New Rider ZZR250

View previous topic View next topic Go down

New Rider ZZR250

Post by SpeedRider on Wed 24 Apr - 10:47

Salam semua, salam perkenalan.

Sy Sam dari N9. Sy bru sangat memiliki zzr250 ni. Cdg nya nak sembang2 gak dgn otai2 zzr250 ni.
Bnyk perkara yg perlu sy pelajari ttg motor berkuasa tinggi ni. Sy nk tau cara penjagaannya biar hayatnya panjang. Boleh kan kwn2?

SpeedRider

Posts : 19
Join date : 24/04/2013
Location : Negeri Sembilan

View user profile

Back to top Go down

Re: New Rider ZZR250

Post by Raziskov on Wed 24 Apr - 11:53

Wellcome to d group bro..
sembanglah..kat sini boleh..kat fesbuk pun boleh..
lagi pun bebudak ni mmg semua kaki sembang...Very Happy
oohh lupa lakk..saya ajis..tapi kat Siam nama saya Roi...Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: New Rider ZZR250

Post by jani on Wed 24 Apr - 13:39

welkam en. SamdariN9. Sy tak de zzr250. FiZa ade la...harap sudi berkawan ngan saya Smile


jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: New Rider ZZR250

Post by SpeedRider on Wed 24 Apr - 16:41

jani wrote:welkam en. SamdariN9. Sy tak de zzr250. FiZa ade la...harap sudi berkawan ngan saya Smile


Ta dak had bleh aje

SpeedRider

Posts : 19
Join date : 24/04/2013
Location : Negeri Sembilan

View user profile

Back to top Go down

Re: New Rider ZZR250

Post by mutanic on Wed 24 Apr - 23:06

welcome bro...enjoy your stay...

mutanic

Posts : 6
Join date : 16/02/2013
Age : 34

View user profile http://www.superbikersmalaysia.com

Back to top Go down

Re: New Rider ZZR250

Post by Wan@Blakepare on Fri 26 Apr - 2:47

Welkam Sam,aku wan tu tri.Kat New York org panggil aku wan jugak.Salam perkenalan.Selamat bermotor dan hepi2 olways

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: New Rider ZZR250

Post by Vistana1 on Fri 26 Apr - 17:26

Salam perkenalan....aku pulak Rozaini..ntah macam mana orang panggil Vistana...memang x pakai ZZR pun ...saja join group ni sebab diorang selalu pergi siam...Eden memang orang negeri sembilan...selalu balik Ipoh..

Vistana1

Posts : 875
Join date : 24/01/2010
Age : 44
Location : Sg Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: New Rider ZZR250

Post by Amm on Fri 26 Apr - 18:09

welkam speedrider....saya slowrider JER.....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: New Rider ZZR250

Post by faizal_bulat on Sun 28 Apr - 19:29

welkem

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: New Rider ZZR250

Post by jani on Mon 29 Apr - 13:13

Vistana1 wrote:Salam perkenalan....aku pulak Rozaini..ntah macam mana orang panggil Vistana...memang x pakai ZZR pun ...saja join group ni sebab diorang selalu pergi siam...Eden memang orang negeri sembilan...selalu balik Ipoh..

kawan kita sorang tu orang Ipoh...tetapi selalu balik Sabah...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: New Rider ZZR250

Post by ziex69 on Tue 30 Apr - 8:42

adambikers wrote:
POT, kasik up satu kalik!!!


Baik boss...



SELAMAT DATANG Saudara/Saudari SpeedRider cheers cheers cheers

Jika ada apa2 persoalan jgn la segan bertanya.. kebanyakkan rider2 kat sini dah tak tau nak tanya apa pasal moto2 mereka sebab dah berkurun pakai.. lagi pon kat topik FMEA tu kebanyakkan sume permasalahan tentang moto2 zzr ni telah dikumpul oleh saudara raziskov.

Jika soalan saudara/saudari tiada jawapan di FMEA, bole lah mengajukan soalan di sini, mereka akan membantu anda sebaik mungkin.. maaf terlebih dahulu jika kebanyakkan rider2 disini bergurau agak lucah (lucah itu indah).. kebanyakkan mereka2 dah kenal sesama sendiri lebih dari 20 tahun berdasarkan umur mereka..

Jika ada kelapangan, boleh la saudara/saudari turun ke TTS (Teh Tarik Session) di tempat yang akan diumumkan oleh saudara Rajiskov setiap hari Jumaat untuk lebih mengenali rakan2 di alam maya ini. dengan berkenalan face to face saudara/saudari akan rasa lebih rapat lagi (mungkin seperti adik beradik)

Di muka utama dibawah ZZRianz RIDER LISTING http://zzrianzoldskool.forumotion.com/t1-zzrian-rider-listing ada maklumat setiap ahli di dalam forum ini, dan saudara/saudari boleh la memberikan maklumat kepada saudara raziskov untuk diupdate di dalam supaya senang ahli2 lain berhubung dgn anda.

Di dalam group ZZRianz ni tiada ketua atau kepala, tiada pengikut atau ekor..yang ada hanya lah rasa hormat sesama sendiri yang menjadi teras keharmonian group ini untuk terus hidup di alam maya mahupon di alam realiti.. (nasihat ini untuk saya sendiri juga) diharap kekuatan rasa hormat akan terus berkekalan di dalam group ini demi sebuah persahabatan yang terjalin atas rasa minat kepada alam permotoran.

Akhir kata Salam perkenalan dari warga ZZRianz dan selamat berforum


Majulah ZZRianz untuk negara
ZZRianz... U'll never ride alone.

(diedit dari SOP asal ZZRianz bertarikh sebelum 26 ‎Ogos ‎2011)

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: New Rider ZZR250

Post by ManCaL on Tue 30 Apr - 11:51

Asalamualaikum,Salam Hormat Dan Sejahtera..SpeedRider

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: New Rider ZZR250

Post by Sponsored content Today at 18:50


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum