RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Page 5 of 11 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by Raziskov on Fri 30 Dec - 16:10

PERHATIAN:

ATAS PERMINTAAN INDIVIDU YG MENGELARKAN DIRI MEREKA OWNER MOTOR KECIK Yamaha 150cc...identity terpaksa dirahsiakan atas dasar keselamatan.....Very Happy
MAKA MASA RV TELAH DIAWALKAN DARI PKL 9:30AM - 8:30 AM...

HARAP MAKLUM..

SEKIAN


Last edited by Raziskov on Fri 30 Dec - 16:11; edited 1 time in total

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by faizal_bulat on Fri 30 Dec - 16:11

yeah....

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by kudud on Fri 30 Dec - 16:16

BAIK!!! BERITA DTERIMA Razz

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by jimf on Fri 30 Dec - 16:34

Raziskov wrote:PERHATIAN:

ATAS PERMINTAAN INDIVIDU YG MENGELARKAN DIRI MEREKA OWNER MOTOR KECIK Yamaha 150cc...identity terpaksa dirahsiakan atas dasar keselamatan.....Very Happy
MAKA MASA RV TELAH DIAWALKAN DARI PKL 9:30AM - 8:30 AM...

HARAP MAKLUM..

SEKIAN

SAYA BANGKANG...NI GROUP KAWASAKI ZZR BUKAN YAMAHA...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by faizal_bulat on Fri 30 Dec - 16:40

nroute ikut jalan dalam atau highway tuan pengelola?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by Raziskov on Fri 30 Dec - 16:44

faizal_bulat wrote:nroute ikut jalan dalam atau highway tuan pengelola?

Route belum finalize lagi..
tgk keadaan bas budak2 nurse kolej KPJ esok...
selalu kitarang main kat dalam jer....Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by jimf on Fri 30 Dec - 16:49

Raziskov wrote:
faizal_bulat wrote:nroute ikut jalan dalam atau highway tuan pengelola?

Route belum finalize lagi..
tgk keadaan bas budak2 nurse kolej KPJ esok...
selalu kitarang main kat dalam jer....Razz

sekian

setuju... main kat dalam laa best... leh gesel2... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by ZAM@GHIMEHV on Fri 30 Dec - 16:49

Raziskov wrote:
faizal_bulat wrote:nroute ikut jalan dalam atau highway tuan pengelola?

Route belum finalize lagi..
tgk keadaan bas budak2 nurse kolej KPJ esok...
selalu kitarang main kat dalam jer....Razz

sekian

ala... klu ada bebudak nurse nih, kompom jalan dalam becak...harap-harap jgn terpancut dalam tergelincir dah ler...

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by jimf on Fri 30 Dec - 17:33

nak balik awal...
singgah kedai kangkang jap...nak pratiks mengkangkang
utk persediaan bawa jaguh esok..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by farislan on Fri 30 Dec - 19:12

jimf wrote:nak balik awal...
singgah kedai kangkang jap...nak pratiks mengkangkang
utk persediaan bawa jaguh esok..

Lokasi kat mane aaaa ? I likeeeee...

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by mat zzr on Fri 30 Dec - 20:31

apsal aku pegi kedai kangkang kat jalan ipoh tak nampak sapa sapa tengah mengangkang pun...mungkin kat belakang kot?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by mat zzr on Fri 30 Dec - 20:33

jimf wrote:nak balik awal...
singgah kedai kangkang jap...nak pratiks mengkangkang
utk persediaan bawa jaguh esok..

jaguh dah siap cuci setelah 2 bulan tak dicuci...biasalah moto lenjan hari hari pi keje...musin hujan plak tu.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by faizal_bulat on Fri 30 Dec - 20:58

ok aku onsemi...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by jimf on Sat 31 Dec - 0:33

mat zzr wrote:
jimf wrote:nak balik awal...
singgah kedai kangkang jap...nak pratiks mengkangkang
utk persediaan bawa jaguh esok..

jaguh dah siap cuci setelah 2 bulan tak dicuci...biasalah moto lenjan hari hari pi keje...musin hujan plak tu.

hebat giler persiapan jaguh utk den ni...
"touching" lak den sekejap...
anyway..perancangan den esok, insyallah gerak dgn chefbob dari sini..
pehtu jumpa ghimeh.. terus shoot RNR rawang..
ni kalu AN nk hidup dan berjalan lancar laa
kalu ada goyang, den redah cubcai dgn ghimeh & chefbob singgah umah ekau laa...
apa2 pun eden calling2 dlm kul 7.30am...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by mat zzr on Sat 31 Dec - 19:04

punya lah lebat hujan on the way balik...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by faizal_bulat on Sat 31 Dec - 23:27

gambar please...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by Raziskov on Sat 31 Dec - 23:34

Terima kasih pada semua yang join "Ride Hot Spring Sungkai" hari ini.
Mcm2 ragam ada especially dalam kolam air panas dan acara papan gelongsor utk warga2 tua...pastu lencun kena hujan masa balik...
Really enjoy the ride..insyallah kita akan buat lagi di tahun depan...
Riders list:
1- Jimf Zzrianz
... 2- Mohd Zamkhairi Zain
3- Zainul Jamal
4- Alif Abdullah
5- Wan Arisi
6- Wan Blaker
7- Adzam Sahlan
8- Amir Md Jadi
9- Farislan Lan
10-Mike Adam
12-Faizal Ibrahim
13-Pak Dinz
14- Dwan
15-Apai
16-Chef Bob
17- Jani
18- Ajis

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by faizal_bulat on Sat 31 Dec - 23:37

tahniah sebab dapat ride dua alam.... hujan lobek kat bukit tagar, lopeh tu panas gak gek dokek sg buloh smpai putrajaya.. mmg best la ride ni.. kering baju...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by Raziskov on Sun 1 Jan - 0:00

baju jor yg koreng..tolor totap basah sampai gumah...Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by kamalia on Sun 1 Jan - 0:09

bukan kat umah baru tolor nak basah ko..?? Razz

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by faizal_bulat on Sun 1 Jan - 2:05

wei mano gambo ride wei?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by mat zzr on Sun 1 Jan - 10:04

Raziskov wrote:Terima kasih pada semua yang join "Ride Hot Spring Sungkai" hari ini.
Mcm2 ragam ada especially dalam kolam air panas dan acara papan gelongsor utk warga2 tua...pastu lencun kena hujan masa balik...
Really enjoy the ride..insyallah kita akan buat lagi di tahun depan...
Riders list:
1- Jimf Zzrianz
... 2- Mohd Zamkhairi Zain
3- Zainul Jamal
4- Alif Abdullah
5- Wan Arisi
6- Wan Blaker
7- Adzam Sahlan
8- Amir Md Jadi
9- Farislan Lan
10-Mike Adam
12-Faizal Ibrahim
13-Pak Dinz
14- Dwan
15-Apai
16-Chef Bob
17- Jani
18- Mat zzr ensem
19- Ajis

sekian

wah ramainya rider list...agak agaknya yg tolak moto AN kat sg kelah tu hantu raya aku ke?...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by Raziskov on Sun 1 Jan - 10:32

mat zzr wrote:
wah ramainya rider list...agak agaknya yg tolak moto AN kat sg kelah tu hantu raya aku ke?...

laaaa..mmg redzman ke yg tolak motor AN tu..
Jimf ckp antu raya dia...Razz
lupa ingatan la malam tadi boss...Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by Wan@Blakepare on Sun 1 Jan - 11:21

Gambar semua over saiz la,bila aku upload saiz die jadi terlalu besar.mcm mana nak kecik kan tu,sila adbais,aku tak reti.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by jimf on Sun 1 Jan - 11:34

salam pagi...
alhamdulillah complete ride terakhir 2011.. antara ride yg paling enjoy last year walaupun dekat.. ehehe
AN den menguga eden lagi... so mohon maaf pada semua atas kesulitan tu.. tiap2 check point ado laa volunteer yg kena tolak AN.. timo kacih x terhingga..
penuh dgn acara makan. den tak leh lupo muko tokwan masa ajak stop kt yikmun...lapo sgt katanya. Mmg lapo laa psl habis licin sepinggan nasi goreng..(biasa dia kongsi dgn kawan aje hehe).. dpt gak kami pamerkan moto reput pada geng GTR kat yikmun hehe..
smpi sg klah, dh smpi entrance pun leh lepak borak lagi. Dekat sejam layan doyan kt situ dan bncang strategi utk dpt diskaun tiket masuk keke...

Acara bangko main gelungsor menarik perhatian ramai.. tiap kali habis, life guard buat pengumuman gelungsur ditutup sementara utk keja2 pembaikan hehe.. TTS kat kolam air panas penuh topic tolo. Smpi awek kat sebelah tersipu2 malu dgn omaknya.. Apek tua tak bersalah yg berendam kt tepi jadi bahan...

Acara rebus telo dan beli cendol tak bayo pun leh gelak...apai sibuk ajak org lawan rendam kaki dlm air panas (tu laa harapan dia nk kitai dewa2 ni pun)..

Masa balik terus shoot smpi rnr ulu bernam. Smpi sana aje hujan. Tmbh laa boraknya.. gerak aje smpi Lembah beringin hujan lebat.. eden terpksa terus pasal x larat pikir nk kena tolak AN lagi.. Tgk cermin sisi sib baik ada wingman den (ghimeh)..so teruskan jua. Lepas bkt beruntung langit cerah setitik hujan pun xde..tp satu badan dah lenjun ni. Smpi exit sg buluh AN dah habis tenaga...batt dah kong habis..td pun den rasa jln 2 piston aje..
Nak tak nk ghimeh tolak AN dgn kaki...dugaan giler. Rasa nk tukar tmpt aje. Tak sanggup den paling nengok muka pakistan tu, takut ubah jadi singa nk makan den...hehehe
Smpi kt parlimen, ada mat rempit bawa awek tetiba terus tolak moto den..punya laa laju smpi 100kmh. Den nengok ghimeh terus lari tepi..ternganga nengok punya laju dio tolak.
Terus smpi kedai kangkang. Suruh pomen check. 5 min lepas tu tokwan smpi, Ada laa geng borak smbil tggu moto siap. Alhamdulillah cuma connector yg longgar..batt ok, coil ok. Balik dgn hati tenang...

Tq pada semua lagi sekali...u all are really great friends..more like family to me.. Pada geng couple, sori kalu terpksa duk asing..tiada niat utk mengasingkan korang, cuma sebab ni ride pertama bersama..ada laa malu sikit. Lepas ni jom laa duk semeja...macam kak mah, mcm Sya..xde pe nk segan baru meriah.

Selamat tahun baru....moga tahun ni Allah mudahkan utk kira ride bersama ke banyak lagi destinasi dan sentiasa dibawah lindunganNya....insyallah

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by Sponsored content Today at 5:59


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 11 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum