Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Page 15 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by fie on Fri 29 Jan - 11:44

salam pagi,
arif nak pinjam tayar aku boleh...
tp ader kt kedai tak tau la ader lg ke tidak,mok motor...

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by mat zzr on Fri 29 Jan - 11:45

ShamZX11 wrote:Bila baca sok sek sok sek lambat tinggai ni aku rasa cam bukan dalam forum ZZRianz. Hilang dah keunikan ZZRianz yang sebenar. Pasal ZZRianz punya motto "Nobody left behind". Citer lambat tinggai sampai orang tua kerepot tu pun terasa hati nak tarik diri. Memang dia biasa lambat, dia kan last man. Last man ni la yang banyak berjasa sebenarnya, hanya orang-orang yang sabar boleh jadi last man. Dan orang-orang yang tak berapa sabar macam YG masih sudi jadi last man dalam ZZRianz.

Kita set seawal mana pun, konvoi kita tetap tiba lambat. Sengaja atau tidak, itulah realitinya. Yang dah 2 minggu buat persiapan awal pun boleh U turn sebab moto kencing tak henti. Yang dah siap-siap nak gi ride tetiba wife suruh beli susu anak dan macam-macam lagi perkara yang terduga.

ZZRianz adalah semangat setiakawan, bukan ride semata-mata... tiba ke destinasi dan bersukaria. Dengan ride ni kita merapatkan sillaturahim. Lebih mengenali hati budi masing-masing. Kita tetap enjoy walau pun selalunya jadual lewat berjam-jam. Jadual sepatutnya sampai petang tapi kita malam baru sampai. Tapi semua sampai pada masa yang sama. Jadual sampai kat rumah pukul 10 malam tapi pukul 1 pagi masih kat Karak sebab ada motor yang rosak, tak terdengar apa-apa keluhan pun. Itulah semangat ZZRianz.

Renung-renungkanlah dan kekalkan semangat ZZRianz. Andai kita nak buat sama protokol dengan group bikers lain maka tiada uniknya lagi ZZRianz.


hehehee...ini aku lah...encik U-TurnMen...aku dah siap tukar valve dgn temen chen sebelum ke Kukup...tapi masalah lain yg timbul...apa buleh buat...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by mat zzr on Fri 29 Jan - 11:46

soalan ilmiah...

malam ni ada TTS ke...?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by fie on Fri 29 Jan - 11:50

salam semua..
Pendapat 1 sen,
zzrianz ni bukan hanya satu kumpulan bermotor tetapi ianya seperti satu keluarga, tak kira status dn pangkat..tetap mesra diantara satu sama lain..
1 love zzrianz..semoga silaturahim yg kita bina ini akan berkekalan...

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by mat zzr on Fri 29 Jan - 11:52

fie wrote:salam semua..
Pendapat 1 sen,
zzrianz ni bukan hanya satu kumpulan bermotor tetapi ianya seperti satu keluarga, tak kira status dn pangkat..tetap mesra diantara satu sama lain..
1 love zzrianz..semoga silaturahim yg kita bina ini akan berkekalan...

memang betul tu doc...saya yg masih hijau di alam permotoran...baru 2 bulan join zzrian, sependapat dgn doc...cuma saya selalu kena tinggal pasal bawak motor lambat sangat...meleper pun takut...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Dinz on Fri 29 Jan - 11:55

Arip, kau kan ada cacing? Malam tu DIY la. Lepas tu cari stesyen minyak 24 jam punya..

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by jimf on Fri 29 Jan - 11:56

mat zzr wrote:memang betul tu doc...saya yg masih hijau di alam permotoran...baru 2 bulan join zzrian, sependapat dgn doc...cuma saya selalu kena tinggal pasal bawak motor lambat sangat...meleper pun takut...

tu dulu tuan matzzr...sekarang sure tak lambat dah..
selalu sure tinggal kan org lak.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by mat zzr on Fri 29 Jan - 11:56

sempena hari jumaat yag mulia ni...nanti masa nak solat jumaat...mintak doa agar ride BERIS selamat pergi selamat kembali...amin

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by mat zzr on Fri 29 Jan - 11:57

jimf wrote:
mat zzr wrote:memang betul tu doc...saya yg masih hijau di alam permotoran...baru 2 bulan join zzrian, sependapat dgn doc...cuma saya selalu kena tinggal pasal bawak motor lambat sangat...meleper pun takut...

tu dulu tuan matzzr...sekarang sure tak lambat dah..
selalu sure tinggal kan org lak.... Razz

oppppsssss.......apa tu? Cool

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Dinz on Fri 29 Jan - 12:08

Aku tulong taipkan utk Mat zzr......

Manaaaaaaaaaaaaaaaa adaaaaaaaaaaaaaaaaa [You must be registered and logged in to see this image.]

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by kamalia on Fri 29 Jan - 12:09

mat zzr wrote:
jimf wrote:
mat zzr wrote:memang betul tu doc...saya yg masih hijau di alam permotoran...baru 2 bulan join zzrian, sependapat dgn doc...cuma saya selalu kena tinggal pasal bawak motor lambat sangat...meleper pun takut...

tu dulu tuan matzzr...sekarang sure tak lambat dah..
selalu sure tinggal kan org lak.... Razz

oppppsssss.......apa tu? Cool

manaa adaaaaaa....!!!!!! Very Happy
~ mat cool ~

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by ariff908 on Fri 29 Jan - 12:24

fie wrote:salam pagi,
arif nak pinjam tayar aku boleh...
tp ader kt kedai tak tau la ader lg ke tidak,mok motor...

bukan aku la nak pinjam fie..aparis..

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by ShamZX11 on Fri 29 Jan - 12:26

kamalia wrote:
tok wan wrote:ni dah leh g berak la ni...

dah berak basuh lah!!
ini berak rata2 pastu lari. tak nak basuh.

mana syam ni,
senyap je..

Tak bagi panjang2, aku diam je la. Berukband pun cam hampeh. Dah panggil, aku masuk balik la.

RV dan ittenary ikut la seperti yang dirancangkan. Kita manusia hanya mampu merancang. Setiap yang dah bagi nama dah bayar dah faham term and condition. Faham, organizer cuba buat yang terbaik. Appreciated. Kalau perlu jalan dulu utk menguruskan bbq dsb, boleh jalan dulu. Konvoi diteruskan seperti biasa. Cepat atau lambat tu tunggu jer la konvoi sampai. Tak pasti lagi cuaca esok camner.

Maaf kalau ada tersalah kata, tak berniat nak sakitkan hati sesiapa. Saya tak pandai berbual.

ShamZX11

Posts : 92
Join date : 21/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by ariff908 on Fri 29 Jan - 12:26

Dinz wrote:Arip, kau kan ada cacing? Malam tu DIY la. Lepas tu cari stesyen minyak 24 jam punya..

ni moto aparis la pak dinz...dia mmg takde cacing...aku pun takde..cacing dlm perut byk la..

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Amm on Fri 29 Jan - 12:29

jimf wrote:tu dulu tuan matzzr...sekarang sure tak lambat dah..
selalu sure tinggal kan org lak.... Razz

Manaaaaaaaa adaaaaa.......!!!!!!
Ada laaaa...... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by UnoS on Fri 29 Jan - 12:29

mat zzr wrote:
UnoS wrote:Nik, kawasan datok senu dan kg chubadak tambahan tu memenag kawasan permainan den waktu kecik2 dulu... lagi pun ayah den meniago pasar malam jumaat kat bandar baru sentul tu... jadik terowong yg ko kata tu.. terowong dari tmn datuk senu ke bdr baru sentol tu ke?... kalu dari situ mcm mana nak gi bengkel cat tu?...

Mat ZZR, Redzman, ko jadik ikut ride beris tak?.. kalau tak gi, jadik flag off pun ok lah... try ler motor tu kat highway.... nanti follow sampai tanjung malim makan pau yik mun... balik ikut ulu yam... baru charoo walupun tak join ride beris... ape mcm? ade brani? Twisted Evil

salam pagi...

baru 2 hari aku tak masuk forem mcm mcm citer ada...motor rosak last minit lah...tarik diri last minit lah....aku mmg dari awal tak dpt ke beris pasal nak ke pulau pangkor...

UnoS...kau nak flaggoff jugak ke?...kalau kau flagoff aku pun flagoff jugak...pastu mkn pau mun yik...ada bran...RnR rawang jam 7 am...

Esok... sape yg gi flag ogg kat RV?... boleh short ride ke tg malim makan pau yik mun dan balik ikut ulu yam... den tak pasti lagi..... kalau muncul kat rnr rawang kul 7am makna nya ok lah tu... kalau tak muncul tak yah tunggu den....

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by ariff908 on Fri 29 Jan - 12:29

ShamZX11 wrote: Saya tak pandai berbual.

motot dah siap ke sifu? Razz

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by hi-wayMAN on Fri 29 Jan - 12:31

salam tengahari jemaat....
baru 1 hari x masuk porem, cemacam crita ada....
yg penting kita zzrianz..."mau kawan x mau lawan"....hehehe
positive thinking + keikhlasan dalam persahabatan....insya allah...aman makmur kita di rumah baru kita ni...

nota kaki : meeting kerajaan langit ke 7 mlm ini mengikut jadual seperti yg dirancang...insya allah... clown Very Happy

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by ariff908 on Fri 29 Jan - 12:32

en..yunos...siggi ko mcm nama mat ZZR la..sebut UnoS..bunyiknya mcm UturN...hik...hik...

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by UnoS on Fri 29 Jan - 12:33

Tuman kalau bukan kerajaan langit ke -7 ade meeting tak? Laughing

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by UnoS on Fri 29 Jan - 12:34

ariff908 wrote:en..yunos...siggi ko mcm nama mat ZZR la..sebut UnoS..bunyiknya mcm UturN...hik...hik...


ooo sebab kami sedara mara lain keluarga satu model moto hehehhehehe Very Happy

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by ShamZX11 on Fri 29 Jan - 12:42

Moto aku dah siap tapi slow la... Aku try pinjam moto tuan manager esok, tu pun kalau dia bagi. Rasanya nanti dia cakap "mana adaaa". Tak dapat la tu. Slow pun slow la. Janji rock !

Nak gi masjid la.

ShamZX11

Posts : 92
Join date : 21/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Dinz on Fri 29 Jan - 12:45

Encik Tuman, bila nak pakai poshbeg baru pergi meeting..?

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by ariff908 on Fri 29 Jan - 13:04

ShamZX11 wrote:Moto aku dah siap tapi slow la... Aku try pinjam moto tuan manager esok, tu pun kalau dia bagi. Rasanya nanti dia cakap "mana adaaa". Tak dapat la tu. Slow pun slow la. Janji rock !


Nak gi masjid la.

sama la kita..moto aku pun slow jugak...dah tak semput..tp ade la skit2 bunyi2an yg ada dlm enjin tuh...tapi sikit je la...hopefully takde ape2....yg lain smua ok.....tawakkal aje la..nak g masjid jugak la...kena doa byk2 ari ni moga2 diberikan kesihatan yang baik esok, moto dlm keadaan baik, perjalanan lancar dan selamat sampai pegi dan pulang....ptg kang nak g beli radiator cap...rasanya mcm cap ni problem aje sbb td kat highway temp naik setengah...then tak turun2....tp slow and dlm jem pun dia naik stengah skit je..kipas jalan....jgn ade bocor dah...ingat beli radiaotor treatment skali...mana tau dia bole tampal bocor kot2 ada...janji selamat..insyaAllah....isk..aku dah excited dah ni....

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by hi-wayMAN on Fri 29 Jan - 13:15

UnoS wrote:Tuman kalau bukan kerajaan langit ke -7 ade meeting tak? Laughing

GHUlam jam 9.30mlm en. YUnos....dtg jgn x dtg.... What a Face

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Sponsored content Today at 7:06


Sponsored content


Back to top Go down

Page 15 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum