BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Page 14 of 17 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by furqaan on Thu 27 May - 11:19

potai wrote:salam... semua warga zzrianz....

eden dh kembali... ke porem...

ungkel jimf, kamal, jip, gilababan, bang long jef, pok cik amm, cak onn che lan, tenukz, furqaan, dam, abe boso, pok nik, apai, ajip, afaris, tok sidang, kuak, sifu, tok misai, aduh banyak ni... yg mana x senarai eden mintak maaf lo....eden punyo memory total lost....

Selamat datang Tuan Potai.... jgn memalu ....

p/s.......... utang bila nak bayau nie ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by ManCaL on Thu 27 May - 11:27

Assalamualaikum...dan salam 1 malaysia
dekat seminggu den x masuk forum...apa cite bro..bro..zzrianz..ada bagus semua... Very Happy

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by ni_juan82 on Thu 27 May - 11:27

aduh,..ahad nak g ride lalang...motot plak buat hal...minyak dr tang kluar ke carb tak ghenti2 lagik...smlm dah servis fuel cockcocockcock...memule ok...pastu mlm dengau blakepare karok terus dier buat hal balik.... kekekek

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by Raziskov on Thu 27 May - 11:37

ni_juan82 wrote:aduh,..ahad nak g ride lalang...motot plak buat hal...minyak dr tang kluar ke carb tak ghenti2 lagik...smlm dah servis fuel cockcocockcock...memule ok...pastu mlm dengau blakepare karok terus dier buat hal balik.... kekekek

Fuel ayam jantan ko dah rosak tu Juan...
ade o-ring yg dah kemek atau seal yg tak boleh pakai dalam perut fuel ayam jantan tu..
so..solutionnyer...belilah fuel ayam jantan yg baru...satu ratut lebih sajerrr..
mintak tulung Pok Dinz parang panjang belikan..dapat murahh oooo...Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by Bongxz on Thu 27 May - 11:44

Salam pagi,

Sedih la den, kempunan.............

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by Raziskov on Thu 27 May - 11:47

Bongxz wrote:Salam pagi,

Sedih la den, kempunan.............

kempunan tolo sapo ni?.. Very Happy Razz Razz
poie jor kek batu bolah batu bertangkup tu...

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by Bongxz on Thu 27 May - 11:49

Kena cari celah b*d*h la macam ni. huhuhuhu............... boleh kecikkan batu.......

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by ni_juan82 on Thu 27 May - 11:50

Ngah...mmg konfem eh problem tu...ke ade kene mengene ngan petrol cap aku..kat kat kunci tu kengkadang kuar minyak ...pressure dier tuh..

iye ke yg bab mintak tolong kat pak din ni...pak din terime kad tak...kalo betol bg no phone dier...bape m urah bleh dapat nih ...ulas sket pakdin...sedare belah mane yg kene ngan tokeh spare part nih...

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by mat zzr on Thu 27 May - 11:54

bahanapi ayam jantan....?????...what is that?.... drunken

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by UnoS on Thu 27 May - 11:57

don-zx2 wrote:salam sumerr cheers

motot suda siap.
klawang...let's gone!!

moto ape sal don?

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by ManCaL on Thu 27 May - 11:57

ermm sama kita Ni-juan..2hari lps aku g kedai ann buat servis fork kena RM275 pastu aku mgadu lr kat ann knp motor aku semput2 dan ilang power time naik bukit atau slow2 nk benti engin nak mati.. ann kata aku punya dusprum dh kembang sbb talaan engin x berapa betul..pastu ann check park plug belah kiri pun cpt kotor..mahal gak nk tukar dusprum tu dlm 300 rat gak lr...aduhhhh..duitt lagi...

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by kamalia on Thu 27 May - 12:01

Bongxz wrote:Kena cari celah b*d*h la macam ni. huhuhuhu............... boleh kecikkan batu.......

pegi mandi dlm tong drum je..

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by mat zzr on Thu 27 May - 12:04

dusprum?...diaphram kaburetor kot...ada 2 bijik...dulu masa ku tukar cuma RM260...

yg aku tahu simptom diaphram bermasalah ialah kita sedang bawak laju enjin akan bobok....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by ManCaL on Thu 27 May - 12:06

mat zzr wrote:dusprum?...diaphram kaburetor kot...ada 2 bijik...dulu masa ku tukar cuma RM260...

yg aku tahu simptom diaphram bermasalah ialah kita sedang bawak laju enjin akan bobok....

iye betul dusprum kaburitor...mmg ada 2 biji kiri kanan.. Very Happy tapi yg dh kembang semankuk belah kiri..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by hi-wayMAN on Thu 27 May - 12:12

PilotDarat wrote:ermm sama kita Ni-juan..2hari lps aku g kedai ann buat servis fork kena RM275 pastu aku mgadu lr kat ann knp motor aku semput2 dan ilang power time naik bukit atau slow2 nk benti engin nak mati.. ann kata aku punya dusprum dh kembang sbb talaan engin x berapa betul..pastu ann check park plug belah kiri pun cpt kotor..mahal gak nk tukar dusprum tu dlm 300 rat gak lr...aduhhhh..duitt lagi...

aku rasa menda yang sebenornye ialah 'diaphragm' kot... Razz

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by hi-wayMAN on Thu 27 May - 12:15

cepat btol mat zzr komen...huhuhu

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by ni_juan82 on Thu 27 May - 12:15

PilotDarat wrote:
mat zzr wrote:dusprum?...diaphram kaburetor kot...ada 2 bijik...dulu masa ku tukar cuma RM260...

yg aku tahu simptom diaphram bermasalah ialah kita sedang bawak laju enjin akan bobok....

iye betul dusprum kaburitor...mmg ada 2 biji kiri kanan.. Very Happy tapi yg dh kembang semankuk belah kiri..

same ke ngan simptom aku nih....minyak dr tank kalo kite cabut hose petrol ke engine tu ...minyak keluar je tak henti..tak kire la dok kat "ON" / "RES" / "PRI". same ke..?

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by ManCaL on Thu 27 May - 12:17

agaknye lr kot Tuan Tuman...aku pun kan reti sgt part2 brg moto ni tahu start masuk gear jln je..uhuhu..abis knp dukun ann ckp dusprum.. Exclamation

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by Amm on Thu 27 May - 12:18

jimf wrote:Adam... Ko nk bertukar jadi geng bunga rayo ko?
Nti jgn lupa pinjam skirt kt auntie amm...

Abang adam,ko pinjam skirt Cak Off.selesa ckit..Atau skirt Kak Wawa Smile
Hisssshhhh...kalo aku tak balik kg,sah aku polo geng bungo ke Bagan Lalang.

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by ManCaL on Thu 27 May - 12:21

ni_juan82 wrote:
PilotDarat wrote:
mat zzr wrote:dusprum?...diaphram kaburetor kot...ada 2 bijik...dulu masa ku tukar cuma RM260...

yg aku tahu simptom diaphram bermasalah ialah kita sedang bawak laju enjin akan bobok....

iye betul dusprum kaburitor...mmg ada 2 biji kiri kanan.. Very Happy tapi yg dh kembang semankuk belah kiri..

same ke ngan simptom aku nih....minyak dr tank kalo kite cabut hose petrol ke engine tu ...minyak keluar je tak henti..tak kire la dok kat "ON" / "RES" / "PRI". same ke..?


simptom aku len sikit x sama dgn ko punya ni-juan..cuma aku punya selalu semput time nk daki bukit ke atau change gear ke koyak je trohter lebih sikit jadi semput2 terus kena slow2 koyak trotter..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by Amm on Thu 27 May - 12:29

Bongz,bahagia ko ye selalu mandi dalam tong dram.he..he... Razz

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by ni_juan82 on Thu 27 May - 12:30

jam ini ramai sket aku ngk geng2 online...nape ...bos korang pun mcm bos aku eh dah start cuti awal...."cat not in the house ...mouse have a cheese party"...hahha...bak kate bos aku jap td...keke

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by ni_juan82 on Thu 27 May - 12:49

ai...lepas aku post je ...bos korang dah masuk keje balik ke..?

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by kamalia on Thu 27 May - 12:59

ni_juan82 wrote:ai...lepas aku post je ...bos korang dah masuk keje balik ke..?

Razz

derang semua pegi reccee jln ke bagan lalang la NJuan.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by kamalia on Thu 27 May - 13:12

boss ko masuk keje ke nijuan???

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V27 - Shortride? Kemana? (21 Mei 10)

Post by Sponsored content Today at 9:55


Sponsored content


Back to top Go down

Page 14 of 17 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum