Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Page 3 of 16 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by tenukz on Tue 2 Feb - 18:03

Bongxz wrote:Salam petang selasa,

Semalam den ada pegi melawat bengkel kat Tg Sepat (Polly Motor) sebab alang2 lalu depan tu, ada tayar soft compound Shinko 160/60/17 dgn harga rm380.
Ada sesapa yg pernah try atau terbaca pasai tayar ni tak?

Harga macam menarik je tu........

menarik tu....ada gak member zx6r pakai....layan leper.....sedap katenye.....eeerrrr...tak leh kurang lagi ker....

tenukz

Posts : 445
Join date : 24/01/2010
Age : 22
Location : Melaka - Bkt Jalil

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by eddy 250 on Tue 2 Feb - 18:06

salam sedih...
huhu isnin aku dh ada kt kk..hr ni kt miri...bsk sibu..lusa kuching...jumaat ptng baru balik kl...perghhhh letih gila sioootttt....
p/s...tapi mlm happyning ooooo philipino ngan stacyyyy menanti tuuuu

eddy 250

Posts : 394
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by adambikers on Tue 2 Feb - 18:08

takat cakap je tak guna tok,
kasi happ la gamba ngan awek pinoy.. Suspect

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Raziskov on Tue 2 Feb - 18:12

adambikers wrote:takat cakap je tak guna tok,
kasi happ la gamba ngan awek pinoy.. Suspect

ngeh..ngeh..ngeh.... Twisted Evil Twisted Evil
kami menunggu dgn penuh harapan tok....kesiani la kami...hheheee

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Bongxz on Tue 2 Feb - 18:15

Sorry la, aku tak perasan la ada orang besar kol aku hari tu (Jumaat petang). Tgh mandi ada "baca" kot masa tu...... orang rumah pun tak cakap plak ada orang kol.... sorry ya Big Bro.

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by adambikers on Tue 2 Feb - 18:16

Raziskov wrote:
adambikers wrote:takat cakap je tak guna tok,
kasi happ la gamba ngan awek pinoy.. Suspect

ngeh..ngeh..ngeh.... Twisted Evil Twisted Evil
kami menunggu dgn penuh harapan tok....kesiani la kami...hheheee

sekian

bang ngah, tlg pesan kat tok misai suh potong kasi makan anjeng laaa kalau tak hap gamba Razz

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Bongxz on Tue 2 Feb - 18:22

Tenukz,
Kalau ok leh la pakai buat leper.

Tok Misai,
Buat leper ke tak?

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by fie on Tue 2 Feb - 18:38

eddy 250 wrote:salam sedih...
huhu isnin aku dh ada kt kk..hr ni kt miri...bsk sibu..lusa kuching...jumaat ptng baru balik kl...perghhhh letih gila sioootttt....
p/s...tapi mlm happyning ooooo philipino ngan stacyyyy menanti tuuuu

tok kirim awek satu...

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Bongxz on Tue 2 Feb - 18:43

Fie, pinjam nurse sorang, siap dgn uniform ye.......

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by fie on Tue 2 Feb - 18:47

Bongxz wrote:Fie, pinjam nurse sorang, siap dgn uniform ye.......
ade..tapi butang baju dia xcukup la...

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by eddy 250 on Tue 2 Feb - 18:55

salam doc...
fie moto kau dh ok ke??

eddy 250

Posts : 394
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by ariff908 on Tue 2 Feb - 18:59

nik7719 wrote:
mandikan ngn air hujan...pastu tengok meter temp..kalo turun tu maknanya dah setel lah...betul tak ariff?.. Razz Razz

nak makan jap

yer betul nik...pas kena air ujan..bomoh siam aparis pun dah tak leh buli moto aku senang2...Razz....aku ingat kita ikut nasihat abg long JimF ari tu...pasang hos air kat dpn radiator...bila2 rasa overheat aje..terus pasang air...mesti terus sejuk enjin moto tu...hik..hik.. Laughing

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Bongxz on Tue 2 Feb - 19:07

Kalau nak kurangkan oberheat, try pakai coolant kereta utk Toyota punya, kaler merah minyaknya, dalam RM22/botol. Memang puas hati la tahap kepanasan enjin. tapi jgn pulak isi sebotol, kena tambah air, nak esok dgn air mineral yg reverse osmosis/RO.

Tok, cuba try big bro saloon, atau mega hotel.

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by nik7719 on Tue 2 Feb - 19:08

ariff908 wrote:
nik7719 wrote:
mandikan ngn air hujan...pastu tengok meter temp..kalo turun tu maknanya dah setel lah...betul tak ariff?.. Razz Razz

nak makan jap

yer betul nik...pas kena air ujan..bomoh siam aparis pun dah tak leh buli moto aku senang2...Razz....aku ingat kita ikut nasihat abg long JimF ari tu...pasang hos air kat dpn radiator...bila2 rasa overheat aje..terus pasang air...mesti terus sejuk enjin moto tu...hik..hik.. Laughing

pasni bleh modofy letak botol air kat dpn radiator..hehehhehe...

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by fie on Tue 2 Feb - 19:12

eddy 250 wrote:salam doc...
fie moto kau dh ok ke??
camtu juga la tok...
kejap ok, kejap xok...
nak pinjam moto tok p klawang lah, baru syok..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by nik7719 on Tue 2 Feb - 19:20

fie wrote:
eddy 250 wrote:salam doc...
fie moto kau dh ok ke??
camtu juga la tok...
kejap ok, kejap xok...
nak pinjam moto tok p klawang lah, baru syok..

moto tua Fie..biasa la...layan gitu2 je..nak suh jadi balik mcm baru..memang tak dpt la...

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by fie on Tue 2 Feb - 19:29

nik7719 wrote:
fie wrote:
eddy 250 wrote:salam doc...
fie moto kau dh ok ke??
camtu juga la tok...
kejap ok, kejap xok...
nak pinjam moto tok p klawang lah, baru syok..

moto tua Fie..biasa la...layan gitu2 je..nak suh jadi balik mcm baru..memang tak dpt la...
betul tu...layan biasa je...bawak slow je..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by fie on Tue 2 Feb - 19:29

nik7719 wrote:
fie wrote:
eddy 250 wrote:salam doc...
fie moto kau dh ok ke??
camtu juga la tok...
kejap ok, kejap xok...
nak pinjam moto tok p klawang lah, baru syok..

moto tua Fie..biasa la...layan gitu2 je..nak suh jadi balik mcm baru..memang tak dpt la...
betul tu...layan biasa je...bawak slow je..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Raziskov on Tue 2 Feb - 19:30

Bila citer2 pasal motor buruk dan tua ni...
teringat motor aku yg banyak2 munyian okestra pilharmonik..
nak betulkan sendiri tak tau..nak pegi betulkan pitih takdok..
last2 bawak la slow2 sampai opis... Sad Crying or Very sad
mesti Tuan Manager aku senyum jer tgk dan dgr munyi2an motor aku ni...

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by nik7719 on Tue 2 Feb - 19:35

org dah takde..jom pi semayang maghrib sat...

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by nik7719 on Tue 2 Feb - 19:38

Raziskov wrote:Bila citer2 pasal motor buruk dan tua ni...
teringat motor aku yg banyak2 munyian okestra pilharmonik..
nak betulkan sendiri tak tau..nak pegi betulkan pitih takdok..
last2 bawak la slow2 sampai opis... Sad Crying or Very sad
mesti Tuan Manager aku senyum jer tgk dan dgr munyi2an motor aku ni...

sekian

Abe Ajis tunggu gapo lagi...pitih dah banyak...beli je baru...

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by jipjo71 on Tue 2 Feb - 19:39

Bongxz wrote:Kalau nak kurangkan oberheat, try pakai coolant kereta utk Toyota punya, kaler merah minyaknya, dalam RM22/botol. Memang puas hati la tahap kepanasan enjin. tapi jgn pulak isi sebotol, kena tambah air, nak esok dgn air mineral yg reverse osmosis/RO.

Tok, cuba try big bro saloon, atau mega hotel.

tambah air badak 2 botol.....tentu x oberheat lagi.....

jipjo71

Posts : 532
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pee Jay - Sg Buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by gilababan on Tue 2 Feb - 19:43

jipjo71 wrote:
Bongxz wrote:Kalau nak kurangkan oberheat, try pakai coolant kereta utk Toyota punya, kaler merah minyaknya, dalam RM22/botol. Memang puas hati la tahap kepanasan enjin. tapi jgn pulak isi sebotol, kena tambah air, nak esok dgn air mineral yg reverse osmosis/RO.

Tok, cuba try big bro saloon, atau mega hotel.

tambah air badak 2 botol.....tentu x oberheat lagi.....

Tambah 2 bijik panadol.... hehe...

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Raziskov on Tue 2 Feb - 19:46

nik7719 wrote:

Abe Ajis tunggu gapo lagi...pitih dah banyak...beli je baru...

abe nik...
memey la pitih banyok..tangungan dan tungangan pun banyok gak... Sad Crying or Very sad Crying or Very sad

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by nik7719 on Tue 2 Feb - 19:52

Raziskov wrote:

abe nik...
memey la pitih banyok..tangungan dan tungangan pun banyok gak... Sad Crying or Very sad Crying or Very sad

sekian

tunggangan??..tu la,..bela ramai sgt skendel..kat korea je dah 5..sojar Malaysia ada 3..memey la tak larat..acu try pilih sore jah...musti buleh hapgred... What a Face

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V7 - 02 hb Feb 2010

Post by Sponsored content Today at 6:02


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 16 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum