Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by Chef Bob on Wed 13 Jul - 17:31

kalaulah dapat ikut bestnya... tapi org umah dah sarat tunggu hari jerrr... flagoff boleh kut? tapi bawak fx1100 jerrrla...

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by jani on Wed 13 Jul - 17:35

as-salam semua...
klu kompom ada moto kecik bawah 110cc join aku nak pollow la...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by Raziskov on Wed 13 Jul - 17:36

ChefBob_DrBig wrote:kalaulah dapat ikut bestnya... tapi org umah dah sarat tunggu hari jerrr... flagoff boleh kut? tapi bawak fx1100 jerrrla...

bawak2 la DK tu jalan2 chef....
dah la owner lama selubong hari2..dpt owner baru pun kena selubong gak...Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by kudud on Wed 13 Jul - 17:41

akhirnya terjawap persoklan aku, tah ni ah chef.. cheers syok sbb kengkawan gak yg pkai muto legend tu Laughing

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by Chef Bob on Wed 13 Jul - 17:54

Raziskov wrote:
ChefBob_DrBig wrote:kalaulah dapat ikut bestnya... tapi org umah dah sarat tunggu hari jerrr... flagoff boleh kut? tapi bawak fx1100 jerrrla...

bawak2 la DK tu jalan2 chef....
dah la owner lama selubong hari2..dpt owner baru pun kena selubong gak...Razz

sekian

errrrrr mana ada.... orang kajang amik... chef tolong member simpan kan umah chef jerrrr...
member tu cakap moto tu tak laju sangat..... itu yang tolong simpan kat umah chef... tak caya tanye jink....

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by Chef Bob on Wed 13 Jul - 17:57

kudud wrote:akhirnya terjawap persoklan aku, tah ni ah chef.. cheers syok sbb kengkawan gak yg pkai muto legend tu Laughing

mitos jerr tu kudud.... mana mampu nak pakai muto legend tu....

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 13 Jul - 18:00

tahniah chef bob.... terungkai semua rahsia.....

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by Apai on Wed 13 Jul - 18:04

Tahnaih Chef.....tumpang bangga ade kawan pakai moto tuh!

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by mat zzr on Wed 13 Jul - 19:05

jani wrote:as-salam semua...
klu kompom ada moto kecik bawah 110cc join aku nak pollow la...

kompomkan dgn JimF....dia kata naik EX5 sajer...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by mat zzr on Wed 13 Jul - 19:11

ZAM@GHIMEHV wrote:ishh macam teringin nak menjoinkan kan diri, tapi apa bole buat, hari sabtu tu malamnyer ada majlis tahlil perdana kat masjid, so kebetulan arwah baru sahaja pegi, so wajib utk den menhadirkan diri.....acara mula petang, so x konpiden kederat fzi nih boleh pecut balik rumah sebelum petang...so klu pegi pun, ride kena rush tak enjoy jugak... jadi dgn berat hati den menarik dirri utk ride himalaya nih...

p/s : ini bukan alasan pegi makan kenduri yoo....

kalau naik zzr500 aku rasa sempat....sebab masa aku pergi dulu pun masa banyak dihabiskan kat gunung brinchang...tapi aku smpai rumah jam 7 malam...

aku bajet sampai Tanah Rata jam 1 pm...pastu setibanya di Tanah Rata, ko balik lah KL sendiri...sebab grup bermalam pun tak join turun bersama...sebelum Asar ko dah boleh sampai Cheras...

kalau ko nak ikut lah....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by adambikers on Thu 14 Jul - 8:26

adambikers wrote:Latest rider list (as at 13th July) :-

1. jimf - expai versi Japan
2. ghimeh - FZi nk pecah dara...
3. mat zzr...zzr5
4. adambikers - KSR (Kamen Super Rider)
5. apai - suzi kena smash
6. tok wan - basikal
7. JerMAN - Suki Pedang Samurai Shogun
8. potz - FZi Otai
9. ejal - 250r
10. peruz - er6f
yang bermalam di kameron

1. adam - KSR (Kamen Super Rider
2. ejal - 250r
3. peruz - er6f
*tempat bermalam - berjaya resort


yg bermalam kt kemeren maybe takde sbb setakat ni 2 org jeee..

mampos aku nak pegi balik hari nih guna ksr

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by mat zzr on Thu 14 Jul - 9:13

adambikers wrote:
adambikers wrote:Latest rider list (as at 14th July) :-

1. jimf - EX5
2. mat zzr...zzr5
3. adambikers - KSR (Kamen Super Rider)
4. tok wan - Versys
5. JerMAN - Suki Pedang Samurai Shogun
6. potz - FZi Otai
7. ejal - 250r
8. adam - KSR (Kamen Super Rider
9. ejal - 250r



yg bermalam kt kemeren maybe takde sbb setakat ni 2 org jeee..

mampos aku nak pegi balik hari nih guna ksr

tak mampos lah...KSR tu laju jugak...engine kriss 110 tapi body ringan...130kmj tu senang saje....cuma jockey tu berat jgn terlebih dah lah...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by adambikers on Thu 14 Jul - 9:41

pehhhh..

kalau betul 130 ngan enjin stendet mmg aku kagum gile laaaa.. hahaha

ksr ni top utk enjin stendet 100 je tuan manager.. moto aku ni sekang nak dpt 100 pon susah

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by Apai on Thu 14 Jul - 9:46

adambikers wrote:pehhhh..

kalau betul 130 ngan enjin stendet mmg aku kagum gile laaaa.. hahaha

ksr ni top utk enjin stendet 100 je tuan manager.. moto aku ni sekang nak dpt 100 pon susah

ko tukar prewel mati size kecik la dam...baru laju...kalu tak cepai bigbore jimf tapau ko sambil korek idung.... Razz

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by Raziskov on Thu 14 Jul - 9:46

adambikers wrote:pehhhh..

kalau betul 130 ngan enjin stendet mmg aku kagum gile laaaa.. hahaha

ksr ni top utk enjin stendet 100 je tuan manager.. moto aku ni sekang nak dpt 100 pon susah

Sila kurangkan berat badan rider ksr tu...Razz
insyallah dapat 155.35km/j...

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by jimf on Thu 14 Jul - 9:54

adambikers wrote:
yg bermalam kt kemeren maybe takde sbb setakat ni 2 org jeee..

mampos aku nak pegi balik hari nih guna ksr

so ko kompom pegi ke tak ni naik ksr?
kalu cancel kasi tau awal2... jgn pagi sabtu baru bagitau..
pengsan matzzr aku den sorang naik expai nti....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by adambikers on Thu 14 Jul - 10:31

kan incik jani nak pollow naik lagenda tu..

sya nak pegi naik kriss

aku ni pon 50-50 lagi..balik ari oooooo

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by mat zzr on Thu 14 Jul - 10:46

adambikers wrote:kan incik jani nak pollow naik lagenda tu..

sya nak pegi naik kriss

aku ni pon 50-50 lagi..balik ari oooooo

apa lah si adam ni...potz dengan pok dinz yg dah bongko pun buleh je naik motor cupchai redah tansTT...org muda mcm kita ni mesti lah boleh...


Last edited by mat zzr on Thu 14 Jul - 11:51; edited 1 time in total

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by Apai on Thu 14 Jul - 10:58

Pot ngan pok dinz...kulit dah liat...tak lekang dek panas..tak luntur dek hujan...adam kulit masih lembut sebab selalu guna baby oil....kena panas mengembang..kena hujan mengecut.....ahak! Razz

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by ZAM@GHIMEHV on Thu 14 Jul - 12:03

agak-agak sempat balik sblm kul 6.30 ptg tak?

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by adambikers on Thu 14 Jul - 12:07

ko bwk la jaguh mat zzr..

cuba jadi mat jaguh plak, mau? kih kih kih

bang long jim.. jadik ke tk ni? kasik konpom

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by mat zzr on Thu 14 Jul - 12:15

ZAM@GHIMEHV wrote:agak-agak sempat balik sblm kul 6.30 ptg tak?

sempat lah ghimev...aku gerenti....sebabnya...dulu kami buat banyak xtvt-

1. Lepak sambil ngorat awek jual teh Boh kat BOH Plantation sg Palas - 2 jam kat situ.
2. Lepak kat Gunung Brinchang sambil ngorat org Holland - 2 jam kat situ..

so dah 4 jam kami berfoya foya...

kalau ride saja dan mandi di Lata Iskandar...sempat lah balik KL lepas asar...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by jimf on Thu 14 Jul - 12:58

eden jadi laaaaa...
awal2 lai dah kompom...
sila rujuk page 1 utk route and route..

jgn nak ngada2 tanya den RV kul bape masa lunch nti..
ada yg makan sotong sidai ni kangg...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by mat zzr on Thu 14 Jul - 13:15

adambikers wrote:ko bwk la jaguh mat zzr..

cuba jadi mat jaguh plak, mau? kih kih kih

bang long jim.. jadik ke tk ni? kasik konpom

tak mau aku naik motor kecik...sakit pinggang oooo....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by Apai on Thu 14 Jul - 13:18

mat zzr wrote:
adambikers wrote:ko bwk la jaguh mat zzr..

cuba jadi mat jaguh plak, mau? kih kih kih

bang long jim.. jadik ke tk ni? kasik konpom

tak mau aku naik motor kecik...sakit pinggang oooo....

kasi minum itu kopi jantanlah bro...baru pinggang tu kuat..(bukan saya ckp...jimf yg ckp)

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Trans-himalaya "'The Return II" - 16 julai 2011

Post by Sponsored content Today at 20:34


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum