Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Page 6 of 16 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by fie on Wed 3 Feb - 10:55

jefnoka1 wrote:kalo makan pisang ado khasiat tak scratch
pisang pun okey bang long...
boleh tambah potasium leh elakan cramp...

i,m like pisang...

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by UnoS on Wed 3 Feb - 11:00

mat zzr .. kalu bawak sederhana laju / ikut laju kebangsaan... rm8-10 utk 100km .. kalau laju pelesit rm11-13 utk 100km

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Raziskov on Wed 3 Feb - 11:01

fie wrote:
jefnoka1 wrote:kalo makan pisang ado khasiat tak scratch
pisang pun okey bang long...
boleh tambah potasium leh elakan cramp...

i,m like pisang...

ppeerghhh...password gay sejati ni.. pale

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by fie on Wed 3 Feb - 11:02

ade soalan ilmiah sikit..
fuel tap tu klu kita pusing kan ke res boleh ke...
sebab aritu minyak abis pusingkn ke res tapi xpusingkn ke on balik...
soket ke connector rectifier tu dh kembang coz panas..kat nks ader jual tak...harga??

tq

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Amm on Wed 3 Feb - 11:02

jimf wrote:
mat zzr wrote:itulah kelebihan enjin 2 dapor...

tu aje laa kelebihan nya bang mat zzr...
lenglain xde...biasa aje.. lawa pun tidak.. meleper pun biasa aje..
nak laju mmm jauh sekali...
asal dia bawa eden kemana jua eden dah poi...ke tg piai, cherating, air papan, k.perlis dah syukur alhamdulillah..
tul tak auntie amm.... Very Happy

Betul,betul,betul...Betul yang amat sangat Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by mat zzr on Wed 3 Feb - 11:09

UnoS wrote:mat zzr .. kalu bawak sederhana laju / ikut laju kebangsaan... rm8-10 utk 100km .. kalau laju pelesit rm11-13 utk 100km

pelesit tu berapa laju...adakah 140 hingga 160 kmj yg kau selalu buat dari sepang ke senawang...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by mat zzr on Wed 3 Feb - 11:11

fie wrote:ade soalan ilmiah sikit..
fuel tap tu klu kita pusing kan ke res boleh ke...
sebab aritu minyak abis pusingkn ke res tapi xpusingkn ke on balik...
soket ke connector rectifier tu dh kembang coz panas..kat nks ader jual tak...harga??

tq

soket tu kau cari kat jalan pasar...kedai letrik ada jual...kedai ikan memey tak jual...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by UnoS on Wed 3 Feb - 11:13

mat zzr wrote:
UnoS wrote:mat zzr .. kalu bawak sederhana laju / ikut laju kebangsaan... rm8-10 utk 100km .. kalau laju pelesit rm11-13 utk 100km

pelesit tu berapa laju...adakah 140 hingga 160 kmj yg kau selalu buat dari sepang ke senawang...

lebih kurang laju cenggitu lah

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by jimf on Wed 3 Feb - 11:14

timo kacih doc fie...
kalu gitu kono ajak YG poi kukup laa..nak poi jumpo awek yg jual buah tu..
short ride minggu ni leh kot...

fie... kalu ekau nak lotak kat "res" aje terus menerus mmg bole... tp kalu moto stop pasal habis minyak ekau jgn panggil power ranger...nti kono tembak...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by jimf on Wed 3 Feb - 11:16

mat zzr wrote:pelesit tu berapa laju...adakah 140 hingga 160 kmj yg kau selalu buat dari sepang ke senawang...

pelesit pun pakai moto scrap jugak?..universal betul la owner zzrianz ni.... scratch

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by eddy_Gpang on Wed 3 Feb - 11:23

kepada yang berhajat nak upgrade...

New Package for Personal Financing-i Aslah from Bank Rakyat
Pakej Baru Pembiayaan Peribadi-i Aslah

Effective : 01 January 2010

Eligibility: Kakitangan Kerajaan, atau Swasta yg mempunyai saham dengan BR

Maximum Loan Amount : RM200k

Maximum Loan Tenure : 20 years
1 – 3 years : 3.25%
4 – 5 years : 4.25%
6 – 7 years : 4.75%
8 – 15 years : 4.85%
16 – 20 years : 5.20%

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by mat zzr on Wed 3 Feb - 11:41

jimf wrote:timo kacih doc fie...
kalu gitu kono ajak YG poi kukup laa..nak poi jumpo awek yg jual buah tu..
short ride minggu ni leh kot...

fie... kalu ekau nak lotak kat "res" aje terus menerus mmg bole... tp kalu moto stop pasal habis minyak ekau jgn panggil power ranger...nti kono tembak...

sotride minggu ni buat kat mana?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by mat zzr on Wed 3 Feb - 11:43

eddy_Gpang wrote:kepada yang berhajat nak upgrade...

New Package for Personal Financing-i Aslah from Bank Rakyat
Pakej Baru Pembiayaan Peribadi-i Aslah

Effective : 01 January 2010

Eligibility: Kakitangan Kerajaan, atau Swasta yg mempunyai saham dengan BR

Maximum Loan Amount : RM200k

Maximum Loan Tenure : 20 years
1 – 3 years : 3.25%
4 – 5 years : 4.25%
6 – 7 years : 4.75%
8 – 15 years : 4.85%
16 – 20 years : 5.20%

berbaloi baloi...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by jimf on Wed 3 Feb - 11:47

mat zzr wrote:sotride minggu ni buat kat mana?

awatnyaaa.... tangan dah gatai nak pulas trottle ko...
pungkok dah mula merenyammm ko...
mato dah mula sakit nengok moto power duk bawah bumbung ajo ko...
Razz Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by mat zzr on Wed 3 Feb - 11:48

jimf wrote:
mat zzr wrote:sotride minggu ni buat kat mana?

awatnyaaa.... tangan dah gatai nak pulas trottle ko...
pungkok dah mula merenyammm ko...
mato dah mula sakit nengok moto power duk bawah bumbung ajo ko...
Razz Razz

yessssssssssssssssssssssss...........

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Amm on Wed 3 Feb - 11:59

Sejak dah tukau motot pawer, bro tu hyper aktif tul kek porem ni..Ada kemajuan... Sleep

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by eddy_Gpang on Wed 3 Feb - 11:59

ada sort ride gi kenduri cak onn ke ahad ni?

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by mat zzr on Wed 3 Feb - 12:00

Amm Nova wrote:Sejak dah tukau motot pawer, bro tu hyper aktif tul kek porem ni..Ada kemajuan... Sleep

tahniah kak amm pasal dah pakai motor pawer.... cheers

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by fie on Wed 3 Feb - 12:10

jimf wrote:timo kacih doc fie...
kalu gitu kono ajak YG poi kukup laa..nak poi jumpo awek yg jual buah tu..
short ride minggu ni leh kot...

fie... kalu ekau nak lotak kat "res" aje terus menerus mmg bole... tp kalu moto stop pasal habis minyak ekau jgn panggil power ranger...nti kono tembak...

tq.. YB...kukup punya buah fresh2 ye...
tapau kan sayer punye sekali...

tqvm...

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by UnoS on Wed 3 Feb - 12:11

sotride gi SIC jer lah... tengok pendekar2 langit ke 7 batel kat trek... abis betel gi PD makan burger

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by hi-wayMAN on Wed 3 Feb - 12:12

salam dari kuala terengganu.....

lama btul x masuk porem....tau2 je geng beris dah slamat pulang...tahniah diucapkan pada semua...
tahniah juga pada en.U-turnMAN diatas kejayaan beliau menaik taraf kuasa kuda....


sehingga bertemu dilain waktu & rancangan...

tata titi tutu..... clown
(boring betul mtg lelama cenggini........)

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by jimf on Wed 3 Feb - 12:13

Amm Nova wrote:Sejak dah tukau motot pawer, bro tu hyper aktif tul kek porem ni..Ada kemajuan... Sleep

yo laa amm.... duduk pun x tentu arah dah tu...
lalang pun dah tinggi sojak ado moto power...dah malas nak menebas laa tu asyik gatai pungkok ajo...
eden tak berani nak shortride dongan dio ni... kang kono tinggal ajo..
auntie bilo nak makan laksa kuala?

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by jefnoka1 on Wed 3 Feb - 12:23

lunch up pulau selkom
Kol 12.30 tghri

Cargasssss...

(den dah sampai la dam... Bwk turun wana skali Razz)

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Raziskov on Wed 3 Feb - 12:31

jimf wrote:
yo laa amm.... duduk pun x tentu arah dah tu...
lalang pun dah tinggi sojak ado moto power...dah malas nak menebas laa tu asyik gatai pungkok ajo...
eden tak berani nak shortride dongan dio ni... kang kono tinggal ajo..
auntie bilo nak makan laksa kuala?

Jimf,
dio ni mano ado tobeh gumput..Tuan Manager la..dok manage mejo jer la..
apo2 hal tukang kobun gak yg kono turun kobun... Sad Crying or Very sad

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by afaris06 on Wed 3 Feb - 12:43

salam zzrianz....
baru start koje arini...lepak umah dua hari...
first time ride 168km satu stop....kebas pungkok
tu yg semlm gi urut pungkok...hehehe

afaris06

Posts : 548
Join date : 20/01/2010
Age : 25
Location : Bangi-PJ-Api-api

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Sponsored content Today at 11:57


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 16 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum