Talk about your ER-6 here

Page 2 of 15 Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by ariff908 on Wed 29 Dec - 11:55

next year tayar naik 40%...smlm beli BT023 180/55/17 kat kemaman...RM560...

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Amm on Wed 29 Dec - 15:52

ariff908 wrote:next year tayar naik 40%...smlm beli BT023 180/55/17 kat kemaman...RM560...

Murahh la tu arip kalo nak bandingkan ngan X cepai JimF Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by ariff908 on Wed 29 Dec - 15:58

Amm Mireles wrote:
ariff908 wrote:next year tayar naik 40%...smlm beli BT023 180/55/17 kat kemaman...RM560...

Murahh la tu arip kalo nak bandingkan ngan X cepai JimF Smile

tu la..big bike shop puchong quote RM680.00 pas diskaun...save ratusan jugak tuh. Beli awal2 utk persiapan ke Krabi...aku available utk bulan 1 atau bulan 2...kot nak g bulan 1 bg tau aku siapkan passport...

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by faizal_bulat on Wed 29 Dec - 16:03

ariff908 wrote:
Amm Mireles wrote:
ariff908 wrote:next year tayar naik 40%...smlm beli BT023 180/55/17 kat kemaman...RM560...

Murahh la tu arip kalo nak bandingkan ngan X cepai JimF Smile

tu la..big bike shop puchong quote RM680.00 pas diskaun...save ratusan jugak tuh. Beli awal2 utk persiapan ke Krabi...aku available utk bulan 1 atau bulan 2...kot nak g bulan 1 bg tau aku siapkan passport...

bukan ko asal sana ke tuan pengurus?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by hairol21 on Sat 1 Jan - 15:01

Salam semua, semalam tarik smpi 220 kmj,hendal ada gegau sikit.....ingat nak drop hendal ckit dan pasang steering damper......laluan hiway Elite dr Putrajaya......angin agak kuat semenjak dua menjak ni,ada idea lg tak mcm mana nk kurangkan gegau tuuuuu.......

hairol21

Posts : 329
Join date : 10/10/2010
Age : 39
Location : shah alam - putrajaya - cheng,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Raziskov on Sat 1 Jan - 15:17

en.hairol,
saya tak pernah bwk sampai 220 tu...
tapi kawan saya cakap kalau dah 220 tu mmg gegau sikit laaa..
nak pasang damper pun ok...
cadangan lain..cuba en.hairol tukar kunci motor tu..Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by jimf on Sat 1 Jan - 15:59

hairol21 wrote:Salam semua, semalam tarik smpi 220 kmj,hendal ada gegau sikit.....ingat nak drop hendal ckit dan pasang steering damper......laluan hiway Elite dr Putrajaya......angin agak kuat semenjak dua menjak ni,ada idea lg tak mcm mana nk kurangkan gegau tuuuuu.......

kalu kurangkan top speed tu mungkin gegau pun kurang...Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by furqaan on Sat 1 Jan - 20:11

Perhhhh ... 220 km/h .. kalau mak neng dah tahap tercabut gigi kalau bawak laju cengitu ... ingatlah nak ...moto nie tayanyer 2 aja ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Apai on Tue 4 Jan - 10:57

furqaan wrote:Perhhhh ... 220 km/h .. kalau mak neng dah tahap tercabut gigi kalau bawak laju cengitu ... ingatlah nak ...moto nie tayanyer 2 aja ...

Mak Neng pakai gigi palsu ke?.....jangan pakai gigi palsu emas nanti kena rompak....!

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by furqaan on Tue 4 Jan - 11:42

dah tua cenggitu la apai Oiiii....gigi emas kalau.... dah lama dah mak neng gadai sendiri nak angkat zx6 mcam adam ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by mat zzr on Tue 4 Jan - 12:35

mak neng...apai ada plan nak rompak gigi emas mak neng...pls be inform.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by furqaan on Tue 4 Jan - 13:16

gigi emas tak der nak ... gigi batu banyak ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by ariff908 on Tue 4 Jan - 15:34

faizal_bulat wrote:
ariff908 wrote:
Amm Mireles wrote:
ariff908 wrote:next year tayar naik 40%...smlm beli BT023 180/55/17 kat kemaman...RM560...

Murahh la tu arip kalo nak bandingkan ngan X cepai JimF Smile

tu la..big bike shop puchong quote RM680.00 pas diskaun...save ratusan jugak tuh. Beli awal2 utk persiapan ke Krabi...aku available utk bulan 1 atau bulan 2...kot nak g bulan 1 bg tau aku siapkan passport...

bukan ko asal sana ke tuan pengurus?

asal mana tuan CEO?

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by ariff908 on Tue 4 Jan - 15:38

furqaan wrote:Perhhhh ... 220 km/h .. kalau mak neng dah tahap tercabut gigi kalau bawak laju cengitu ... ingatlah nak ...moto nie tayanyer 2 aja ...

samo la den mak neng...170kmh pun tak penah sampai

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by adambikers on Thu 6 Jan - 14:09

furqaan wrote:dah tua cenggitu la apai Oiiii....gigi emas kalau.... dah lama dah mak neng gadai sendiri nak angkat zx6 mcam adam ..

nape nama aku ada gak dlm cite nih.. Suspect

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Apai on Thu 6 Jan - 14:57

dam...nama ko ade sebab senang kengkawan nak paham dan boleh bayangkan cerita mak neng tu.....skang ni aku pun aku tgh bayangkan zx6 ko...... Rolling Eyes

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by adambikers on Thu 6 Jan - 15:08

jgn pancut merata2 apai!!! Mad

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by hairol21 on Sat 8 Jan - 8:12

220 kmh tu sekali sekala jek (10 sec).......biasa dlm 140 kmh jek......tp gegaran itu membuatkan hatiku gundah..

hairol21

Posts : 329
Join date : 10/10/2010
Age : 39
Location : shah alam - putrajaya - cheng,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by UnoS on Sat 8 Jan - 11:49

tu gegar sebab jalan tak rata.... jadik sekarang dah tau kat jalan yg ko test 220km/j tu tak sesuai bawa laju.... carik jalan lain ler utk test..... baru boleh finalize ade masalah gegar atau tak

den tak pernah sampai 220km/j tapi 201km/j pernah ler.... tak der buai2 pun.... test kat highway nilai seremban selepas RnR seremban hala selatan...

nasihat terbaik boleh dapat dari adam... mintak tolong dia test kan dlam trek sepang barang 2-3 round.. baru boleh bagi review yg terbaek...tak gitu adam....

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Guest on Mon 10 Jan - 13:17

hai hairol... klu taknak kasi gegar.. ko tukau moto ko dgn moto aku.. kompom tak gegar.. sbbmoto aku maksimum speed sampaai 170KMH jer...kekekekekeke

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by jimf on Mon 10 Jan - 14:02

UnoS wrote:nasihat terbaik boleh dapat dari adam... mintak tolong dia test kan dlam trek sepang barang 2-3 round.. baru boleh bagi review yg terbaek...tak gitu adam....

adam sekrg test yg speed 250kmh keatas aje..
kalu below tu, dia xnk pasal mcm naik beskal beruang aje katanya...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by mat zzr on Tue 11 Jan - 9:22

ZAM@GHIMEH wrote:hai hairol... klu taknak kasi gegar.. ko tukau moto ko dgn moto aku.. kompom tak gegar.. sbbmoto aku maksimum speed sampaai 170KMH jer...kekekekekeke

zzr500 ko boleh jejak cuma 170kmj saja?...aku rasa tuning carb ko dah out...ataupun ko pakai sproket scrambler...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Guest on Tue 11 Jan - 12:25

Jgn borak ZZR500 kat sini.. nanti kena "tulah"...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by adambikers on Tue 11 Jan - 19:39

nape la nama aku ada dalam cite ni Sad


adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by mat zzr on Fri 14 Jan - 13:14

ZAM@GHIMEH wrote:Jgn borak ZZR500 kat sini.. nanti kena "tulah"...

'tulah' tu amende?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Sponsored content Today at 4:24


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 15 Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum