BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Page 1 of 16 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by Raziskov on Wed 3 Mar - 11:35

No.1...

[You must be registered and logged in to see this link.]

sekian


Last edited by Raziskov on Wed 3 Mar - 11:41; edited 1 time in total

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by Apai on Wed 3 Mar - 11:38

No. 2

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by jimf on Wed 3 Mar - 11:39

Borak V1?...
kompom ajis dah tua ni... ketinggalan zaman ...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by Raziskov on Wed 3 Mar - 11:42

jimf wrote:Borak V1?...
kompom ajis dah tua ni... ketinggalan zaman ...

ye ke?bukan baru bukak ke forum ni?
maap la abg2 otai..saya baru jer pakai jekjek ar ni... Razz Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by xxx on Wed 3 Mar - 11:44

no 5...
hehehe..
ajis, ko gerak dari shah alam kul brp?
yg ride nk g melandak tu...

semlm aku bru taw, aku ade lab test sabtu tu, kul 8 pagi..

xxx

Posts : 795
Join date : 19/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by Raziskov on Wed 3 Mar - 11:48

xxx wrote:no 5...
hehehe..
ajis, ko gerak dari shah alam kul brp?
yg ride nk g melandak tu...

semlm aku bru taw, aku ade lab test sabtu tu, kul 8 pagi..

ko test sampai pukul berapa?
tapi kalau ko nak bayar separuh masa makan nnt..
sanggup aku tunggu ko? What a Face Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by mat zzr on Wed 3 Mar - 11:50

nomo 1 jugak...

pasal kabel zzr500 vs zzr250...nanti balik aku try swap...mana tau panjangnya sama...takde lah owner zzr500 kena tekan harga nanti...
dialog yg mungkin berlaku kat NKS ...

" itu meter kabel mana boleh sama...ini zzr500 ooo...mana sama dingan zzr 250....RM50 saja...tarak mahal maaa...lu punya botor belas belas ribu...ini barang murah maaaa..."

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by xxx on Wed 3 Mar - 11:51

Raziskov wrote:
xxx wrote:no 5...
hehehe..
ajis, ko gerak dari shah alam kul brp?
yg ride nk g melandak tu...

semlm aku bru taw, aku ade lab test sabtu tu, kul 8 pagi..

ko test sampai pukul berapa?
tapi kalau ko nak bayar separuh masa makan nnt..
sanggup aku tunggu ko? What a Face Razz

sekian

mgkin lam kul 9-9.30..
mcm tu lah...

xxx

Posts : 795
Join date : 19/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by Raziskov on Wed 3 Mar - 11:55

xxx wrote:

mgkin lam kul 9-9.30..
mcm tu lah...

ok..sempat lagi tu..9:30 aku tunggu kat Petronas Bkt.Jelutong..
9:35 kita sampai rnr Rawang... What a Face What a Face

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by xxx on Wed 3 Mar - 11:59

Raziskov wrote:
xxx wrote:

mgkin lam kul 9-9.30..
mcm tu lah...

ok..sempat lagi tu..9:30 aku tunggu kat Petronas Bkt.Jelutong..
9:35 kita sampai rnr Rawang... What a Face What a Face

sekian

wah..
lajunye..
mest tggl punyer ni...

xxx

Posts : 795
Join date : 19/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by jimf on Wed 3 Mar - 12:15

salam...
nak share pengalaman/dugaan sikit.. Sempena persediaan ride hatyai, eden buat solo ride (destinasi dirahsiakan atas sebab2 keselamatan) kelmarin. Masa perjalanan pergi, semuanya ok...dgn kelajuan malar 80, dpt laa gpz eden menapau kereta kancil (yg slow nk potong lori).. smpi destinasi, merehatkan diri (pasal ride non-stop) dan bersedia utk pulang. Baru aje gerak dlm 5km semasa ambik selekoh eden terdengar bunyi geseran.. teruja giler eden ingatkan skil leper eden dah tahap tok misai hingga sagat double stand.. leper sekali lagi, sama jugak terdgr geseran. Namun lepas tu straight road tetiba bunyi lagi... alamak.. ramalan eden meleset... tak laa terror rupanya. Bila eden turun dari moto, laaaa dah jadi pocket bike moto superkips eden.. mudguard dah cecah tayar. Check punya check, rupanya bracket chassis yg pegang mono dah patah, atau lebih tepat lagi terkopek. Nak citer lebih tak rheti, tp tengok laa gambo tu...

[You must be registered and logged in to see this image.]

Nak pendikkan citer, selepas beberapa panggilan, menunggu dan melopong, akhirnya superkips eden dah termasuk dlm statistik moto yg naik lori. Tengah malam tu jugak hanto ke bengkel, namun dlm keadaan pomen yg berkain pelekat, maka kerja kimpalan terpaksa tangguh ke esok hari. Eden pun terpkasa la menagih mencari tempat berteduh utk bermalam...dgn jasa baik abg lori td, beliau bawa eden ke tempat persinggahan menaiki GTR14 beliau....yeeeeee...GTR...meraso gak eden naik moto idaman ni walaupun jadi pillion ajo...

Esok hari, keja kimpalan pun bermula. Susah jugak nak buat sebab kena buka mono, double stand termasuk la swingarm. Selepas tahap menunggu naik ke level 7, akhirnya keja kimpalan pun selesai. Bahagian yg terkopek diketuk dan di kimpal lalu ditambah sekeping lagi besi diatas utk mengukuhkannya.. Lihat gambar kesudahannya. Selepas tu, eden pun meneruskan perjalanan pulang...mula2 slow, utk memastikan ia benar kukuh. Setelah 3/4 perjalanan, baru ada rasa konfiden dan alhamdulillah eden smpi dgn selamat. Kesimpulannya, insyallah ujian mental dan fizikal utk rider dan kuda tunggangan lulus agak cemerlang....kalu exclude yg patah tu laa... hehehe

[You must be registered and logged in to see this image.]


Last edited by jimf on Thu 11 Mar - 12:03; edited 1 time in total

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by fie on Wed 3 Mar - 12:24

salam tghari..
mencabar sungguh perjalanan mr jimf ye....mmg rider tegar...

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by fie on Wed 3 Mar - 12:27

abg long...
p check darah la klu demam on n off..takut viral fever atau friday night fever je...

p/s:klu masih demam meh sayer tlg ambikkan darah..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by Adik Kecil on Wed 3 Mar - 12:32

abang jin poie mana sampai takleh balik tu

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by Adik Kecil on Wed 3 Mar - 13:52

dah sojam takder orang

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by kamalia on Wed 3 Mar - 13:54

Jimf,
pegi ride tak ajak worang, mencilah!
klu tak, boleh eden amek MC.
nieway, lu mmg tarrrrbaek la dude!

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by mat zzr on Wed 3 Mar - 13:55

teruk jugak kerosakan superkips....adakah bawak beban berlebihan atau tayar belakang langgar lobang?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by jimf on Wed 3 Mar - 14:02

kamalia wrote:Jimf,
pegi ride tak ajak worang, mencilah!
klu tak, boleh eden amek MC.
nieway, lu mmg tarrrrbaek la dude!

sorry laa bang... ko pekerja terhemah...
ride pun company bayarkan....ni aku ride, poket sendri gak rabak...
tapi demi menguji kepadatan fizikal dan mental...aku harungi jugak... hehe jiwang

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by jimf on Wed 3 Mar - 14:06

mat zzr wrote:teruk jugak kerosakan superkips....adakah bawak beban berlebihan atau tayar belakang langgar lobang?

salah dua2 sebab tu bang... punca utama ialah superkips dah tahap scrap..dah reput cam moto YG....
masa termenung tggu lori tu, sedih aku nengok superkips tu...marah pun ada.... terbayang er6, terbayang FJ, terbayang funduro pun ada...
tapi bila dah repair, dah smpi umah...mm xpo la....superkips totap pujaan eden...

Notakaki : ayat dari rider kantong kosong....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by kamalia on Wed 3 Mar - 14:10

lu pegi mana dude?
pegi johor ziarah tok mecai ke?
lepas tu singgah tg piai beli tembikai tepi jalan?

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by furqaan on Wed 3 Mar - 14:10

jimf wrote:
mat zzr wrote:teruk jugak kerosakan superkips....adakah bawak beban berlebihan atau tayar belakang langgar lobang?

salah dua2 sebab tu bang... punca utama ialah superkips dah tahap scrap..dah reput cam moto YG....
masa termenung tggu lori tu, sedih aku nengok superkips tu...marah pun ada.... terbayang er6, terbayang FJ, terbayang funduro pun ada...
tapi bila dah repair, dah smpi umah...mm xpo la....superkips totap pujaan eden...

Notakaki : ayat dari rider kantong kosong....

Terharu teman baca tang ayat tue ... tapi bang jimf bukan ker selekom bagi bonus 18 bulan ... takkan la duit banyak tue simpan nak buat berpoya - poya belanja kat siyem ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by mat zzr on Wed 3 Mar - 14:15

jimf wrote:
mat zzr wrote:teruk jugak kerosakan superkips....adakah bawak beban berlebihan atau tayar belakang langgar lobang?

salah dua2 sebab tu bang... punca utama ialah superkips dah tahap scrap..dah reput cam moto YG....
masa termenung tggu lori tu, sedih aku nengok superkips tu...marah pun ada.... terbayang er6, terbayang FJ, terbayang funduro pun ada...
tapi bila dah repair, dah smpi umah...mm xpo la....superkips totap pujaan eden...

Notakaki : ayat dari rider kantong kosong....

celcom untung 1.3 billion RM....bukan setakat funduro...GTR1400 pun boleh tu....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by jimf on Wed 3 Mar - 14:24

mat zzr wrote:celcom untung 1.3 billion RM....bukan setakat funduro...GTR1400 pun boleh tu....

tu celcom.....macai macam aku ni tayar GTR pun x lepas bang....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by ziex69 on Wed 3 Mar - 14:32

kamalia wrote:Jimf,
pegi ride tak ajak worang, mencilah!

jimf gi ride kena sendiri tanggong bukan tonggeng, ko gi ride bole claim...

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by tok wan on Wed 3 Mar - 14:36

jimf wrote:
mat zzr wrote:celcom untung 1.3 billion RM....bukan setakat funduro...GTR1400 pun boleh tu....

tu celcom.....macai macam aku ni tayar GTR pun x lepas bang....
org kayo memey cam ni... suko merendah diri...
mcm ngah ajis tu....rendah je diri dia...
p/s:ngah jange tinggal kawe deh...

tok wan

Posts : 441
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V14 - Jom Melandakkkk.... (03/03/10)

Post by Sponsored content Today at 4:24


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 16 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum