BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Page 6 of 16 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by nik7719 on Sat 13 Feb - 20:15

saje Izzul..pungkok gatai gak..lama tak naik moto ni...nak ajak yg lenglain cc besar2 belaka..tinggal Fie je ni yg masih buleh diajak..nanti pas dia upgred..aku tak leh nak ngajak dah.... clown

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Izzul on Sat 13 Feb - 21:15

nik7719 wrote:saje Izzul..pungkok gatai gak..lama tak naik moto ni...nak ajak yg lenglain cc besar2 belaka..tinggal Fie je ni yg masih buleh diajak..nanti pas dia upgred..aku tak leh nak ngajak dah.... clown
Question Question
yang lelain da hupgred ke bang?? tinggal kite2 je la yg ade moto sekerap nih???

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Izzul on Sat 13 Feb - 21:17

selow nye porem malam ni...

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by fie on Sat 13 Feb - 21:25

nik7719 wrote:saje Izzul..pungkok gatai gak..lama tak naik moto ni...nak ajak yg lenglain cc besar2 belaka..tinggal Fie je ni yg masih buleh diajak..nanti pas dia upgred..aku tak leh nak ngajak dah.... clown
hehhe nik jauh tu, semlam aku sampai2 je tts motor berasap.check2 kering radiator aku...1 botol mineral besar aku tambah...
nik duit tabung nak hapgred xckp lg...hehhehee

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by UnoS on Sat 13 Feb - 23:25

salam, ade sesape yg call sifu?..... agak2 sesape yg sudi tu.. pujuk2 lah dia .... kes ari tu pun sebab miss comunication jer kan...

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by gilababan on Sun 14 Feb - 0:15

Salam mlm, dam, den br nak balik kelate mlm isnin tu.. Ko ada jumpa ah kam ke? Agak2 dia bukak bila?

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by bigo on Sun 14 Feb - 1:24

salam ,
xle titon la bising tul munyi mercun

ahhh....... dh senyap pun
selamat malam ..........zzzzzzzzzzzzzzz

bigo

Posts : 71
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by nik7719 on Sun 14 Feb - 3:03

Izzul wrote:
nik7719 wrote:saje Izzul..pungkok gatai gak..lama tak naik moto ni...nak ajak yg lenglain cc besar2 belaka..tinggal Fie je ni yg masih buleh diajak..nanti pas dia upgred..aku tak leh nak ngajak dah.... clown
Question Question
yang lelain da hupgred ke bang?? tinggal kite2 je la yg ade moto sekerap nih???

haah..yg lenlain dah upgrade..tinggal kau..Qiss...aku..Fie..Aparis...Ariff..Pak Dinz je...tapi takde hal..ada masalah ngn moto masih bleh rujuk diorang...

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by nik7719 on Sun 14 Feb - 3:05

fie wrote:
nik7719 wrote:saje Izzul..pungkok gatai gak..lama tak naik moto ni...nak ajak yg lenglain cc besar2 belaka..tinggal Fie je ni yg masih buleh diajak..nanti pas dia upgred..aku tak leh nak ngajak dah.... clown
hehhe nik jauh tu, semlam aku sampai2 je tts motor berasap.check2 kering radiator aku...1 botol mineral besar aku tambah...
nik duit tabung nak hapgred xckp lg...hehhehee

tabung aku pun jauh lagi nak smpai marhalah...ni silap2 kene bukak tabung..pitis dah kureng....kalo kau dah nak upgrade..takyah tunggu aku...
mcmana lak moto kau buleh kering air ni Fie...

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by nik7719 on Sun 14 Feb - 3:07

UnoS wrote:salam, ade sesape yg call sifu?..... agak2 sesape yg sudi tu.. pujuk2 lah dia .... kes ari tu pun sebab miss comunication jer kan...

tugas ni dah dibagi pada Pak Dinz...kite wait n see je lah dulu ...

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Raziskov on Sun 14 Feb - 6:27

Salam Suboh..
Sapelah yg petnah aku dah hupgrade ni..mana addddddaaaaa.... Very Happy Very Happy
aku masih pakai jekjekar blok calar balar dan rantai yg dah kong... Sad

Buat Izzul dan Virus,
Dinasihatkan memikirkan semula kalau nak buat DIY sendiri timing chain tu..biar pakar yg membuatnyer atas sebab2 keselamatan motor.. Very Happy
Mmg betol cakap Jimf tu..ade cara murah dan cara mahal..pilihan ditangan anda..nnt saya postkan cara nak check samada timing chain motor kita boleh dibuat cara mahal atau cara murah di thread FMEA..tungguuuu..

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by jefnoka1 on Sun 14 Feb - 7:08

salam suboh zzrianz...
nak tukar temincen sendiri ekk?? mmg mencabar pehtu kalo sorg mmg kompom takleh buat (kalo firstimer)... muto cempiyen tukar tu hari pon kono ado arwah mahaguru, pomen tengku djan, pomen K2, tuan dewata dgn murid taska buat... amik maso gak tu Razz
tapi kenangan dan pengalaman mmg PRICELESS...

selamat mencoba bounce

nak poie klang parade hantar anak den ado bengkel bola keranjang... Basketball

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by awestol on Sun 14 Feb - 8:22

assalamualaikum semua.....

selamat pagi.......

ada sesapa tahu kat mana ada bangkai model ex500,en500,kle dan seakatan denganya.
nak buat alat ganti kat gpz kawe ni.enjin tu meriah sangat dah bunyinya.

t.kasih salam

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by awestol on Sun 14 Feb - 8:26

salam semua.......
ajis.......
selamat hari lahir......semoga panjang umor......murah rezeki ........dah upgread kira ok la tu

salam

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Amm on Sun 14 Feb - 9:36

awestol wrote:assalamualaikum semua.....
selamat pagi.......
ada sesapa tahu kat mana ada bangkai model ex500,en500,kle dan seakatan denganya.
nak buat alat ganti kat gpz kawe ni.enjin tu meriah sangat dah bunyinya.

t.kasih salam

Awe Penang, kawe ade sibijik GPZ,tak mahal.Mau ka? Smile Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by nik7719 on Sun 14 Feb - 10:15

salam pagi baru bangkit tido...panas nye ya Allah...

salam Tahun Baru Cina semua...

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by awestol on Sun 14 Feb - 11:14

Amm Nova wrote:
awestol wrote:assalamualaikum semua.....
selamat pagi.......
ada sesapa tahu kat mana ada bangkai model ex500,en500,kle dan seakatan denganya.
nak buat alat ganti kat gpz kawe ni.enjin tu meriah sangat dah bunyinya.

t.kasih salam

Awe Penang, kawe ade sibijik GPZ,tak mahal.Mau ka? Smile Smile
salam amm casanova auuuuuuuuu....
tak mahal tu banyak maksudnya............nak upgred jugak ke???????
kalau kena dengan hargo tu boleh diambil kira.........
BERAPA.......???????

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by jimf on Sun 14 Feb - 11:52

salam pagi...

awestol...cubo tanya abg nan dukun oldskol tu... kalu tak kenal dio, cubo tanya randy atau amy ninja9...kalu tak kenal juga dioeg, cuba tanya jimf... kalu x kenal jimf, nti jumpa dia ket hatyai...hehehe..
tp kalu poket berkepuk...tanya autie amm tu terus laa...gpz dio pun bawah seilimut ajo..hari2 lenjan zx6 dah skrg...

apo xtvt hari ni? ado sesapo nak join ride gi tts melako?
RV kul 6 kat shell sg besi...silo tepon abg halim atau ghimeh...

wassallam

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by gilababan on Sun 14 Feb - 12:06

Nak bwk mem ke tak nak? Nak bwk mem ke tak nak?

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by nik7719 on Sun 14 Feb - 12:25

gilababan wrote:Nak bwk mem ke tak nak? Nak bwk mem ke tak nak?


nak bawak mem gi mana...

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by nik7719 on Sun 14 Feb - 12:28

jimf wrote:
apo xtvt hari ni? ado sesapo nak join ride gi tts melako?
RV kul 6 kat shell sg besi...silo tepon abg halim atau ghimeh...

wassallam

saya berminat..tapi takleh nak konpom...
satu lagi..tak awal sgt ke RV tu abg Jimf ...

nota: lambat tinggai..

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by gilababan on Sun 14 Feb - 13:07

Bwk mem pg ttsla nik.. Maklumla, nak bwk mem nak dpt ap lg 2 taun akn dtg..

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by awestol on Sun 14 Feb - 13:15

jimf wrote:salam pagi...

awestol...cubo tanya abg nan dukun oldskol tu... kalu tak kenal dio, cubo tanya randy atau amy ninja9...kalu tak kenal juga dioeg, cuba tanya jimf... kalu x kenal jimf, nti jumpa dia ket hatyai...hehehe..
tp kalu poket berkepuk...tanya autie amm tu terus laa...gpz dio pun bawah seilimut ajo..hari2 lenjan zx6 dah skrg...

apo xtvt hari ni? ado sesapo nak join ride gi tts melako?
RV kul 6 kat shell sg besi...silo tepon abg halim atau ghimeh...

wassallam

kalau yang autie amm punya tak mau la....dia nak lepas mahal.....harga bangkai berapa duit je..........dah tu dok layan nafsu autie amm yang gila2,dah teruk barang dalam tu.........
kat abang nan dukun oldskol tu ada bangkai ke jimf?.........kalau ada mai no tel hp dangan tel rumah dia.
salam

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by adambikers on Sun 14 Feb - 13:24

Gaban,
Takde rezeki kali ni nak lepak2 ngan ko kat kedai pelayan along..
Akam tu selalu nyer seminggu jugak dia cuti raya cina selalu nyer.. Kasi call wat appointment dulu ngan dia baru senang, pastu time tgh baiki tu ko jgn duk sibuk call tanya bila siap.. Nnt dia dah malas nak buat kalau next time ko anta..

Bang long jeff,
Moto yg tuka timing chain itu ari sume pomen agung turun kecuali aku murid tadika yg kena buli beli durian, pizza, air root beer dan macam2 lg, demi secubit ilmu aku turutkan jua.. Huk huk huk

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Izzul on Sun 14 Feb - 13:36

Raziskov wrote:Salam Suboh..
Sapelah yg petnah aku dah hupgrade ni..mana addddddaaaaa.... Very Happy Very Happy
aku masih pakai jekjekar blok calar balar dan rantai yg dah kong... Sad

Buat Izzul dan Virus,
Dinasihatkan memikirkan semula kalau nak buat DIY sendiri timing chain tu..biar pakar yg membuatnyer atas sebab2 keselamatan motor.. Very Happy
Mmg betol cakap Jimf tu..ade cara murah dan cara mahal..pilihan ditangan anda..nnt saya postkan cara nak check samada timing chain motor kita boleh dibuat cara mahal atau cara murah di thread FMEA..tungguuuu..

sekian
Lepas kene lecture ngan otai rase takut plak nak DIY. What a Face saya tunggu bang, malam ni TTS boleh la tgk2 kan moto sekerap saya tu... kot demam tak kebah2 ke... Dengar cite Qiss dtg dengan membe zzr muau...

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Sponsored content Today at 14:01


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 16 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum