Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Guest on Wed 27 Jan - 13:16

Amm Nova wrote:Big bro, daging salai padang temu dan sungai petani tak dok ke...


takder pasai sp takder daging...tulang jer.....pdg temu plak berpenyakit...ni tgh poie tgk kat dukun....kalu ok ikut ride kalu tak ok...wassalam

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by fie on Wed 27 Jan - 13:20

sory terpost 2 x..internet hang...
tuan mod jgn blacklist saye ye..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by fie on Wed 27 Jan - 13:24

nik7719 wrote:siap dua kali post..mesti kene pegi nih si Fie nih..
nik aku teringin sgt nak join,tapi....
kalau setakat AP tu leh kawtim...moto tu yg takleh kawtim...
nanti biler moto dh sihat..aku join ye..

p/s kim salam kat awek2 sepanjang jalan ke beris..(teringgat masa p kukup dulu, abis semua org kampung kuar rumah tgk konvoi kite..)

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by nik7719 on Wed 27 Jan - 13:32

org kampung kluar mengutuk tu Fie..depa kata apasal budak2 ni duk bawak lagi muto lagu ni...hehhehehe...

Fie..moto kau apa lagi yg tak kene...

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Guest on Wed 27 Jan - 13:35

ECO RIDE 2 - BERIS

WALAUPUN RIDE KITA 90% IKUT HIWAY, KENA ADA JUGAK MARSHALL...BERIKUT DISENARAIKAN NAMA NAMA MEREKA YANG KENA KERJA WAKTU RIDE TERSEBUT....

MARSHALL

PILOT
MAJOR TENUKZ - ....KALI NI TAKDER ORANG POTONG DAH LER.....

SWEEPER:
ZAINEY921
AMMGPZ
EIN900

LASTMEN:
UNCLE JIMF
PAK DINZ

UNTUK MAKLUMAN...DARI BUTTERWORTH KAN ADA 2 KERETA YANG AKAN IKUT IAITU PICK UP UNCLE FURQ DAN JUGA KETA BIG BRO....

BILA KELUAR DI TOL GURUN , EIN9OO AKAN JADI CO PILOT KEPADA KAPTEN UNTUK TUNJUK JALAN...

KERETA DUA DUA IKUT BELAKANG...KUT KUT ADA ORG TERSESAT....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by fie on Wed 27 Jan - 13:37

nik7719 wrote:org kampung kluar mengutuk tu Fie..depa kata apasal budak2 ni duk bawak lagi muto lagu ni...hehhehehe...

Fie..moto kau apa lagi yg tak kene...
xnik sebenarnya depa cakap moto kita ni masih power leh sampai kukup...
nanti kirim awek ye...dgr cite awer kt sane cun2..frust nye xdpt p..ingatkan boleh la ikut last2 minute..
moto aku ader masalh valve la nik...takut ader masalh je lg..pomen tu cakap valve ni kene tukar pomen tu dh ajust max dah.. Sad

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by fie on Wed 27 Jan - 13:39

nik7719 wrote:org kampung kluar mengutuk tu Fie..depa kata apasal budak2 ni duk bawak lagi muto lagu ni...hehhehehe...

Fie..moto kau apa lagi yg tak kene...
xnik sebenarnya depa cakap moto kita ni masih power leh sampai kukup...
nanti kirim awek ye...dgr cite awer kt sane cun2..frust nye xdpt p..ingatkan boleh la ikut last2 minute..
moto aku ader masalh valve la nik...takut ader masalh je lg..pomen tu cakap valve ni kene tukar pomen tu dh ajust max dah.. Sad

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Guest on Wed 27 Jan - 13:41

fie wrote:
nik7719 wrote:org kampung kluar mengutuk tu Fie..depa kata apasal budak2 ni duk bawak lagi muto lagu ni...hehhehehe...

Fie..moto kau apa lagi yg tak kene...
xnik sebenarnya depa cakap moto kita ni masih power leh sampai kukup...
nanti kirim awek ye...dgr cite awer kt sane cun2..frust nye xdpt p..ingatkan boleh la ikut last2 minute..
moto aku ader masalh valve la nik...takut ader masalh je lg..pomen tu cakap valve ni kene tukar pomen tu dh ajust max dah.. Sad

incik fie......pomen kater dah adjust maksimum maknanya ok la....bukan nya dia kata takleh adjust dah...tu yang problem...
kalau dah adjust maksimum maknanya tahan la lagi 5000 km ke....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by fie on Wed 27 Jan - 13:46

Big Bro wrote:
fie wrote:
nik7719 wrote:org kampung kluar mengutuk tu Fie..depa kata apasal budak2 ni duk bawak lagi muto lagu ni...hehhehehe...

Fie..moto kau apa lagi yg tak kene...
xnik sebenarnya depa cakap moto kita ni masih power leh sampai kukup...
nanti kirim awek ye...dgr cite awer kt sane cun2..frust nye xdpt p..ingatkan boleh la ikut last2 minute..
moto aku ader masalh valve la nik...takut ader masalh je lg..pomen tu cakap valve ni kene tukar pomen tu dh ajust max dah.. Sad

incik fie......pomen kater dah adjust maksimum maknanya ok la....bukan nya dia kata takleh adjust dah...tu yang problem...
kalau dah adjust maksimum maknanya tahan la lagi 5000 km ke....
sory internet problem...jgn marah ye terpost 2x..
abg posa pomen tu beritahu dh max xboleh ajust lagi..klu jadi lagi kene tukar valve..
bagi mengelakkan kawan2 yg dh prepare ke beris rasa terganggu dgn motor saya yg xberapa sihat ni,saya terpaksa mengundur diri..saya doakan semoga kawan2 selamat pegi dn balik...

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by nik7719 on Wed 27 Jan - 13:47

abis tu Fie..kau bawak ari2 gi keje ok?...

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by nik7719 on Wed 27 Jan - 13:48

betul kata abg Big Bro tu...

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Guest on Wed 27 Jan - 13:51

fie wrote:
Big Bro wrote:
fie wrote:
nik7719 wrote:org kampung kluar mengutuk tu Fie..depa kata apasal budak2 ni duk bawak lagi muto lagu ni...hehhehehe...

Fie..moto kau apa lagi yg tak kene...
xnik sebenarnya depa cakap moto kita ni masih power leh sampai kukup...
nanti kirim awek ye...dgr cite awer kt sane cun2..frust nye xdpt p..ingatkan boleh la ikut last2 minute..
moto aku ader masalh valve la nik...takut ader masalh je lg..pomen tu cakap valve ni kene tukar pomen tu dh ajust max dah.. Sad

incik fie......pomen kater dah adjust maksimum maknanya ok la....bukan nya dia kata takleh adjust dah...tu yang problem...
kalau dah adjust maksimum maknanya tahan la lagi 5000 km ke....
sory internet problem...jgn marah ye terpost 2x..
abg posa pomen tu beritahu dh max xboleh ajust lagi..klu jadi lagi kene tukar valve..
bagi mengelakkan kawan2 yg dh prepare ke beris rasa terganggu dgn motor saya yg xberapa sihat ni,saya terpaksa mengundur diri..saya doakan semoga kawan2 selamat pegi dn balik...

setelah di adjust maksimum kalau jadi lagi maknanya dalam 5000km lagi la tu.....bukannya nak suruh incik fie pegi beris..sekadar bagi info jgn risau....

serupa juga kita pegi charge battery.....pomen kata ini last boleh charge...kalu jadi lagi kena tukar baru.....last charge mau tahan lagi 3 bulan

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by nik7719 on Wed 27 Jan - 13:52

okay dah..nak kene kluar bikin magad lah...chow dulu...

nota: teringin nak lepak amjal..tapi blom buleh lagi..next month baru buleh on balik..HM start shift..

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by ariff908 on Wed 27 Jan - 14:11

afaris06 wrote:ariiiiippp...
di manakah dikau???
pls reply asap...
rv kek mano???
no hp ko bapo???

kita RV kat petronas puchong..aku tunggu ko dlm kul 6.45 pagi....no.hp aku 016-3331990..cu u there..rasanya kena final checkup jugak la moto aku nih...dah tak pakai fuel filter pun semput gak nih...spark plug pun dah tukar...apo la masalah eh bantai somput plak nih....dia 120 keatas je semput...ptg kang antar pomen lagi la nampaknya

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by fie on Wed 27 Jan - 14:25

nik7719 wrote:abis tu Fie..kau bawak ari2 gi keje ok?...
p keje ok..tapi xleh bawa laju2..1 hari 60km .bunyi valve dh kuat sgt dh ni..nik kirim awek 1..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by kamalia on Wed 27 Jan - 14:26

ariff908 wrote:

kita RV kat petronas puchong..aku tunggu ko dlm kul 6.45 pagi....no.hp aku 016-3331990..cu u there..

salam,
do take my advice,
Putrajaya - rawang is 45 minutes journey with relative speed 160 - 180kmh
do get an extra2 hours for safer riding speed. leave early, ride safe, arrive before time.
please oso spare time for at least a cup of coffe and a stick of cigerette after 45 minutes fast riding.
at least we need to be there latest by 7:15 am.
2 cents!


Last edited by kamalia on Wed 27 Jan - 14:49; edited 1 time in total

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by fie on Wed 27 Jan - 14:42

terima kasih abg bosa..
jasa mu ku kenang..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by ariff908 on Wed 27 Jan - 15:01

kamalia wrote:
ariff908 wrote:

kita RV kat petronas puchong..aku tunggu ko dlm kul 6.45 pagi....no.hp aku 016-3331990..cu u there..

salam,
do take my advice,
Putrajaya - rawang is 45 minutes journey with relative speed 160 - 180kmh
do get an extra2 hours for safer riding speed. leave early, ride safe, arrive before time.
please oso spare time for at least a cup of coffe and a stick of cigerette after 45 minutes fast riding.
at least we need to be there latest by 7:15 am.
2 cents!

oppss..kan dah kena marah...Razz...ok bro aparis..pas smyg subuh kul 6 kita gerak....

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Guest on Wed 27 Jan - 15:02

kamalia wrote:
ariff908 wrote:

kita RV kat petronas puchong..aku tunggu ko dlm kul 6.45 pagi....no.hp aku 016-3331990..cu u there..

salam,
do take my advice,
Putrajaya - rawang is 45 minutes journey with relative speed 160 - 180kmh
do get an extra2 hours for safer riding speed. leave early, ride safe, arrive before time.
please oso spare time for at least a cup of coffe and a stick of cigerette after 45 minutes fast riding.
at least we need to be there latest by 7:15 am.
2 cents!


weii...aku dari mines pun keluar 615 weiiii....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Dinz on Wed 27 Jan - 15:07

Cikgu Wan, Takziah diatas pemergian Abang ke rahmatNya. Semuga ditempatkan bersama orang-org yg beriman dan beramal soleh. Amin.


Mano poshbeg alpinestar nie? Tak sabo nak iket kek pinggang...

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by jefnoka1 on Wed 27 Jan - 15:07

kamalia wrote:
ariff908 wrote:

kita RV kat petronas puchong..aku tunggu ko dlm kul 6.45 pagi....no.hp aku 016-3331990..cu u there..

salam,
do take my advice,
Putrajaya - rawang is 45 minutes journey with relative speed 160 - 180kmh
do get an extra2 hours for safer riding speed. leave early, ride safe, arrive before time.
please oso spare time for at least a cup of coffe and a stick of cigerette after 45 minutes fast riding.
at least we need to be there latest by 7:15 am.
2 cents!
salam rakan2 yang akan ke Beris...
den menyokong pendapat Kamal ni... rasanya lebih baik sampai awal di RV sebaiknya sempat bekpes dan bergurau2 sket...
manusia ni berbagai ragam.. ada yang punctual dan sanggup bangun awal semata2 kerana tidak mahu org lain tertunggu2...
adalah kurang adil membuatkan rakan2 lain lambat bergerak walaupun sekiranya anda lambat anda menyuruh mereka pergi dulu dan anda menyusul dari belakang... ia akan hanya membuatkan suasana 'tegang' dan merosakkan semangat asal berkonvoi...

datanglah awal.... buang sikap "alahhh... kang diorg tunggu la aku..." "alaaa... awal lagi ni, bleh tido sket lagi..."

mulakanlah ride sulong 2010 dgn disiplin yang tinggi...

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Guest on Wed 27 Jan - 15:09

aku rasa orang dari klang mau jam 6 dah kena gerak....pastu non stop sampai rnr rawang....

cakap kamal betol.....sesiap yang sampai awal pun dan sempat minum ....jam715 kena gerak dari temapt makan ke petrol pam utk isi minyak.....

PERINGATAN : JAM 730 TAYAR GOLEK DALAM DARI PAM MINYAK...BUKANNYA TYR GOLEK DARI TEMPAT MINUM KE PAM MINYAK....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by furqaan on Wed 27 Jan - 15:17

Baikkk... teman akan gerak pada pkul 6am .... sempat lagi ka ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Amm on Wed 27 Jan - 15:26

Yang Arif dan Paparis,aku duk Puncak Alam (sebelah je ngan Rawang) pun kuor umah 6.15...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Guest on Wed 27 Jan - 15:34

ECO RIDE 2 - BERIS RIDE

TUAN TUAN...BAGI MNGELAKKAN SALAH FAHAM MASA TYR GOLEK DI RNR RAWANG....DI SINI AKAN SAYA DETAILKAN....DIBERIKAN SEDIKIT TIPS AGAR TAK TERLEWAT....INI MERUPAKAN PERANCANGAN AMBO SENDIRI UNTUK RIDE KALI NI

MALAM SEBELUM PERGI...SEMUA BAJU HENDAKLAH DI MASUKKAN DALAM BEG..ESOK ANGKAT DAN JALAN SAHAJA

500 PAGI : BANGUN
510 : START MOTO...WARM UP SKET
520 : MANDI
540 : MAKAN JIKA ADA MAKANAN...BUJANG CAM AMBO TAKDERLA...
608 : SEMBAHYANG SUBUH - ABIS JER TERUS PAKAI BAJU
615 : TYR GOLEK DARI RUMAH DEKAT MINES KE RNR RAWANG - 180KMJ BILA MASUK HIWAY
645 : DIJANGKA TIBA DI RNR RAWANG - BREAKFAST
715 : TYR GOLEK ISI MINYAK
725 : TAKLIMAT DAN DOA
730 : TYR GOLEK....

DINASIHATKAN SESIAPAPUN TYR GOLEK DARI RUMAH MASING MASING SELEPAS SEMBAHYANG SUBUH....SEKARANG SUBUH LAMBAT DALAM 6.08 MINIT ....MUNGKIN ADA YANG TERPAKSA KELUAR AWAL DAN SEMBAHYANG DI RNR RAWANG...


INGAT TUAN TUAN...LAMBAT TINGGAI...SPERTI KATA UNCLE JEP..SUPAYA ADIL BAGI MEREKA MERAKA YANG BOLEH DATANG AWAL....

JANGAN PULA HENDAKNYA ADA PULA PAKATAN YANG AKAN BERTOLAK JAM 8 LAH ...9 LAH.....NAMA PUN KONVOI....SILA IKUT PERATURAN DARI ORGANIZER.....

JIKA ADA MASALAH SILA BERITAHU AMBO....

NOTAKAKI : JIKA HUJAN TURUN.....JADUAL ADALAH SEPERTI BIASA.....TIADA PERUBAHAN....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Sponsored content Today at 11:58


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum