Yellow...fellow Zzzrianz!

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by syd on Sun 9 May - 17:16

Assalamualaikum brothers...

Nama : SyahidahJamsari
Nick: Sya
Ride : FZ150 (tahap roda tiga)

Memang minat motor sejak dari zaman kanak-kanak sekolah, tapi kekangan hebat daripada ayah tersayang sebab tahap bahaya yang tinggi (ayat stereotype!). Mengikuti perkembangan forum ni (silent reader) sejak bro ni_juan join da clubbing. Sya jenis yang open, korang boraklaa apa2...makcik tak kisah...So far, forum ni paling steady dalam banyak2 forum motor yang Sya baca..(banyak pakcik2 kot...maybe Like a Star @ heaven )


Ada yang dah kenal Sya masa TTS last week. Saya awek kepada ni_juan...hehe.. Saya hampir 3 kali ganda kecil drpd Ni_Juan....tapi jadi bebanan jugak bagi beliau klu dia nak meleper kat klawang (dah test aritu dgn blakepare)

So...salam perkenalan...
Wassalam...

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by tok wan on Sun 9 May - 20:37

salam...
selamat menjoinkan diri ke alam ke'bangka'an bila join porem ni...
jgn risau x de angkel2 nk ngorat...sbb kt sini ramai gay..

tok wan

Posts : 441
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by ni_juan82 on Sun 9 May - 20:44

welkam2....jage tatasusila eh..
anak dirumah jgn dilupekan...

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by syd on Sun 9 May - 21:05

yer cikgu... lepas ni boleh lee kita 'teman tapi mesra ' yerr...


En. ni_juan,

seperti yang slalu saya ungkapkan pada member2 skrg ni,
"Sayangkan anak gendong-gendongkan, sayangkan suami folo zzrianz" flower

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by adambikers on Sun 9 May - 23:05

selamat datang syahidah...
ni juan tu baik org nyer, dah la baik, hemmmmsenngggg pulak tu..
hehehe..

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by jimf on Sun 9 May - 23:09

Salam syd...ke sya? Mana yg betul ni? Hehe..
Elok laa tu dah berkenal... Lega juga bila syd kata forum ni ada kelainannya... Mmg ramai yg bangko sini...tp semua ada taman dlm hati hehe..

Salam dari kami geng remaja zzrianz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by ni_juan82 on Sun 9 May - 23:30

Remaja sungguh encik jimf ni..patut la nampak ade dye rambut sket kaler putih time tts tu ari...aahhahah..
Yg penting jiwa muda..

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by jimf on Mon 10 May - 0:11

Ishh tu bukan dye abg nijuan...
Tu kapur kasut...tercalit sikit kt rambut pasal tergesa2 nk kapur kasut sekolah... Nk cepat pasal mak marah kalu kuar lik pagi buta..nti demam katanya...

Wassallam

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by Wan@Blakepare on Mon 10 May - 3:58

Selamat Datang ke dunia Remaja Zzrianz....saya dah test ride motor Sya tadi,sume ok cume rantai kendur sikit.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by Raziskov on Mon 10 May - 10:14

Wellkome Syd a.k.a Mrs.Juan,
Selamat datang ke Taman Skodeng...Very Happy
Walaupun ramai yg bangko2 tapi jiwa masing2 sumo remajo2..
so..jgn memalu join forum berborak tu..

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by syd on Mon 10 May - 10:18

Oooo..itu rantai ada sikit longgar ehh...thanks mr. blakey-paghey! =)

Mr. Jimf panggil laa SYA. Syd tu sekadar Id sajer.
Mr. Adam tak yoh leee puji Si Nijuan tu banyak2..Nanti jadi satu kerja pulak Sya kena jahit kelengkang suar diaa yang tertetas..Puji dalam hati jer yerr.

Thanks all kerana respon positif yang Sya terima. Lepas ni boleh ler FZ Sya menyelit kt tgh2 konvoi korang yer. (InsyAllah...bila confident & dpt restu drp encik suami) ..

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by haadi on Mon 10 May - 11:45

Selamat datang sya..saya pun br join forum ni gak...baru lagi dlm bidang permotoran nie...tu yg nk tuntut ilmu dgn brother2 dlm nie

haadi

Posts : 16
Join date : 07/05/2010
Location : KL, Gombak

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by hi-wayMAN on Mon 10 May - 12:43

welkam vanekam mrs.ni-juan a.k.a sya a.k.a syd....
welkam to da wanderpul world of zzrianz.... Very Happy

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by kudud on Mon 10 May - 14:02

welcome mrs,juan
hmm,baru la berseri skit umah ni,da ade bunga,tp kena ingat suma ini bunga ade kumbang yg punye,kumbang bkn sebarang kumbang,ni RAJA kumbang tau,nyet2(haa,kan da kuar ayat munger),jd jgn nak menggatai yer kawang2(kasi ingat kat aku la tu)

adam:puji ada makna tu(ade la nak minta banjer pape tu)
juan:000,yg tu ke kak.jimf,yg dok kat corner table mlm TTS tu yer,sy pun bru nmpk muka kemudaanya tu,ingat da tuer Razz

haa,aritu ade org bitau(ajis yg sasa ke adam skandal jimf ntah),ade amik gamba msa TTS mlm tu kan,ape tggu lg,kasi masuk la kat dalam galeri koleksi TTS tu,lama da x hupdate folder tu

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by mat zzr on Mon 10 May - 14:10

memang betul grup zzrian semuanya muda remaja cam aku jugak...lagi satu hal....setelah aku kaji pasal motor yamaha FZi 150...motor ni mmg laju..laju masa naik awana...laju masa ride ke makan landak...mmg berbaloi beli motor ni...aku pun selalu kena tinggal dgn FZi 150.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by furqaan on Mon 10 May - 14:22

Welcme syd... kat sini yg muda cuma untie Amm sorang jer yg lain bangko kronik ...

Encik Mat zzr .... 500 pun kena tapau dgn FZi ker ... macam tak caya jer ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by mat zzr on Mon 10 May - 14:34

aku kena tapau dgn FZi 1500 lah...macam mana nak lawan...3 kali ganda tu CC dia.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by ni_juan82 on Mon 10 May - 14:55

haaa...ayat biau betol abg mat....dah seriau gak dengau abg mat nye statement memule td...kang ade yg zzr250 reput saye asik dok belakang fz150 minah ni je kang ..
...biau le kat umah je menyucuk...kat atas jalan raye tak rela den nak menyucuk minah nih...AAuuuwww...

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by syd on Mon 10 May - 14:56

Klu sempat, makcik upload malam ni... tepek kat gallery TTS yer?! Roger!

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by syd on Mon 10 May - 14:59

waaahhh..statement berani nampak..mr Juan!

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by ni_juan82 on Mon 10 May - 15:03

bukan berani...takut cicir ngan FZ nanti....makan asap eden....

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by kudud on Mon 10 May - 15:22

betui tu macik,i foloo..n out

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by Raziskov on Mon 10 May - 15:39

Pengakuan ikhlas sepenuh hati dari saya..FZi 150 en.faisal a.k.a xxx selamber jer menapau motor zzr 250 block calar saya dan motor tuan manager saya zzr500 masa naik awana...
tobat la nak ajak en.faisal naik awana lagi..asyik kena tinggal berkampung2 jer...Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by ni_juan82 on Mon 10 May - 15:48

rase2 nye la kan moto FZ en.xxx tu dah byk buat mod la...tu ari pun zzr250 saya sampai semput...dier steady jer...ni mesti voltage regulator nye hal ni ...

so ptg ni takmo ajar makcik bawak moto la...nanti dier makan tokey...atau kalo nak ajar pun ajar kat tempat byk bonggoll..so dier tak leh lajut...kekeke...

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by mat zzr on Mon 10 May - 16:50

ajis ni...kalau nak goreng agak agak lah...mana ada muto block calar tu kena tinggal...dia yang sampai dulu...laju giler...

aku yg ketinggalan jauh pasal aku tak berani ank main lap....berat moto tu bila nak tegakkan...aku main speed kat hiway jer.

sekian

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Yellow...fellow Zzzrianz!

Post by Sponsored content Today at 4:21


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum