Salam Perkenalan

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Salam Perkenalan

Post by kr150c on Wed 15 May - 12:25

Salam Sejahtera Owner kepada zzr250..kebiasaanya tts di area pj,KL,



Maklumlah dari zaman guna motor kapchai,2stroke dan upgrade pada ninja250efi SE,supersports 400 i4, kembali zzr250 jugak...pasal nak relax ride je,pasal downgrade- banyak motor dah,nak santai ride je.

Harap menimba ilmu dari riders di sini, rasanya kalau zaman dulu motor owner zzr250 DAF tu,pernah terserempak banyak kali di SIC*dewa cornering tuuu*Open trackday,masa tu ku pakai moto reput kips je,











kr150c

Posts : 3
Join date : 11/05/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jani on Wed 15 May - 14:04

salam perkenalan en.KR....
den x do zzr250...naik FiZa JER.....klu ride asik kene tinggal....

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Amm on Thu 16 May - 9:05

Welkam kr150c.....jgn memalu ye,buat la cam rumah sendiri...lagipun kat sini semua dah kategori warga emas.....ketuanya Jani.....
Nak berdiskas ngan geng muda pegi la kat FB....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by ManCaL on Thu 16 May - 11:10

welcum

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by ziex69 on Thu 16 May - 11:52

kr150c.....
selamat menjoinkan diri... betul kata Amm tu, kat sini Jani ketua kategori warga emas....

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jani on Thu 16 May - 20:00

kr150c...
klu ziex69 atau Amm pm ajak minum, harap hati2. sila pakai cawat besi...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by kudud on Fri 17 May - 10:02

waalaikumussalam tuan...
mana la pegi DAFi tu, ramai yg rendu ni..
senang2 dtg la TTS mlm ni, blh kenal2 dgn set2 muda dan yg TUO.. kikiki...

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Amm on Fri 17 May - 17:29

ziex69 wrote:kr150c.....
selamat menjoinkan diri... betul kata Amm tu, kat sini Jani ketua kategori warga emas....

dah enam hari guling2 bila baca stetmen pot ni......

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by adambikers on Tue 28 May - 14:04

selamat dtg incik kr150..

nama saya adam, selamat berkenalan..

Pot!! up SOP satu kalik!!!

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jani on Tue 28 May - 17:23

Amm wrote:
ziex69 wrote:kr150c.....
selamat menjoinkan diri... betul kata Amm tu, kat sini Jani ketua kategori warga emas....

dah enam hari guling2 bila baca stetmen pot ni......

WargaEmas dah muncul. taula nasib ko org.... main2 aarr...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Amm on Tue 28 May - 17:26

patut la jani hepi,teman dia warga omeh dah kembali......ada la kawan nanti ye atuk jani....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by ziex69 on Wed 29 May - 10:16

Amm wrote:patut la jani hepi,teman dia warga omeh dah kembali......ada la kawan nanti ye atuk jani....

Amm, betulke WargaEmas dgn jani tu satu kelas dulu?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by ziex69 on Wed 29 May - 12:19

adambikers wrote:
pot!!! up SOP satu kalik!!

Baik boss




SELAMAT DATANG Saudara/Saudari kr150 cheers cheers cheers

Jika ada apa2 persoalan jgn la segan bertanya.. kebanyakkan rider2 kat sini dah tak tau nak tanya apa pasal moto2 mereka sebab dah berkurun pakai.. lagi pon kat topik FMEA tu kebanyakkan sume permasalahan tentang moto2 zzr ni telah dikumpul oleh saudara raziskov.

Jika soalan saudara/saudari tiada jawapan di FMEA, bole lah mengajukan soalan di sini, mereka akan membantu anda sebaik mungkin.. maaf terlebih dahulu jika kebanyakkan rider2 disini bergurau agak lucah (lucah itu indah).. kebanyakkan mereka2 dah kenal sesama sendiri lebih dari 20 tahun berdasarkan umur mereka..

Jika ada kelapangan, boleh la saudara/saudari turun ke TTS (Teh Tarik Session) di tempat yang akan diumumkan oleh saudara Rajiskov setiap hari Jumaat untuk lebih mengenali rakan2 di alam maya ini. dengan berkenalan face to face saudara/saudari akan rasa lebih rapat lagi (mungkin seperti adik beradik)

Di muka utama dibawah ZZRianz RIDER LISTING http://zzrianzoldskool.forumotion.com/t1-zzrian-rider-listing ada maklumat setiap ahli di dalam forum ini, dan saudara/saudari boleh la memberikan maklumat kepada saudara raziskov untuk diupdate di dalam supaya senang ahli2 lain berhubung dgn anda.

Di dalam group ZZRianz ni tiada ketua atau kepala, tiada pengikut atau ekor..yang ada hanya lah rasa hormat sesama sendiri yang menjadi teras keharmonian group ini untuk terus hidup di alam maya mahupon di alam realiti.. (nasihat ini untuk saya sendiri juga) diharap kekuatan rasa hormat akan terus berkekalan di dalam group ini demi sebuah persahabatan yang terjalin atas rasa minat kepada alam permotoran.

Akhir kata Salam perkenalan dari warga ZZRianz dan selamat berforum


Majulah ZZRianz untuk negara
ZZRianz... U'll never ride alone.

(diedit dari SOP asal ZZRianz bertarikh sebelum 26 ‎Ogos ‎2011)

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jani on Wed 29 May - 13:55

ziex69 wrote:
Amm wrote:patut la jani hepi,teman dia warga omeh dah kembali......ada la kawan nanti ye atuk jani....

Amm, betulke WargaEmas dgn jani tu satu kelas dulu?

teman tolong jawapkan... betul, masa ni ko ngan amm kan senior kita org. buat2 lupa lak...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by ziex69 on Wed 29 May - 13:58

jani wrote:
teman tolong jawapkan... betul, masa ni ko ngan amm kan senior kita org. buat2 lupa lak...

tunggu amm komen, dia tengah kumpul idea...

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jani on Wed 29 May - 14:04

ziex69 wrote:
jani wrote:
teman tolong jawapkan... betul, masa ni ko ngan amm kan senior kita org. buat2 lupa lak...

tunggu amm komen, dia tengah kumpul idea...

emmm....atas faktor usia, teman x yakin dia leh kumpul idea...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by ziex69 on Wed 29 May - 15:41

jani wrote:
ziex69 wrote:
jani wrote:
teman tolong jawapkan... betul, masa ni ko ngan amm kan senior kita org. buat2 lupa lak...

tunggu amm komen, dia tengah kumpul idea...

emmm....atas faktor usia, teman x yakin dia leh kumpul idea...

Amm minta tolong kat marjinah la.... tu pun tak tau ke?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jani on Wed 29 May - 15:55

aisey, baru teringat. lagipon malam ni dia org berdua dah janji nk g tengok kilauan emas gader2...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by kr150c on Thu 30 May - 0:52

thanks for all the welcomings..motor reput masih operation di bengkel.tengah monitor dan ubati penyakitnya yang berkos tinggi...aduyai moto lame biasalah...camtu...ade mase kita tts..biasanya ride gi bukit2,camelon,..


Last edited by kr150c on Thu 30 May - 19:16; edited 1 time in total

kr150c

Posts : 3
Join date : 11/05/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Amm on Thu 30 May - 11:55

pot,betul la atuk jani ngan warga emas sekelas.aku pun jimf bagitau.masa derang sekolah kita mana lahir lagi.....
masa ni la atuk jani berkenan kat marjinah tapi marjinah buat dek je.....
dah jodoh derang panjang,masa pi melawat bulan pose tahun lepas,cinta lama berpuik kembali....sampai saat ini keintiman atuk jani dan marjinah ssukar dilafazkan dengan katak kata,....
nak guling2 jap la...kah..kah..141X

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by ziex69 on Thu 30 May - 12:42

Amm wrote:pot,betul la atuk jani ngan warga emas sekelas.aku pun jimf bagitau.masa derang sekolah kita mana lahir lagi.....
masa ni la atuk jani berkenan kat marjinah tapi marjinah buat dek je.....
dah jodoh derang panjang,masa pi melawat bulan pose tahun lepas,cinta lama berpuik kembali....sampai saat ini keintiman atuk jani dan marjinah ssukar dilafazkan dengan katak kata,....
nak guling2 jap la...kah..kah..141X

OOOOOOoooooo begitu ceritanyer, sedeh siot...

Amm, ko rase dorang ni akan bersatu tak akhirnya?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jani on Thu 30 May - 13:04

mana la peginya mod piat tinge ni....harap muncul dgn segera. kasi sound ckit ini dua orang....

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jimf on Thu 30 May - 16:57

Jani....mod piat tinge tgh sibuk buat promosi G.I.Joe laaa

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jani on Thu 30 May - 17:26

jimf wrote:Jani....mod piat tinge tgh sibuk buat promosi G.I.Joe laaa

tiket pree ada lg tak?

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by ziex69 on Thu 30 May - 17:28

jani wrote:
jimf wrote:Jani....mod piat tinge tgh sibuk buat promosi G.I.Joe laaa

tiket pree ada lg tak?

Amm bagitau kalau geng warga emas tunjuk mykad masuk free

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Sponsored content Today at 16:47


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum