Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by jimf on Wed 13 Jul - 9:20

Ride sama cuma buka topic baru. Senang sikit nk refer. Yg lama dah jadi cacamarba...so leh sambung borak aje.
Xtvt list sila refer sini.

Trans-himalaya the return II
Date : 16th July 2011

RV : Shell Gombak (yg ada McD) arah Karak
RV Time : 0730hrs (0800hrs tayar golek)

Route :-
KL/bentong - Jalan lama
Bentong/Raub - Jalan dalam
Raub/Cameron - ni matzzr kena tunjuk jalan dn simpang, eden tak tau
Cameron/Tapah - Singgah Lata Iskandar..refresh/mandi ayor terjun
Tapah/Tg Malim - Jalan Lama
Tg Malim/KL - jalan lama lalu ulu yam..

ETA smpi KL lik : Mlm..x sure, asal selamat smpi udah.. insyallah

Latest rider list (as at 8th July) :-

1. jimf - expai versi Japan
2. ghimeh - FZi nk pecah dara...
3. mat zzr...zzr5
4. adambikers - KSR (Kamen Super Rider)
5. apai - suzi kena smash
6. tok wan - Versys
7. JerMAN - Suki Pedang Samurai Shogun
8. potz - FZi Otai
9. ejal - 250r
10. peruz - er6f
11. jani - lagenda
12. nijuan - DAFi
13. sya - kriss
14. alif




Last edited by jimf on Sat 16 Jul - 0:14; edited 4 times in total

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by mat zzr on Wed 13 Jul - 9:31

potz tak follow ke?...

simpang tu kita boleh tanya org kampung kat situ...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by jimf on Wed 13 Jul - 9:47

dia tak kata dia nk polow..
tp dia ada tanya nk suruh buat cepat hari tu..
kalu leh minggu lepas dia nk pegi..
xpe laaa.. aku up aje nama dia... (tapi kira wajib pegi laaa)

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by mat zzr on Wed 13 Jul - 9:54

jimf wrote:dia tak kata dia nk polow..
tp dia ada tanya nk suruh buat cepat hari tu..
kalu leh minggu lepas dia nk pegi..
xpe laaa.. aku up aje nama dia... (tapi kira wajib pegi laaa)

potz mmg gelojoh dan rakus...asyik nak cepat ajer...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by jimf on Wed 13 Jul - 10:45

tu laa pasal...
mana dia hilang ni..
tgh berhantu kat porum FZ kot...

kalu kita berdua aje kompom, eden bawa 600 laaa bang...
nti sian lak kat ko mengekor expai den heheheh

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by Raziskov on Wed 13 Jul - 11:00

halamak 600 dah siap ke?

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by mat zzr on Wed 13 Jul - 11:46

jimf wrote:tu laa pasal...
mana dia hilang ni..
tgh berhantu kat porum FZ kot...

kalu kita berdua aje kompom, eden bawa 600 laaa bang...
nti sian lak kat ko mengekor expai den heheheh

elok bawak 600 lah...tak lah sakit pinggang sangat....disamping tu boleh menikmati pelaburan yg telah dibuat...600 tu XJ6 ke?..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 13 Jul - 13:38

ishh macam teringin nak menjoinkan kan diri, tapi apa bole buat, hari sabtu tu malamnyer ada majlis tahlil perdana kat masjid, so kebetulan arwah baru sahaja pegi, so wajib utk den menhadirkan diri.....acara mula petang, so x konpiden kederat fzi nih boleh pecut balik rumah sebelum petang...so klu pegi pun, ride kena rush tak enjoy jugak... jadi dgn berat hati den menarik dirri utk ride himalaya nih...

p/s : ini bukan alasan pegi makan kenduri yoo....

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by Apai on Wed 13 Jul - 13:42

Den dgn rase kesal ingin menarik diri juga disebabkan family den dari kg nak dtg ke rumah pada mlm jumaat...balik mungkin hari Ahad....Maaf bebanyok la yo!...family 1st.... Sad

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by adambikers on Wed 13 Jul - 14:07

Latest rider list (as at 13th July) :-

1. jimf - expai versi Japan
2. ghimeh - FZi nk pecah dara...
3. mat zzr...zzr5
4. adambikers - KSR (Kamen Super Rider)
5. apai - suzi kena smash
6. tok wan - basikal
7. JerMAN - Suki Pedang Samurai Shogun
8. potz - FZi Otai
9. ejal - 250r
10. peruz - er6f

yang bermalam di kameron

1. adam - KSR (Kamen Super Rider
2. ejal - 250r
3. peruz - er6f

*tempat bermalam - berjaya resort


adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by adambikers on Wed 13 Jul - 14:09

ni link utk tempat bermalam..klik sini

amik satu apartment, rege 250 mengikut kata peruz er6 sbb dia yg dealkan tmpt


adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by jimf on Wed 13 Jul - 14:13

mat zzr wrote:
elok bawak 600 lah...tak lah sakit pinggang sangat....disamping tu boleh menikmati pelaburan yg telah dibuat...600 tu XJ6 ke?..

moto xde laa.. bawa expai laa..
bawa 600 kang kena tggu adam laaak... Razz

tp goyang gak ni...apai cancel...ghimeh pun cancel...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by adambikers on Wed 13 Jul - 14:18

laaaaa sume kensel ke pulak?

kalau kensel aku nak inform member pompuan aku jgn turun kt kemeren malam tu nnt...

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by mat zzr on Wed 13 Jul - 14:20

jimf wrote:
mat zzr wrote:
elok bawak 600 lah...tak lah sakit pinggang sangat....disamping tu boleh menikmati pelaburan yg telah dibuat...600 tu XJ6 ke?..

moto xde laa.. bawa expai laa..
bawa 600 kang kena tggu adam laaak... Razz

tp goyang gak ni...apai cancel...ghimeh pun cancel.
..

goyang apa...goyang gerudi ke?...kalau hati rasa tak best...kita buat lain kali ajer...konsentrate utk ride taman negara lagi best lah...jimF..kalau ko naik ex5 dari KL-Raub-kemeren-tapah-KL....mmg aku tabik lah sebab lepas tu ko sakit belakang seminggu lah..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by mat zzr on Wed 13 Jul - 14:22

adambikers wrote:Latest rider list (as at 13th July) :-

1. jimf - expai versi Japan
2. ghimeh - FZi nk pecah dara......ada kenduri...
3. mat zzr...zzr5
4. adambikers - KSR (Kamen Super Rider)
5. apai - suzi kena smash...ada kenduri....
6. tok wan - basikal
7. JerMAN - Suki Pedang Samurai Shogun
8. potz - FZi Otai
9. ejal - 250r
10. peruz - er6f
11. Tok Micai......ada kenduri...

yang bermalam di kameron

1. adam - KSR (Kamen Super Rider
2. ejal - 250r
3. peruz - er6f

*tempat bermalam - berjaya resort



tinggal 8 org saja...bila hari jumaat agaknya tinggal berapa org plak?...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by jimf on Wed 13 Jul - 14:32

mat zzr wrote:
adambikers wrote:Latest rider list (as at 13th July) :-

1. jimf - expai versi Japan
2. ghimeh - FZi nk pecah dara......ada kenduri...
3. mat zzr...zzr5
4. adambikers - KSR (Kamen Super Rider)
5. apai - suzi kena smash...ada kenduri....
6. tok wan - basikal
7. JerMAN - Suki Pedang Samurai Shogun
8. potz - FZi Otai
9. ejal - 250r
10. peruz - er6f
11. Tok Micai......ada kenduri...
12. Kudud......balik kampung




tinggal 8 org saja...bila hari jumaat agaknya tinggal berapa org plak?...

takyah tunggu jumaat...hari rabu kudud dah cancel pun...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by Raziskov on Wed 13 Jul - 14:34

Pegi PD jer la petang Sabtu tu...ngeh..ngeh...Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by kudud on Wed 13 Jul - 14:55

jimf wrote:
mat zzr wrote:
adambikers wrote:Latest rider list (as at 13th July) :-

1. jimf - expai versi Japan
2. ghimeh - FZi nk pecah dara......ada kenduri...
3. mat zzr...zzr5
4. adambikers - KSR (Kamen Super Rider)
5. apai - suzi kena smash...ada kenduri....
6. tok wan - basikal
7. JerMAN - Suki Pedang Samurai Shogun
8. potz - FZi Otai
9. ejal - 250r
10. peruz - er6f
11. Tok Micai......ada kenduri...
12. Kudud......balik kampung




tinggal 8 org saja...bila hari jumaat agaknya tinggal berapa org plak?...

takyah tunggu jumaat...hari rabu kudud dah cancel pun...

mcm haremm..

lupa plak,huaaaa.... Crying or Very sad

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by jimf on Wed 13 Jul - 15:05

Raziskov wrote:Pegi PD jer la petang Sabtu tu...ngeh..ngeh...Razz

sekian

kena pegi jugak cameron ajis...expai pun expai laaa
diaorg semua x caya tu... sakit pinggang laaa pe bagai.. hehe
kena buktikan jugak ni... Razz (walaupun sbelum ride pinggang mmg dah sakit ni)

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by jimf on Wed 13 Jul - 15:06

matzzr... kalu convert jadi ride moto besau, agak2 ramai tak yg cancel?... scratch

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by mat zzr on Wed 13 Jul - 15:20

jimf wrote:matzzr... kalu convert jadi ride moto besau, agak2 ramai tak yg cancel?... scratch

susah gak nak komen ni...sebab dari raub naik ke tanah rata...ada motor besau mmg best lah...jalan lenggang dan lebar...hari tu ada gak sejam lebih dari tanah rata ke raub...kalau nak turun dari tanah rata ke tapah pakai motor kecik lagi best sebab boleh melipat lipat dgn motor kecik...naik motor besar seksa sikit lah sebab nak manouver motor besau kat jalan sempit ni sakit lengan dan pinggang...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by jimf on Wed 13 Jul - 15:28

so kalu aku bawa moto kecik, ko bawa moto besau..
jadinya lepas raub ke tanah rata, aku sakit pinggang...ko urut
dari tanah rata ke tapah, ko sakit pinggang..aku lak urut...amacam??.. Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by mat zzr on Wed 13 Jul - 15:33

jimf wrote:so kalu aku bawa moto kecik, ko bawa moto besau..
jadinya lepas raub ke tanah rata, aku sakit pinggang...ko urut
dari tanah rata ke tapah, ko sakit pinggang..aku lak urut...amacam??.. Razz

tak mau lah aku...geliiii....aku dah lama buat sit up....boleh tahan lah...

lupa plak...selain sakit pinggang....sakit lain yg ada ialah sakit kelangkang sebab kaki tahan angin...utk motor kecik lah...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by faizal_bulat on Wed 13 Jul - 16:06

penyakit tolor bontot kebas pun memainkan peranan...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by Apai on Wed 13 Jul - 16:14

jimf wrote:so kalu aku bawa moto kecik, ko bawa moto besau..
jadinya lepas raub ke tanah rata, aku sakit pinggang...ko urut
dari tanah rata ke tapah, ko sakit pinggang..aku lak urut...amacam??.. Razz

Terharu aku dgn semangat bantu membantu nih!....sob! sob!

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by Sponsored content Today at 20:15


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum