Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Page 2 of 17 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by Wan@Blakepare on Tue 12 Jun - 14:34

Ada tak sesapa yang betul2 arif dalam ilmu matematik?

Di beri pipe berukuran 2.5 inci diameter mengalirkan air 100 liter seminit.
Berapakah ukuran diameter pipe yg di perlukan utk mengalirkan 200 liter air seminit?

Kalau boleh tunjukkan formulanya sekali.Aku tak tau sgt benda2 camni.Aku sekolah pondok je bang

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by Wan@Blakepare on Tue 12 Jun - 14:48

Ishh....senyap je ni.Nampak semua macam bijak2.Kamon selesaikan masalah aku ni.Aku tgh isi report sheet ni.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by kamalia on Tue 12 Jun - 14:59

aku rasa jwpnnya pipe diameter 2.5 inci gak kot
aku pun tak pandai matematik, tp..
biasa batang paip pjg 9 inci diameter yg sama mampu menyalurkan berjuta-juta berudu dengan sekali sut je..

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by Wan@Blakepare on Tue 12 Jun - 15:03

Pot,tolong la,ko lagi bijak tiap2 hari masuk UM

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by Wan@Blakepare on Tue 12 Jun - 15:05

kamalia wrote:aku rasa jwpnnya pipe diameter 2.5 inci gak kot
aku pun tak pandai matematik, tp..
biasa batang paip pjg 9 inci diameter yg sama mampu menyalurkan berjuta-juta berudu dengan sekali sut je..
Itu pipe kolam berudu kat taman sains. scratch

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by jimf on Tue 12 Jun - 15:15

Wan@Blakepare wrote:Ada tak sesapa yang betul2 arif dalam ilmu matematik?

Di beri pipe berukuran 2.5 inci diameter mengalirkan air 100 liter seminit.
Berapakah ukuran diameter pipe yg di perlukan utk mengalirkan 200 liter air seminit?

Kalau boleh tunjukkan formulanya sekali.Aku tak tau sgt benda2 camni.Aku sekolah pondok je bang

maaf... prof tumpang jawab leh?
100 liter pakai 2.5 inci diameter..
so kalu 200, dua kali ganda paip laa.. 2.5 inci x 2 = 5 inci paip...

tu aje yg prof paham... Razz

Sekian
Prof Sibuk Nak Tahu...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by Raziskov on Tue 12 Jun - 15:27

Susoh sungguh soklan demo ni abe we...kawe kijo tukang kebun jer boh..
Mcm ni kot...ngeh..ngeh..ado 3 formula...Very Happy

Area= πD2/4..............i

Velocity = Flow/Area
2......ii

Q = V(πD2/4)............iii

Q: water flow rates
V: water flow velocity
D: diameter


So...pandai2 ko la abe we...kawe pun belasah jer ni...ahhakkk...Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by faizal_bulat on Tue 12 Jun - 15:39

Btul dh tu ngah

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by Raziskov on Tue 12 Jun - 15:43

faizal_bulat wrote:Btul dh tu ngah

sib baek ada bekap dari rakan semiconductor...ahhakkkk...Razz


sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by ZAM@GHIMEHV on Tue 12 Jun - 16:09

giler terrer si ngahjis nih......abe we... ko nak pasang paip yg dari teganu sampai selangor tu ker.... bila tender ni keluar...aisey cemana boleh tak tahu nih....

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by Fiq ReeZ on Tue 12 Jun - 16:16

ni kalkulation tuk paip radiator kew?? scratch

Fiq ReeZ

Posts : 77
Join date : 16/03/2012
Age : 28
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by kudud on Tue 12 Jun - 16:23

nak kena pggl abg aripp ni..

tp dasat jugakla, lg hebat bebudak pondok ni, sbb blh membuat soklan hebat ceni..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by faizal_bulat on Tue 12 Jun - 16:44

Mgu ni nk main putsal x?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by jimf on Tue 12 Jun - 17:14

faizal_bulat wrote:Mgu ni nk main putsal x?

soklan...
kalu nk main futsal... ada 12 org yg datang. 3 daripadanya melebihi berat 90kilo manakala yg selebihnya 8 org mempunyai keberatan kurang 70kilo. 10 org pula mempunyai ketinggian biasa Asia Size, seorg memiliki ketinggian japan saiz, dan sorang lagi mempunyai ketinggian org eropah.
Sekiranya semua 12 org tu bersetuju utk bermain selama 360saat, berapa kah keluasan padang futsal yg diperlukan oleh mereka?

sekian
Prof Serba Nak Tau

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by jani on Tue 12 Jun - 17:22

jimf wrote:
faizal_bulat wrote:Mgu ni nk main putsal x?

soklan...
kalu nk main futsal... ada 12 org yg datang. 3 daripadanya melebihi berat 90kilo manakala yg selebihnya 8 org mempunyai keberatan kurang 70kilo. 10 org pula mempunyai ketinggian biasa Asia Size, seorg memiliki ketinggian japan saiz, dan sorang lagi mempunyai ketinggian org eropah.
Sekiranya semua 12 org tu bersetuju utk bermain selama 360saat, berapa kah keluasan padang futsal yg diperlukan oleh mereka?

sekian
Prof Serba Nak Tau

japan skrg ni tinggi2 ooo...sapa la yg sorang ni... scratch

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by faizal_bulat on Tue 12 Jun - 17:34

Nk main kul brapo plis adbais

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by jipjo71 on Tue 12 Jun - 17:40

Allo ..

jipjo71

Posts : 532
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pee Jay - Sg Buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by Amm on Tue 12 Jun - 18:04

Huh...dah meriah la.....target kul 11.59 malam ni sah masuk page 18..

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by Amm on Tue 12 Jun - 18:19

Yeaaaa...

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]







Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by hairol21 on Tue 12 Jun - 22:53

hallo...

hairol21

Posts : 329
Join date : 10/10/2010
Age : 39
Location : shah alam - putrajaya - cheng,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by faizal_bulat on Tue 12 Jun - 23:07

Holla

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by mat zzr on Tue 12 Jun - 23:21

aku pun kesunyian kat melaka ni..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by Wan@Blakepare on Wed 13 Jun - 0:30

Raziskov wrote:Susoh sungguh soklan demo ni abe we...kawe kijo tukang kebun jer boh..
Mcm ni kot...ngeh..ngeh..ado 3 formula...Very Happy

Area= πD2/4..............i

Velocity = Flow/Area
2......ii

Q = V(πD2/4)............iii

Q: water flow rates
V: water flow velocity
D: diameter


So...pandai2 ko la abe we...kawe pun belasah jer ni...ahhakkk...Very Happy

sekian
Terima Kasih Jis,tak sia2 aku ada kawan mamat jepun hehehe.....


Last edited by Wan@Blakepare on Wed 13 Jun - 0:43; edited 1 time in total

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by Wan@Blakepare on Wed 13 Jun - 0:37

afro


Last edited by Wan@Blakepare on Wed 13 Jun - 0:41; edited 1 time in total

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by Wan@Blakepare on Wed 13 Jun - 0:39

jimf wrote:
Wan@Blakepare wrote:Ada tak sesapa yang betul2 arif dalam ilmu matematik?

Di beri pipe berukuran 2.5 inci diameter mengalirkan air 100 liter seminit.
Berapakah ukuran diameter pipe yg di perlukan utk mengalirkan 200 liter air seminit?

Kalau boleh tunjukkan formulanya sekali.Aku tak tau sgt benda2 camni.Aku sekolah pondok je bang

maaf... prof tumpang jawab leh?
100 liter pakai 2.5 inci diameter..
so kalu 200, dua kali ganda paip laa.. 2.5 inci x 2 = 5 inci paip...

tu aje yg prof paham... Razz

Sekian
Prof Sibuk Nak Tahu...


Hahaha aku rasa jawapan ko salah la Jimf.Sebab 5 inch pipe boleh alirkan air 10 kali ganda/minit dari pipe 2.5 inch.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 114 (11hb Jun 2012) - Jadi ke nk ride adventure?

Post by Sponsored content Today at 6:02


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 17 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum