Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Page 1 of 16 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by Raziskov on Sun 26 Sep - 15:33

Version dulu:
[You must be registered and logged in to see this link.]

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by furqaan on Sun 26 Sep - 15:47

No wahiddddddddddddddd.......................bangga la naik podium...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by bad43 on Sun 26 Sep - 16:39

salam semua. haus lagi.. penatnya

bad43

Posts : 61
Join date : 28/01/2010
Age : 37
Location : KL - Putrajaya-Aloq setaq

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by gilababan on Sun 26 Sep - 16:49

Nomo 3... jadila... hehehehe..

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by syd on Sun 26 Sep - 17:01

Salam baru balik dari Awana dgn Geng Dark knight (GDK)! Bertiang2 Sya ngn Nijuan ditinggalkan oleh GDK, siap nyanyi lagu Rafeah Buang kat blakang (Ride Santai la kunun yeeerr!). Sampai saja simpang naik Awana, GDK hamik keputusan nak merasa CofeeBean kat Kayangan. Sya ngn Nijuan terpaksa akur dgn kondisi motor yg serba kekurangan; hanya mampu meneguk KopiBin kat cafe jer..uhuk.

Setelah menelan kabus kat Kayangan, barulah GDK join kami kat cafe (x jadi minum kopi mahal). Lebih kurang kul 1230 barulah kami turun dari Awana. Lagi skali, berkona2 ku ditinggalkan.....Straight line apatah lagii. (Hapgreedd lepas ni!!!)

Sya singgah ke Sentul nak tukar sporcket standard n tukar break pad. Rupa2nya detect benda lain. Oilseal Fork sblh kanan dah bocor. so, menitik kat breakpad, dats why break dpan x makan.

Gedebak-gedebuk..dekt 3 jam kat bengkel. Program geli2 terpaksa ditunda ke sebelah malam...sekian...



syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by jimf on Sun 26 Sep - 17:47

Sya...bukan kopi mahal laa... Tp psl kena halau dgn pak polisi... "Bang...bang...moto reput takleh parking sini...ni spare utk lotus aje"..
Gitulaaa citernya...
Wassallam

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by furqaan on Sun 26 Sep - 18:37

Dark Knight... tue saja jer ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by syd on Sun 26 Sep - 19:22

jimf wrote:Sya...bukan kopi mahal laa... Tp psl kena halau dgn pak polisi... "Bang...bang...moto reput takleh parking sini...ni spare utk lotus aje"..
Gitulaaa citernya...
Wassallam

Apa nak kata...gitula nasib motor reput. Kitorg dah tau mesti kena halau punya. tu yg malas nak lepak tu ngehehe...-sttemnt cover!. Tambah pulak siap motor nnti terkencing2 depan cofeebean, campur dgn motor buat magik kuar asap, siap ada moto CB4 yg sebu, Ada pulak yg buat summersault lagi.... fuh!! boleh malu tahap meroyan tuuu...

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by Vistana1 on Sun 26 Sep - 20:38

Salam Semua......

Lepas anak UPSR ni...dah 3 hari teman tengok wayang. Dari citer Legend of the Fist sampai laaa Senario and Magika....budak ticket tu pun dah kenal...motor selimut je cuti ni

Vistana1

Posts : 875
Join date : 24/01/2010
Age : 44
Location : Sg Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by gilababan on Sun 26 Sep - 23:29

Bila la aku nk sampai awana? Huhu..

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by Dinz on Mon 27 Sep - 0:00

Amm wrote:
Salam kelawang and awana...Safe ride sumer...
Teman OTW nasi ganja kat Ipoh...

ManCal wrote:
aiyoyo...kak amm nape xjak teman..ride ke ipoh pekena nasik ganja...


Semenjak beli baju perang nie, ride pun jejauh je..

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by ariff908 on Mon 27 Sep - 1:00

syd wrote:Salam baru balik dari Awana dgn Geng Dark knight (GDK)! Bertiang2 Sya ngn Nijuan ditinggalkan oleh GDK, siap nyanyi lagu Rafeah Buang kat blakang (Ride Santai la kunun yeeerr!). Sampai saja simpang naik Awana, GDK hamik keputusan nak merasa CofeeBean kat Kayangan. Sya ngn Nijuan terpaksa akur dgn kondisi motor yg serba kekurangan; hanya mampu meneguk KopiBin kat cafe jer..uhuk.

Setelah menelan kabus kat Kayangan, barulah GDK join kami kat cafe (x jadi minum kopi mahal). Lebih kurang kul 1230 barulah kami turun dari Awana. Lagi skali, berkona2 ku ditinggalkan.....Straight line apatah lagii. (Hapgreedd lepas ni!!!)

Sya singgah ke Sentul nak tukar sporcket standard n tukar break pad. Rupa2nya detect benda lain. Oilseal Fork sblh kanan dah bocor. so, menitik kat breakpad, dats why break dpan x makan.

Gedebak-gedebuk..dekt 3 jam kat bengkel. Program geli2 terpaksa ditunda ke sebelah malam...sekian...

aik?berkona2 kena tinggal?bukan masa turun tu sya ke yg tinggalkan abg ngan fie jauh di belakang?mmg marbeles la sya cornering..lagi 2 bulan dah leh saing ngan adam nih.....takut la abang nak ride awana skali ngan sya lagi....



ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by adambikers on Mon 27 Sep - 8:33

selamat pagi sume!

jom bekerja!!!

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by kamalia on Mon 27 Sep - 8:40

jom!

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by mat zzr on Mon 27 Sep - 8:57

salam pagi..

ada sedikit info nak kongsi...terutama yng pakai zzr 500...

semalam aku buat solo ride makan asam pedas ikan pari di restoran haji seninn melaka...jalan nak ke muar...

dari KL aku isi full tank...di hiway aku menten 170 - 190 kmj....bila sampai di dataran pahlawan melaka...jarum meter petrol tunjuk hampir merah...

hala balik plak...naik berdua dgn skendel dari melaka...

aku menten 120 - 140 kmj....sampai rumah di ampang meter petrol tunjuk 3/4 saja...byk lagi lebih petrol dlm tank...

kesimpulannya - zon ekonomi ialah range 120 - 140 kmj utk zzr 500...

lupa plak...masa aku bawak 190 kmj ada fire blade bagi high beam...aku rasa mesti dia lari 240 kmj tu...perghhh...

sekian...


mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by kamalia on Mon 27 Sep - 8:58

Mat,
brp km dari start kamu isi petrol hingga merah?

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by mat zzr on Mon 27 Sep - 9:11

kamalia wrote:Mat,
brp km dari start kamu isi petrol hingga merah?

hala pergi...trip meter clock 146 km saja...naik sorang...

hala balik 156 km saja...naik 2 orang...

masa berenti tunggu hujan teduh di RnR seremban...aku sempat sembang dgn presiden kelab motor GSBC...dia pakai fireblade...

ramai gak biker yg berteduh...semuanya motor atas 750cc...terasa kecik plak motor aku ni...terus aku parking belakang toilet..

sekain..


mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by ariff908 on Mon 27 Sep - 9:46

syd wrote:
jimf wrote:Sya...bukan kopi mahal laa... Tp psl kena halau dgn pak polisi... "Bang...bang...moto reput takleh parking sini...ni spare utk lotus aje"..
Gitulaaa citernya...
Wassallam

Apa nak kata...gitula nasib motor reput. Kitorg dah tau mesti kena halau punya. tu yg malas nak lepak tu ngehehe...-sttemnt cover!. Tambah pulak siap motor nnti terkencing2 depan cofeebean, campur dgn motor buat magik kuar asap, siap ada moto CB4 yg sebu, Ada pulak yg buat summersault lagi.... fuh!! boleh malu tahap meroyan tuuu...

tp mmg marbeles la unkel jim layan corner kat atas tu sya.tak mcm moto reput pun....

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by jimf on Mon 27 Sep - 10:01

gilababan wrote:Bila la aku nk sampai awana? Huhu..

awana tak best laa bai... kejap sangat hehe...mamak pn xde, tukar pakcik yg open kedai tu siang mlm pagi petang...
ghimeh nak tanya pakcik tu bila dia tido...tp aku tak kasi takut dia kena pelempang lak kang dgn pakcik tu hehe..

layan bukit ferisa laaa lepas ni... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by jimf on Mon 27 Sep - 10:02

mat zzr wrote:dari KL aku isi full tank...di hiway aku menten 170 - 190 kmj....bila sampai di dataran pahlawan melaka...jarum meter petrol tunjuk hampir merah...


perggg laju giloss... ni saing auntie amm menten 19kmj...
ko punya visor tak tercabut lagi ke?

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by Dinz on Mon 27 Sep - 10:07

mat zzr wrote:
aku menten 120 - 140 kmj....sampai rumah di ampang meter petrol tunjuk 3/4 saja...byk lagi lebih petrol dlm tank...

kesimpulannya - zon ekonomi ialah range 120 - 140 kmj utk zzr 500...



Zon ekonomi juga bagi ER6 - dgn halaju tersebut, penggunaan minyak adalah sebanyak RM10 dari Shah Alam ke RnR Temerloh (kilometer aku tak ingat)

Bagi CC250 dan CC400 - penggunaan minyak adalah dabel

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by mat zzr on Mon 27 Sep - 10:09

jimf wrote:
mat zzr wrote:dari KL aku isi full tank...di hiway aku menten 170 - 190 kmj....bila sampai di dataran pahlawan melaka...jarum meter petrol tunjuk hampir merah...


perggg laju giloss... ni saing auntie amm menten 19kmj...
ko punya visor tak tercabut lagi ke?

laju?????????...ko belum tengok motor lain yg potong aku...moto geng bontot tajam...
aku pakai helem hitam...makan asam pedas kat melaka best oo...aku makan asam pedas ikan jenahak...sotong/ketam/udang celup tepung jugak...

yg aku belajar ialah...kalau nak dapat top speed max....gear 1 tarik sampai 90 kmj..gear 2 sampai 140..gear 3 sampai 160..gear 4 sampai 180...gear 5 dan 6 tak byk beza pun...mana aku mampu saing ER6F kak amm...aku motor reput...sampai rumah terus aku ketatkan skru mana mana yg patut...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by mat zzr on Mon 27 Sep - 10:11

Dinz wrote:
mat zzr wrote:
aku menten 120 - 140 kmj....sampai rumah di ampang meter petrol tunjuk 3/4 saja...byk lagi lebih petrol dlm tank...

kesimpulannya - zon ekonomi ialah range 120 - 140 kmj utk zzr 500...



Zon ekonomi juga bagi ER6 - dgn halaju tersebut, penggunaan minyak adalah sebanyak RM10 dari Shah Alam ke RnR Temerloh (kilometer aku tak ingat)

Bagi CC250 dan CC400 - penggunaan minyak adalah dabel

wah ..pak dinz...tahniah sebab dah upgred ke ER6...ini mesti dah buat ujikaji...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by Dinz on Mon 27 Sep - 10:11

Mat ZZR,
Senang hati nampak makan ikan bakar sorang-sorang Very Happy

Petang ni kira jadila openg table kat Amjal. Ajis cakap bonus dah masuk..

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by mat zzr on Mon 27 Sep - 10:15

Dinz wrote:Mat ZZR,
Senang hati nampak makan ikan bakar sorang-sorang Very Happy

Petang ni kira jadila ajis openg table kat Amjal. Ajis cakap bonus dah masuk..

bukan ikan bakar lah..asam pedas ikan jenahak...berpeluh makan...

betul ke ajis nak belanja amjal?....murah rezeki...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by Sponsored content Today at 4:20


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 16 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum