Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Page 4 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by jimf on Thu 5 Aug - 12:20

mat zzr wrote:breathing hole terletak pada lubang kunci...aku dah bukak...dalam saluran breathing hole ni banyak keladak putih...jadi aliran udara tersumbat...walaupun aku dah cuci lama lama akan tersumbat semula...KIPS punya RM 80 yea...boleh jugak aku beli...nak tukar tangki RM1600...mampuih...

mmm menarik... YG, so betul laaa teori den pasal darknight punyo semput...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by UnoS on Thu 5 Aug - 12:53

Mari kite buat ride ke NKS utk beli penutup tangki KIPS yg RM80 punye plak...

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by farislan on Thu 5 Aug - 13:00

mat zzr wrote:
farislan wrote:
mat zzr wrote:aku dah tau apsal motor aku payah nak start bila aku isi petrol fulltank..(jadi masa di Cherating dan KT)...breathing hole kat penutup tu dah reput...jadi tertutup lubang tu...bila petrol ditarik oleh carb...akan terjadi vakum dlm tangki...aliran petrol akan tak lancar utk masuk ke carb...

kalau aku isi 1/2 tank takde masalah pun...

Mat ZZR...boleh tunjuk x yg mano satu breathing hole tu?..Den dah tukar satu set penutup tank tu..pakai KIPs punyo RM 80.00..

Pak Dinz..gersang bukan sajo x leh naik motot tpi x leh naik org jugo....

breathing hole terletak pada lubang kunci...aku dah bukak...dalam saluran breathing hole ni banyak keladak putih...jadi aliran udara tersumbat...walaupun aku dah cuci lama lama akan tersumbat semula...KIPS punya RM 80 yea...boleh jugak aku beli...nak tukar tangki RM1600...mampuih...

Mat ZZR...setelah den tukar cap tangki tu..timbul plak 1 isu...bilo den isi minyak penuh dan parking terutamonyo tongah panaih..ado bunyi bbbzzzbbzzzzzz dr tangki tu..cam bunyi gas nak kluar..takut den dongar bunyinyo..tpi den ride gak dan teraso cam motot kurang pawer ajo..
Kemudian den beranikan diri bukak cap tu... ado bunyi meletop dan gas kluar..terkejut den...Pastu den tutup balik cap dan ride baru teraso ado pawer...

Kesimpulannyo memey pasal tangki dan penyelesaiaanyo ekau kono upgred ke 11. Tlg jgn pundekayamkan den...sobab sokong staf kat welly tu...
Cadangan ni gak dipanjangkan kepado YB Jimf yg menghadapi masalah motot semput..YB Jimf tlg jgn pundekayamkan den gak....

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by kamalia on Thu 5 Aug - 13:08

che lan,
kesian ayam tu kena apundiks

ado sokan tak mlm esok?

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by farislan on Thu 5 Aug - 13:18

kamalia wrote:che lan,
kesian ayam tu kena apundiks

ado sokan tak mlm esok?

Kamal...memey kesian nnti pado smua ayam kalu pundeknyo dpt digunakan utk penyelesaian mslh motot semput...Abis le smua ayam kono tangkap dan dikasikan pundeknyo utk digunakan bg mslh motot semput.Satu hari nnti mungkin ayam akan pupus..Bayangkan le nak tukar tangki RM 1600 tpi beli ayam 1 ekor baru RM 20.

P/S: Tpi pado pendpt den le pundek ayam x sesuai digunakan sobab dr segi spec nyo yg terlalu kecil.

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by kamalia on Thu 5 Aug - 13:21

[You must be registered and logged in to see this image.]

kongpom gersang che lan ni..

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by farislan on Thu 5 Aug - 13:50

kamalia wrote:[You must be registered and logged in to see this image.]

kongpom gersang che lan ni..

Kamal....apo kono mengono ngan den...solution pundek ayam tu Mat ZZR yg cakap...den cumo
memberi pendpt ajo...

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by kamalia on Thu 5 Aug - 13:55

apundiks!

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by mat zzr on Thu 5 Aug - 13:56

che lan tulis...

Mat ZZR...setelah den tukar cap tangki tu..timbul plak 1 isu...bilo den isi minyak penuh dan parking terutamonyo tongah panaih..ado bunyi bbbzzzbbzzzzzz dr tangki tu..cam bunyi gas nak kluar..takut den dongar bunyinyo..tpi den ride gak dan teraso cam motot kurang pawer ajo..
Kemudian den beranikan diri bukak cap tu... ado bunyi meletop dan gas kluar..terkejut den...Pastu den tutup balik cap dan ride baru teraso ado pawer...

Kesimpulannyo memey pasal tangki dan penyelesaiaanyo ekau kono upgred ke 11. Tlg jgn pundekayamkan den...sobab sokong staf kat welly tu...
Cadangan ni gak dipanjangkan kepado YB Jimf yg menghadapi masalah motot semput..YB Jimf tlg jgn pundekayamkan den gak....


kalau ada bunyi tu kira ok lah...petrol fume dah keluar akibat process pemeluwapan...kiranya breathing hole tak tersumbat...aku rasa lah...elok jugak kita sesekali bukak cap petrol utk bagi pressure normalize semula....pastu jgn lupa tutup balik cap tu...


mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by mat zzr on Thu 5 Aug - 13:58

kamalia wrote:apundiks!

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

Harga RM30K dah syantek...cuma duit je takde...nak buat loan tak mampu nak tanggung dah...kalau aku tunggu lagi 5 tahun boleh dapat harga RM15K ke?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by adambikers on Thu 5 Aug - 14:02

lagi 5 taun rege dah jadi 45k la daaa...

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by hi-wayMAN on Thu 5 Aug - 14:07

kamalia wrote:apundiks!

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

adik kecik x cari replacement ke? Question

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by mat zzr on Thu 5 Aug - 14:07

adambikers wrote:lagi 5 taun rege dah jadi 45k la daaa...

motor antik lah tu...juga dikenali sebagai motor scrap aka reput....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by kamalia on Thu 5 Aug - 14:09

adambikers wrote:lagi 5 taun rege dah jadi 45k la daaa...

masa tu zzr500 dah 44k.
ok la tu..

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by kamalia on Thu 5 Aug - 14:11

hi-wayMAN wrote:adik kecik x cari replacement ke? Question

dia cari moto brand dari jarmang plak

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by mat zzr on Thu 5 Aug - 14:15

abg bosa pernah sembang kat aku...insuran claim dia dapat 80% saja...lebih kurang RM20K....moto jarmang apa boleh dapat ?...MZ ke?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by kamalia on Thu 5 Aug - 14:19

mat zzr wrote:abg bosa pernah sembang kat aku...insuran claim dia dapat 80% saja...lebih kurang RM20K....moto jarmang apa boleh dapat ?...MZ ke?

Kawasaki ZZR500 LE boleh dpt apa.
klu LE mmg buatan Jarmang.
apaaaaara .. ris..!!

klu tak paham nanti aku xplain masa TTS.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by mat zzr on Thu 5 Aug - 14:23

kamalia wrote:
mat zzr wrote:abg bosa pernah sembang kat aku...insuran claim dia dapat 80% saja...lebih kurang RM20K....moto jarmang apa boleh dapat ?...MZ ke?

Kawasaki ZZR500 LE boleh dpt apa.
klu LE mmg buatan Jarmang.
apaaaaara .. ris..!!

klu tak paham nanti aku xplain masa TTS.

mmg aku tak paham lah kamaleko...sebelum aku pi TTS aku nak kena ambik short course bahasa tamil ke...?

please advise...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by mat zzr on Thu 5 Aug - 14:24

Kawasaki ZZR500 LE boleh dpt apa.
klu LE mmg buatan Jarmang.
apaaaaara .. ris..!!

muto ni buleh buat pawer slide ke?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by UnoS on Thu 5 Aug - 14:26

kalu jermang... BMWmotoorad lah... sama ngan bos aku... org jermang gak...

pakai GS syok gak tu.... tak sakit bontot mcm er6

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by jimf on Thu 5 Aug - 14:29

mat zzr wrote:
Kawasaki ZZR500 LE boleh dpt apa.
klu LE mmg buatan Jarmang.
apaaaaara .. ris..!!

muto ni buleh buat pawer slide ke?

xtau laaa.. tp rasanya owner dia xpernah buat lagi... kalu plug & play selalu laa kot..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by mat zzr on Thu 5 Aug - 14:31

jimf wrote:
mat zzr wrote:
Kawasaki ZZR500 LE boleh dpt apa.
klu LE mmg buatan Jarmang.
apaaaaara .. ris..!!

muto ni buleh buat pawer slide ke?

xtau laaa.. tp rasanya owner dia xpernah buat lagi... kalu plug & play selalu laa kot..

ooooo....kau tulis camni tak plak kena lock...mana aci sesondol cam ni....adam...sila lock...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by kamalia on Thu 5 Aug - 14:33

mat zzr wrote:
kamalia wrote:
mat zzr wrote:abg bosa pernah sembang kat aku...insuran claim dia dapat 80% saja...lebih kurang RM20K....moto jarmang apa boleh dapat ?...MZ ke?

Kawasaki ZZR500 LE boleh dpt apa.
klu LE mmg buatan Jarmang.
apaaaaara .. ris..!!

klu tak paham nanti aku xplain masa TTS.

mmg aku tak paham lah kamaleko...sebelum aku pi TTS aku nak kena ambik short course bahasa tamil ke...?

please advise...

tak pe,
ajis boleh bagi tutorial masa kat TTS nanti.

aku marah2 sayang je kat ko. ko jgn terasa plak.
ko sayang aku tak???

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by mat zzr on Thu 5 Aug - 14:35

tak pe,
ajis boleh bagi tutorial masa kat TTS nanti.

aku marah2 sayang je kat ko. ko jgn terasa plak.
ko sayang aku tak???

sapa sayang ko?.. scratch

PS; agak agaknya JimF lock ke?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by kamalia on Thu 5 Aug - 14:35

UnoS wrote:kalu jermang... BMWmotoorad lah... sama ngan bos aku... org jermang gak...

pakai GS syok gak tu.... tak sakit bontot mcm er6

yeaa...!!
unos mmg IQ tinggi. cepat tangkap!
rezman nagn jimf ni tak paham2.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 38: Bulan Puasa dah dekat ni woiiii...

Post by Sponsored content Today at 11:58


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum