Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Page 15 of 17 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by ManCaL on Tue 24 Aug - 0:46

mat zzr wrote:
tadi aku sms kupih tanya psl janda den ok ke..kupih kata ok syok je bawak xmcm zzr dia yg lama..
dia complen kat aku knp dict brek dpn ada gegar sikit aku ckp dict tu calar.kena wat skim balik..
bole llr..RM5.6k janji dpt kek org yg tahu akan moto ni..lagi pun kupih diantara keluarga ZZRianz jgk..dan apa yg penting abe mat dpt tlg tengok2 kn janda teman tu..

petang ni aku check janda kau...samada timing chain masih sunyi atau dah perlu tukar...bunyi teppet...

Timming chain? raso2 den dh tukar je time overhoul dulu..x yah tukar..teppet iye perlu ejas balik..sbb lps overhual bln 3 aritu xpnh wat lagi..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by ManCaL on Tue 24 Aug - 0:52

nawza wrote:Salam..dan selamat malam...

Utk Arip ...sempat lagi aku nak ucap selamat hari jadi utk ko..smoga panjang umor dan dimurahkan rezeki....hanya lagu nie ditujukan khas utk ko... Twisted Evil

[You must be registered and logged in to see this link.]

- Dam ..penangan ride tgganu..mmg ganehhh..blik yoo smuo hupgred...jgn kato to pai o jo yg upgred...yg vtech pun upgreddddd perghhh...! Laughing .. x po laaa Dam..ekau tomankan den naik bas skolah jo laaa..bleh gak ambik bdeo...haa..haa..( opppss vdeooo...alamaksss...)

- den pun org kuale gak...huaa..haa...selain laksa..den suko mkan popiaaaa...dulu adoo kek topi sg.kualo ..klau hari sabtu...ponuh org boli popia tuee...hee..hee..! ( Ralat - Sg. Sayong tue tompek lamo...bapak den maso mulo kojo ngan pelda..x do kono mengono ngan Sg. peghok yer...harap maklum..)


sek baekk ingat lagi asal usul idak kalu kasi cmpak kat sg peghok ler jwpnye..ehihihi Razz

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by nawza on Tue 24 Aug - 1:15

huisss...mane bleh teman lupe yeoppp...tmp jatuh lagi dikenang....inikan pule..kuale kangsor....hee..hee..! mike jgn memain..kanggg teman bommm pkai meriammm talangggg baru tauuu ....huaa..haa....! cheers

[You must be registered and logged in to see this link.]

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by syd on Tue 24 Aug - 2:35

SALAM SUPPER...

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by nawza on Tue 24 Aug - 5:47

Salam dan Selamat Pagi ...salam selepas sahur....kebabbbbooooommmmmmmm

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by ariff908 on Tue 24 Aug - 7:20

terima kasih pada semua yg mengucapkan selamat hari jadi, slamat hari kejadian, happy besday dan sebagainya...terharu rasanya. Ramai rupanya kawan-kawan aku kat sini....isk..isk...

timo kasih pado ajis and nawza sbb bagi lagu tamil sempena birthday aku.rasa nak nangis aku tgk sbb tak paham sepatah habuk...paham happy birthday to you aje...kono g kursus jugak la nih...

semoga ikatan yang terjalin berkekalan hendaknya....terima kasih sekali lagi....i luv u all

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by kamalia on Tue 24 Aug - 8:09

i love u too.. elephant

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by azamreeves on Tue 24 Aug - 8:27

uwekkk.kamaliaaaa.plzzzzzzz

happy birtday arifff.bile nak bagi z7 free kat aku.

azamreeves

Posts : 225
Join date : 20/01/2010
Location : UIA-JB-SG Besar

View user profile http://azamreeves.blog.com/

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by Amm on Tue 24 Aug - 8:37

Salam........

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by kudud on Tue 24 Aug - 9:13

salam selamat pagi kawan2..

hepi belated wishes befday to mr.yang ariff lg bijaksana..
muga2 sehat2 selalu,bahagia n drahmati olehNYA..

mari berborak semua

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by adambikers on Tue 24 Aug - 9:23

ko dah bertunang ekk kudud?

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by jimf on Tue 24 Aug - 9:25

awestol wrote:salam semua......
bro jimf....masa repair motor GPZ dulu ada tukar piston tak?
kalu ada buat berapa harga piston dan piston ring untuk satu biji?
terima kasih ....

salam pagi...
abe we... den takdo laa repair smpi tukar pistong... (minta selisih laa weee... kompih poket den nti..)
hari tu, mulo pase hose dlm enjin tu pocah.. darknight den koncing..
jadi yg tukar :-
1. alat2 sistem penyejukan atas blok (hose x2, housing etc)..habaih ropuit semua dah...
2. batteri...dah kong maso cubo nak hidupkan darknight
3. starter relay.. ado sintrom dio nak startttttt ajo, dh hidup pun dio crank lai.. kono tukar la
4. serbis, tukar minyak hitam (silkolene), oil filter dongan spark plug
5. adjust teppet
6. check wiring.. lampu hazard kekadang padam bilo pusing handle..
7. tu ajo laa...(yg lenglain tu rahsiooo... Razz )

ngapo awe? kudo batuk makin teruk ko?

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by kudud on Tue 24 Aug - 9:25

adambikers wrote:ko dah bertunang ekk kudud?

chaitt!!!


DAH LA!!DAH LA!!DAH LA!!DAH LA!!DAH LA!!DAH LA!!DAH LA!!DAH LA!!DAH LA!!DAH LA!!DAH LA!!DAH LA!!DAH LA!!DAH LA!!DAH LA!!DAH LA!!DAH LA!!DAH LA!!DAH LAAAAA!!!!

sekian

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by Amm on Tue 24 Aug - 9:27

Nikah bila Kudud? Raya ke 3 ke?

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by jimf on Tue 24 Aug - 9:28

adambikers wrote:ko dah bertunang ekk kudud?

tak dapek upgrade kudo, upgrade bantal mate ajo pun sodapppp...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by adambikers on Tue 24 Aug - 9:28

[You must be registered and logged in to see this link.]

moto zzr 250 pon ada org nak curik.. ishkkkkk

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by jimf on Tue 24 Aug - 9:33

adambikers wrote:[You must be registered and logged in to see this link.]

moto zzr 250 pon ada org nak curik.. ishkkkkk

gelak eden baca statement "harga ikut restore"... sendri mau ingat laaaa...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by ariff908 on Tue 24 Aug - 9:36

azamreeves wrote:uwekkk.kamaliaaaa.plzzzzzzz

happy birtday arifff.bile nak bagi z7 free kat aku.

Nanti aku emailkan azam...ko nak brapa?nak kaler ape?

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by mat zzr on Tue 24 Aug - 9:38

ManCAL wrote:
mat zzr wrote:
tadi aku sms kupih tanya psl janda den ok ke..kupih kata ok syok je bawak xmcm zzr dia yg lama..
dia complen kat aku knp dict brek dpn ada gegar sikit aku ckp dict tu calar.kena wat skim balik..
bole llr..RM5.6k janji dpt kek org yg tahu akan moto ni..lagi pun kupih diantara keluarga ZZRianz jgk..dan apa yg penting abe mat dpt tlg tengok2 kn janda teman tu..

petang ni aku check janda kau...samada timing chain masih sunyi atau dah perlu tukar...bunyi teppet...

Timming chain? raso2 den dh tukar je time overhoul dulu..x yah tukar..teppet iye perlu ejas balik..sbb lps overhual bln 3 aritu xpnh wat lagi..

petang semalam aku dah check janda ko...keadaan masih sihat...tiada bunyik yg kurang menyenangkan...aku kata kat kupih jgn risau...cuma jaga minyak enjin saje...dan aku suruh dia tukar brek pad dulu sebelum skim disc brek....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by kudud on Tue 24 Aug - 9:40

adambikers wrote:[You must be registered and logged in to see this link.]

moto zzr 250 pon ada org nak curik.. ishkkkkk

tu la dam,cam ko lg bahaya dah la parking kat bwh,coverset baru tuka plak tu,mesti ade yg tertarik..pekata ko tuka blk kave set tu ngan aku,suka sama suka Razz

p/s : tok sedang nak up zz11 ke tu,perrghh,mantop lah,siap pm tauke tu...

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by Dinz on Tue 24 Aug - 9:41

furqaan wrote:Aper tue Pak Din Oooiii...

Tak nampak kaa...tu laaa, dok jauh sangat. Org kat Kolompo ok je tengok [You must be registered and logged in to see this image.]

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by jimf on Tue 24 Aug - 10:17

pakdin...kalu ye pun nk gi mancing toman, jgn laa lock forum ni...
buka laaa lik weii...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by mat zzr on Tue 24 Aug - 10:21

best nya...ada ride mancing toman....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by jimf on Tue 24 Aug - 10:32

mat zzr wrote:best nya...ada ride mancing toman....

ngape tak ikut man?... pakdin punya suka smpi guling2 teriak tak nk balik.... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by mat zzr on Tue 24 Aug - 10:38

jimf wrote:
mat zzr wrote:best nya...ada ride mancing toman....

ngape tak ikut man?... pakdin punya suka smpi guling2 teriak tak nk balik.... Very Happy

Mcm mana nak ikut...tak up dlm porem pun...aku tak suka mancing...tapi suka makan ikan bakar...lepas pak dinz dapat ikan...terus aku buat ikan bakar....sodap...fresh...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 41: Bulan Pose Pun Ade org Hupgrade..aku bila lagi?!!!!!!!!

Post by Sponsored content Today at 9:49


Sponsored content


Back to top Go down

Page 15 of 17 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum