Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Page 2 of 16 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by jimf on Mon 27 Sep - 10:16

mat zzr wrote:yg aku belajar ialah...kalau nak dapat top speed max....gear 1 tarik sampai 90 kmj..gear 2 sampai 140..gear 3 sampai 160..gear 4 sampai 180...gear 5 dan 6 tak byk beza pun...mana aku mampu saing ER6F kak amm...aku motor reput...sampai rumah terus aku ketatkan skru mana mana yg patut...

kito geng reput camtu laaa man...
ghimeh smpi aje awana, bracket screw cover rantai dah patah...
terkontang kanting laaa menatang tu...
dulu maso pakai zephy pun samo gak.. siap cabut pegang kat tangan tunjuk kat den...(maso ataih moto tu)..
marbelos tul laa mamat tu...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by Dinz on Mon 27 Sep - 10:18

mat zzr wrote:

wah ..pak dinz...tahniah sebab dah upgred ke ER6...ini mesti dah buat ujikaji...

En mat, org lain yang hupgred. Aku tumpang bangga je sebab diaorang tak tinggalkan aku.. Smile

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by mat zzr on Mon 27 Sep - 10:19

jimf wrote:
mat zzr wrote:yg aku belajar ialah...kalau nak dapat top speed max....gear 1 tarik sampai 90 kmj..gear 2 sampai 140..gear 3 sampai 160..gear 4 sampai 180...gear 5 dan 6 tak byk beza pun...mana aku mampu saing ER6F kak amm...aku motor reput...sampai rumah terus aku ketatkan skru mana mana yg patut...

kito geng reput camtu laaa man...
ghimeh smpi aje awana, bracket screw cover rantai dah patah...
terkontang kanting laaa menatang tu...
dulu maso pakai zephy pun samo gak.. siap cabut pegang kat tangan tunjuk kat den...(maso ataih moto tu)..
marbelos tul laa mamat tu...

masa kat RnR seremban...majoriti superbike pletnya WTx atau pun WUx.....semuanya motor baru less than a year..aku plak 16 years....jauh beza tu...

tapi aku tetap setia dgn zzr scrap aku ni...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by mat zzr on Mon 27 Sep - 10:20

Dinz wrote:
mat zzr wrote:

wah ..pak dinz...tahniah sebab dah upgred ke ER6...ini mesti dah buat ujikaji...

En mat, org lain yang hupgred. Aku tumpang bangga je sebab diaorang tak tinggalkan aku.. Smile

tak yah la malu malu pak dinz...tak perlu nak cover...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by jimf on Mon 27 Sep - 10:24

mat zzr wrote:masa kat RnR seremban...majoriti superbike pletnya WTx atau pun WUx.....semuanya motor baru less than a year..aku plak 16 years....jauh beza tu...

tapi aku tetap setia dgn zzr scrap aku ni...

haah...sama laaa tu dongan den maso naik awana semlm...
den nengok semuooooo moto lamo ajo... kitaorg ajo semua moto baru...
bangga siottt heheh.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by mat zzr on Mon 27 Sep - 10:26

jimf wrote:
mat zzr wrote:masa kat RnR seremban...majoriti superbike pletnya WTx atau pun WUx.....semuanya motor baru less than a year..aku plak 16 years....jauh beza tu...

tapi aku tetap setia dgn zzr scrap aku ni...

haah...sama laaa tu dongan den maso naik awana semlm...
den nengok semuooooo moto lamo ajo... kitaorg ajo semua moto baru...
bangga siottt heheh.... Razz

tahniah...senyap senyap dah upgred...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by kudud on Mon 27 Sep - 10:30

silent silent silent

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by jimf on Mon 27 Sep - 10:35

mat zzr wrote:
jimf wrote:
mat zzr wrote:masa kat RnR seremban...majoriti superbike pletnya WTx atau pun WUx.....semuanya motor baru less than a year..aku plak 16 years....jauh beza tu...

tapi aku tetap setia dgn zzr scrap aku ni...

haah...sama laaa tu dongan den maso naik awana semlm...
den nengok semuooooo moto lamo ajo... kitaorg ajo semua moto baru...
bangga siottt heheh.... Razz

tahniah...senyap senyap dah upgred...

biasalaaa... zzrianz kan suka mrendah diri... psl mmg rendah pun... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by ariff908 on Mon 27 Sep - 10:38

Dinz wrote:
mat zzr wrote:
aku menten 120 - 140 kmj....sampai rumah di ampang meter petrol tunjuk 3/4 saja...byk lagi lebih petrol dlm tank...

kesimpulannya - zon ekonomi ialah range 120 - 140 kmj utk zzr 500...



Zon ekonomi juga bagi ER6 - dgn halaju tersebut, penggunaan minyak adalah sebanyak RM10 dari Shah Alam ke RnR Temerloh (kilometer aku tak ingat)

Bagi CC250 dan CC400 - penggunaan minyak adalah dabel

tahniah pakdin..sonyap2 jo dah hupgred er6...dah masuk er6 clan dah nih...

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by ariff908 on Mon 27 Sep - 10:40

jimf wrote:
mat zzr wrote:
jimf wrote:
mat zzr wrote:masa kat RnR seremban...majoriti superbike pletnya WTx atau pun WUx.....semuanya motor baru less than a year..aku plak 16 years....jauh beza tu...

tapi aku tetap setia dgn zzr scrap aku ni...

haah...sama laaa tu dongan den maso naik awana semlm...
den nengok semuooooo moto lamo ajo... kitaorg ajo semua moto baru...
bangga siottt heheh.... Razz

tahniah...senyap senyap dah upgred...

biasalaaa... zzrianz kan suka mrendah diri... psl mmg rendah pun... Very Happy

ajis..jimf kutuk ko..

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by nawza on Mon 27 Sep - 11:15

salam...

Man..awat trun melake x roger....kan dah dokek kat ghumah den tue....!! tauuu laaa moto 500cc...mano nak singgah org yg x do moto...huhhh...lenkali klau msuk kws den x bgtau..mau den cabut pluggg....huaa..haa...!

Pak dinz..tahniah dah hupgred....!!

Jis...agak ehh hari nie mmg hari sekutuk kooo leee...kat fb pun kena..kek porum pun kena....huaa..haaa...huaa..haa..redhooo joo laaa....!

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by ziex69 on Mon 27 Sep - 11:38

ariff908 wrote:

tahniah pakdin..sonyap2 jo dah hupgred er6...dah masuk er6 clan dah nih...


Patutla masa TTS aritu asik citer pasal ER6 jer, pastu siap bincang senyap2 ngan Halim.... skejap2 tunjuk kat motor ZZR250 skejap2 tunjuk jari, cam tunjuk harga jer...

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by jimf on Mon 27 Sep - 11:45

ziex69 wrote:
ariff908 wrote:

tahniah pakdin..sonyap2 jo dah hupgred er6...dah masuk er6 clan dah nih...


Patutla masa TTS aritu asik citer pasal ER6 jer, pastu siap bincang senyap2 ngan Halim.... skejap2 tunjuk kat motor ZZR250 skejap2 tunjuk jari, cam tunjuk harga jer...

dio tunjuk tu pasal nak tmbh sticker raksasa pulak... monster dah ado...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by jimf on Mon 27 Sep - 11:47

sya mano ni...baco berito ko...??
mmg power tul minah ni bawa moto...
leper semacam ajo... habis semuo kono tinggal... dongan cb4 pun makan asap jo...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by ziex69 on Mon 27 Sep - 11:50

jimf wrote:

dio tunjuk tu pasal nak tmbh sticker raksasa pulak... monster dah ado...

Apa kena mengena ngan ER6? scratch

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by ariff908 on Mon 27 Sep - 11:52

jimf wrote:sya mano ni...baco berito ko...??
mmg power tul minah ni bawa moto...
leper semacam ajo... habis semuo kono tinggal... dongan cb4 pun makan asap jo...

setuju...mmg mantap la minah ni meleper...z7 pun dio kitai sambil senyum jo...teringat awek yg pakai helmet pink yg kitai adam dulu....tak lamo sya jd mcm tu la...tu yg dengar2 nak angkat cbr600 tuh

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by Amm on Mon 27 Sep - 11:53

jimf wrote:

perggg laju giloss... ni saing auntie amm menten 19kmj...
ko punya visor tak tercabut lagi ke?[/quote]

SALAM PAGI....
Ni pasai apa nama teman ada filem biru......
Bila nak lefak Yik Foong... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by ziex69 on Mon 27 Sep - 11:53

ariff908 wrote:
jimf wrote:sya mano ni...baco berito ko...??
mmg power tul minah ni bawa moto...
leper semacam ajo... habis semuo kono tinggal... dongan cb4 pun makan asap jo...

setuju...mmg mantap la minah ni meleper...z7 pun dio kitai sambil senyum jo...teringat awek yg pakai helmet pink yg kitai adam dulu....tak lamo sya jd mcm tu la...tu yg dengar2 nak angkat cbr600 tuh

aku pun setuju minah ni mantap. tgk dia bawak ejora masa balik TTS pun dah bole agak dah... Razz

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by jimf on Mon 27 Sep - 11:56

ziex69 wrote:aku pun setuju minah ni mantap. tgk dia bawak ejora masa balik TTS pun dah bole agak dah... Razz

apa kena mengena dgn openg house ni?... scratch

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by hi-wayMAN on Mon 27 Sep - 11:57

salam pagi fork bocor lagi..... Mad
huishhhh...gerun la dengo crite pepagi dah sembang pasal muto gadang....
muto reput macam den ni asyik rabak poket yo nak menten.... Crying or Very sad

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by Amm on Mon 27 Sep - 11:58

jimf wrote:
ziex69 wrote:aku pun setuju minah ni mantap. tgk dia bawak ejora masa balik TTS pun dah bole agak dah... Razz

apa kena mengena dgn openg house ni?... scratch

Masa balik TTS sebab nak buang lumut Nijuan dari aut stesen bounce

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by jimf on Mon 27 Sep - 11:58

hi-wayMAN wrote:salam pagi fork bocor lagi..... Mad
huishhhh...gerun la dengo crite pepagi dah sembang pasal muto gadang....
muto reput macam den ni asyik rabak poket yo nak menten.... Crying or Very sad

bocor?? suruh apai letak gam 901 aje...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by ziex69 on Mon 27 Sep - 12:00

jimf wrote:
bocor?? suruh apai letak gam 901 aje...

Apa kena mengena ngan apai? scratch

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by jimf on Mon 27 Sep - 12:24

ziex69 wrote:
jimf wrote:
bocor?? suruh apai letak gam 901 aje...

Apa kena mengena ngan apai? scratch

adusss letih camni... kalu berani jom settle kat amjal laaaa.....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by hi-wayMAN on Mon 27 Sep - 12:25

mcm besh la plak kalu gi amjal ari ni... Very Happy

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 46 - Open Haus tak abis lagi ke?... (20/9/10)

Post by Sponsored content Today at 20:17


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 16 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum