Mari Menderma Darah

Page 15 of 17 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jani on Thu 29 Dec - 22:56

ali@kudid wrote:pergh..jani da nak hupgred..

Pejal bulat, ko jaga baik la, kompom jani nak ripit ngan ko psl penang ride aritu ko kitai dia tanpa belas kasihan...

x de laa kudid.....FB bawak pasola pun aku x leh kitai dia...aku nak bagi dia vrooommm!!..vroooommm!!! je... Razz

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by faizal_bulat on Thu 29 Dec - 22:58

jani wrote:
ali@kudid wrote:pergh..jani da nak hupgred..

Pejal bulat, ko jaga baik la, kompom jani nak ripit ngan ko psl penang ride aritu ko kitai dia tanpa belas kasihan...

x de laa kudid.....FB bawak pasola pun aku x leh kitai dia...aku nak bagi dia vrooommm!!..vroooommm!!! je... Razz

terimakasih kerana memahami hasrat stempat...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jani on Thu 29 Dec - 23:00

mat zzr wrote:
jani wrote:
adambikers wrote:ko amik je 636 jani Razz

erk!...yg ni pun dah nak lelah....

ZZR1100 model E tak teringin ke?

beso sgt tu...aku klu leh nak zzr400 je..janji 4 in line...vroommm!!

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by ZAM@GHIMEHV on Thu 29 Dec - 23:02

pegi tido la... karang kena keje mcm den ni ha, baru padan muko....

Jani, dah jgn dok pikir-pikir lagi, zzr600 mmg pilihan yang terbaik, selama den pakai zzr500 dulu, dekat dua tahun tak penah bagi masalah major, bwk konpiden jerk...nyaman....tapi kalu ko nak angkat zephyr gak, baik angkat zephyer eleben trus...

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by mat zzr on Thu 29 Dec - 23:07

jani wrote:
mat zzr wrote:
jani wrote:
adambikers wrote:ko amik je 636 jani Razz

erk!...yg ni pun dah nak lelah....

ZZR1100 model E tak teringin ke?

beso sgt tu...aku klu leh nak zzr400 je..janji 4 in line...vroommm!!

zzr400 tu mmg ada..cuma kat malaysia ni ada dibawa masuk atau tidak..aku pun tak pasti...yg femes 4 in line ialah zzr500 atau zzr600 class middleweight....kalau kau minat engine 4 inline...tak nak try ZXR250 yg mcm ajis atau mak neng?...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by Wan@Blakepare on Thu 29 Dec - 23:08

Peminat Zephyr pun suruh ko beli ZZR aku pun dah xbleh tolon la incik Jani.Tak payah view lah motor tu.Sebab aku pun tak mahir sgt pasal Zephyr ni.Kalau ZZR Bongs tu memang kompom ok.Cash and ride jer.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by ZAM@GHIMEHV on Thu 29 Dec - 23:11

Ala Jani, dari ko pakai zzr400 lebih baik ambik ZZR500, sparepart pun senang, tak yah jauh-jauh nak cari, yg matzzr punya motor pun tip top... dia segan tu nak offer kat ko... tapi den memahami... tadi dia PM den, dia kata klu ko nak 15K dia pejam sebelah mata la... tapi jgn bagitau org lain.... dia offer kat ko jer.....kihkihkih

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jani on Thu 29 Dec - 23:13

bkn x nk try zxr250...cuma nk try yg beso ckit ..ckit jer...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by Wan@Blakepare on Thu 29 Dec - 23:15

Ramainya salesman.....

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jani on Thu 29 Dec - 23:16

ZAM@GHIMEHV wrote:Ala Jani, dari ko pakai zzr400 lebih baik ambik ZZR500, sparepart pun senang, tak yah jauh-jauh nak cari, yg matzzr punya motor pun tip top... dia segan tu nak offer kat ko... tapi den memahami... tadi dia PM den, dia kata klu ko nak 15K dia pejam sebelah mata la... tapi jgn bagitau org lain.... dia offer kat ko jer.....kihkihkih

alamak!!!...mmg dlm budget....cer offer..cer offer...offer laaa..

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by ZAM@GHIMEHV on Thu 29 Dec - 23:16

Wan@Blaker wrote:Ramainya salesman.....


biasa la bang.... demi sesuap nasi... ekonomi tgh gawat nih.... rumah, kereta semua tunggu nak kena tarik jer nih.....

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jani on Thu 29 Dec - 23:17

haishh mat zzr... time ni la dia off line...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jani on Thu 29 Dec - 23:29

Wan@Blaker wrote:Peminat Zephyr pun suruh ko beli ZZR aku pun dah xbleh tolon la incik Jani.Tak payah view lah motor tu.Sebab aku pun tak mahir sgt pasal Zephyr ni.Kalau ZZR Bongs tu memang kompom ok.Cash and ride jer.

nampaknya cam tu la...pa2 pun t.kasih bebanyak la Wan bab tolong g view zephyr tu, walau dalam ujan lebat...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jimf on Fri 30 Dec - 0:15

mat zzr wrote:

aku kompom tak paham apa yg ditulis ....tapi aku nak tanya...nak bayar kat ajis mcm dulu ke?.

den sajo nk tambah posting laa... nk kitai blakepare berkpg2.. sini ajo leh kitai dio..
kt hiway den baru masuk gear dio dah smpi next pitstop..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jimf on Fri 30 Dec - 0:20

jani..
alaaaa angkat zephy tu laa...
ko kan dah 4 series.. zzr6 tu walaupun touring, kalu naik ada bengkok badan sikit..
nti kalu ride jauh2, bahu kompom sengal2 udang.. pehtu rasa kebas smpi 3 - 4 hari...
kalu zephyr, mmg kompom touring bike. Badan tegak sikit, so xde laa lenguh tangan atau bahu..
bila smpi destinasi sure rasa lega aje..
lagi satu zephyr pakai oil cooled... xyah risau pasal moto kencing atau overheat...

tambah satu lagi, 12k (muka 8k aje) dgn 15k walaupun beza 3k or 7k, byk tuuu...
kalu ko letak 8k tu, ada simpan sikit utk standby repair apa2..
kalu 15k tu, hangus semua duit xde simpan dah... nk beli EO pun x cukup.. Very Happy
last sekali...sanggup ke bongz lepaskan 15k aje?..kalu dia sanggup, aku respek laa psl nk tolong kawan...tapi kompom dah kacau market price tu. Moto matzzr nk jual bape lak? 13k??

pendapat aku laa... ko dgn aku samaaaaa maaa... geng santai bangko... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jimf on Fri 30 Dec - 0:28

hehehehe...jgn marahhhhh
saja mau kasi dia goyang... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jani on Fri 30 Dec - 0:38

jimf wrote:jani..
alaaaa angkat zephy tu laa...
ko kan dah 4 series.. zzr6 tu walaupun touring, kalu naik ada bengkok badan sikit..
nti kalu ride jauh2, bahu kompom sengal2 udang.. pehtu rasa kebas smpi 3 - 4 hari...
kalu zephyr, mmg kompom touring bike. Badan tegak sikit, so xde laa lenguh tangan atau bahu..
bila smpi destinasi sure rasa lega aje..
lagi satu zephyr pakai oil cooled... xyah risau pasal moto kencing atau overheat...

tambah satu lagi, 12k (muka 8k aje) dgn 15k walaupun beza 3k or 7k, byk tuuu...
kalu ko letak 8k tu, ada simpan sikit utk standby repair apa2..
kalu 15k tu, hangus semua duit xde simpan dah... nk beli EO pun x cukup.. Very Happy
last sekali...sanggup ke bongz lepaskan 15k aje?..kalu dia sanggup, aku respek laa psl nk tolong kawan...tapi kompom dah kacau market price tu. Moto matzzr nk jual bape lak? 13k??

haishh...klu bong sanggup bg 15k aku dah transfer deposit dah...klu matzzr sanggup bg 13k...terperanjat berok dia bab pagi sok bila dia bukak pintu je aku dah tercegat kat depan....klu matzzr yg gagah lg ensem offer 15k pun aku terima seadanya.... Smile


pendapat aku laa... ko dgn aku samaaaaa maaa... geng santai bangko... Razz

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by kamalia on Fri 30 Dec - 0:40

mlm jemaat pun nak goyang sendiri ke jimf..


tingting.. round 2!!

opss..!! aku kena pergi dulu ya..
daa...!!!
Razz

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jani on Fri 30 Dec - 0:41

mmg goyang pun...letih aku taip, ilang pulak....

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jimf on Fri 30 Dec - 0:42

kamalia wrote:mlm jemaat pun nak goyang sendiri ke jimf..


tingting.. round 2!!

opss..!! aku kena pergi dulu ya..
daa...!!!
Razz

alooooo... aku pun ada masa iklan laa
ingat ko sorang aje ke?
lain laa kudid...meleleh non stop bak kata makneng... smpi piwai....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jimf on Fri 30 Dec - 0:44

jani...kamal pesan 8k cukup utk kuar versys...
xyah pikir nk repair apa2 dah... buy and ride... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by Raziskov on Fri 30 Dec - 0:48

Ohaiyo..
Salam goncang..... tongue

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jani on Fri 30 Dec - 0:52

jani wrote:
jimf wrote:jani..
alaaaa angkat zephy tu laa...
ko kan dah 4 series.. zzr6 tu walaupun touring, kalu naik ada bengkok badan sikit..
nti kalu ride jauh2, bahu kompom sengal2 udang.. pehtu rasa kebas smpi 3 - 4 hari...
kalu zephyr, mmg kompom touring bike. Badan tegak sikit, so xde laa lenguh tangan atau bahu..
bila smpi destinasi sure rasa lega aje..
lagi satu zephyr pakai oil cooled... xyah risau pasal moto kencing atau overheat...

tambah satu lagi, 12k (muka 8k aje) dgn 15k walaupun beza 3k or 7k, byk tuuu...
kalu ko letak 8k tu, ada simpan sikit utk standby repair apa2..
kalu 15k tu, hangus semua duit xde simpan dah... nk beli EO pun x cukup.. Very Happy
last sekali...sanggup ke bongz lepaskan 15k aje?..kalu dia sanggup, aku respek laa psl nk tolong kawan...tapi kompom dah kacau market price tu. Moto matzzr nk jual bape lak? 13k??

haishh...klu bong sanggup bg 15k aku dah transfer deposit dah...klu matzzr sanggup bg 13k...terperanjat berok dia bab pagi sok bila dia bukak pintu je aku dah tercegat kat depan....klu matzzr yg gagah lg ensem offer 15k pun aku terima seadanya.... Smile


pendapat aku laa... ko dgn aku samaaaaa maaa... geng santai bangko... Razz

laa kat sini upanya....cfm dah meroyan...


jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by Wan@Blakepare on Fri 30 Dec - 0:59

Raziskov wrote:Ohaiyo..
Salam goncang..... tongue

sekian
Jangan goncang,kasi masuk dlm sarung la

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by Wan@Blakepare on Fri 30 Dec - 1:01

Jani angkat la Zypher tu,baru ada motor baru dlm zzrianz.Ada la sikit kelainan.

Aik akuk tengok kat luar tadik ramai jugak yg tengah on line,tapik kenapak senyap je bah.

Wow...forum kita ranking paling atas,cek kat sini.
[You must be registered and logged in to see this link.]


Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by Sponsored content Today at 10:55


Sponsored content


Back to top Go down

Page 15 of 17 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum