BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Page 15 of 17 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by don-zx2 on Thu 27 May - 13:14

UnoS wrote:
don-zx2 wrote:salam sumerr cheers

motot suda siap.
klawang...let's gone!!

moto ape sal don?

fuel cock problem..mcm ni-juan gak, tapi aku punya petrol turun slow kat 'ON', so high rpm semput2...

bila pusing kat 'RES' baru cunn..patutnya kena tuka, tapi nnti dulu lahh Razz ...

skrg ni, takde la tank reserve, motor jalan smpi tank kering, kalu terlupa..menolak jawabnya..kekekek lol!

don-zx2

Posts : 143
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by ariff908 on Thu 27 May - 13:31

salam tghari...mlm ni ade TTS ke?tuan seketori sila kompomkan...jgn lupa bawak ZX6 baru...ari tu dah survey kat moto sharul kan camna nak lowered kan moto tu? alien

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by ariff908 on Thu 27 May - 13:33

PilotDarat wrote:
ni_juan82 wrote:
PilotDarat wrote:
mat zzr wrote:dusprum?...diaphram kaburetor kot...ada 2 bijik...dulu masa ku tukar cuma RM260...

yg aku tahu simptom diaphram bermasalah ialah kita sedang bawak laju enjin akan bobok....

iye betul dusprum kaburitor...mmg ada 2 biji kiri kanan.. Very Happy tapi yg dh kembang semankuk belah kiri..

same ke ngan simptom aku nih....minyak dr tank kalo kite cabut hose petrol ke engine tu ...minyak keluar je tak henti..tak kire la dok kat "ON" / "RES" / "PRI". same ke..?


simptom aku len sikit x sama dgn ko punya ni-juan..cuma aku punya selalu semput time nk daki bukit ke atau change gear ke koyak je trohter lebih sikit jadi semput2 terus kena slow2 koyak trotter..

yg ni kompom diagphram..moto aku dah kena dah dulu.mmg kena tukau...dlm carb yg aku beli dulu ade sebelah yg ko bole pakai pilot..kot nak ko bagi tau aku....mlm ni TTS ko bukak je la carb tu tgk menda tu bole pakai ke tak..

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by farislan on Thu 27 May - 13:38

Salam gersang smua....

Laei 4 hari....

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by mat zzr on Thu 27 May - 13:42

ni_juan82 wrote:
PilotDarat wrote:
mat zzr wrote:dusprum?...diaphram kaburetor kot...ada 2 bijik...dulu masa ku tukar cuma RM260...

yg aku tahu simptom diaphram bermasalah ialah kita sedang bawak laju enjin akan bobok....

iye betul dusprum kaburitor...mmg ada 2 biji kiri kanan.. Very Happy tapi yg dh kembang semankuk belah kiri..

same ke ngan simptom aku nih....minyak dr tank kalo kite cabut hose petrol ke engine tu ...minyak keluar je tak henti..tak kire la dok kat "ON" / "RES" / "PRI". same ke..?

masalah kau tiada kaitan dgn diafram....masalah kau berkaitan fuel ayamjantan....FXR150 femes dgn masalah diafram...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by ManCaL on Thu 27 May - 13:44

ariff908 wrote:
PilotDarat wrote:
ni_juan82 wrote:
PilotDarat wrote:
mat zzr wrote:dusprum?...diaphram kaburetor kot...ada 2 bijik...dulu masa ku tukar cuma RM260...

yg aku tahu simptom diaphram bermasalah ialah kita sedang bawak laju enjin akan bobok....

iye betul dusprum kaburitor...mmg ada 2 biji kiri kanan.. Very Happy tapi yg dh kembang semankuk belah kiri..

same ke ngan simptom aku nih....minyak dr tank kalo kite cabut hose petrol ke engine tu ...minyak keluar je tak henti..tak kire la dok kat "ON" / "RES" / "PRI". same ke..?


simptom aku len sikit x sama dgn ko punya ni-juan..cuma aku punya selalu semput time nk daki bukit ke atau change gear ke koyak je trohter lebih sikit jadi semput2 terus kena slow2 koyak trotter..

yg ni kompom diagphram..moto aku dah kena dah dulu.mmg kena tukau...dlm carb yg aku beli dulu ade sebelah yg ko bole pakai pilot..kot nak ko bagi tau aku....mlm ni TTS ko bukak je la carb tu tgk menda tu bole pakai ke tak..


ni-juan..aku punya yg kong belah kiri..napa?ko ada ke menda alah tu...

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by mat zzr on Thu 27 May - 13:44

aku pun ada masalah dgn fuel indicator gage....kalau aku bawak motor laju laju mesti jarum akan cepat tunjuk E...(empty)...

nak kena tukar brek pad jugak ke utk atasi masalah ni...

sekian, Suspect

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by farislan on Thu 27 May - 13:53

mat zzr wrote:aku pun ada masalah dgn fuel indicator gage....kalau aku bawak motor laju laju mesti jarum akan cepat tunjuk E...(empty)...

nak kena tukar brek pad jugak ke utk atasi masalah ni...

sekian, Suspect

Mat ZZR..den pun hadapi masalah yg samo...sebelum ni jarum tu x stabil..kojap naik..kojap turun wlu pun tiada perubahan pada isi tangki minyak..ann cakap masalah pelampung. Skang nie jarum trus kekal kat empty wlu pun den isi minyak penuh...duit laei...

P/s: Monoshock dah kong..pelammpung minyak pun kong..hose steel braided nak kena ganti sobab brek selalu bermslh bila ujan..abis le RM den utk nak meleper kat Tmn Bolton...

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by mat zzr on Thu 27 May - 14:00

farislan wrote:
mat zzr wrote:aku pun ada masalah dgn fuel indicator gage....kalau aku bawak motor laju laju mesti jarum akan cepat tunjuk E...(empty)...

nak kena tukar brek pad jugak ke utk atasi masalah ni...

sekian, Suspect

Mat ZZR..den pun hadapi masalah yg samo...sebelum ni jarum tu x stabil..kojap naik..kojap turun wlu pun tiada perubahan pada isi tangki minyak..ann cakap masalah pelampung. Skang nie jarum trus kekal kat empty wlu pun den isi minyak penuh...duit laei...

P/s: Monoshock dah kong..pelammpung minyak pun kong..hose steel braided nak kena ganti sobab brek selalu bermslh bila ujan..abis le RM den utk nak meleper kat Tmn Bolton...

aku punya mono pun dah tak sedap bila ambik koner...rasa terbuai buai...nak kena repair lah...abg bosa suruh aku pergi meng keong, pandan jaya...kalau boleh repair lagi...kalau tak boleh tukar mono adjustable kat kedai motor dpn hospital tawakal jalan pahang...RM1200...info dari UnoS....masalah nya aku pun tak berduit lagi ni...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by Wan@Blakepare on Thu 27 May - 14:01

Moto aku pun ade masaalah jugak.Bila start enjin je ejos panas.....kenape ek?

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by Wan@Blakepare on Thu 27 May - 14:02

Jom Bagan Lalaaaaaaaaaang...........

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by kamalia on Thu 27 May - 14:03

blakepare wrote:Moto aku pun ade masaalah jugak.Bila start enjin je ejos panas.....kenape ek?

nak kena cocok kat ejos tu..
cubalah kalau berani

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by mat zzr on Thu 27 May - 14:06

kamalia wrote:
blakepare wrote:Moto aku pun ade masaalah jugak.Bila start enjin je ejos panas.....kenape ek?

nak kena cocok kat ejos tu..
cubalah kalau berani

kalau tak nak ejos panas senang ajer...cabut trus lah ejos tu...tak yah pakai...so tak panas lah...ok tak? drunken

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by Wan@Blakepare on Thu 27 May - 14:09

Eh betulllah ejos aku kini tiada masalah kepanasan lagiiii......... pig

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by mat zzr on Thu 27 May - 14:17

tahniah blakepare kerana telah berjaya selesaikan masalah anda.. pig

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by mat zzr on Thu 27 May - 14:18

errrrrrr.....nomo 1 elephant

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by syd on Thu 27 May - 14:22

kamalia wrote:

Razz

derang semua pegi reccee jln ke bagan lalang la NJuan.

Tetiba derang nak tukar venue..ke awana laa pulak. cemana ni_juan? boleh ke?

blakepare wrote:Moto aku pun ade masaalah jugak.Bila start enjin je ejos panas.....kenape ek?

eleeee...nyampes..yelaa kite punye ekjos kuar bueh jer...

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by Wan@Blakepare on Thu 27 May - 14:31

huah huah huah.......

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by Wan@Blakepare on Thu 27 May - 14:33

No

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by Wan@Blakepare on Thu 27 May - 14:36

Juan jom ikut aku kite pegi beli p***r minyak tu....aku rasa kat kedai supplier aku ade jual benda tuh.....

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by ni_juan82 on Thu 27 May - 14:41

kamalia wrote:boss ko masuk keje ke nijuan???

masin toll mulut en. kamal ni....tetibe je lepas lunch ni ha muncul lak bos nih...dah la aku masuk lewat sket nih...ceh..
tak mo cite lg la ngan cik kamal lepas nih pasal bos2...tepakse tunde pembelian fuel cock kat sentol ni ha...nak beli kat NKS ke kat kedai lain ek..

bape ramai dah masuk list awana nih....?

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by ni_juan82 on Thu 27 May - 14:42

blakepare wrote:Juan jom ikut aku kite pegi beli p***r minyak tu....aku rasa kat kedai supplier aku ade jual benda tuh.....

nak tanye dulu "p***r" tu ape bang ...putar ke...? kat mane...? ni bos dah masuk plak ...leceh toll ...kalo dekat2 wangsa maju bleh la..

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by ni_juan82 on Thu 27 May - 14:48

syd wrote:
kamalia wrote:

Razz

derang semua pegi reccee jln ke bagan lalang la NJuan.

Tetiba derang nak tukar venue..ke awana laa pulak. cemana ni_juan? boleh ke?


huissh...tak tetap btol pendirian kaum hawa nih...patut la diciptakan lelaki bagi menangani kaum hawa nih..."Abg tak cerewet, janji ade L*****" . heheh..

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by syd on Thu 27 May - 15:22

L*****??

ape pulak tuu.... please pm. cherry

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by potai on Thu 27 May - 15:35

farislan wrote:Salam gersang smua....

Laei 4 hari....

pok cik lan.... apo khabor......

potai

Posts : 3
Join date : 27/05/2010
Age : 36
Location : Jitra

View user profile http://www.permintex.com.my

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by Sponsored content Today at 4:26


Sponsored content


Back to top Go down

Page 15 of 17 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum