tido leee

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by awestol on Tue 23 Feb - 0:33

5-Mase saya nak bukak head enjin, saya rase 2~3 dari 4 skru longgar tapi saya abaikan sebab mungkin vibration yang buar die longgar, tapi mase nak ketatkan balik, rase macam loose jek. pusing banyak kali pon same jugak. skru yang loose tu ade sebelah kiri head. problem beso ke tu??
4 Screw atas utk menutup head tu ke?..cuba check screw tu..sama ade thread pada screw tu dah takde..kalau screw still ade bunga..kompom thread dalm lobang tu yg dah makan...ni kena tanya kedai pomen atau kengkawan..mane tau ade yg boleh buat thread utk lobang screw tu...

salam izzul........

kalu kekawan ada satu alat,aku panggil "haly coil" kat sana aku tak tau orang panggil apa.....bila thread dah tak ada,dia kena tap balik lubang tu pastu kena masukkan haly coil ni.jadi macam thread asal balik,alat ni mai satu set gan mata tap sekali gan coil.mata tap dia lain dari yang biasa kita guna.hanga dia lebih kurang rm200 untuk satu jenis skru....aku rasa skru untuk penutup head tu sais M6.
untuk penahan skru camshaf juga biasa loose,boleh jugak guna haly coil ni.yang ni jugak aku biasa kena,habis skru pada bahagian exzos loose......masuk haly coil........ ok balik.yang jadi loose ni pasal poman iket skru ketat terlampau,tak ikut speck tock skru tu.material head tu aloi aluminium je,skru tu besi tahan karat......
pengalaman aku yang tak seberapa. harap dapat membantu

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by Izzul on Tue 23 Feb - 0:41

oh. tenkiu bang awe... barang ni biase pakai sekalu ke boleh gune slalu?? mane boleh cari bende ea bang??

pomen kalau ikut sedap die kite la yg kene. kalau ok haly coil ni, memang tak kesah la thread haus memanjang. What a Face info baek ni bang, dah kire membantu sgt2.... tenkiu...

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by awestol on Tue 23 Feb - 0:57

Izzul wrote:oh. tenkiu bang awe... barang ni biase pakai sekalu ke boleh gune slalu?? mane boleh cari bende ea bang??

pomen kalau ikut sedap die kite la yg kene. kalau ok haly coil ni, memang tak kesah la thread haus memanjang. What a Face info baek ni bang, dah kire membantu sgt2.... tenkiu...

haly coil ni hang boleh tanya kat kedai hardware besar,biasanya kena order....pasal jarang orang pakai.......tapi elok hang tanya orang yang mahir atau poman yang biasa buat.yang penting masa nak buat taping tu.kalu senget teruk jadinya....kalu ikut catalog yang aku tengok tu,tak silap aku RS company........ada tiga jenis tap yang boleh kita guna untuk tiga keadaan kerosakan thread tu......tapi 1 tap pun dah dekat 1 ratus lebih.

betul la kata hang,poman yang tak mau pening kepala...dia suruh tukar head seketul.....tuan motor yang pening kepala lepas tu.rabak poket...haed bukanya murah weiiiiiiiiiiiii.....

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by azamreeves on Tue 23 Feb - 1:23

head ribannn..baik ko suruh kedai buat.sebab aku pun dah tukar head aku disebabkan rethread pun xleh gi dahhh

azamreeves

Posts : 225
Join date : 20/01/2010
Location : UIA-JB-SG Besar

View user profile http://azamreeves.blog.com/

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by Raziskov on Tue 23 Feb - 4:48

salam sebelum suboh..
sungguh ilmiah perbincangan malam ini... Razz Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by fie on Tue 23 Feb - 8:13

salam pagi...
1.klu treat kat tempat minyak itam tu loose camne ye...

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by eddy_Gpang on Tue 23 Feb - 8:54

salam pagi, al-fatihah & takziah untuk family wares

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by Apai on Tue 23 Feb - 9:21

fie wrote:salam pagi...
1.klu treat kat tempat minyak itam tu loose camne ye...

Salam Sume!...
Aku cuba jawap ye!.....Kalau treat kat tempat minyak tu loose maka minyak itam akan keluar macam hingus meleleh...bergantung kpd tahap 'loose'....makin besar loose makin lajulah minyak itam akan keluar......

Pergh!...Pertama kali aku jawap soklan ilmiah nie!....

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by fie on Tue 23 Feb - 9:33

boleh ejust tak tmpat yg longar tu..
misalnye plastic surgery ke..wellding ke?..
angioplasty ke??

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by awestol on Tue 23 Feb - 9:45

fie wrote:salam pagi...
1.klu treat kat tempat minyak itam tu loose camne ye...

salam fie......
kalu thareat minyak hitam loose.kat kedai s.part ada jual skru yang besar sedikit sais daripada yang lama.bila nak pasang dia kena buat thareat baru dan mengunakan mata tap yang sais baru.elok-elok hantar kedai aja.nak buat pun susah,pasal lubang skru tu di bawah enjin.aku beli dulu dalam rm5 lebih kurang saja tapi buat sendiri.kalu hantar kedai mgkn lebih lagi.mata tap pun aku pimjam kat kedai poman kawan aku.
harap dapat membantu

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by eddy_Gpang on Tue 23 Feb - 9:50

fie wrote:salam pagi...
1.klu treat kat tempat minyak itam tu loose camne ye...

fie, loose sebab thread dah makan @ sebab ada crack? macam motor kamal (yg dulu), kat blok tempat kuar minyak itam tu yang crack tu dah crack. cuba ko check dulu

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by azamreeves on Tue 23 Feb - 10:00

mak aih...ilmiahla korang arinih

azamreeves

Posts : 225
Join date : 20/01/2010
Location : UIA-JB-SG Besar

View user profile http://azamreeves.blog.com/

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by Apai on Tue 23 Feb - 10:48

ilmiah tu ok...ilmiang tu yang tak ok... Razz

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by jimf on Tue 23 Feb - 10:54

tunggu laa autie ctmiang masuk....kompom jadi ilmiang smpi tergaru2 bontot... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by jefnoka1 on Tue 23 Feb - 11:05

salam pagi zzrianz...
Boring bagai nak rak terpakso masok
Seminar Kesedaran Alam Sekitar...
Muto reput kito keluarkan byk jugak CO2 kot...

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by Apai on Tue 23 Feb - 11:15

jefnoka1 wrote:salam pagi zzrianz...
Boring bagai nak rak terpakso masok
Seminar Kesedaran Alam Sekitar...
Muto reput kito keluarkan byk jugak CO2 kot...

Elok seminar tu.....kita mesti pikirkan generasi akan dtg....Bumi dah semakin lama semakin rosak akibat dari sikap manusia....Sian gak nengok anak2 aku tak dpt mandi manda kat sungai macam aku kecik dulu2.....tak dpt panjat pokok buah2han sebab dah takde pokok buah yg ditanam....dulu zaman aku kecik mmg best......

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by jimf on Tue 23 Feb - 11:19

Kesedaran tahap kerajaan langit ni...
mmg elok sangat laa kalu jadi fasilitator kem remaja anjuran JBL tu.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V12 - Pemalas tul admin..aku jugak kena buka (22/2/10)

Post by Sponsored content Today at 12:02


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 16 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum