Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Page 15 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by UnoS on Tue 9 Feb - 9:38

tok sidang nawza padang temu.... den nak pasal kamere... tapi bukan jenis DSLR.. jenis prosumer... kalau bajet dalam sekitar rm1k kamere prosumer ape yg di rekomendasikan? ape spec yg kene tgk? lagi satu den mmg bias dgn model canon

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by mat zzr on Tue 9 Feb - 9:46

Yunos....semat lah knee pad kau tu...beli kat mana?...berapa RM?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by jimf on Tue 9 Feb - 9:51

mat zzr wrote:apa yg kau rasa aku dah rasa sebelum aku angkat zzr500....tak caya tanya kawan kawan...aku dah buat comparasion table...kesimpulannya kau beli lah ZZR500 atau ZZR600...

tunggu org lain bagi komen...terutama prof YB jimF..

pasal pe aku pulakkkkkkkk!!!!!...

Notakaki : salam selamat pagi

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by jimf on Tue 9 Feb - 9:52

mat zzr wrote:pagi tadi aku ada follow sorang bikers bawak kawasaki GTR1400...dari belakang nampak mcm JimF...aku pun follow...mmg mantap lagi solid motor ni...munyik pun merdu....masa aku nak potong GTR ni pun pulas minyak...berdesup pegi nya...aku pun terkulat kulat kat belakang sambil makan asap..... Shocked

mana adaaaaaaaaa.....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by mat zzr on Tue 9 Feb - 9:52

dah lama tak buat sotride makan makan mcm kat umbai dulu tu...dah lama tak makan sifut dgn zzrianz...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by mat zzr on Tue 9 Feb - 9:54

jimf wrote:
mat zzr wrote:pagi tadi aku ada follow sorang bikers bawak kawasaki GTR1400...dari belakang nampak mcm JimF...aku pun follow...mmg mantap lagi solid motor ni...munyik pun merdu....masa aku nak potong GTR ni pun pulas minyak...berdesup pegi nya...aku pun terkulat kulat kat belakang sambil makan asap..... Shocked

mana adaaaaaaaaa.....

adaaaaaaaaaaaaaaaaaa..............(jangan BAN aku)...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Raziskov on Tue 9 Feb - 9:55

mat zzr wrote:pagi tadi aku ada follow sorang bikers bawak kawasaki GTR1400...dari belakang nampak mcm JimF...aku pun follow...mmg mantap lagi solid motor ni...munyik pun merdu....masa aku nak potong GTR ni pun pulas minyak...berdesup pegi nya...aku pun terkulat kulat kat belakang sambil makan asap..... Shocked

Mmg la makan asap..ari ni Tuan Manager aku bawak motor oberhit..cuba gtr tu potong dia semalam..kompom makan asap gtr tu... Razz Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Raziskov on Tue 9 Feb - 9:59

Malam tadi masa balik TTS...motor aku tetiba bunyi kompang...dah tak munyi tepet dah..cuak aku..kuat betul munyi kompang tu..rase mcm ade menda dah patah atau bocor...tapi aku jalan gak slow2 sampai rumah..pagi ni start2 ok..tapi bila nak jalan engine mati..tak sempat nak bukak head lagi ni...nampak gayanyer lama down motor aku kali ni... Crying or Very sad Crying or Very sad ...Koh Lanta..aku tarik diri awal2 la...frust gila ni...

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by mat zzr on Tue 9 Feb - 10:15

Raziskov wrote:
mat zzr wrote:pagi tadi aku ada follow sorang bikers bawak kawasaki GTR1400...dari belakang nampak mcm JimF...aku pun follow...mmg mantap lagi solid motor ni...munyik pun merdu....masa aku nak potong GTR ni pun pulas minyak...berdesup pegi nya...aku pun terkulat kulat kat belakang sambil makan asap..... Shocked

Mmg la makan asap..ari ni Tuan Manager aku bawak motor oberhit..cuba gtr tu potong dia semalam..kompom makan asap gtr tu... Razz Razz

sekian

mana adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa................. What a Face

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by mat zzr on Tue 9 Feb - 10:22

Raziskov wrote:Malam tadi masa balik TTS...motor aku tetiba bunyi kompang...dah tak munyi tepet dah..cuak aku..kuat betul munyi kompang tu..rase mcm ade menda dah patah atau bocor...tapi aku jalan gak slow2 sampai rumah..pagi ni start2 ok..tapi bila nak jalan engine mati..tak sempat nak bukak head lagi ni...nampak gayanyer lama down motor aku kali ni... Crying or Very sad Crying or Very sad ...Koh Lanta..aku tarik diri awal2 la...frust gila ni...

sekian

ajis ..bila kau nak bukak head...?....boleh aku tengok...aku nak belaja DIY tukar gasket set...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by hi-wayMAN on Tue 9 Feb - 10:27

salam pagi bukak head........... lol!

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by jimf on Tue 9 Feb - 10:28

abe matzzr.....ajis buka head kat vietnam, korea dgn jepung aje...
sini dia tak buka....terus upgrade aje....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Raziskov on Tue 9 Feb - 10:33

jimf wrote:abe matzzr.....ajis buka head kat vietnam, korea dgn jepung aje...
sini dia tak buka....terus upgrade aje....

aduhaiiiii....belum ape2 dah bocor rahsia.... Shocked What a Face

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by nawza on Tue 9 Feb - 10:38

UnoS wrote:tok sidang nawza padang temu.... den nak pasal kamere... tapi bukan jenis DSLR.. jenis prosumer... kalau bajet dalam sekitar rm1k kamere prosumer ape yg di rekomendasikan? ape spec yg kene tgk? lagi satu den mmg bias dgn model canon

salam pagi...

huishhh..ado soalan...utk den....! den bkan laa pandai sgat...bab2 kamera..apo yg den bleh tolong suggestkan dlm pemilihan kamera x kiro laaa yg prosumer ker atau dslr ..yo laa utk ape kita pakai.., dlm situasi mcmana slalu kita gunakan..contoh ehh...klau kita slalu outing..atau konvoi..kita cari lah kamera yg tahan basah kena air...klau masuk longkang atau jatuh pun kamera still ok... camtue laa..! klau stakat tmpt2 biase...kamera yg biase pun dah ok..kat bwh nie senarai yg perlu di lihat:-

1- Bajet - Berapo yg kito ado...? smuo kamera bagus...cuma yg membezakankan ialah jenama dan ketahanan lasak sesuatu kamera . Antara kamera yg popular ialah Canon,Sony, Nikon,Olympus dsbgnya..

2- Teknologi -

a) Pixel...kamera yg biase dlm 5megapixel pun dah ok...sbenarnya utk pixel nie tujuan dia laa memudahkan bila mana kita memerlukan gambar ukuran besar...contoh klau kita perlukan gambar yg bersaiz 8R 12R...pixel yg besar byak membantu..klau stakat 4R 5mp > dah mencukupi... Smile

b) VR (dlm nikon yg lain aku x tau) vibratation Reduce @ mengurangkan getaran..ketika mengambil gambar..teknologi dah byak yg ade pada prosumer ..ia memudahkan kita mengambil gambar subjek dgn pelbagai situasi terutama bila tangan kita bergegar..!

c) Face Detection - ini pun byak membantu bila mengambil gambar berbentuk potrait

d) Bateri - Jangka hayat sesuati bateri bergantung pada cahaya yg kita gunakan (flash) . Klau selalu mggunakkan flash. bateri kita akan cpat kehabisan..dan ade setengah kamera mmpunyai ISO yg tggi dimana keperluaan utk menggunakan flash tdk diperlukan cukup sekadar menaikkan ISO saje

den ghaso tu jo laa yg den bleh membantu...satu lagi sobulum beli sesuatu kamera tue cubo boli majalah yg berkaitan..kekadang ado preview psal sesuatu kamera..! jadi kojo kito lagi sonang...dan memudahkan dan kito dah tahu..kamera apo yg bagus...

Last skalu klau tanyo kamera apo yg den pkai...tontulah Nikon..den pkai Nikon DSLR dan Nikon L16 ( prosumer) sobab ehhh..pkai dulu baghu tau.....Nikonian...the bestt....huaa...haaa...!!

Twisted Evil - harap dpat membantu inchik u-nos..

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by gilababan on Tue 9 Feb - 10:41

Salam pg.. Berakla..

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by UnoS on Tue 9 Feb - 10:43

timo kasih tok sidang..... tapi apa namo majalah yg nak keno baca tu...

berapo rego Nikon L16? kalau canon model apo yg setaro dgn Nikon L16 tu?

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by hi-wayMAN on Tue 9 Feb - 10:47

perghhhh...tok guru menembak aku dah bersuara....
bila la dapat berguru lagi ni...huhuhu....untung gilerz blaja menembak dgn tok sidang pdg temu ni kengkawan....x lokek ilmu...bertambah berkat....huhuhu cheers

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by nawza on Tue 9 Feb - 10:59

UnoS wrote:timo kasih tok sidang..... tapi apa namo majalah yg nak keno baca tu...

berapo rego Nikon L16? kalau canon model apo yg setaro dgn Nikon L16 tu?

den punyo nikon L16 tue dah lamo laaa ..ghaso dh 2 sotangah tahun kut...tapi 7 megapixel..tue jarang den pkai psal ado dslr...! klau skarang dah ado yg lobeh 7mp..ghaso ehh..10- 12mp pun dah ado...!! majalah tue aku lupe ler u-nos...tapi ko cuba check link nie... [You must be registered and logged in to see this link.] yg nie pun lagi baik..psal majalah nanti aku check kat ghumah aku...

Rolling Eyes ~harap membantu...

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by nawza on Tue 9 Feb - 11:00

hi-wayMAN wrote:perghhhh...tok guru menembak aku dah bersuara....
bila la dapat berguru lagi ni...huhuhu....untung gilerz blaja menembak dgn tok sidang pdg temu ni kengkawan....x lokek ilmu...bertambah berkat....huhuhu cheers

ko dah cari ko Camera Digital Magazine isu Januari...??? byak bondo bleh blajar...... Razz

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by hi-wayMAN on Tue 9 Feb - 11:06

nawza wrote:
hi-wayMAN wrote:perghhhh...tok guru menembak aku dah bersuara....
bila la dapat berguru lagi ni...huhuhu....untung gilerz blaja menembak dgn tok sidang pdg temu ni kengkawan....x lokek ilmu...bertambah berkat....huhuhu cheers

ko dah cari ko Camera Digital Magazine isu Januari...??? byak bondo bleh blajar...... Razz

blom la guru...biaso den chaghi yg dah back dated jo...mughah sket...tunggu la bulan dopan, dah jadi back dated la tu...huhuhu geek

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by mat zzr on Tue 9 Feb - 11:08

Raziskov wrote:
jimf wrote:abe matzzr.....ajis buka head kat vietnam, korea dgn jepung aje...
sini dia tak buka....terus upgrade aje....

aduhaiiiii....belum ape2 dah bocor rahsia.... Shocked What a Face

sekian

ini bukan bukak head...ini bukak helmet.... What a Face

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Guest on Tue 9 Feb - 11:14

gilababan wrote:Salam petang kebengangan...

Nak tanyo cket pendapat zzrianz... patut ko tak patut, bilo org tanya berapa saiz bore X stroke eleben untuk bezo antaro eleben ngan kelisa punya piston, kendian tak dapat jawab... pastu kono ckp "Mesin ko patut ko kena tau jib..."... Den jd bengang plak sbb sepanjang den join alam pemotoran tak ponah pulak bilo member upgred poi tanyo mcm tu.... ko den yg patut tau sumo spec mesin ni atau pun soklan tu mmg merapu sekadar nak menjatuhkan maruah den... yg tanyo plak tuh kaki keto plak tuh... panas pulak hati.... Mad

Baban...apa ko nak bengang sgt..cam den ni haa..usahkan saiz bore..saiz tayar moto den pun den x tahu smpi skang...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by UnoS on Tue 9 Feb - 11:18

nawza wrote:
UnoS wrote:timo kasih tok sidang..... tapi apa namo majalah yg nak keno baca tu...

berapo rego Nikon L16? kalau canon model apo yg setaro dgn Nikon L16 tu?

den punyo nikon L16 tue dah lamo laaa ..ghaso dh 2 sotangah tahun kut...tapi 7 megapixel..tue jarang den pkai psal ado dslr...! klau skarang dah ado yg lobeh 7mp..ghaso ehh..10- 12mp pun dah ado...!! majalah tue aku lupe ler u-nos...tapi ko cuba check link nie... [You must be registered and logged in to see this link.] yg nie pun lagi baik..psal majalah nanti aku check kat ghumah aku...

Rolling Eyes ~harap membantu...

timo kasih tok sidang.... sebelum ni byk ambik gamba guna camera telipon 5mega pixel.. tapi bile balik rumah check blur sebab tangan gegar..... kalau tak gegar pun... gamba mcm tak sharp jer... tu yg tak puas ati tu...

nak beli dslr den tak pandai guno kamera yg complicated ni... nak2.. bilo lens dia boleh tukar2 dan cabut2

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Guest on Tue 9 Feb - 11:19

gilababan wrote:Boto la ckp korang... napola den dikelilingi manusio mcm bangang mcm ni... Sodih boto la... Moga2 Allah momborikan dio petunjuk n kemaafan ataih perangai bengong dio tu... hati den totap paneh ni... maleh la nak bsembang org mcm ni... mintak2 den bleh bsabar melayan kerenah manusio sebegini... Tpakso jugak terimo manusio mcm ni kek tompek keroje demi mencari sesuap nasi yg telah dinaikkan dr RM 1000 ke RM 3000 di Kote Bharu yg kojam ni.... Sad

Baban..leh upgred ZX14 lak pas ni..

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by nawza on Tue 9 Feb - 11:36

nawza wrote:
nawza wrote:
farislan wrote:
gilababan wrote:Salam petang kebengangan...

Nak tanyo cket pendapat zzrianz... patut ko tak patut, bilo org tanya berapa saiz bore X stroke eleben untuk bezo antaro eleben ngan kelisa punya piston, kendian tak dapat jawab... pastu kono ckp "Mesin ko patut ko kena tau jib..."... Den jd bengang plak sbb sepanjang den join alam pemotoran tak ponah pulak bilo member upgred poi tanyo mcm tu.... ko den yg patut tau sumo spec mesin ni atau pun soklan tu mmg merapu sekadar nak menjatuhkan maruah den... yg tanyo plak tuh kaki keto plak tuh... panas pulak hati.... Mad

Baban...apa ko nak bengang sgt..cam den ni haa..usahkan saiz bore..saiz tayar moto den pun den x tahu smpi skang...

samo lah kito ..che lan...yg den tau saiz lain jo...36..32..38...mantooppp gitu.... Twisted Evil

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Sponsored content Today at 16:47


Sponsored content


Back to top Go down

Page 15 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum