Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Page 3 of 16 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by Chef Bob on Thu 5 Aug - 8:34

Selamat pagi semua....

[You must be registered and logged in to see this image.]

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by Amm on Thu 5 Aug - 8:46

Salam semua......
Tahniah Che Lan..... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by kamalia on Thu 5 Aug - 8:53

Chef Bob!!
[You must be registered and logged in to see this image.]

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by Dinz on Thu 5 Aug - 9:19

farislan wrote:Salam klawang smua...beginilah naseeebb rider cacat...mlm berjago..siang membuto....motor dah berkarat...rider berputih mato...ku sangko gersang se purnama ajo...tpi 2 purnama terpaksa ku nanti dlm gelisah...

Gersang nak naik motor ka Che Lan?

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by mat zzr on Thu 5 Aug - 9:30

salam bulan posa....

sempena bulan posa ni ada plan nak buat ride bukak posa makan sifud mcm kita buat kat melaka dulu ke...dulu mkn kat umbai..kali ni tukar tempat lah...mungkin anjung batu atau portugis setelment..kalau tak silap aku ride dulu tahun 2008.

mungkin nawza ada tempat lagi best..maklumlah kawasan dia...

sekian...sekadar cadangan saja...tak perlu belajar bahasa tamil utk paham cadangan diatas.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by syd on Thu 5 Aug - 9:46

mat zzr wrote:salam bulan posa....

sempena bulan posa ni ada plan nak buat ride bukak posa makan sifud mcm kita buat kat melaka dulu ke...dulu mkn kat umbai..kali ni tukar tempat lah...mungkin anjung batu atau portugis setelment..kalau tak silap aku ride dulu tahun 2008.

mungkin nawza ada tempat lagi best..maklumlah kawasan dia...

sekian...sekadar cadangan saja...tak perlu belajar bahasa tamil utk paham cadangan diatas.

~Syahidah likes Mat ZZR's status

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by syd on Thu 5 Aug - 9:50


Hahahahahaaa...muka Raziskov ballet paling menjadiiiik kekekeke...

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by jimf on Thu 5 Aug - 9:55

salam pagi....

chef... apo dosa den?

sya... dah mabuk fb laa tu kekekee.... tiket wayang mantoppp dah beli?

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by syd on Thu 5 Aug - 10:03

tiket wayang ape bang Jimf?....... Neutral

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by Raziskov on Thu 5 Aug - 10:09

ohaiyo,

penat boto menobeh gumput ari ni..
lopeh ni nak cuci longkang pulak..
dah lamo den tak kojo boto2 macam ni..
harap2 boss aku naikkan gaji lopeh ni..Very Happy

Gambatte Kudasaiiii Razis-san...kimochi..kimochi.....Razz

sekian


Last edited by Raziskov on Thu 5 Aug - 10:12; edited 1 time in total

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by jimf on Thu 5 Aug - 10:17

syd wrote:tiket wayang ape bang Jimf?....... Neutral

wayang "arip - made in tganu"...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by kamalia on Thu 5 Aug - 10:22

jimf wrote:
syd wrote:tiket wayang ape bang Jimf?....... Neutral

wayang "arip - made in tganu"...

dia pun ada wayang sendiri la jimf!

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by syd on Thu 5 Aug - 10:23

Razis-san....me 'kimochi' too hehe.. flower

Hari ni off....jadi surirumah yang solehah!!
(Bang Jimf, belikan sya tiket wayang yerr..hehe)

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by mat zzr on Thu 5 Aug - 10:25

aku dah tau apsal motor aku payah nak start bila aku isi petrol fulltank..(jadi masa di Cherating dan KT)...breathing hole kat penutup tu dah reput...jadi tertutup lubang tu...bila petrol ditarik oleh carb...akan terjadi vakum dlm tangki...aliran petrol akan tak lancar utk masuk ke carb...

kalau aku isi 1/2 tank takde masalah pun...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by kamalia on Thu 5 Aug - 10:34

mat zzr wrote:aku dah tau apsal motor aku payah nak start bila aku isi petrol fulltank..(jadi masa di Cherating dan KT)...breathing hole kat penutup tu dah reput...jadi tertutup lubang tu...bila petrol ditarik oleh carb...akan terjadi vakum dlm tangki...aliran petrol akan tak lancar utk masuk ke carb...

kalau aku isi 1/2 tank takde masalah pun...

ko kena tukar tank ke?
cuba tukar pakai RON92 plak tgk camne.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by Amm on Thu 5 Aug - 10:41

RON92 tak best la Cik Kam, cuba RON Haslam....Pawer.

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by ariff908 on Thu 5 Aug - 10:58

jimf wrote:
syd wrote:tiket wayang ape bang Jimf?....... Neutral

wayang "arip - made in tganu"...

bilo pulak aku buat pilem nih?....setahu aku ade satu wayang je yg top kat panggung skang-kisah pembaca berita RTM terlampau vs terkaman limau jadian

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by kamalia on Thu 5 Aug - 11:04

Amm AA wrote:RON92 tak best la Cik Kam, cuba RON Haslam....Pawer.

RON Haslam pun tak best.
toRON lagi bes..

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by farislan on Thu 5 Aug - 11:14

mat zzr wrote:aku dah tau apsal motor aku payah nak start bila aku isi petrol fulltank..(jadi masa di Cherating dan KT)...breathing hole kat penutup tu dah reput...jadi tertutup lubang tu...bila petrol ditarik oleh carb...akan terjadi vakum dlm tangki...aliran petrol akan tak lancar utk masuk ke carb...

kalau aku isi 1/2 tank takde masalah pun...

Mat ZZR...boleh tunjuk x yg mano satu breathing hole tu?..Den dah tukar satu set penutup tank tu..pakai KIPs punyo RM 80.00..

Pak Dinz..gersang bukan sajo x leh naik motot tpi x leh naik org jugo....

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by ariff908 on Thu 5 Aug - 11:19

farislan wrote:
Mat ZZR...boleh tunjuk x yg mano satu breathing hole tu?..Den dah tukar satu set penutup tank tu..pakai KIPs punyo RM 80.00..

Pak Dinz..gersang bukan sajo x leh naik motot tpi x leh naik org jugo....
che lan..kot xleh naik org, suh org la naik che lan.. Twisted Evil

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by hi-wayMAN on Thu 5 Aug - 11:19

kamalia wrote:
Amm AA wrote:RON92 tak best la Cik Kam, cuba RON Haslam....Pawer.

RON Haslam pun tak best.
toRON lagi bes..

bunga bunga malam jemaat dah berguguran...huhuhu Razz

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by mat zzr on Thu 5 Aug - 11:31

farislan wrote:
mat zzr wrote:aku dah tau apsal motor aku payah nak start bila aku isi petrol fulltank..(jadi masa di Cherating dan KT)...breathing hole kat penutup tu dah reput...jadi tertutup lubang tu...bila petrol ditarik oleh carb...akan terjadi vakum dlm tangki...aliran petrol akan tak lancar utk masuk ke carb...

kalau aku isi 1/2 tank takde masalah pun...

Mat ZZR...boleh tunjuk x yg mano satu breathing hole tu?..Den dah tukar satu set penutup tank tu..pakai KIPs punyo RM 80.00..

Pak Dinz..gersang bukan sajo x leh naik motot tpi x leh naik org jugo....

breathing hole terletak pada lubang kunci...aku dah bukak...dalam saluran breathing hole ni banyak keladak putih...jadi aliran udara tersumbat...walaupun aku dah cuci lama lama akan tersumbat semula...KIPS punya RM 80 yea...boleh jugak aku beli...nak tukar tangki RM1600...mampuih...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by mat zzr on Thu 5 Aug - 11:35

kamalia wrote:
Amm AA wrote:RON92 tak best la Cik Kam, cuba RON Haslam....Pawer.

RON Haslam pun tak best.
toRON lagi bes..

RON92/RON95/RON97 atau V Power semua tak bagus...

fuel yg paling bagus ialah diesel....silalah cuba dulu...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by mat zzr on Thu 5 Aug - 11:38

kamalia wrote:
mat zzr wrote:aku dah tau apsal motor aku payah nak start bila aku isi petrol fulltank..(jadi masa di Cherating dan KT)...breathing hole kat penutup tu dah reput...jadi tertutup lubang tu...bila petrol ditarik oleh carb...akan terjadi vakum dlm tangki...aliran petrol akan tak lancar utk masuk ke carb...

kalau aku isi 1/2 tank takde masalah pun...

ko kena tukar tank ke?
cuba tukar pakai RON92 plak tgk camne.

aku dah refer problem ni pada welly Meru...

solution..."lu angkat la itu jek jek arr eleben...wa gelenti talak itu poblem ooo...itu tangki manyak busat.....wa ada D model...RM35K saja..."...jawapan cam ni tak payah cakap lah...pundekayam betul lah... Evil or Very Mad

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by syd on Thu 5 Aug - 12:15

mat zzr wrote:
kamalia wrote:
mat zzr wrote:aku dah tau apsal motor aku payah nak start bila aku isi petrol fulltank..(jadi masa di Cherating dan KT)...breathing hole kat penutup tu dah reput...jadi tertutup lubang tu...bila petrol ditarik oleh carb...akan terjadi vakum dlm tangki...aliran petrol akan tak lancar utk masuk ke carb...

kalau aku isi 1/2 tank takde masalah pun...

ko kena tukar tank ke?
cuba tukar pakai RON92 plak tgk camne.

aku dah refer problem ni pada welly Meru...

solution..."lu angkat la itu jek jek arr eleben...wa gelenti talak itu poblem ooo...itu tangki manyak busat.....wa ada D model...RM35K saja..."...jawapan cam ni tak payah cakap lah...pundekayam betul lah... Evil or Very Mad

Bang Mat..kesian si penyeru upgred. sia2 kena pundekayam..err...apa tu? Question

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by Sponsored content Today at 2:06


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 16 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum