ZZR600 e model utk dijual.

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

ZZR600 e model utk dijual.

Post by Bongxz on Tue 27 Apr - 17:25

Salam,

Dengan rasa tanggungjawab dan setelah berfikir dengan mendalam sambil terkenang akan nostalgia pahit getir dan peristiwa2 manis bersama selama lebih setahun saya berdaftara secara sah dgn "bini", saya ingin mengumumkan di sini yang saya ingin 'menjatuhkan talak'. Walaupun dalam rasa teramat berat utk melepaskan ikatan setelah dugaan mencabar dan berliku sebelum saya dapat memilikinya (nak register nama). Apakan daya, mungkin jodoh sampai di sini. Biarpun isteri tidak rela utk saya melepaskan "bini" saya ini, keputusan telah dibuat (mungkin dah serasi kot), dgn talak 0.5, mungkin saya akan rujuk balik selepas ini.

"Bini" ini sudah lama tidak 'ditunggang' dan nafkahnya selalu saya abaikan, rasanya biarlah dia saya lepaskan kepada jantan lain yang mempunyai lebih masa utk membelai dan 'menunggang'. Nafsunya agak 'kuda' dan secara jujur saya katakan yg nafsunya mencapai lebih 100 nafsu kuda (hp). (sunvay cycle motorshop). Terus terang, dia ditunggang dalam sebulan sekali je (bukan la saya yg lemah, tapi memang keadaan membataskan)

Perkenalan dgn 'bini' ini juga mengenalkan saya satu kepada geng motor yg unik ini, yg saya akan ingat dan simpan dalan sereberum dan media oblonggata saya, save dgn password lagi. Kalau saya di buang dr family hanya kerna perpisahan ini, saya terpaksa la meredhokan...... jgn di buang akan daku.

butiran:
model : zzr600 E model
tahun : 1993
milikan : ke-4 (tapi masih bergetah lagi)
pakej : glove long ride, zx-6 brake lever and pump (kena restore balik), used fuel pump, cover seat belakang
info : ada sikit scratch (masa 'tunggangan manja'), rantai dan set spoket yg baru 120 km jalannya, engine oil 1200 km. tayar depan dan belakang ada lagi 85%. ekzos dah jadi satu (maaf ekzos ori memang saya pun tak dapat)

harga : RM19,000 (try la runding kalau berani) atas dasar pertimbangan dan keadaan serta pakej yg ditawarkan, harap dapat mengerti. terus terang ada "sedikit" keistimewaan kepada family. Urusan dalam ringgit malaysia, pound sterling atau yen jepun adalah secara tunai sahaja.

tambahan : keahlian family zzrian jika anda betul ikhlas menyertai (boleh ke tuan MOD??)

Telefon la saya di talian KOSONG SATU ENAM 2388616. Anda mungkin menghadapi masalah utk berhubung di luar waktu kerja disebabkan habitat saya yg agak pedalaman di sempadan banting/shah alam/klang.

-Yang bukan kerna upgrade-
bong aka nizam. Crying or Very sad

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by Bongxz on Tue 27 Apr - 17:37

Gambir2nyo.....





Sad Sad Sad

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by ariff908 on Tue 27 Apr - 22:39

ni nak hupgred ape lak bong?ZX14 lak ke?

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by mat zzr on Wed 28 Apr - 13:12

tahniah bong sebab nak upgred lagi...

aku masih setia dgn 'bini' baru yg mmg sudah lama pun...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by Bongxz on Wed 28 Apr - 17:00

mat zzr wrote:tahniah bong sebab nak upgred lagi...

aku masih setia dgn 'bini' baru yg mmg sudah lama pun...

Ko untung bro, dapat janda berhias......... henjut pun sedap lagi ko cakap, mintak je dapat............. hehehehe

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by mat zzr on Wed 28 Apr - 17:07

Bongxz wrote:
mat zzr wrote:tahniah bong sebab nak upgred lagi...

aku masih setia dgn 'bini' baru yg mmg sudah lama pun...

Ko untung bro, dapat janda berhias......... henjut pun sedap lagi ko cakap, mintak je dapat............. hehehehe

setakat ni janda aku belum buat hal..ok lah...janda aku pun amat memahami nafsu aku .....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by Bongxz on Thu 6 May - 18:56

Up sikit...........

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by jani on Sun 8 Jan - 23:55

aku tolong up lagi la...kot2 dapat komesen....
(baru tau dah lama upanya nak let-go...)

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by Bongxz on Mon 9 Jan - 17:07

jani wrote:aku tolong up lagi la...kot2 dapat komesen....
(baru tau dah lama upanya nak let-go...)
Dah lama dahhhh..... (intonasi che Det)

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by mat zzr on Fri 13 Jan - 14:56

dah jual ke bongzx..?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by jimf on Fri 13 Jan - 15:01

mat zzr wrote:dah jual ke bongzx..?

bong jual pe lak skrg? hari tu kambing, pehtu moto..ni jual pe lak?

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by mat zzr on Fri 13 Jan - 15:17

jimf wrote:
mat zzr wrote:dah jual ke bongzx..?

bong jual pe lak skrg? hari tu kambing, pehtu moto..ni jual pe lak?

jual tolo...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by Bongxz on Fri 13 Jan - 19:51

mat zzr wrote:
jimf wrote:
mat zzr wrote:dah jual ke bongzx..?

bong jual pe lak skrg? hari tu kambing, pehtu moto..ni jual pe lak?

jual tolo...
Ada orang nak beli air tolo ke?

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by Amm on Sat 14 Jan - 8:42

Bongxz wrote:Ada orang nak beli air tolo ke?

Mana kaum GAY ni,Bongxz dah ofer tu...Errrrr.......air tolo warna apa,pekat ke? Ali Kudid suh tanya

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by furqaan on Sat 14 Jan - 21:57

Moto power nie ...BUMP sikit.................mai beli laaaa...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by mat zzr on Thu 19 Jan - 14:04

furqaan wrote:Moto power nie ...BUMP sikit.................mai beli laaaa...

motor ZX2 hijau mmg power...nak ride pun kena tonggek sikit...lepas ni mak neng nak upgred moto z750 ke..?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by Apai on Thu 19 Jan - 17:11

Chantek sunggoh moto ZZR600 nih!.....masih available lagi tak?.....
Please PM me best price...TQ

Genuine Buyer!

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by jimf on Thu 19 Jan - 17:16

Apai wrote:Chantek sunggoh moto ZZR600 nih!.....masih available lagi tak?.....
Please PM me best price...TQ

Genuine Buyer!

sabo bang... tunggu jani buka topic lain ok...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by Bongxz on Thu 19 Jan - 17:21

jimf wrote:
Apai wrote:Chantek sunggoh moto ZZR600 nih!.....masih available lagi tak?.....
Please PM me best price...TQ

Genuine Buyer!

sabo bang... tunggu jani buka topic lain ok...
Like........

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by Amm on Thu 19 Jan - 17:36

jani,cepat la up...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by Apai on Thu 19 Jan - 17:47

Amm wrote:jani,cepat la up...

Gelojoh betul si Amm nih!...nak up pun tunggu la malam karang!.... Rolling Eyes

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by jimf on Thu 19 Jan - 17:47

Apai wrote:
Amm wrote:jani,cepat la up...

Gelojoh betul si Amm nih!...nak up pun tunggu la malam karang!.... Rolling Eyes

dah makan ubat laa tu...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by jani on Thu 19 Jan - 18:23

Amm wrote:jani,cepat la up...

jap la...tengah cuci plug....

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by Bongxz on Thu 19 Jan - 18:30

jani wrote:
Amm wrote:jani,cepat la up...

jap la...tengah cuci plug....
plug kotor lagi ko?

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by jimf on Thu 19 Jan - 18:34

Bongxz wrote:
jani wrote:
Amm wrote:jani,cepat la up...

jap la...tengah cuci plug....
plug kotor lagi ko?

asyik cuci aje.. plug rendam dlm radiator ke?

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR600 e model utk dijual.

Post by Sponsored content Today at 19:37


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum