Talk about your ER-6 here

Page 1 of 15 1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

View previous topic View next topic Go down

Talk about your ER-6 here

Post by jimf on Mon 29 Nov - 14:18

Salam semua..
Sebab dah makin ramai geng kita upgrade pakai jd geng epal ni, elok laa kita buka satu FMEA utk diaorg jugak..
takut nti autie amm & geng merajuk lak... Very Happy
Walaupun kebanyakan moto geng epal ni masih tip top, topic sini x semesti nya berkisar pada "masalah" teknikal aje..
Bole jugak bincang utk upgred accessories ie tmbh pannier, windshield etc..
Moga jadi menafaat dan sumber ilmu utk yg berhajat hugpred join moto epal ni...

wassallam

Note: nti kita suruh mod buka FMEA utk white stallion arip laaa...(jgn nangis ek arip)

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by furqaan on Mon 29 Nov - 14:24

tak der spesis moto tue boley sembang kat sini tak ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by jimf on Mon 29 Nov - 14:51

furqaan wrote:tak der spesis moto tue boley sembang kat sini tak ..

nak jawab versi panjang ke pendik?... mm pendik aje laa..
kat forum ni, memana pun leh borak... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by eizu_er6f on Tue 30 Nov - 11:13

hopefully dapat belajar serba sedikit pasal cara makan epal yg bagus Razz

eizu_er6f

Posts : 84
Join date : 29/11/2010
Location : Hulu Langat - Cyber 017-2121499 eizuazwandi@yahoo.com

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by UnoS on Tue 30 Nov - 14:38

emmmm.... nak citer pasal ape ye....

emmmm haaa kalau ade duit extra skit boleh ler pasang hugger belakang.. hugger ori kontot sangat.... lumpur dan pasir sepah merata2... harga normal market dlm rm250... tapi den blum beli pun.... sebab nak tunggu harga jatuh jadik RM50... Razz

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by jimf on Tue 30 Nov - 16:41

haaa..ada pun Unos..
dah ada umah sendri ni selalu2 laaa balik yee... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by adambikers on Tue 30 Nov - 22:25

moto ni wat main trek best.. torque kuat cuma kena ubah footpeg skit (racun skit) kih kih kih

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by fie on Fri 3 Dec - 17:30


beli dah 6 bulan..mlg baru 3600km...
ade org cakap ko jual je la muto tu..dari kena cakar kucing..
hehehehe

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Amm on Fri 3 Dec - 22:25

fie wrote:
beli dah 6 bulan..mlg baru 3600km...
ade org cakap ko jual je la muto tu..dari kena cakar kucing..
hehehehe

Berapa nak jual....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by eizu_er6f on Sat 4 Dec - 9:14

hahah..Doc Fie mau jual ka?
kalo nak jual tunggula aku kluar dr langat dulu..
hapgred baekk punyer

eizu_er6f

Posts : 84
Join date : 29/11/2010
Location : Hulu Langat - Cyber 017-2121499 eizuazwandi@yahoo.com

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by ManCaL on Sat 4 Dec - 21:18

fie wrote:
beli dah 6 bulan..mlg baru 3600km...
ade org cakap ko jual je la muto tu..dari kena cakar kucing..
hehehehe

uhuhu..PM DEN KALU MAU JUAL..NGEH2 Very Happy

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by miehensem on Sun 5 Dec - 19:10

man.. kalo 4 inline nak beli 2 inline.. nanti jadi mcm roda lidiz.. p tanya roda.. hehehe

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by eizu_er6f on Sun 5 Dec - 21:10

ManCAL wrote:uhuhu..PM DEN KALU MAU JUAL..NGEH2 Very Happy

Bro Man pun nak tukar ker...moto tu dah gempakk tu
heheh...ni dah mula jadi western la ni..suka makan epal Razz Razz

eizu_er6f

Posts : 84
Join date : 29/11/2010
Location : Hulu Langat - Cyber 017-2121499 eizuazwandi@yahoo.com

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by ManCaL on Mon 6 Dec - 1:34

eizu_er6f wrote:
ManCAL wrote:uhuhu..PM DEN KALU MAU JUAL..NGEH2 Very Happy

Bro Man pun nak tukar ker...moto tu dah gempakk tu
heheh...ni dah mula jadi western la ni..suka makan epal Razz Razz

idak juge Zu..saje2 je duk kaco2 Doc Fie tue...betul jugak kata2 Miehensem tu now 4-inline kalu next pakai 2-inline mcm terbalik lak..ehehehe apa2 pun just suke2 je...xmimpi lagi pun nk hupgred

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by mat zzr on Mon 6 Dec - 9:35

aku pun tak lama lagi pakai 1 inline...rilek jer...(motor jagung jaguh)

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by hi-wayMAN on Tue 21 Dec - 12:51

fie wrote:
beli dah 6 bulan..mlg baru 3600km...
ade org cakap ko jual je la muto tu..dari kena cakar kucing..
hehehehe

ko bagi aku jo lah fie...
kalu 6 bulan, dah 30k km aku lenjan tu...huhuhu Razz

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by furqaan on Tue 21 Dec - 13:01

Mak neng tak berani nak komen nak ...tak der moto jenis ni ... motobot ada sebutir kat pengkalan ,,

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by eizu_er6f on Mon 27 Dec - 11:06

moto ni setakat gi kojo jo la den pakai..
nak meleper2 ni..dgn ex5 pown den kene kitai Embarassed

eizu_er6f

Posts : 84
Join date : 29/11/2010
Location : Hulu Langat - Cyber 017-2121499 eizuazwandi@yahoo.com

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by jimf on Mon 27 Dec - 17:48

furqaan wrote:Mak neng tak berani nak komen nak ...tak der moto jenis ni ... motobot ada sebutir kat pengkalan ,,

makneng..buka laaa topic motobot pulak.. Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by ali@kudid on Mon 27 Dec - 19:29

ape nk tny ngan geng2 epal ni ye...

hurm..moto ni best x handling position? brape rege moto ni skang ye?

ali@kudid

Posts : 666
Join date : 26/01/2010
Age : 29
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by eizu_er6f on Tue 28 Dec - 11:21

ali@kudid wrote:ape nk tny ngan geng2 epal ni ye...

hurm..moto ni best x handling position? brape rege moto ni skang ye?

ali dah stat sebey dah ni Twisted Evil Twisted Evil

pandangan den yg kene kitai dgn ex5 ni..

1) Handling position
handling position dia ok for beginner mcm den
coz motor ni bukan jenis performance n racing, nak ride santai n laju sket pon sodap

2) Rege
Ikutkan Bajet 2010 rege moto ni OTR+Hutang...RM37k, cash dalam RM35k
Kalo Bajet Berhemah 2011 tak kluar lagi..so den tak brani komen Wink

eizu_er6f

Posts : 84
Join date : 29/11/2010
Location : Hulu Langat - Cyber 017-2121499 eizuazwandi@yahoo.com

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Amm on Tue 28 Dec - 16:18

Teman mintak mahap le sebab tak pandei nak komen....Yg teman tau start enjin,masuk gear dan sampei tempat dituju.....
Buat mase ni dan saat ni, kira ok la... Razz

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by jimf on Tue 28 Dec - 16:34

Amm Mireles wrote:Teman mintak mahap le sebab tak pandei nak komen....Yg teman tau start enjin,masuk gear dan sampei tempat dituju.....
Buat mase ni dan saat ni, kira ok la... Razz

tambah sikit... amm pandai suruh tukar brake pad...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Amm on Tue 28 Dec - 16:49

jimf wrote:
Amm Mireles wrote:Teman mintak mahap le sebab tak pandei nak komen....Yg teman tau start enjin,masuk gear dan sampei tempat dituju.....
Buat mase ni dan saat ni, kira ok la... Razz

tambah sikit... amm pandai suruh tukar brake pad...

Allo bro..pembetulan. brake pad pun teman suruh Ann tukokan... Sad

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by ali@kudid on Tue 28 Dec - 23:12

eizu_er6f wrote:
ali@kudid wrote:ape nk tny ngan geng2 epal ni ye...

hurm..moto ni best x handling position? brape rege moto ni skang ye?

ali dah stat sebey dah ni Twisted Evil Twisted Evil

pandangan den yg kene kitai dgn ex5 ni..

1) Handling position
handling position dia ok for beginner mcm den
coz motor ni bukan jenis performance n racing, nak ride santai n laju sket pon sodap

2) Rege
Ikutkan Bajet 2010 rege moto ni OTR+Hutang...RM37k, cash dalam RM35k
Kalo Bajet Berhemah 2011 tak kluar lagi..so den tak brani komen Wink


manaaaaa adaaaaaaaaa...

saje2 nk tny..ko bile nk hupgred eizu? blh la tlk murah2 nnt Twisted Evil

ali@kudid

Posts : 666
Join date : 26/01/2010
Age : 29
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Sponsored content Today at 18:51


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 15 1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum