Talk about your ER-6 here

Page 13 of 15 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by mat zzr on Sun 9 Dec - 21:20

UnoS wrote:bare raw metal. nanti nak spray cat ikut kaler grey gun metal mcm handle bar

aku pernah buat menda ni utk EL250 aku dulu....suruh Alvin CLT fabricate...aku spray lah spacer tu...tak lama terkopek jugak spray tu..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by UnoS on Sun 9 Dec - 22:02

ko dah buat degreasing / passivate sebelum spray? aku cadang spray undercoat n spray lacquer

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by mat zzr on Sun 9 Dec - 22:55

UnoS wrote:ko dah buat degreasing / passivate sebelum spray? aku cadang spray undercoat n spray lacquer

aku dah basuh dgn petrol...pastu basuh dgn sabun...spraylekat tak lama...pastu aku kasarkan surface aluminium sebelum spray..ok sikit.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by UnoS on Mon 10 Dec - 10:42

memula mmg nak suruh vendor tu anodize kan... tapi fabrication cost mahal ler... anodize kene hantar ke surface treatmnet nye company...

vendor kat sini tak der nye nak buat free mcm Alvin CLT... dia org kire kos pekerja + kos hour rate machine + kos material.... cume tak ambik untung kat aku jer...

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by mat zzr on Mon 10 Dec - 10:57

UnoS wrote:memula mmg nak suruh vendor tu anodize kan... tapi fabrication cost mahal ler... anodize kene hantar ke surface treatmnet nye company...

vendor kat sini tak der nye nak buat free mcm Alvin CLT... dia org kire kos pekerja + kos hour rate machine + kos material.... cume tak ambik untung kat aku jer...

mak aiii...buat spacer pun nak kira cam tuh...ko kontek lah sanusi...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Amm on Mon 10 Dec - 11:24

jejak kasih antara Unos,Mat ZZR dan Sanusi...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by UnoS on Mon 10 Dec - 11:26

Laughing

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Amm on Mon 10 Dec - 11:35

Yahooooo......

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by mat zzr on Mon 10 Dec - 13:00

kak amm ni ada jer kat mana mana..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Amm on Mon 10 Dec - 15:15

mat zzr wrote:kak amm ni ada jer kat mana mana..

bukan ke auntie redzman,auntie unos dan teman tak de FB,kita lepak JER la kat porem

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by UnoS on Mon 10 Dec - 15:22

yerrrr mari kite berforum... sikit jer lagi nak kejor post yg ke 500

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Amm on Tue 11 Dec - 12:14

UnoS wrote:yerrrr mari kite berforum... sikit jer lagi nak kejor post yg ke 500

Huh....Unos dah mengatasi aku.......

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by UnoS on Tue 11 Dec - 12:22

kata mat zzr " usaha tangga kejayaan"

skit jer lagi nak post yg ke-500

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by jani on Tue 11 Dec - 13:07

nak komen x leh...x dak ER-6

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by UnoS on Tue 11 Dec - 13:38

nak kene tukar tajuk agak nye ni... "talk about ER-6 here"... drop perkataan "your"...

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by mat zzr on Tue 11 Dec - 14:20

unos...betul ke er6n model 2008...boleh dapat rm18k...warna biru.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Amm on Tue 11 Dec - 14:29

mat zzr wrote:unos...betul ke er6n model 2008...boleh dapat rm18k...warna biru.

tahniah mat zzr,lagi banyak la koleksi motot ye

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by mat zzr on Tue 11 Dec - 14:45

Amm wrote:
mat zzr wrote:unos...betul ke er6n model 2008...boleh dapat rm18k...warna biru.

tahniah mat zzr,lagi banyak la koleksi motot ye

aku tanya pun salah...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by jimf on Tue 11 Dec - 16:04

Amm wrote:
mat zzr wrote:unos...betul ke er6n model 2008...boleh dapat rm18k...warna biru.

tahniah mat zzr,lagi banyak la koleksi motot ye

unkel amm....matzzr dah beli tayar er6 mggu lepas... michelin ooo...
so ni nk cari moto laa pulak... rugi lak nti tayar tu x tau nk pasang kt mana..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Amm on Tue 11 Dec - 16:21

mat zzr wrote:
Amm wrote:
mat zzr wrote:unos...betul ke er6n model 2008...boleh dapat rm18k...warna biru.

tahniah mat zzr,lagi banyak la koleksi motot ye

aku tanya pun salah...

angkel mat zzr,ko tanya tu dah betul,tapi bila cikgu check semula salah pulok.... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by mat zzr on Tue 11 Dec - 16:52

mana yg salah ni...soalan yang salah atau jawapan yang salah...atau dua dua pun salah.?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Amm on Tue 11 Dec - 17:31

ko bagi soklan salah, jawapannya tentu la betul......

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by mat zzr on Tue 11 Dec - 17:34

Amm wrote:ko bagi soklan salah, jawapannya tentu la betul......

tak lama lagi ko dgn aku kena banned lah kalau sembang camni...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Amm on Tue 11 Dec - 17:37

kalo kena banned aku nak lepak kat porem keeway la....yuran baru RM15.00 JER

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by mat zzr on Tue 11 Dec - 17:38

Amm wrote:kalo kena banned aku nak lepak kat porem keeway la....yuran baru RM15.00 JER

ko nak lepak porem keeway...tapi ko pandai ejas teppet ko?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Talk about your ER-6 here

Post by Sponsored content Today at 4:21


Sponsored content


Back to top Go down

Page 13 of 15 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum