Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by jefnoka1 on Wed 3 Feb - 8:23

uncle krepot... Tok misai poie sawak naik muto kuning ko scratch
Cempiyen boto moto tu Razz

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by mat zzr on Wed 3 Feb - 8:48

Raziskov wrote:Bila citer2 pasal motor buruk dan tua ni...
teringat motor aku yg banyak2 munyian okestra pilharmonik..
nak betulkan sendiri tak tau..nak pegi betulkan pitih takdok..
last2 bawak la slow2 sampai opis... Sad Crying or Very sad
mesti Tuan Manager aku senyum jer tgk dan dgr munyi2an motor aku ni...

sekian

motor scrap aku ni pun ada problem...

1. Pelahap petrol mcm kencing gajah...(mungkin aku suka rem rem kat terapik lite)
2. Masalah gegar masih ada...cuma kurang sikit selepas aku ketatkan handle...nak tercabut lengan aku masa buat.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by tok wan on Wed 3 Feb - 8:51

Raziskov wrote:
tok wan wrote:abe yu-noss..
no halim 010-5399225
mek limah 016-9712083
harap dpt membantu...

pergghhhh...no kak mah pun ko simpan abe we...Very Happy

sekian

diam2...nanti org lain tau....

tok wan

Posts : 441
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by cak_onn on Wed 3 Feb - 8:59

Salam pagi .......

cak_onn

Posts : 132
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by UnoS on Wed 3 Feb - 9:13

mat zzr wrote:
Raziskov wrote:Bila citer2 pasal motor buruk dan tua ni...
teringat motor aku yg banyak2 munyian okestra pilharmonik..
nak betulkan sendiri tak tau..nak pegi betulkan pitih takdok..
last2 bawak la slow2 sampai opis... Sad Crying or Very sad
mesti Tuan Manager aku senyum jer tgk dan dgr munyi2an motor aku ni...

sekian

motor scrap aku ni pun ada problem...

1. Pelahap petrol mcm kencing gajah...(mungkin aku suka rem rem kat terapik lite)
2. Masalah gegar masih ada...cuma kurang sikit selepas aku ketatkan handle...nak tercabut lengan aku masa buat.


ha kan den kasi tau.... tunggu jer bila dah jln 200km... tau lah nasib bila jarum meter tu turun mendadak... nak jimat bawak jer lah 80km/j..

pasal gegar.. gi balancing balik taya tu kat kedai ko beli moto.. dan gi komplen sama tokey kedai.. kan masih dalam warranty lagi tu... kot2 dapat buat balancing + service fork FOC

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by mat zzr on Wed 3 Feb - 9:17

UnoS wrote:
mat zzr wrote:
Raziskov wrote:Bila citer2 pasal motor buruk dan tua ni...
teringat motor aku yg banyak2 munyian okestra pilharmonik..
nak betulkan sendiri tak tau..nak pegi betulkan pitih takdok..
last2 bawak la slow2 sampai opis... Sad Crying or Very sad
mesti Tuan Manager aku senyum jer tgk dan dgr munyi2an motor aku ni...

sekian

motor scrap aku ni pun ada problem...

1. Pelahap petrol mcm kencing gajah...(mungkin aku suka rem rem kat terapik lite)
2. Masalah gegar masih ada...cuma kurang sikit selepas aku ketatkan handle...nak tercabut lengan aku masa buat.



ha kan den kasi tau.... tunggu jer bila dah jln 200km... tau lah nasib bila jarum meter tu turun mendadak... nak jimat bawak jer lah 80km/j

YuNoS...satu tangki penuh boleh dapat berapa KM kat hiway?...jarum meter petrol memey turun mendadak bila jarum tunjuk half tank...jalan lagi 50km dah ada kat tanda merah...kalau bawak 80kmj saja baik akau bawak honda cub C70...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by ariff908 on Wed 3 Feb - 9:23

mat zzr wrote:

YuNoS...satu tangki penuh boleh dapat berapa KM kat hiway?...jarum meter petrol memey turun mendadak bila jarum tunjuk half tank...jalan lagi 50km dah ada kat tanda merah...kalau bawak 80kmj saja baik akau bawak honda cub C70...

rasanya che lan ngan mejar tenukz a.k.a sam pun ade cerita menda sama mcm ko...minyak sampai half terus turun mendadak.

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by jimf on Wed 3 Feb - 9:24

mat zzr wrote:YuNoS...satu tangki penuh boleh dapat berapa KM kat hiway?...jarum meter petrol memey turun mendadak bila jarum tunjuk half tank...jalan lagi 50km dah ada kat tanda merah...kalau bawak 80kmj saja baik akau bawak honda cub C70...

tak payah....bawa superkips pun leh menten 80kmj.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Amm on Wed 3 Feb - 9:30

Assalamualaikum.
Mat Cool ZZR, Tak nak minyajk pelahap jom tuko ngan aku....Save minyak oooo...Jimat mase gi BERISbane

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by jimf on Wed 3 Feb - 10:01

Amm Nova wrote:Assalamualaikum.
Mat Cool ZZR, Tak nak minyajk pelahap jom tuko ngan aku....Save minyak oooo...Jimat mase gi BERISbane

auntie... minyak ko total berapa hari tu?
eden KL smpi kuala perlis total 360miles = RM35
pergi balik = 720miles
total minyak = RM70
kelajuan menten 80mph

soklan ilmiah utk doc fie...pasal pe eden susah nak berak ni... adakah sebab kematu atas moto non-stop dari k.perlis ke ulu bernam selama 4jam 30 min?

wassallam

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Amm on Wed 3 Feb - 10:05

Angkel JimF, bila teman kighe balik lebih kurang lebih kurang mike juge Smile Tu yang sayang GPZ antik ni... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by ariff908 on Wed 3 Feb - 10:06

Amm Nova wrote:Assalamualaikum.
Mat Cool ZZR, Tak nak minyajk pelahap jom tuko ngan aku....Save minyak oooo...Jimat mase gi BERISbane

nak lagi save tukar ngan aku...balik beris baru satu tank je...hik..hik..

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by mat zzr on Wed 3 Feb - 10:16

perghhhh....jimat sungguh FC GPZ kak amm dgn Prof YB....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by mat zzr on Wed 3 Feb - 10:17

itulah kelebihan enjin 2 dapor...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by jimf on Wed 3 Feb - 10:22

mat zzr wrote:itulah kelebihan enjin 2 dapor...

tu aje laa kelebihan nya bang mat zzr...
lenglain xde...biasa aje.. lawa pun tidak.. meleper pun biasa aje..
nak laju mmm jauh sekali...
asal dia bawa eden kemana jua eden dah poi...ke tg piai, cherating, air papan, k.perlis dah syukur alhamdulillah..
tul tak auntie amm.... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by wares on Wed 3 Feb - 10:28

salam...

wares

Posts : 17
Join date : 21/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by eddy_Gpang on Wed 3 Feb - 10:32

salam pagi...
YB kalu susah berak cari la kamal. nanti dia masukkan alat kelamin kasi senang berak. confirm tak yah cangkung pun boleh kuar


Last edited by eddy_Gpang on Wed 3 Feb - 10:34; edited 1 time in total

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by fie on Wed 3 Feb - 10:33

soklan ilmiah utk doc fie...pasal pe eden susah nak berak ni... adakah sebab kematu atas moto non-stop dari k.perlis ke ulu bernam selama 4jam 30 min?

wassallam[/quote]
salam YB
rasanya bukan sebab tu...lagi pun YB kan rider tegar...
sebab YB kurang mkn buah tu..
buah betik yg terbaik...
sayuran pun okey gak..

klu YB nak ubat baik punye pun ader....

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by eddy_Gpang on Wed 3 Feb - 10:35

doc fie, buah betik saiz apa yang terbaik?
nak kena hisap makan berapa kali sehari?

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by mat zzr on Wed 3 Feb - 10:38

fie wrote:soklan ilmiah utk doc fie...pasal pe eden susah nak berak ni... adakah sebab kematu atas moto non-stop dari k.perlis ke ulu bernam selama 4jam 30 min?

wassallam
salam YB
rasanya bukan sebab tu...lagi pun YB kan rider tegar...
sebab YB kurang mkn buah tu..
buah betik yg terbaik...
sayuran pun okey gak..

klu YB nak ubat baik punye pun ader....[/quote]

buah jambu taruk asam Ok ke doc fie...?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by fie on Wed 3 Feb - 10:43

eddy_Gpang wrote:doc fie, buah betik saiz apa yang terbaik?
nak kena hisap makan berapa kali sehari?

asalkan buah-buahan...size xpenting...
sebaik-baiknya sehari sekali...
baik utk sistem penghadaman...dn sistem2 lain..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Raziskov on Wed 3 Feb - 10:44

HAH..kena makan buah betikkkk....
I likeeeeeee........[You must be registered and logged in to see this image.]

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by eddy_Gpang on Wed 3 Feb - 10:45

Raziskov wrote:HAH..kena makan buah betikkkk....
I likeeeeeee........[You must be registered and logged in to see this image.]

sekian

ajis, ko gi usha betik kat carefour sri petaling tu...nanti bagi repot beserta gambar ye cyclops

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Raziskov on Wed 3 Feb - 10:47

eddy_Gpang wrote:

ajis, ko gi usha betik kat carefour sri petaling tu...nanti bagi repot beserta gambar ye cyclops

betik2 kat K4 Seri petaling ni tak ranum sgt la bro..
kurang serat2nyer..kena pegi kedai lain laaa....

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by jefnoka1 on Wed 3 Feb - 10:53

kalo makan pisang ado khasiat tak scratch

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Sponsored content Today at 14:00


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum