Talk about your ER-6 here

Page 5 of 15 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by furqaan on Tue 22 Feb - 18:46

Amm Mireles wrote:suh je mak neng atau vistana kangkang....

mengapa la nama mak neng nko petik nak ....

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Vistana1 on Wed 23 Feb - 14:53

furqaan wrote:
Amm Mireles wrote:suh je mak neng atau vistana kangkang....

mengapa la nama mak neng nko petik nak ....

Asyik nak mengangkang je......apa nak di ghonjang......

Vistana1

Posts : 875
Join date : 24/01/2010
Age : 44
Location : Sg Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by noname83 on Thu 7 Apr - 11:28

nak tumpang tanya...ade org bagitau yg motor ER-6N/F ni ade prob pada elektronik die...betul ke???elektronik celah mana tak tau la...sampai terbatal hajat member koi nak sambar sebijik...klu ade sedikit info mgkin boleh tolong member koi ni...tq

noname83

Posts : 71
Join date : 27/03/2011
Age : 33
Location : Bentong, Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by hairol21 on Thu 7 Apr - 13:05

hye....so far motot aku ok jek..... Cool

hairol21

Posts : 329
Join date : 10/10/2010
Age : 39
Location : shah alam - putrajaya - cheng,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Apai on Thu 7 Apr - 13:20

noname83 wrote:nak tumpang tanya...ade org bagitau yg motor ER-6N/F ni ade prob pada elektronik die...betul ke???elektronik celah mana tak tau la...sampai terbatal hajat member koi nak sambar sebijik...klu ade sedikit info mgkin boleh tolong member koi ni...tq

Kalau ER6 ada problem elektronik mesti kawasaki dah panggil balik......aku rase kebetulan motor er6 org yg bagitau tu yg ada problem...biaselah manufaturing defect...mungkin satu...dua...tiga bijik.....

pendapat aku la.....



Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by noname83 on Thu 7 Apr - 15:14

Apai wrote:
noname83 wrote:nak tumpang tanya...ade org bagitau yg motor ER-6N/F ni ade prob pada elektronik die...betul ke???elektronik celah mana tak tau la...sampai terbatal hajat member koi nak sambar sebijik...klu ade sedikit info mgkin boleh tolong member koi ni...tq

Kalau ER6 ada problem elektronik mesti kawasaki dah panggil balik......aku rase kebetulan motor er6 org yg bagitau tu yg ada problem...biaselah manufaturing defect...mungkin satu...dua...tiga bijik.....

pendapat aku la.....


betul jugak tu...koi tengok ramai yang pakai motot ER6 ni...mgkin member koi ni salah dengar cakap org...

noname83

Posts : 71
Join date : 27/03/2011
Age : 33
Location : Bentong, Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Apai on Fri 8 Apr - 14:47

senang citer...kalau kita tanya org yg gagal...derang akan tunjuk macamana nak gagal...tanya org berjaya...derang tunjuk macamana nak berjaya....munkin member tu punyer motor tak bernasib baik...kire kes terpencil tu...... study

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by faizal_bulat on Fri 8 Apr - 15:46

Apai wrote:senang citer...kalau kita tanya org yg gagal...derang akan tunjuk macamana nak gagal...tanya org berjaya...derang tunjuk macamana nak berjaya....munkin member tu punyer motor tak bernasib baik...kire kes terpencil tu...... study

pergh ilmiah giloz....

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by noname83 on Fri 8 Apr - 16:50

Apai wrote:senang citer...kalau kita tanya org yg gagal...derang akan tunjuk macamana nak gagal...tanya org berjaya...derang tunjuk macamana nak berjaya....munkin member tu punyer motor tak bernasib baik...kire kes terpencil tu...... study
klu turun karak ahad ni boleh tolong nasihat sikit member koi tu...biar kemusykilan die terjawap...

noname83

Posts : 71
Join date : 27/03/2011
Age : 33
Location : Bentong, Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Amm on Fri 8 Apr - 17:00

noname83 wrote:klu turun karak ahad ni boleh tolong nasihat sikit member koi tu...biar kemusykilan die terjawap...

suruh member ko masuk dalam porem ni....nanti pak cik vistana boleh terangkan A sampai R..... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by noname83 on Fri 8 Apr - 18:06

Amm wrote:
noname83 wrote:klu turun karak ahad ni boleh tolong nasihat sikit member koi tu...biar kemusykilan die terjawap...

suruh member ko masuk dalam porem ni....nanti pak cik vistana boleh terangkan A sampai R..... Smile
die dah register tp belum perkenalkan diri...malu kut...

noname83

Posts : 71
Join date : 27/03/2011
Age : 33
Location : Bentong, Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Amm on Fri 8 Apr - 20:21

kudud dan ali dulu camtu la..kata malu...tapi lepas seminggu tambah pulok ke dan wan....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by eizu_er6f on Wed 13 Apr - 12:52

kalo kaki tempang2 pakai er6..mmg dia akan problem..
mcm den ecu er6 tu tak problem..
ecu otak den je problem.....duet...duet...duet... No Suspect No

eizu_er6f

Posts : 84
Join date : 29/11/2010
Location : Hulu Langat - Cyber 017-2121499 eizuazwandi@yahoo.com

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Amm on Wed 13 Apr - 12:58

eizu_er6f wrote:kalo kaki tempang2 pakai er6..mmg dia akan problem..
mcm den ecu er6 tu tak problem..
ecu otak den je problem.....duet...duet...duet... No Suspect No

teruk bebeno ke sheikh....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by eizu_er6f on Wed 13 Apr - 13:02

takdela truk sgt kak Amm..yg truknyer tarikh kejadian tu waktu kemarau ekonomi :p

eizu_er6f

Posts : 84
Join date : 29/11/2010
Location : Hulu Langat - Cyber 017-2121499 eizuazwandi@yahoo.com

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by ariff908 on Wed 13 Apr - 16:07

eizu_er6f wrote:takdela truk sgt kak Amm..yg truknyer tarikh kejadian tu waktu kemarau ekonomi :p

sabo je la eizu..dewa karak mmg mcm tu..tak caya tanya adam....tp hato tetap kental!

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by eizu_er6f on Thu 14 Apr - 10:09

ariff908 wrote:
eizu_er6f wrote:takdela truk sgt kak Amm..yg truknyer tarikh kejadian tu waktu kemarau ekonomi :p

sabo je la eizu..dewa karak mmg mcm tu..tak caya tanya adam....tp hato tetap kental!

time kasehla Yanf Arip dgn kata2 lemah semangat yg diberi.. Sad Cool

asyik tersasul2 je Yang Arip skrg ni..hati jadi hato..

Yang Arip tersasul2 ni mesti sebab tgh kire duit berkepuk2 kan? Cool

eizu_er6f

Posts : 84
Join date : 29/11/2010
Location : Hulu Langat - Cyber 017-2121499 eizuazwandi@yahoo.com

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by faizal_bulat on Thu 14 Apr - 10:16

eizu_er6f wrote:
ariff908 wrote:
eizu_er6f wrote:takdela truk sgt kak Amm..yg truknyer tarikh kejadian tu waktu kemarau ekonomi :p

sabo je la eizu..dewa karak mmg mcm tu..tak caya tanya adam....tp hato tetap kental!

time kasehla Yanf Arip dgn kata2 lemah semangat yg diberi.. Sad Cool

asyik tersasul2 je Yang Arip skrg ni..hati jadi hato..

Yang Arip tersasul2 ni mesti sebab tgh kire duit berkepuk2 kan? Cool

byk sgt nombor yg nk hafal...



faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Guest on Thu 14 Apr - 10:17

eizu_er6f wrote:
ariff908 wrote:
eizu_er6f wrote:takdela truk sgt kak Amm..yg truknyer tarikh kejadian tu waktu kemarau ekonomi :p

sabo je la eizu..dewa karak mmg mcm tu..tak caya tanya adam....tp hato tetap kental!

time kasehla Yanf Arip dgn kata2 lemah semangat yg diberi.. Sad Cool

asyik tersasul2 je Yang Arip skrg ni..hati jadi hato..

Yang Arip tersasul2 ni mesti sebab tgh kire duit berkepuk2 kan? Cool

silap haribulan.... tutup akaun company dia ujung bulan nih... mau sebjion rabbit keluar...dah banyak kali dah dok meniti kat bibir dia tuh...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by eizu_er6f on Thu 14 Apr - 10:27

Kalo Yang Arip nak beli rabbit ... moh teman bawak gi kat Broga ek..
depan bukit broga tu ada rabbit farm...kite pilih2 mane yg berkenan..
moh kite moh kite... albino albino

eizu_er6f

Posts : 84
Join date : 29/11/2010
Location : Hulu Langat - Cyber 017-2121499 eizuazwandi@yahoo.com

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by ariff908 on Thu 14 Apr - 12:00

Jom eizu..tp rabbit tu bole naik tak?

yahhooo audit preparation dah nak siap... cheers

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by faizal_bulat on Thu 14 Apr - 12:41

ariff908 wrote:Jom eizu..tp rabbit tu bole naik tak?

yahhooo audit preparation dah nak siap... cheers

jom fendi ikan bakor....

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Vistana1 on Fri 22 Apr - 16:08

Apai wrote:
noname83 wrote:nak tumpang tanya...ade org bagitau yg motor ER-6N/F ni ade prob pada elektronik die...betul ke???elektronik celah mana tak tau la...sampai terbatal hajat member koi nak sambar sebijik...klu ade sedikit info mgkin boleh tolong member koi ni...tq

Kalau ER6 ada problem elektronik mesti kawasaki dah panggil balik......aku rase kebetulan motor er6 org yg bagitau tu yg ada problem...biaselah manufaturing defect...mungkin satu...dua...tiga bijik.....

pendapat aku la.....



Salam...

Tak semua ER6 bogel atau berpakaian ada problem ni. Tapi aku rasa dalam banyak2 sembang...kalau sepuluh ada pakai motor jenis ni...3 mesti kena benda yang sama...

ER6
- ada banyak sencor...aku rasa boleh tengok dalam manual
Paling ketara failure ekzos kalau modified....sencor senstive...kawan aku tukar ekzos...lepas tu motor tak boleh start....
dan VDS - Vehicle Down System.... berada bawah seat motor antara tayar dan body....boleh nampak...
Motor start tapi lepas 30 saat mati nak keluar lampu EFI....tukar je sencor...harga dalam RM 170 ...paling patut jaga masa basuh motor...jangan tembak terus kat sencor ni...

Aku kena kat Krabi...nasib baik kawan2 FERNO dari KL bawak spare...sebab ada beberapa rider dah kena.... Alhamdulillah motor masih dalam warranty...just bawak kedai dan depa tukar nanti...

Yang kedua fuel pump ...sebab dia pakai tech apa entah...so tak boleh bypass....setahu aku 3 orang kena benda ni...termasuk aku....bukan masalah besar cuma tukar CDI jeee...harga RM 1000. Cuma aku kena masa dalam warranty lagi.....so free aje...

Tapi...kalau masa ride...tak kee menyumpah...sabar aje laaaa......

Vistana1

Posts : 875
Join date : 24/01/2010
Age : 44
Location : Sg Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by hairol21 on Fri 22 Apr - 21:56

So far motor aku ok jek........harap takde hape2 masa ride ke Desaru nnti...Amin

hairol21

Posts : 329
Join date : 10/10/2010
Age : 39
Location : shah alam - putrajaya - cheng,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by hairol21 on Wed 27 Apr - 13:59

Motor dah servis...tp den dah terkono kat "Speed Xtreme" Nilai..tukar Racing punya air filter "BMC".....RM 340 tu.....nyosa x sudah sampai skrg ni... Sad Sad Mad

hairol21

Posts : 329
Join date : 10/10/2010
Age : 39
Location : shah alam - putrajaya - cheng,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Sponsored content Today at 4:24


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 15 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum