BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Page 1 of 16 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Raziskov on Thu 11 Feb - 23:39

Version dulu..
[You must be registered and logged in to see this link.]

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by adambikers on Thu 11 Feb - 23:43

dear god of speed, please make me faster and unbeatble, i really need this!

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by nawza on Thu 11 Feb - 23:55

salam malam dr rider nak pencen......! weii tnukz ko turun jgn x trun...moto dah laju...smpai 2 x ko posss.....~ den nak plak nak test moto ko...lpas tue test moto elebeben...pastu moto ajis...pastu moto izul...pastu motobot....haa..haaa... Razz

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by nawza on Thu 11 Feb - 23:57

dahhh aku nak tido.....caloooo.....

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Izzul on Fri 12 Feb - 0:00

nawza wrote:salam malam dr rider nak pencen......! weii tnukz ko turun jgn x trun...moto dah laju...smpai 2 x ko posss.....~ den nak plak nak test moto ko...lpas tue test moto elebeben...pastu moto ajis...pastu moto izul...pastu motobot....haa..haaa... Razz
moto burok saya pon nak test bang?? What a Face What a Face

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Main video game la...kompom laju...

Post by jimf on Fri 12 Feb - 0:23

adam....dh taruk besi titanium dah jadi bionic man....tak cukuo laju lagi ke?...


Last edited by jimf on Fri 12 Feb - 7:45; edited 1 time in total

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by gilababan on Fri 12 Feb - 6:24

Jgn mimpila tok nak test kudo den minggu ni, kudo den tonat kat KB ni ha.. Next2 week ajo la.. Sodihnyo.. Apola naseb den..

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by jimf on Fri 12 Feb - 7:47

gilababan wrote:Jgn mimpila tok nak test kudo den minggu ni, kudo den tonat kat KB ni ha.. Next2 week ajo la.. Sodihnyo.. Apola naseb den..

salam baban...alhamdulillah selamat smpi KB...
apa kes lak tonat tu...sodih ajo bunyi...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Amm on Fri 12 Feb - 8:20

Assalamualaikum dan selamat pagi semua warga tuo ZZrianz.
Seronoknya cuti ari ni.....Cadang nak sot ride ke kuale... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by gilababan on Fri 12 Feb - 8:23

Salam pg.. Den da slamat sampai kek klia la angkel.. Kudo den smlm lopeh jo bdr kb tetibo sempot bilo tarik trotel.. Enjin trus mati. Start jgk balik lopeh benti tepi lamo 15 minit tp tpakso guno choke.. Bajet ingat jln jem, main gear tinggi, mungkin obeplo cket.. Jln balik tak sampai 2km.. Kali ni da cuak.. Samo gak.. Lopeh 15 minit try crank pakai choke, idup tp tak sampai seminit mati terus lgsung crank pun da tak mo idup. Call big bro n suspect kabeta n fuel dlm tank ado air.. Cubo2 mcm2 teknik, wastekan fuel rm30, pun tak mo gak. Jam da 9 mlm, last2 wat keputusan tinggal moto umah member, pg ni member dtg dgn pomen buang air dlm kabeta.. Dpt idup je, kudo simpan umah dio sampai den bwk pg jupe dukun nanti hr selaso.. Den tpakso naik flight, buang duit gilo tp tpakso sbb ado urusan penting hr ni kek melako.. Mmg kono anto sebis kaw2 muto tu..

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Guest on Fri 12 Feb - 8:44

Sdr baban... byk besabar...sodih den dongar kisah tu... mcm penah jadi kat den dulu...kes hampir sama tapi den punya kabeta floater dah leak..huhuhu.. sudahnya naik lori balik KL...sdr baban kira kelas jugak la naik flight..

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by mat zzr on Fri 12 Feb - 8:56

salam pagi....

banyak bersabar lah baban....cobaan dah sampai...cobaan aku plak ialah bila isi petrol full tank...kalau bawak slow enjin akan mati...tapi masih boleh start...bawak slow...mati lagi..kata YuNoS...penutup tangki punya breathing hole dah dilitupi petrol....pressure tak balance dalam tangki...sudah nya petrol tak sampai ke carb dgn kadar sepatutnya...nak kena serbis penutup tangki lah ni...kesimpulannya...isi petrol 3/4 tank saja...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by gilababan on Fri 12 Feb - 9:13

Takpe, teringat 250 den, masa br2 pakai mcm2 masalah melanda.. Tkr itu tkr ini, sebis itu sebis ini, overhaul beriban, trus ok sampai skrg.. Kesimpulannya, kalau org nak jual tu biasanya mesti ada hal dgn moto tu.. Walaupun alasan hupgred, sakit dsbnya tp tletak pd keikhlasan penjual nak bgtau ada masalah ke tak? Takkan dia nak ckp brg yg d jual ada masalah kan..

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Guest on Fri 12 Feb - 9:36

betul tu baban...moto baru dibeli ni mmg byk yg nak kena ganti...kawe pong dua tiga kali beli moto pong musti ada masalahnya punya.. tapi lepas kasi repair... baru nyaman bwk moto.. ..kekadang tu perasaan kita jek yg was-was, tu yg kena piyaap kat nks sentul tu...tukar yg bukan bukan padahal moto kita ok jerk...(skdr pengalaman yg lalu)...

Errk.. ada sesapa nak balik utara tak... aku nak join...segan plak nak ride sensorg ...tu pun kalau ada yg sudi...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by jimf on Fri 12 Feb - 9:46

salam semua...
citer pasal moto...mmm setuju semuo yg korang cakap. Mmg bila dah angkat moto baru ni, kita kan jmpa mcm2 karenah dia... mmg buat kita cuak, buat kita ngelabah... sebabnya, simple aje, kita tak tau apa "penyakit" dia.. it will takes time, at least seminggu atau sebulan dua hingga laa kita betul2 sebati dgn moto kita... cam citer avatar tu.. "U blend with it".. Bila dah tahap tu, insyallah kita more relax, sebab kita dah tau puncanya...

sabo baban, redzman dan sapa2 yg baru upgrade tu.... u will enjoy it to max once u mastered it...

wassallam

Notakaki : pasal tu eden malas upgrade...dah sebati dongan gpz buruk den hehehe

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by nawza on Fri 12 Feb - 9:55

jimf wrote:salam semua...
citer pasal moto...mmm setuju semuo yg korang cakap. Mmg bila dah angkat moto baru ni, kita kan jmpa mcm2 karenah dia... mmg buat kita cuak, buat kita ngelabah... sebabnya, simple aje, kita tak tau apa "penyakit" dia.. it will takes time, at least seminggu atau sebulan dua hingga laa kita betul2 sebati dgn moto kita... cam citer avatar tu.. "U blend with it".. Bila dah tahap tu, insyallah kita more relax, sebab kita dah tau puncanya...

sabo baban, redzman dan sapa2 yg baru upgrade tu.... u will enjoy it to max once u mastered it...

wassallam

Notakaki : pasal tu eden malas upgrade...dah sebati dongan gpz buruk den hehehe

itu psal den nak pencen.... Neutral ..kamal dah bleh lock...kunci mintak ngan ngah jis....huaa..haaaa...

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Apai on Fri 12 Feb - 9:56

Salam sume!

Sorry sebab salah tmpt....Aku nak jual kpd ZZrianz shj..

1. Boot Gaerne Model Jet Boot 2009 UK Size 42 (Aku size 7 ok je masuk) = RM200
2. Helmet Fullface MRC Size XL - yg aku pakai (tapi macam L) = RM80m shj
3. Helmet Fullface MRC Size L - Solid Red (tapi macam M) = RM80 shj.
4. Jaket Kulit Bell Size L = RM100
5. Jaket Kulit Bell Size XL = RM50 (zip ada problem ckit)

Amek 2 helmet sekali RM150.00 (Pakej Suami Isteri)

Maaf gambar tak ada dan kalau ada pun tak tau nak download kat sini...

Sekian...

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Apai on Fri 12 Feb - 10:00

jimf wrote:salam semua...
citer pasal moto...mmm setuju semuo yg korang cakap. Mmg bila dah angkat moto baru ni, kita kan jmpa mcm2 karenah dia... mmg buat kita cuak, buat kita ngelabah... sebabnya, simple aje, kita tak tau apa "penyakit" dia.. it will takes time, at least seminggu atau sebulan dua hingga laa kita betul2 sebati dgn moto kita... cam citer avatar tu.. "U blend with it".. Bila dah tahap tu, insyallah kita more relax, sebab kita dah tau puncanya...

sabo baban, redzman dan sapa2 yg baru upgrade tu.... u will enjoy it to max once u mastered it...

wassallam

Notakaki : pasal tu eden malas upgrade...dah sebati dongan gpz buruk den hehehe

Hah!...moto baru pun akan jumpa mcm2 karenah...aku ingat moto seken hand je yg ada karenah...tak jadilah beli motor baru..baik aku beli yg seken je.... What a Face

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by jimf on Fri 12 Feb - 10:10

Apai wrote:Salam sume!

Sorry sebab salah tmpt....Aku nak jual kpd ZZrianz shj..

1. Boot Gaerne Model Jet Boot 2009 UK Size 42 (Aku size 7 ok je masuk) = RM200
2. Helmet Fullface MRC Size XL - yg aku pakai (tapi macam L) = RM80m shj
3. Helmet Fullface MRC Size L - Solid Red (tapi macam M) = RM80 shj.
4. Jaket Kulit Bell Size L = RM100
5. Jaket Kulit Bell Size XL = RM50 (zip ada problem ckit)

Amek 2 helmet sekali RM150.00 (Pakej Suami Isteri)

Maaf gambar tak ada dan kalau ada pun tak tau nak download kat sini...

Sekian...

apai...nti aku copy masuk ruangan jualan ok...
gambor kalu ada kasi email kat aku...leh aku upload sekali...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Guest on Fri 12 Feb - 10:21

Apai kasuit tu mcm ngam jerk ngan aku... ko post gambor kat aku...

takpun bwk pegi tts malam nih...boleh la nego-2 sampai subuh.. hehehhe

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by gilababan on Fri 12 Feb - 10:27

Masalah paling beso skrg nak anto kat ahka, kb. Waktu ni cny, konpom cuti panjag..

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by jimf on Fri 12 Feb - 10:31

matzzr, ghimeh.... ni moto yg hari tu ke?
alamak....sudah naik harga laaa..sure demand tinggi...nyesal tak beli hari tu... Razz

[You must be registered and logged in to see this link.]

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Guest on Fri 12 Feb - 10:35

berape kali bayor? teman gemor bab-bab bayor ansur nih... heheheh

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Guest on Fri 12 Feb - 10:37

Jimf ko tengok.. hari tu dia jual 12K sapa pun taknak...
hari ni dah naik 19K.....huhuhu...nyesal aku tak beli... kalau tak boleh buat duit...kahakahaa......

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Apai on Fri 12 Feb - 10:48

ZAM@GHIMEH wrote:Apai kasuit tu mcm ngam jerk ngan aku... ko post gambor kat aku...

takpun bwk pegi tts malam nih...boleh la nego-2 sampai subuh.. hehehhe

gambor takde tapi kalau kau nak tengok camner rupanyer...masuk internet [You must be registered and logged in to see this link.]

Mlm nie TTS ko nak aku bawak ke atau aku pakai?

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Sponsored content Today at 18:12


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 16 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum