Mari Menderma Darah

Page 14 of 17 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by ZAM@GHIMEHV on Thu 29 Dec - 15:41

ehem-ehem....wahh.... sedap pukul kwn sendiri nampak....!!!!

siap la kat sg.kelah karang, mmg kompom kena gagau tolor nih.....

Jani, sbgi org yg penah pakai zephyr 750 dan zzr500 (lebih kurang zzr600 la)....secara ikhlas nyer , den akan pilih zzr600 la wlapun harge dia mahal sket tapi ko dapat semua ciri-ciri big bike, kelajuan, riding position yg selesa utnuk touring, pick up pun ada, nampak hensem dengan helmet flip up (wlpun visor takde), dan klu yg dpt tip top nyer condition (salah satu yg aku kenal adalah motor bongx - sumpah aku takde terima komisen pun dari bongx) ko akan puas hati, tapi motor ni agak berat sket la bebanding zephyr......pastu zzr600 adalah amat sesuai bagi activity zzrianz masa kini sbb semuanyer skrg kaki besit, kecuali ko berangan-angan nak jadi protege last men...

dan untuk zephyr pulak, motor ni agak rare jugak la... dan kebanyakan barang - barang penting dia dah obselete contohnyer mcm cdi, piston ring, carburator floater, so klu ada masalah karburator dan enjin takleh idle walapun sket baik jangan ambik walapun ada waranty dari kedai, sbb den penah kena problem ni, walapun beratus duit habis pun dia dok jadi mcm tu jugak...dan penyakit carburator ni akan bejangkit pada setting shim (betul aku sebut nih) so bila ko nak laju, turun naik piston mcm org menari bangra... so tercipta bunyi-bunyi yg mendebarkan jiwa... so klu bwk gi ride mmg ko kena standy duit la.. takpun ko buat buat baik dgn tokwan sebb dia ada kenalan ramai seluruh malaysia.... kenape? yg tu tanya zzrianz yg lain la...cuma bawak motor zephyr ni buat ko rasa mmg macho la... nak kata classic bike pun tidak, nak kata touring bike pun tidak, honestly, klu den tak tak terdesak nak pakai duit, rasanyer sampai sekrg den pakai motor nih...as collector item. Sekian dari abg Jiwa Kacau.

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jimf on Thu 29 Dec - 15:52

ternganga mulut den baco.... ilmiahhhh sungguh....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by kamalia on Thu 29 Dec - 16:02

berlubang hidung aku membaca posting ilmiang mat paki
cheers

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by Wan@Blakepare on Thu 29 Dec - 16:03

Buat pertama kali aku tengok posting Ilmiah dari Ghimeh.Terharu nye.....

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jimf on Thu 29 Dec - 16:54

kamal..blake...agak2 nk buat kenduri kesyukuran tak?

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by Amm on Thu 29 Dec - 17:21

jimf wrote:kamal..blake...agak2 nk buat kenduri kesyukuran tak?

marilah kita ramai2 meraikan keilmiahan abg ghimeh masa TTS nanti....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jimf on Thu 29 Dec - 17:26

eikkk senyap aje diaorg unkel amm..
semuo dah poi sg klah ke?

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by Apai on Thu 29 Dec - 17:34

Dinz wrote:Bila nak hupgred warna motor ?

Warna Kelabu tu pun ok gak!...

Berarak mendung Kelabu...menyusuri langkah ku...sepanjang kehidupan...penuh dugaaan...namun aku tetap aku...... Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by Apai on Thu 29 Dec - 17:39

Jani...kalau aku tgk cara ko menonggeng...eh...menunggang...aku rase ZZR600 mmg sesuai dgn jiwe ko kalau nak dibandingkan dgn Zephyer....(sumpah!...aku pun takde komisen dari bongxz)....

Sekian...

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by kudud on Thu 29 Dec - 17:39

kalo da xdo org nak borak, den nak blk la centu Razz

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by Bongxz on Thu 29 Dec - 17:43

Hah, mampus aku nak claim set2 nih.. hehehehe

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by ZAM@GHIMEHV on Thu 29 Dec - 17:46

Bongx, kita minum kul berapa nih, perut dah bekeroncong nih mintak dijamu.... nasi lemak lauk sotong pun jadi la...

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by Apai on Thu 29 Dec - 17:47

Jani...kalau ko pakai ZZR600....ada geng2 ZZRianz ni yg pakai..Tenuk..Jipjo..Mejar..Johan...dan juga Rezman...Mat ZZR...Cik Lan..Farislan.....Senang sikit nak bertukar2 pengetahuan dan pengalaman masing2....

Sekian dari Abg Meracau....

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by Bongxz on Thu 29 Dec - 17:49

ZAM@GHIMEHV wrote:Bongx, kita minum kul berapa nih, perut dah bekeroncong nih mintak dijamu.... nasi lemak lauk sotong pun jadi la...
Aku baru lepas la.......... nak balik awai, bapak mertua orang rumah aku datang... hehehehe

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by ZAM@GHIMEHV on Thu 29 Dec - 17:55

Bongxz wrote:
ZAM@GHIMEHV wrote:Bongx, kita minum kul berapa nih, perut dah bekeroncong nih mintak dijamu.... nasi lemak lauk sotong pun jadi la...
Aku baru lepas la.......... nak balik awai, bapak mertua orang rumah aku datang... hehehehe

Jani , ko beli zephyr la kalau cengitu... sekian dari Abg Jiwa Lara Yang Lapar dan Dahaga...

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by Bongxz on Thu 29 Dec - 17:58

ZAM@GHIMEHV wrote:
Bongxz wrote:
ZAM@GHIMEHV wrote:Bongx, kita minum kul berapa nih, perut dah bekeroncong nih mintak dijamu.... nasi lemak lauk sotong pun jadi la...
Aku baru lepas la.......... nak balik awai, bapak mertua orang rumah aku datang... hehehehe

Jani , ko beli zephyr la kalau cengitu... sekian dari Abg Jiwa Lara Yang Lapar dan Dahaga...
Chit.......... hampeh tul....
tadi aku pg, cashier tu dah sound aku la.. 'mana lu punya kawan itu serupa macam Khan punya, susah la mau layan itu orang. napsu byk buas la'


Last edited by Bongxz on Thu 29 Dec - 18:00; edited 1 time in total

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jimf on Thu 29 Dec - 17:59

Apai wrote:Jani...kalau ko pakai ZZR600....ada geng2 ZZRianz ni yg pakai..Tenuk..Jipjo..Mejar..Johan...dan juga Rezman...Mat ZZR...Cik Lan..Farislan.....Senang sikit nak bertukar2 pengetahuan dan pengalaman masing2....

Sekian dari Abg Meracau....

betul tu jani.. aku sokong sgt...
lagi pun dlm forum ni dah ada FMEA ZZR600..
xyah nk tumpang FMEA mcm moto reput aku tu..
kalu ko ambik zephyr pun sure kalu FMEA kena tumpang gak..
ko ambik laa moto bongs tu...mmg cun.. ko cakap aje berapa kmh ko nk... pulassss aje sure cecahhhh punyaaaa..

(apai..aku setengah ek...)

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by Bongxz on Thu 29 Dec - 18:02

jimf wrote:
Apai wrote:Jani...kalau ko pakai ZZR600....ada geng2 ZZRianz ni yg pakai..Tenuk..Jipjo..Mejar..Johan...dan juga Rezman...Mat ZZR...Cik Lan..Farislan.....Senang sikit nak bertukar2 pengetahuan dan pengalaman masing2....

Sekian dari Abg Meracau....

betul tu jani.. aku sokong sgt...
lagi pun dlm forum ni dah ada FMEA ZZR600..
xyah nk tumpang FMEA mcm moto reput aku tu..
kalu ko ambik zephyr pun sure kalu FMEA kena tumpang gak..
ko ambik laa moto bongs tu...mmg cun.. ko cakap aje berapa kmh ko nk... pulassss aje sure cecahhhh punyaaaa..

(apai..aku setengah ek...)
Hah, tambah lagi sorang, nasib baik share dgn Apai........
Ok geng aku balik dulu.......... (Abe We dah dekat dah tu)

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by ali@kudid on Thu 29 Dec - 21:01

pergh..jani da nak hupgred..

Pejal bulat, ko jaga baik la, kompom jani nak ripit ngan ko psl penang ride aritu ko kitai dia tanpa belas kasihan...

ali@kudid

Posts : 666
Join date : 26/01/2010
Age : 29
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by adambikers on Thu 29 Dec - 22:00

ko amik je 636 jani Razz

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by Wan@Blakepare on Thu 29 Dec - 22:40

Salam berlendir......

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jani on Thu 29 Dec - 22:48

Wan@Blaker wrote:Salam berlendir......

awal lg la...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by jani on Thu 29 Dec - 22:50

adambikers wrote:ko amik je 636 jani Razz

erk!...yg ni pun dah nak lelah....

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by mat zzr on Thu 29 Dec - 22:51

jimf wrote:UNTUK MAKLUMAN SEMUA

Kita dah smpi ke penghujung tahun. Maka dah jadi tanggungjawab kita utk melaksanakan tugas wajib sebagai keluarga zzrianz. Sukacita dimaklumkan bahawa yuran keluarga zzrianz utk tahun 2012 ada peningkatan sikit seperti berikut :-

Yuran keluarga : RM5.25 bersamaan secupak beras.

Oleh yg demikian, diharap, tuan2 dapat la kiranya segera ke kedai runcit berhampiran utk membayar harga beras tersebut. Barangan ganti tidak ditetapkan, bole ambik beras, ambik eskrem, asam jawa ke, petai seikat ke..kemudian bawa la balik umah utk hidangan seisi keluarga. Keahlian anda secara automatik akan dihupgredkan selepas itu. Sila simpan resit sebagai bukti pembayaran yuran.

Harap maklong, keahlian anda TIDAK akan terbatal kalu tak nk buat pembayaran. Oleh yg demikian, kerjasama dari semua pihak amat diperlukan bagi melaksana tugas2 wajib ini sebagai ahli keluarga zzrianz yg prihatin dan patuh pada undang, polisi dan prosedur ZZRianz Oldskol.

Sekian. Terimakasih

aku kompom tak paham apa yg ditulis ....tapi aku nak tanya...nak bayar kat ajis mcm dulu ke?.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by mat zzr on Thu 29 Dec - 22:53

jani wrote:
adambikers wrote:ko amik je 636 jani Razz

erk!...yg ni pun dah nak lelah....

ZZR1100 model E tak teringin ke?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Mari Menderma Darah

Post by Sponsored content Today at 20:33


Sponsored content


Back to top Go down

Page 14 of 17 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum