Dynojet On ZX11

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by mat karan on Thu 3 Mar - 8:49

aku tau dynamo....cecair basuh baju... Razz

mat karan

Posts : 123
Join date : 02/12/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by kudud on Thu 3 Mar - 9:18

terlebih kena karan mamat ni agaknya Razz

gatei ahh!!!

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Adik Kecil on Thu 3 Mar - 10:01

jimf wrote:As salam...
nak sibuk sikit leh?
eden biaso dengar dynojet ni byk kat moto suzi..terutamanya kt gixxer 750..
fungsi rasanya lebih kurang macam turbo jugak laaa...
anjakan parakdikma utk moto lebih laju laii...
tp yg den dongar, tak best sebab kena keep at high rpm..
contohnya, kalu idle pun minimum 4k rpm... kalu bawah dari tu, moto jadi semput..
kesimpulanya moto mmg kena menten high rpm utk dapat merasa kuasa anjakan nya tu... mmg sesuai utk trek laaa..
kalu kt jalan biasa, mmg letih laaa... moto leh jadi semput...

tu yg den baco dlm majalah bambino laa...
psl den pakai cubcai ajo....

wassallam

yang ambo abg bosar pakai tak jadi plak mcam uncle jimf baca...rpm ok ja....pickup mmg ringan terutama masa mid range rpm (120kmj gear 6 ke 200kmj pulas tak sampai 5 sec dah cecah)...sebab tu kut dyno bagi 4 set jet,,,utk pilih mau setting race ka, santai ka atau top speed ka....

dynojet pun ada byk produk,,,pilihlah yang mana sesuai...yg ambo abg bosar pakai ada gambar nya...nak upload gambar tak tau...hehe

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by mat zzr on Thu 3 Mar - 10:11

errrrr...wahai abg bosa....kalau dynojet ni pasang kat zzr500 boleh ke?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Adik Kecil on Thu 3 Mar - 10:33

wahai incik mat....abg bosar cakap memang boleh....tapi kat malaysia mungkin tadak juai dah kut...dalam ebay ada lagi...ayah ein selalu beli dari ebay..knn filter abg bosar pun ayah ein yang belikan dari ebay...kalu kat mesia dalam rm400 knn tu...beli kat uk siap antar baru rm260 2 minggu sampai

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by miehensem on Fri 4 Mar - 5:36

oo dynojet pun ada byk jenis pulak.. aku ingatkan satu model satu dynojet je..

tujuan aku nak ilangkan flat spot aje.. sebab tak selesa la bwk moto kalo kena tang flat spot tu..

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Adik Kecil on Fri 4 Mar - 8:55

kalu nak ilangkan flat spot...guna mcm yg abg bosar guna

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by miehensem on Fri 4 Mar - 15:02

maaf AK.. sapa abg bosar tu?? dok nampak abg bosar sana.. abg bosar sini.. maaf la sebab aku newbie.. hehehe

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Adik Kecil on Fri 4 Mar - 15:10

bang bosar tu memang famous....dia low profile....orang jer dok sebut nama dia.....

ada sapa sapa tau siapa abang bosar ka?

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by mat zzr on Fri 4 Mar - 16:42

aku tahu siapa itu abg bosa..adik kecil..zaini TM....hahahahaha

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by kudud on Fri 4 Mar - 16:45

mat zzr wrote:aku tahu siapa itu abg bosa..adik kecil..zaini TM....hahahahaha

SY CUBA TOLONG JAWAP SOKLAN YG PECAH KEPALA NI LA YER -SUMA NAMA DIATAS ADALAH ORG YG SAMA WAHAI EN.MIELGHENSEM..IAITU YG LATEST PKAI NICKNAME ADIK KECIL..

HARAP MEMBANTU..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Guest on Fri 4 Mar - 17:08

kudud wrote:
mat zzr wrote:aku tahu siapa itu abg bosa..adik kecil..zaini TM....hahahahaha

SY CUBA TOLONG JAWAP SOKLAN YG PECAH KEPALA NI LA YER -SUMA NAMA DIATAS ADALAH ORG YG SAMA WAHAI EN.MIELGHENSEM..IAITU YG LATEST PKAI NICKNAME ADIK KECIL..

HARAP MEMBANTU..

nickname jer kecil, tapi yg dia punya kompom besar.. tak pecaya... cuba tanya kudud...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by jimf on Fri 4 Mar - 17:21

abg bosar tu mmg bosar...
selangkah aje dia, berbatu2 sampi...
pegi sejauh mana pun, seploh minit aje smpi....

(zam...cover den.. cheers )

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by miehensem on Fri 4 Mar - 21:30

woo.. abg bosau aka zaini tm aka adik kecil .. manyak sungguh nickname smpai newbie pun konpius.

takpa2.. menda kecik aje.. tp ilmu abg bosar tu yg penting utk newbie2 mcm aku ni..

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by ManCaL on Fri 4 Mar - 22:46

miehensem wrote:woo.. abg bosau aka zaini tm aka adik kecil .. manyak sungguh nickname smpai newbie pun konpius.

takpa2.. menda kecik aje.. tp ilmu abg bosar tu yg penting utk newbie2 mcm aku ni..

betul tu mie.. AK ni mmg byk ilmu xrugi menuntut dgn dia..mcm kita kn newbie..xtahu septh haram pun ttng dynojet la kapal jet la apa la...

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by faizal_bulat on Sat 5 Mar - 3:32

so conclusion nye dynojet ni leh hilangkan flat spot la? flat spot tu apa ye? seiras ngan flat di bandar tun razak ke?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by miehensem on Sun 6 Mar - 5:09

faizal_bulat wrote:so conclusion nye dynojet ni leh hilangkan flat spot la? flat spot tu apa ye? seiras ngan flat di bandar tun razak ke?

korek me if aim rong.. ( ni siam ka inggeris ?? )

flat spot ni satu situasi dimana pada satu2 rpm.. kuasa moto menjadi mendatar.. atau bahasa kampung dia.. moto mcm tak dpt petrol yg cukup.. so dia akan mcm takleh nak shoot mcm normal.. tp lepas rpm tu.. dia akan kembali normal.. maksudnya kita pulas throttle tu.. response moto akan menjadi seperti biasa apabila melepasi flat spot tu..

time aku pakai 250 dulu.. takde jadi flat spot.. tp bila dah pakai eleben ni.. baru aku perasan ada flat spot..

flat spot moto aku dlm lingkungan 6k-7k rpm.. lebih kurang 180kmj-200kmj.. so bila nak smpai kelajuan tu.. enjin kurang responsif.. tp bila dah lepas 7k rpm.. enjin memberi respon seperti biasa..

selalunya aku cruising pd kelajuan 160-200kmj.. so selalu la aku kena flat spot tu.. tu yg tak berapa selesa..

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Adik Kecil on Mon 7 Mar - 8:42

hmmm......ewah ewah........tersedak abg bosar ...rupanya adao orang dok ngato.......dia pass kat adik kecik suruh jawab...

incik mie...tak semestinya pakai dynojet jer boleh hilang....karburator kalu kena setting dia hilang la flat spot....tapi payahn ak cari setting...baik pakai dynojet dah siap bagi main jet, pilot jet pastu jarum yang sesuai.....

dulu moto abang bosar flat spot kat 80kmj....pastu letak satu setting dynojet dah ok tapi flat tu lari kat 180kmj mcm incik mie kena sekarang...tukar lagi satu setting terus ok ......kalu pomen takda dyno test kena try and error la....tukar test 2 ke 3hari pastu kalu tak ok buka tukar pastu test lagi....kalu ada dyno tester takyah naik test...dia print mai kluar graph...tgk ada flat ka kondo ka banglo ka atau teres ka....

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by miehensem on Thu 10 Mar - 2:44

huhu.. kalo flat spot tu dok kat 280kmj kan best.. maksudnya aku taktau pun moto tu ada flat spot.. hehehe

nak bwk laju2 pun penakut ..

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by ManCaL on Thu 10 Mar - 14:41

miehensem wrote:huhu.. kalo flat spot tu dok kat 280kmj kan best.. maksudnya aku taktau pun moto tu ada flat spot.. hehehe

nak bwk laju2 pun penakut ..

iyoko..abg mie hensom..dulu masa pakai zx2 kan main berdesup..smp out meter.. Razz
ni kan pulak zx11 Very Happy

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by miehensem on Thu 10 Mar - 15:53

haha.. time zx2 tu lain.. aku buli zx2 tu.. tp naik eleben.. moto eleben tu yg buli aku..

smpai nak pulas throttle lebih2 pun takut.. semua gear ada pickup.. semua gear boleh tarik panjang.. Shocked

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by ManCaL on Thu 10 Mar - 16:13

knp AK selamba JER belasah...laju2...ehehehe...Adik Kechil tolong jawap..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by miehensem on Fri 11 Mar - 4:12

haaa AK tu otai bosar.. takat eleben tu colah antara bulu idung dia ajo..

lain lah eden ni.. penakut tak bertempat..

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Adik Kecil on Fri 11 Mar - 9:01

mana adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...petnah......rgv120 mana laju...

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by mat zzr on Thu 31 Mar - 21:53

bila lah agaknya aku nak beli ZZR1100???????????????............MODEL E

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Sponsored content Today at 19:37


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum