RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Page 2 of 11 Previous  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by jimf on Wed 28 Dec - 9:47

mat zzr wrote:apsal naik Honda Vitetet tu?....AN tak ok ke?

ok... cuma x berapa pasti.. x test lagi cabut bateri lagi..
ni kira standby plan... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by mat zzr on Wed 28 Dec - 10:41

kalau tak konfiden...hari jumaat tu ko charge bateri selama 12 jam...sabtu pagi pasang semula...boleh lah tahan utk dayride power bateri tu...takyah bukak headlamp lah...

sedih sungguh moto scrap mcm kita ni jimf...bunyi 'kluk' kluk' moto aku bila bawak passenger dah takde...rear hugger yg aku modified tu berlanggar dgn chasis...aku dah bukak...pasang balik ori cover rantai...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by jimf on Wed 28 Dec - 11:01

mat zzr wrote:kalau tak konfiden...hari jumaat tu ko charge bateri selama 12 jam...sabtu pagi pasang semula...boleh lah tahan utk dayride power bateri tu...takyah bukak headlamp lah...

sedih sungguh moto scrap mcm kita ni jimf...bunyi 'kluk' kluk' moto aku bila bawak passenger dah takde...rear hugger yg aku modified tu berlanggar dgn chasis...aku dah bukak...pasang balik ori cover rantai...

hari Isnin hari tu aku dah anto charge..skrg mmg tahap 12v.. semlm aku start ok... mlm pun ok.. pagi tadi start pun ok..
cuma tu laa, bila aku pasang lampu, check volt..turun 10v.. aku x test buka batt lg psl byk benor screw nk buka utk capai ke batt aje..
nti mlm kalu rajin aku try laa. Esok ke lusa aku try ride jauh sikit, pusing2 putrajaya ke.. tp masalah nya balik dh mlm. Kang test buka lampu kong tgh jalan mau pengsan aku nk tolak lik.. kalu x pasang lampu ok kot, tp x best laa nak nyusah kan kawan2 lak.. semua gi ride nk hepi, tp ada lak moto reput buat hal..nyusah kan org aje..

haah kuat tul bunyi "kluk kluk: hari tu.. aku naik risau duk belakang dengo bunyi tu.
dugaan moto scrap camni laa bang.. sapa xnk moto baru. Tapi tgk jugak laa kantong masing2.. pada yg ber"ada" syukur laa..
pada yg "kurang" ni tp nk merasa alam permotoran jugak (psl dah jiwa rider), moto scrap laa pilihan..
tp kena tahan dugaan laa.. Sad

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by mat zzr on Wed 28 Dec - 12:01

jimf wrote:
mat zzr wrote:kalau tak konfiden...hari jumaat tu ko charge bateri selama 12 jam...sabtu pagi pasang semula...boleh lah tahan utk dayride power bateri tu...takyah bukak headlamp lah...

sedih sungguh moto scrap mcm kita ni jimf...bunyi 'kluk' kluk' moto aku bila bawak passenger dah takde...rear hugger yg aku modified tu berlanggar dgn chasis...aku dah bukak...pasang balik ori cover rantai...

hari Isnin hari tu aku dah anto charge..skrg mmg tahap 12v.. semlm aku start ok... mlm pun ok.. pagi tadi start pun ok..
cuma tu laa, bila aku pasang lampu, check volt..turun 10v.. aku x test buka batt lg psl byk benor screw nk buka utk capai ke batt aje..
nti mlm kalu rajin aku try laa. Esok ke lusa aku try ride jauh sikit, pusing2 putrajaya ke.. tp masalah nya balik dh mlm. Kang test buka lampu kong tgh jalan mau pengsan aku nk tolak lik.. kalu x pasang lampu ok kot, tp x best laa nak nyusah kan kawan2 lak.. semua gi ride nk hepi, tp ada lak moto reput buat hal..nyusah kan org aje..

haah kuat tul bunyi "kluk kluk: hari tu.. aku naik risau duk belakang dengo bunyi tu.
dugaan moto scrap camni laa bang.. sapa xnk moto baru. Tapi tgk jugak laa kantong masing2.. pada yg ber"ada" syukur laa..
pada yg "kurang" ni tp nk merasa alam permotoran jugak (psl dah jiwa rider), moto scrap laa pilihan..
tp kena tahan dugaan laa.. Sad

salah satu cara paling cepat nak setel masalah bila onn headlamp ialah sila gunakan headlamp bulb yg mempunyai high lumens tetapi low wattage...moto sekerap mcm kita ni biasanya guna headlamp bulb mcm kereta...55/60watt...try survey kat kedai 'abang' utk wattage yg lebih rendah....

kalau balik malam ko follow jer lah bontot motor aku...bukak lah lampu kecik saja...

nak puas hati lagi...ko sukat jer lah voltage guna multimeter..masa onn headlamp dgn masa off headlamp...tah tah ko punya voltmeter kat dashboard dah nak mampos.....dugaan moto scrap camni laa bang.. sapa xnk moto baru. Tapi tgk jugak laa kantong masing2.. pada yg ber"ada" syukur laa..
pada yg "kurang" ni tp nk merasa alam permotoran jugak (psl dah jiwa rider), moto scrap laa pilihan..
tp kena tahan dugaan laa..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by faizal_bulat on Wed 28 Dec - 12:21

jimf wrote:
mat zzr wrote:kalau tak konfiden...hari jumaat tu ko charge bateri selama 12 jam...sabtu pagi pasang semula...boleh lah tahan utk dayride power bateri tu...takyah bukak headlamp lah...

sedih sungguh moto scrap mcm kita ni jimf...bunyi 'kluk' kluk' moto aku bila bawak passenger dah takde...rear hugger yg aku modified tu berlanggar dgn chasis...aku dah bukak...pasang balik ori cover rantai...

hari Isnin hari tu aku dah anto charge..skrg mmg tahap 12v.. semlm aku start ok... mlm pun ok.. pagi tadi start pun ok..
cuma tu laa, bila aku pasang lampu, check volt..turun 10v.. aku x test buka batt lg psl byk benor screw nk buka utk capai ke batt aje..
nti mlm kalu rajin aku try laa. Esok ke lusa aku try ride jauh sikit, pusing2 putrajaya ke.. tp masalah nya balik dh mlm. Kang test buka lampu kong tgh jalan mau pengsan aku nk tolak lik.. kalu x pasang lampu ok kot, tp x best laa nak nyusah kan kawan2 lak.. semua gi ride nk hepi, tp ada lak moto reput buat hal..nyusah kan org aje..

haah kuat tul bunyi "kluk kluk: hari tu.. aku naik risau duk belakang dengo bunyi tu.
dugaan moto scrap camni laa bang.. sapa xnk moto baru. Tapi tgk jugak laa kantong masing2.. pada yg ber"ada" syukur laa..
pada yg "kurang" ni tp nk merasa alam permotoran jugak (psl dah jiwa rider), moto scrap laa pilihan..
tp kena tahan dugaan laa.. Sad

kita serupa.... headwind....


jimf agak2 smpei di putrajaya tu bgtau la... charger betri pun aku ada... Very Happy

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by jimf on Wed 28 Dec - 12:25

mat zzr wrote:
salah satu cara paling cepat nak setel masalah bila onn headlamp ialah sila gunakan headlamp bulb yg mempunyai high lumens tetapi low wattage...moto sekerap mcm kita ni biasanya guna headlamp bulb mcm kereta...55/60watt...try survey kat kedai 'abang' utk wattage yg lebih rendah....

kalau balik malam ko follow jer lah bontot motor aku...bukak lah lampu kecik saja...

nak puas hati lagi...ko sukat jer lah voltage guna multimeter..masa onn headlamp dgn masa off headlamp...tah tah ko punya voltmeter kat dashboard dah nak mampos.....dugaan moto scrap camni laa bang.. sapa xnk moto baru. Tapi tgk jugak laa kantong masing2.. pada yg ber"ada" syukur laa..
pada yg "kurang" ni tp nk merasa alam permotoran jugak (psl dah jiwa rider), moto scrap laa pilihan..
tp kena tahan dugaan laa..

eikkk...siap kutuk pakai aku punya "quote" lagi??
ok laaa kalu gitu.. maybe aku lik awal laa sebelum gelap..
voltmeter pun aku ada..nti mlm aku test..
tp rasanya mmg turun volt tu.. psl bila pasang lampu mcm malap aje..
aku perasan masa minggu lepas lik dari shah alam... tetiba rasa mcm malap aje.. smpi x nmpk jalan walaupun lampu ada

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 28 Dec - 13:06

Jimf, ride ni ko naik ex5 ke an6 ? klu ko naik ex5, den bwk fzi jer, tapi kena ride ikut jalan kampung la...kita keluar awal sket la, amacam?

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by jani on Wed 28 Dec - 13:11

jimf wrote:
mat zzr wrote:aku agak lah laluan akan ikut jalan dalam...rawang-tg malim-slim river-trolak-sungkai...

tak mungkin bang...
diorg ni semua stok laju.. RV kat RNR Rawang, sure besit smpi ke exit Behrang..
pehtu baru masuk jln dalam ke Sungkai..tu pun kompom besit gak psl jalan dlm tu 2 hala...

eden mungkin naik kupcai... kalu bang matzzr naik jaguh kita ikut jalan dalam dari rawang all the way to Sungkai nk?
kita gerak dulu laaa... jumpa depa kt Sg Klah aje..

macam biasa...intro sebelum ride...macam biasa aku terpanggil...dan macam biasa jadi last man...pasal jiwa rider seronok gak.... Laughing

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by mat zzr on Wed 28 Dec - 13:16

ZAM@GHIMEHV wrote:Jimf, ride ni ko naik ex5 ke an6 ? klu ko naik ex5, den bwk fzi jer, tapi kena ride ikut jalan kampung la...kita keluar awal sket la, amacam?

fzi pun laju...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by mat zzr on Wed 28 Dec - 13:19

jimf wrote:
mat zzr wrote:
salah satu cara paling cepat nak setel masalah bila onn headlamp ialah sila gunakan headlamp bulb yg mempunyai high lumens tetapi low wattage...moto sekerap mcm kita ni biasanya guna headlamp bulb mcm kereta...55/60watt...try survey kat kedai 'abang' utk wattage yg lebih rendah....

kalau balik malam ko follow jer lah bontot motor aku...bukak lah lampu kecik saja...

nak puas hati lagi...ko sukat jer lah voltage guna multimeter..masa onn headlamp dgn masa off headlamp...tah tah ko punya voltmeter kat dashboard dah nak mampos.....dugaan moto scrap camni laa bang.. sapa xnk moto baru. Tapi tgk jugak laa kantong masing2.. pada yg ber"ada" syukur laa..
pada yg "kurang" ni tp nk merasa alam permotoran jugak (psl dah jiwa rider), moto scrap laa pilihan..
tp kena tahan dugaan laa..

eikkk...siap kutuk pakai aku punya "quote" lagi??
ok laaa kalu gitu.. maybe aku lik awal laa sebelum gelap..
voltmeter pun aku ada..nti mlm aku test..
tp rasanya mmg turun volt tu.. psl bila pasang lampu mcm malap aje..
aku perasan masa minggu lepas lik dari shah alam... tetiba rasa mcm malap aje.. smpi x nmpk jalan walaupun lampu ada

mmg voltage akan turun sikit dari 12v...tapi kalau drop sampai 10v (kat dashboard) mmg ngeri lah....voltmeter yg aku pasang....cuma boleh baca serendah 11.30 v...bawah dari tu akan display '0.00'...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by Amm on Wed 28 Dec - 13:32

Thread paling ilmiah bulan Dec 2011 walaupun lari dari tajuk asal.... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by faizal_bulat on Wed 28 Dec - 13:35

amm bila nk buka thread east coast ride 2012?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by mat zzr on Wed 28 Dec - 13:50

Amm wrote:Thread paling ilmiah bulan Dec 2011 walaupun lari dari tajuk asal.... Smile

sila kembali ke tajuk asal yea...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by jimf on Wed 28 Dec - 14:13

ZAM@GHIMEHV wrote:Jimf, ride ni ko naik ex5 ke an6 ? klu ko naik ex5, den bwk fzi jer, tapi kena ride ikut jalan kampung la...kita keluar awal sket la, amacam?

ntah laaa...mungkin jugak..
pasal den suko ikut jalan dalam hehehe...
fazer dah booking ko? line clear?

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by Amm on Wed 28 Dec - 14:15

faizal_bulat wrote:amm bila nk buka thread east coast ride 2012?

Pejal,Mat ZZR bagitau ko kena bukak umah lain.....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by faizal_bulat on Wed 28 Dec - 14:22

Amm wrote:
faizal_bulat wrote:amm bila nk buka thread east coast ride 2012?

Pejal,Mat ZZR bagitau ko kena bukak umah lain.....

ko la buka.... aku xder kunci...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by jimf on Wed 28 Dec - 14:22

mat zzr wrote:

mmg voltage akan turun sikit dari 12v...tapi kalau drop sampai 10v (kat dashboard) mmg ngeri lah....voltmeter yg aku pasang....cuma boleh baca serendah 11.30 v...bawah dari tu akan display '0.00'...

kat dashboard tu, voltmeter ada 9v,10v,12v, 14v,15v... so kalu hidup enjin aje.. jarum duk kat 12v (tengah2)...kalu pasang lampu terus jatuh kt takuk 10v tu... moto reput xde meter digital...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 28 Dec - 14:26

Jimf, Fazer blum booking lar... tapi klu dokek-dokek ni ghasenyer lebih apdal naik motor sendiri jer...takyah nak booking-2..... klu ko naik an6, tapi matzzr naik jaguh, so den redah pakai fzi jo.....janji dpat makan durian dan gagau tolo nijuan dalam ayor...

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by faizal_bulat on Wed 28 Dec - 15:36

agak2 bole singgah yik mun x?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by mat zzr on Wed 28 Dec - 15:46

jimf wrote:
mat zzr wrote:

mmg voltage akan turun sikit dari 12v...tapi kalau drop sampai 10v (kat dashboard) mmg ngeri lah....voltmeter yg aku pasang....cuma boleh baca serendah 11.30 v...bawah dari tu akan display '0.00'...

kat dashboard tu, voltmeter ada 9v,10v,12v, 14v,15v... so kalu hidup enjin aje.. jarum duk kat 12v (tengah2)...kalu pasang lampu terus jatuh kt takuk 10v tu... moto reput xde meter digital...

aku terpaksa tanya soalan cepumas ni...moto ko masih pakai sistem contact point atau CDI..?...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by jimf on Wed 28 Dec - 15:57

mat zzr wrote:
aku terpaksa tanya soalan cepumas ni...moto ko masih pakai sistem contact point atau CDI..?...

contact point dgn CDI tu pasang kt mana bang?
aku tak tau...hehehe... tp leh cari laa kalu ko explain lagi..
ni dah jadi thread DIY lak kakakaka

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by tok wan on Wed 28 Dec - 16:27

dah ado list cancel ke????
klu ado msk namo kawe...

tok wan

Posts : 441
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by mat zzr on Wed 28 Dec - 16:39

jimf wrote:
mat zzr wrote:
aku terpaksa tanya soalan cepumas ni...moto ko masih pakai sistem contact point atau CDI..?...

contact point dgn CDI tu pasang kt mana bang?
aku tak tau...hehehe... tp leh cari laa kalu ko explain lagi..
ni dah jadi thread DIY lak kakakaka

ko try tengok kat spec GPZ600 ni...

cara yg terbaik..ko sukat bateri punya volt masa engine onn dan off...dari situ boleh tau charging sistem OK atau tak...
kat rumah aku ni pun ada sekor motor demak150...klon honda CBR150...ada jugak voltmeter kat dashboard...range indicator 9V hingga 15V....masalah selalu tak boleh start pakai starter suis...lampu malap...fius selalu blow...aku nak tolong jahanamkan lagi moto adik ipar aku ni...dia mintak aku repair...tapi aku pun tak tahu mcm mana nak repair ni.....wiring moto ni keras mcm batang mancis...hua hua hua hua....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 28 Dec - 17:10

mat zzr wrote:

cara yg terbaik..ko sukat bateri punya volt masa engine onn dan off...dari situ boleh tau charging sistem OK atau tak...
kat rumah aku ni pun ada sekor motor demak150...klon honda CBR150...ada jugak voltmeter kat dashboard...range indicator 9V hingga 15V....masalah selalu tak boleh start pakai starter suis...lampu malap...fius selalu blow...aku nak tolong jahanamkan lagi moto adik ipar aku ni...dia mintak aku repair...tapi aku pun tak tahu mcm mana nak repair ni.....wiring moto ni keras mcm batang mancis...hua hua hua hua....

adik ipar? ni yg kenkawan dia ramai budak-budak IPTS tu kan.... takpa-takpa, nanti bakal biras ko dtg repair...

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by mat zzr on Wed 28 Dec - 17:38


ghimeh...ko tau repair moto ni tak?...aku pun tgh blur dgn motor taiwan ni...


mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE PENUTUP 2011- HOT SPRING SG.KELAH SUNGKAI (32 DIS 2011)

Post by Sponsored content Today at 4:24


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 11 Previous  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum