BREK CAKERA..

View previous topic View next topic Go down

BREK CAKERA..

Post by kudud on Wed 11 May - 9:47

ade sesiapa yg biasa servis DISC BRAKE ni?nak minta otai2 kongsi ilmu yg ade..samada brek depan atau belakang..dminta beri panduan step by step..dr nak topup oil, nak pump bg brek fully function n semua lah..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: BREK CAKERA..

Post by mat zzr on Wed 11 May - 9:50

kau bukak internet...banyak ajar teknik flushing braking system...

aku pernah buat...tapi leceh lah keje ni...minyak brek meleleh atas lantai...nanti bini ko marah..kalau kena cat...boleh tangal..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BREK CAKERA..

Post by jimf on Wed 11 May - 9:59

kat cakerawala kan byk....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BREK CAKERA..

Post by Apai on Wed 11 May - 11:42

kudud wrote:ade sesiapa yg biasa servis DISC BRAKE ni?nak minta otai2 kongsi ilmu yg ade..samada brek depan atau belakang..dminta beri panduan step by step..dr nak topup oil, nak pump bg brek fully function n semua lah..

aku dah penah bukak brek depan blkg....oil seal ngan piston sekali aku baraikan....tapi...

1. brek depan lepas isi minyak aku tak dpt seting yg betul2 ngam...buat bleeding dan buang angin tapi tak dpt gak...last antor kedai...aku tgk macam senang je dia buang angin..tapi aku tak penah cuba lagi....

2. brek blkg lepas isi minyak .....ok jer..takde masalah!....

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BREK CAKERA..

Post by jimf on Wed 11 May - 11:49

apai...ko pasang brek belakang tu kat depan... kompom xde masalah...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BREK CAKERA..

Post by mat zzr on Wed 11 May - 12:48

kalau nak senang convert pakai drum brek...tak yah nak baut bleeding...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BREK CAKERA..

Post by Apai on Wed 11 May - 14:50

jimf wrote:apai...ko pasang brek belakang tu kat depan... kompom xde masalah...

aku ingat nak swap depan pegi blkg...blkg pegi depan! Laughing

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BREK CAKERA..

Post by jimf on Wed 11 May - 15:36

Apai wrote:
jimf wrote:apai...ko pasang brek belakang tu kat depan... kompom xde masalah...

aku ingat nak swap depan pegi blkg...blkg pegi depan! Laughing

tak bole... pasal depan ada 2 disc, belkg ada 1 disc aje
kalu swap, ko nk pasang rantai kat mana?
kalu pasang rantai kat depan jd front wheel drv lak moto ko... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BREK CAKERA..

Post by kudud on Wed 11 May - 15:41

hepp!! nak kena kerat depa ni, mana makNENG, tolong kerat!!! dorg punya.. Mad

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: BREK CAKERA..

Post by Apai on Wed 11 May - 15:55

jimf wrote:
Apai wrote:
jimf wrote:apai...ko pasang brek belakang tu kat depan... kompom xde masalah...

aku ingat nak swap depan pegi blkg...blkg pegi depan! Laughing

tak bole... pasal depan ada 2 disc, belkg ada 1 disc aje
kalu swap, ko nk pasang rantai kat mana?
kalu pasang rantai kat depan jd front wheel drv lak moto ko... Razz

bila mase moto aku depan ada 2 disc! scratch

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BREK CAKERA..

Post by Apai on Wed 11 May - 15:56

dude...kalau ko nak DIY brek disc ko...datang dan ko buat kat umah aku...aku leh supervise....! Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BREK CAKERA..

Post by ManCaL on Wed 11 May - 16:28

ahh mlas nk sibut kat aku satu haram xtahu DIY ni.. Razz

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: BREK CAKERA..

Post by jimf on Wed 11 May - 16:42

Apai wrote:bila mase moto aku depan ada 2 disc! scratch

xde?? laaaa ingat ko dah upgrade... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BREK CAKERA..

Post by Apai on Wed 11 May - 16:42

jimf wrote:
Apai wrote:bila mase moto aku depan ada 2 disc! scratch

xde?? laaaa ingat ko dah upgrade... Very Happy


macem harem!.... Twisted Evil

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BREK CAKERA..

Post by amir zzr on Fri 7 Oct - 21:27

salam...td den g service brek depan satu set kena tibai rm140....buat kat senter kawa..puas hati..haha...tekan brek lembut je..haha...

amir zzr

Posts : 44
Join date : 23/04/2011
Age : 25
Location : ipoh-nibong tebal

View user profile

Back to top Go down

Re: BREK CAKERA..

Post by Apai on Mon 10 Oct - 10:03

rega tu sekali tukar oil seal tak?

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BREK CAKERA..

Post by Sponsored content Today at 16:51


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum