Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Page 16 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by gilababan on Tue 9 Feb - 11:38

farislan wrote:
gilababan wrote:Boto la ckp korang... napola den dikelilingi manusio mcm bangang mcm ni... Sodih boto la... Moga2 Allah momborikan dio petunjuk n kemaafan ataih perangai bengong dio tu... hati den totap paneh ni... maleh la nak bsembang org mcm ni... mintak2 den bleh bsabar melayan kerenah manusio sebegini... Tpakso jugak terimo manusio mcm ni kek tompek keroje demi mencari sesuap nasi yg telah dinaikkan dr RM 1000 ke RM 3000 di Kote Bharu yg kojam ni.... Sad

Baban..leh upgred ZX14 lak pas ni..
Manaaa adaaa...

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Apai on Tue 9 Feb - 11:40

Salam Sume!....Minggu lepas dah kuar nak g TTS...tetiba ada bunyi yg mengerunkan dari enjin....panik jap sebab bala apa pulak yg nak kuar duit nie!....Esok check sendiri rupa2nya rantai dah rosak...ada tmpt yg tegang...ada tmpt yg kendur...bila jln bunyi macam bunyi hantu!...Fuhhh! selamat!.....takdelah nak spend byk sgt!.... Very Happy


Last edited by Apai on Tue 9 Feb - 11:40; edited 1 time in total

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by jimf on Tue 9 Feb - 11:40

tok sedang dah mabuk minum tuak ko?
sampi post 3 kali....eden delete...
lagi sekali eden kono delete, ekau kono pumping 3x kat solaris....(chelan sponsor)...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by eddy_Gpang on Tue 9 Feb - 11:42

gila baban betul lah! eleben baru beli pun boleh jadi scrap lepas ni

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Apai on Tue 9 Feb - 11:43

Projek memutantkan motor aku dah berenti takat tu sebab ati dah down! Tu pun cadang nak spray kat kedai....akhirnya spray tin aje!..... Crying or Very sad

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by hi-wayMAN on Tue 9 Feb - 11:44

farislan wrote:
gilababan wrote:Boto la ckp korang... napola den dikelilingi manusio mcm bangang mcm ni... Sodih boto la... Moga2 Allah momborikan dio petunjuk n kemaafan ataih perangai bengong dio tu... hati den totap paneh ni... maleh la nak bsembang org mcm ni... mintak2 den bleh bsabar melayan kerenah manusio sebegini... Tpakso jugak terimo manusio mcm ni kek tompek keroje demi mencari sesuap nasi yg telah dinaikkan dr RM 1000 ke RM 3000 di Kote Bharu yg kojam ni.... Sad

Baban..leh upgred ZX14 lak pas ni..

aku pun nak jadi bapak pulisi lah cenggini....
bole amik zx14...wat ulan alik keroje tg.malim-cheras...... lol!

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by mat zzr on Tue 9 Feb - 11:45

farislan wrote:
gilababan wrote:Salam petang kebengangan...

Nak tanyo cket pendapat zzrianz... patut ko tak patut, bilo org tanya berapa saiz bore X stroke eleben untuk bezo antaro eleben ngan kelisa punya piston, kendian tak dapat jawab... pastu kono ckp "Mesin ko patut ko kena tau jib..."... Den jd bengang plak sbb sepanjang den join alam pemotoran tak ponah pulak bilo member upgred poi tanyo mcm tu.... ko den yg patut tau sumo spec mesin ni atau pun soklan tu mmg merapu sekadar nak menjatuhkan maruah den... yg tanyo plak tuh kaki keto plak tuh... panas pulak hati.... Mad

Baban...apa ko nak bengang sgt..cam den ni haa..usahkan saiz bore..saiz tayar moto den pun den x tahu smpi skang...

aku pun baru tau saiz tayar motor...

rear 160/60/17
front 120/70/17

harga=mahal

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by mat zzr on Tue 9 Feb - 11:48

Apai wrote:Salam Sume!....Minggu lepas dah kuar nak g TTS...tetiba ada bunyi yg mengerunkan dari enjin....panik jap sebab bala apa pulak yg nak kuar duit nie!....Esok check sendiri rupa2nya rantai dah rosak...ada tmpt yg tegang...ada tmpt yg kendur...bila jln bunyi macam bunyi hantu!...Fuhhh! selamat!.....takdelah nak spend byk sgt!.... Very Happy

rantai o-ring choco = RM130
spoket belakang = RM60
spoket depan = RM40

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by mat zzr on Tue 9 Feb - 11:49

upah pasang rantai dan spoket =RM20

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Apai on Tue 9 Feb - 11:52

Dah pegi NKS semlm...dia bagi spocket depan ngan blkg RM95....Rantai aku ada spare..tapi Pak Dinz bilang rega tu masih boleh kurang...jadi mintak tolong dia belikan!

Rantai yg aku ade takde klip...nak pasang kena bukak swing arm....aku dah pernak bukan mono, unitrak dan kuarkan swingarm...so...nak pasang spocket ngan rantai aku kompiden leh buat sendiri...jimat 20 hinggit! Very Happy


Last edited by Apai on Tue 9 Feb - 11:54; edited 1 time in total

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by mat zzr on Tue 9 Feb - 11:54

Ok...pak dinz pasangkan ke?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by kamalia on Tue 9 Feb - 11:54

salam,

ari jumaat lepas kena speed trap kat pagoh hala JB
kelajuan 139kmj. atas budi bicara, dilepaskan.

sampai kat depan tol sukudai, sembang ngan 2 org brader. dia tanya, kena speed trap tak tadi. pastu dia kata masa dia kena tu;

1. GTR14 220kmj
2. Honda Goldwing 180kmj

nasib hari tu baik sbb dua2 lepas tanpa saman (atas bodi bicara)

jom pindah ..

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by kamalia on Tue 9 Feb - 11:56

saya ada spoket belakang stended ZZR.
sapa nak sila kontek saya.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Apai on Tue 9 Feb - 11:59

kamalia wrote:saya ada spoket belakang stended ZZR.
sapa nak sila kontek saya.

Mal!...Baru atau sengaja terrrrpakai?.....Gigi 47?...Aku ade spare Spocket blkg 44 terrrrpakai tapi aku tak pernah pakai...boleh swap tak? Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by nawza on Tue 9 Feb - 12:01

nak pindah kat mane...! ade ghumah baghu lagi ker...asyikkk pindahhh jer...nak balik kg ler...camnie.... Twisted Evil

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Apai on Tue 9 Feb - 12:01

Alamak lunchup time!...Ok komersial break! Razz

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by jimf on Tue 9 Feb - 12:09

dah pindahhhh...

[You must be registered and logged in to see this link.]

Notakaki : adam, tolong lock

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Sponsored content Today at 19:38


Sponsored content


Back to top Go down

Page 16 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum