Dynojet On ZX11

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Dynojet On ZX11

Post by miehensem on Sun 27 Feb - 3:42

salam guys.. nak tanya soalan bongok ni..

apa fungsi dynojet sebenarnya?? kalo nak pasang dynojet kat eleben ni selalu kena berapa rm?? sebab melalui pembacaan aku.. kalo ada pengubahsuaian ekzoz.. kena pasang dynojet utk elakkan flat spot.. mcm jadi kat aku dulu..

cuma keadaan takde la worst seperti sebelum ni.. tp aku rasa eleben ni masih boleh diupgradekan lagi utk menikmati tunggangan yang penuh nikmat..

harap para otai boleh memberi sedikit penerangan kepada ambo yg buto eleben ni..

terima kasih.

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Bongxz on Sun 27 Feb - 14:09

alamak, tak reti la nak jawab........... aku pun nak tau gak nih............

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by adambikers on Sun 27 Feb - 15:15

entah la mie.. sbb selalu nyer org yg masuk dynojet ni nak bagi moto laju..

ni musti moto incik mie tak laju lagi ni.. affraid

dynojet nak bagi pick up + top speed naik skit.. selalu nyer yg pasang dyno ni aim kat pick up.. errrrr, aku rasa laaaa (kalau salah tlg betulkan balik)

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by faizal_bulat on Sun 27 Feb - 19:18

mcm pasang supercharge jer...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by miehensem on Mon 28 Feb - 2:15

huhu... takde la tak laju moto buruk ni.. cuma certain2 rpm tu mcm tak best je.. maybe sebab modifikasi ekzoz kot..

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by adambikers on Mon 28 Feb - 18:19

moto incik mie pakai carb kan.. cuba kasi tune cantik2, nak lagi cun cuba tuka carb baru.. musti mantap..

p/s: tak cukup laju lagi ke moto sakti incik mie tu.. huhuhu

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by miehensem on Tue 1 Mar - 3:31

laju tu mmg laju.. tp ada flat spot.. carb dah serbis dan tune.. taktau la pasaipa.

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by ManCaL on Tue 1 Mar - 8:34

Adikk kecilll...sila tolong jawap pertanyaan adik ensom mie ni yea...adik kecil kan expert bab zx11 ni..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Adik Kecil on Tue 1 Mar - 12:49

ManCAL wrote:Adikk kecilll...sila tolong jawap pertanyaan adik ensom mie ni yea...adik kecil kan expert bab zx11 ni..

baik tuan...

incik mie....dynojet kalau hendak dipasang yang paling molek sekali ekzos dgn air filter bukan standard punya...baru dia punya effect terasa....kalau setakat tukar dynojet saja ada la rasa sikit...tapi takk ketara...

dynojet ni dia bagi byk jet...ada configurasi utk pick up, top speed, power masa middle rpm....power masa middle rpm nilah yang akan setelkan masalah flat tu....

harga dynojet dalam rm400 ke atas....

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by miehensem on Tue 1 Mar - 14:56

oo.. penjelasan yang padat drpd tuan AK..

maksud harga dynojet rm400 ke atas tu utk carb saja la..

maksud kena tukar ekzoz ngan air filter tu.. aku kena tukar ekzoz ngan air filter brand dynojet ke..

sebab la ni air filter knn... ekzoz taktau cap apa.. tp mmg bukan ori dah..

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Adik Kecil on Tue 1 Mar - 15:28

filter knn dah ok.....tapi ekzos tu kena makesure memang dia buat utk zx11...bukannya utk blackbird atau zx9 atau hayabusa atau moto moto lain.....tapi toke kedai kat sama saja...sebenarnya tak sama..mmg boleh masuk tapi performance tak sama...satu sebab incik dapat flat tu sebab ekzos tadi...tapi boleh diatasi dgn dynojet...kalu ekzos memang utk zx11 selalunya takder masalah....oleh kerana zx11 moto lama, ekzos yang ada buat utk dia adalah 2 sahaja iaitu vance n haince (betoi ka eja) dan yoshi...takder 2 brothers ka akrapovic....

harga rm400 (lebih kurang) utk jet jet dalam carb sahaja....kotak dia dtg kalu tak salah dgn 4 set main jet dan pilot jet(abang bosar dah pakai satu set ada lagi 3 set Twisted Evil )...pastu jarum...jarum tu kalu nakletak kena tebuk lubang dulu pakai drill...dalam kata lain bagilah expert yang buat...

pastu kalu nak setting baiknyer kena bawak kat sunny cycle bnadar sunway...kat dia boleh test dyno....upah dia dalam rm600....kalu nak buat make sure tyr dah nak botak dan minyak injin high kualiti...sebab dia akn ramp sampai naik merah manifold.....pastu tyr balakang golek atas roller sanmpai hangit....

kalu nak naik biasa saja suruh pomen kat sana tukar jerlah...

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by ManCaL on Wed 2 Mar - 12:24

sebab dia akn ramp sampai naik merah manifold.....pastu tyr balakang golek atas roller sanmpai hangit....

ayat yg ni xtahan tu...perhhh..kalu ni mcm mmg power moto AK ni dulu..patut lr KL-PNG 45minit je..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Adik Kecil on Wed 2 Mar - 12:56

petnah ni

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by furqaan on Wed 2 Mar - 14:01

Fetnah ... mana ada 45menit... 10 menit jer ... Razz

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Adik Kecil on Wed 2 Mar - 14:19

kat sini pun kutuk jugak......nak kena buat speed trap depan sekolah ni...baru mak nenen kena.....ane juai eskrim pun tontu kena....maklumlah 30kmj limit

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by furqaan on Wed 2 Mar - 14:25

Ampunn bang .. tobat tak buat dah ... bila nak blnjer teman sate sg dua ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Adik Kecil on Wed 2 Mar - 14:44

belanja?.....saman pun takda duit nak byr....... Very Happy

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by furqaan on Wed 2 Mar - 14:46

ST bila kluaq bang ....

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Adik Kecil on Wed 2 Mar - 14:48

petnah lagi.....baru ja tobat

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Adik Kecil on Wed 2 Mar - 14:48

weiii..sini orang nak modify moto.....buleh plak beborak.meh cabut

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by furqaan on Wed 2 Mar - 14:49

laaa ari tue ... ada orang nampak kat Mega Fortune perai .. belek ST ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by furqaan on Wed 2 Mar - 14:50

Adik Kecil wrote:weiii..sini orang nak modify moto.....buleh plak beborak.meh cabut

ehhh ... umah orang ker tak prasan lak ... ampun tuan tanah kedaung ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Adik Kecil on Wed 2 Mar - 14:52

jgn disebut nama mega fortune kat aku...terutamanya mega fortune perai Shocked

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by jimf on Wed 2 Mar - 20:53

As salam...
nak sibuk sikit leh?
eden biaso dengar dynojet ni byk kat moto suzi..terutamanya kt gixxer 750..
fungsi rasanya lebih kurang macam turbo jugak laaa...
anjakan parakdikma utk moto lebih laju laii...
tp yg den dongar, tak best sebab kena keep at high rpm..
contohnya, kalu idle pun minimum 4k rpm... kalu bawah dari tu, moto jadi semput..
kesimpulanya moto mmg kena menten high rpm utk dapat merasa kuasa anjakan nya tu... mmg sesuai utk trek laaa..
kalu kt jalan biasa, mmg letih laaa... moto leh jadi semput...

tu yg den baco dlm majalah bambino laa...
psl den pakai cubcai ajo....

wassallam

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by miehensem on Thu 3 Mar - 3:37

eh betoi ka camtu?? takkan cmtu kot..

kalo camtu kensel la.. karang org ingat aku ajak race pulak.. hehe

almaklom lah.. buto dynojet..

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Dynojet On ZX11

Post by Sponsored content Today at 5:44


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum