Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Page 1 of 16 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Raziskov on Mon 20 Jun - 10:33

Versi 84:
[You must be registered and logged in to see this link.]


Mari kita bagi cadangan tempat2 yg sesuai untuk TTS kita ni..
Kalau boleh lokasi yg diberikan adalah berada ditengah2 antara Klang,Shah Alam,Klang,Putrajaya,Kajang,Bkt Beruntong,Rawang..
Insyallah kita akan buat pemilihan secepat mungkin..
dan TTS minggu ini akan bermula dgn tempat baru...

Ni antara cadangan2 setakat ni..
1- Jipjo - Ghulam Kota Damansara
2- Ajis - Area2 PJ
3- FB- kalu kat PJ leh lepak area PJ oldtown/newtown... ada byk kdai mamak...
- kalu kat sunway, sebelah sunway piramid ada 2 kedai sebelah menyeblah.. kedai melayu dan kedai mamak..
- kalu kat puchong pun ok juga....
-kalu kat ex damansara downtown pun ada byk kdai mkn..
4- Ghimeh - Mamak Marhabah Cheras Perdana


sekian


Last edited by Raziskov on Mon 20 Jun - 10:53; edited 1 time in total

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by ZAM@GHIMEHV on Mon 20 Jun - 10:42

tak sngka dapat naik podium hari ni...

nomo Satu.......

pasal cadangan tempat TTS nih, den cadangkan buat kedai Mamak Marhabah Cheras Perdana...sbbnya adalah seperti berikut.

Ada promosi combo : segelas teh o + sekeping roti canai = RM 1.00
maggi semangkuk cuma RM 2.00
nasi lauk tomyam + teh ais cuma RM 5.00 ajer.
Mamak pandai ckp melayu dan expat status
ada skrin besar boleh tengok movie.
dekat dgn balai polis and kemudahan awam seperti stesen minyak, seven eleven dan juga rumah den

lagipun lokasi ni berada di antara Seremban, Putrajaya, Melako, Kajang, Semenyih, Klang dan Ipoh...

akhir sekali... jgn maghah yo... ni pandangan samar-samar den yo...kihkihkih..


ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by ZAM@GHIMEHV on Mon 20 Jun - 10:49

Aikk.. apsal yg takde yg membangkang nih...kira jadik ke Marhabah Cheras nih....

Ok Jis.. cadangan ditutup..

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by faizal_bulat on Mon 20 Jun - 10:52

sebab org kata ko ni ala2 abg aku... maka aku sokong cadangan ko....

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Mon 20 Jun - 10:53

ZAM@GHIMEHV wrote:Aikk.. apsal yg takde yg membangkang nih...kira jadik ke Marhabah Cheras nih....

Ok Jis.. cadangan ditutup..

Marhabah cheras? perggg jauh giler tuuu..
camne nk habis lari dalam fzi tu... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Raziskov on Mon 20 Jun - 10:55

ZAM@GHIMEHV wrote:Aikk.. apsal yg takde yg membangkang nih...kira jadik ke Marhabah Cheras nih....

Ok Jis.. cadangan ditutup..

den bangkang..Razz
ok..cadangan di buka semula...

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by faizal_bulat on Mon 20 Jun - 10:57

kita lepak kat tabung jela...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Mon 20 Jun - 11:08

Buat laa list... leh den mulo?

1. Restoran Syed
RESTORAN SYED KELANA JAYA SS 6
JALAN SS 6/12 SS 6 47301 PETALING SELANGOR

2. Restoran Syed
Petaling Jaya... depan PJ Hilton lama

Tapi den lebih suka kat Kelana Jaya tu. Ada space utk parking, kalu PJ tu sesak sikit. Kelana Jaya kira tgh jugak.. geng S.alam/Klang leh ikut plus hiway, kuar subang ke Damansara, pehtu terus ikut LDP. Masuk ikut Akedemi TV3, terus aje dah smpi. Geng kajang/Pucong leh ikut LDP jugak dari pucong/sunway/motorola...pehtu u-turn masuk ikut Akademi tu..

cadangan den laa.. let the list roll....



________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by ZAM@GHIMEHV on Mon 20 Jun - 11:10

jimf wrote:Buat laa list... leh den mulo?

1. Restoran Syed
RESTORAN SYED KELANA JAYA SS 6
JALAN SS 6/12 SS 6 47301 PETALING SELANGOR

2. Restoran Syed
Petaling Jaya... depan PJ Hilton lama

Tapi den lebih suka kat Kelana Jaya tu. Ada space utk parking, kalu PJ tu sesak sikit. Kelana Jaya kira tgh jugak.. geng S.alam/Klang leh ikut plus hiway, kuar subang ke Damansara, pehtu terus ikut LDP. Masuk ikut Kastam, terus aje dah smpi. Geng kajang/Pucong leh ikut LDP jugak dari pucong/sunway/motorola...pehtu u-turn masuk ikut Kastam tu..

cadangan den laa.. let the list roll....



sedey siot, Marhabah Cheras takde dlm list tue... Sad

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Mon 20 Jun - 11:13

ni map & lokasi Restoran Syed Kelana Jaya

[You must be registered and logged in to see this image.]

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Mon 20 Jun - 11:18

[You must be registered and logged in to see this image.]

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Raziskov on Mon 20 Jun - 11:19

Jimf..
den setuju kek Kelano jayo tu..
tapi mano tompek restoren tu dalam peta ko ni? scratch

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by smolixz on Mon 20 Jun - 11:19

pj ok gak...
lebih dekat utk saya berTTS..

ah zam, Marhabah Cheras Perdana kat mana?? cheras ke scratch
cheras lebih dekat utk i.. Very Happy

tq

smolixz

Posts : 303
Join date : 07/03/2011
Age : 31
Location : Seri Kembangan

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Mon 20 Jun - 11:21

Raziskov wrote:Jimf..
den setuju kek Kelano jayo tu..
tapi mano tompek restoren tu dalam peta ko ni? scratch

sekian

yang ado tanda star/bintang mcm caltex tu laaaa.... Mad

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Raziskov on Mon 20 Jun - 11:23

jimf wrote:
yang ado tanda star/bintang mcm caltex tu laaaa.... Mad

perghh..
banyak boto ATM kek area tu..
bagus2...buleh suh ghimeh kluar duwet banyak2 kek situ..Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by faizal_bulat on Mon 20 Jun - 11:23

JIMF punya cadangan aku setuju gak la...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Mon 20 Jun - 11:27

kat belkang syed restoran ado restoran jamal mohamed... situ ado Char keow teuw penang baeeekkk punyo hehehee...

mano lai cadangan lain...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by ZAM@GHIMEHV on Mon 20 Jun - 11:27

Jimf.. kat sini ada menu kombo tak? sbb semenjak pakai maid nih... den bawak bekal dua hengget jer....maklum la skrg dah pakai FZi... so takde alasan nak isi minyak sepoh hengget... sengget dah lepas pegi PJ.. so tinggai sengget nak buat minum teh o dgn roti canai...

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by kudud on Mon 20 Jun - 11:29

puhh, atm pun byk(atm kalo maksud tmpt cocok duit tu la), sbb kalo sesapa yg besa bwk 2.50 ke 3 hengget ka, buleh teros p cocok kat situ... Razz

cabouttzzz...

erkk, tp kalo nak bersokan plak cana yer? scratch den ni cumo tau tambah soklan jo, nak asuggest tmpt meme x tau, sbb den ni buto jalanan.. Laughing

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Mon 20 Jun - 11:29

ZAM@GHIMEHV wrote:Jimf.. kat sini ada menu kombo tak? sbb semenjak pakai maid nih... den bawak bekal dua hengget jer....maklum la skrg dah pakai FZi... so takde alasan nak isi minyak sepoh hengget... sengget dah lepas pegi PJ.. so tinggai sengget nak buat minum teh o dgn roti canai...

pasal ko dah ado maid skrg, seblum poi tts, suruh maid masak maggi goreng telo dadar kawww punyo..
kasi bungkus dlm tipuware, bawak poi tts..
kat tts ekau minta sirap air cukup... kalu nk sodap minta laa sirap bandung.. nti den tmbh limo puluh sen... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Apai on Mon 20 Jun - 11:30

Aku takde cadangan...tapi ada sokongan mana2 yg ada ciri2 berikut;

1. Boleh melalui highway tanpa menggunakan lane motor..(lane motor takleh bawak laju...bahaya....tang konar selalu ada robblock)

2. Harga makanan dan minuman yg berpatutan...

3. Tmpt parking yg dekat dgn meja minum....tak risau helmet/jaket/glove hilang...

4. Biarlah tmpt tu nampak menyelerakan...kalau ada buah2an lagi bagus...

5. Parking yg luas utk park secara berkelompok....baru nampak macam ramai...walaupun tak ramai...he!he!he!....

6. Tmpt yg menjadi pilihan majoriti Warga ZZrianz....tak meriah kalau tak ramai...asyik2 org yg sama JER kena kutok......

Sesiapa yg mempunyai ciri2 diatas sila kemukan cadangan....


Sekian...

Fakta: Maaf aku tak dpt beri cadangan mana2 sebab jarang2 jalan2 cari pasal dan tak tau sgt pasal route dan lokasi2 menarik...... Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by mat zzr on Mon 20 Jun - 11:31

jimf wrote:[You must be registered and logged in to see this image.]

JimF..ini dekat kilang lama aku ke?...western digital?....aku dulu selalu mengulor kat sini dgn sifuk...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by ZAM@GHIMEHV on Mon 20 Jun - 11:31

jimf wrote:kat belkang syed restoran ado restoran jamal mohamed... situ ado Char keow teuw penang baeeekkk punyo hehehee...

mano lai cadangan lain...

Den ado laie cadangan...restoran mamak ABC Cheras Perdana....amacam? Yg ni jauh sket la dari rumah den, tapi den tak kisah sbb asal dekat dgn zzrianz semua...waiter dia semua fully imported... fasih berbahasa melayu. bounce

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by mat zzr on Mon 20 Jun - 11:33

ZAM@GHIMEHV wrote:tak sngka dapat naik podium hari ni...

nomo Satu.......

pasal cadangan tempat TTS nih, den cadangkan buat kedai Mamak Marhabah Cheras Perdana...sbbnya adalah seperti berikut.

Ada promosi combo : segelas teh o + sekeping roti canai = RM 1.00
maggi semangkuk cuma RM 2.00
nasi lauk tomyam + teh ais cuma RM 5.00 ajer.
Mamak pandai ckp melayu dan expat status
ada skrin besar boleh tengok movie.
dekat dgn balai polis and kemudahan awam seperti stesen minyak, seven eleven dan juga rumah den

lagipun lokasi ni berada di antara Seremban, Putrajaya, Melako, Kajang, Semenyih, Klang dan Ipoh...

akhir sekali... jgn maghah yo... ni pandangan samar-samar den yo...kihkihkih..


cheras perdana ni yg dekat dengan maktab polis cheras ke?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by ZAM@GHIMEHV on Mon 20 Jun - 11:35

Man.. maktab polis cheras dah jauh ke dalam yg menhala ke Kajang... yang ni dekat sket klu dari LEKAS Highway.......klu dari JB lagi dekat la,,,

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Sponsored content Today at 18:51


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 16 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum