Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

View previous topic View next topic Go down

Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by mutanic on Sat 16 Feb - 21:25

Assalamualaikum WTB...

nickname mutanic tp kalu nama betui bleh panggil Hafiz...
sebenarnya dah lama dok follow forum ni cuma arini baru tergerak nak register...
sebelum ni dok Alor Setaq tp skrg ni dah transfer keja kat KL ofis tepi SOGO...
menyewa umah kat area Beranang nu so kalu selisih2 tu kasi hon/beam laa...
selalu ride ulang-alik ujung minggu Sabak Bernam-KL-Aloq Setaq jaa...
sebelum ni mmg nak jual kuda aku tp x jadi2 sbb tiap kali gaduh2 terfikir nak cerai,
tapi bila di kenang balik susah senang bersama tu aku jadi tegar maintain gak moto ni...
tujuan join forum ni sbb nak tambah kenalan walaupun jarang outdoor/ride ngan member2...



mutanic

Posts : 6
Join date : 16/02/2013
Age : 34

View user profile http://www.superbikersmalaysia.com

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by Amm on Mon 18 Feb - 8:58

welkam angkel mutakhir mutanic,jgn memalu kat cni semua muka tak tau malu....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by ManCaL on Mon 18 Feb - 9:40

Welcum Mutaah mutanic selalu selalu sembang2 kat sini ye

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by kudud on Mon 18 Feb - 10:35

waalaikumussalam..
selamat datang dan selamat bermesra.. Wink

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by Dinz on Mon 18 Feb - 12:17

Selamat dtg En Mutanic ke taman warga emas. Selalu selalu la jengok forum disni. Semenjak ada FB, dah jarang geng geng bangko lepak sini...

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by jani on Mon 18 Feb - 13:12

salam perkenalan en. mutan...waaa jekjekar tupaio...lama teman ngidam motot ni...tapi mampu pakai FiZa JER....

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by jani on Mon 18 Feb - 13:16

mana adam ni....pot dah ngelitik nk up SOP...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by ziex69 on Mon 18 Feb - 17:03

adambikers wrote:
pot!!! up SOP satu kalik!!

Baik boss




SELAMAT DATANG Saudara/Saudari mutanic cheers cheers cheers

Jika ada apa2 persoalan jgn la segan bertanya.. kebanyakkan rider2 kat sini dah tak tau nak tanya apa pasal moto2 mereka sebab dah berkurun pakai.. lagi pon kat topik FMEA tu kebanyakkan sume permasalahan tentang moto2 zzr ni telah dikumpul oleh saudara raziskov.

Jika soalan saudara/saudari tiada jawapan di FMEA, bole lah mengajukan soalan di sini, mereka akan membantu anda sebaik mungkin.. maaf terlebih dahulu jika kebanyakkan rider2 disini bergurau agak lucah (lucah itu indah).. kebanyakkan mereka2 dah kenal sesama sendiri lebih dari 20 tahun berdasarkan umur mereka..

Jika ada kelapangan, boleh la saudara/saudari turun ke TTS (Teh Tarik Session) di tempat yang akan diumumkan oleh saudara Rajiskov setiap hari Jumaat untuk lebih mengenali rakan2 di alam maya ini. dengan berkenalan face to face saudara/saudari akan rasa lebih rapat lagi (mungkin seperti adik beradik)

Di muka utama dibawah ZZRianz RIDER LISTING http://zzrianzoldskool.forumotion.com/t1-zzrian-rider-listing ada maklumat setiap ahli di dalam forum ini, dan saudara/saudari boleh la memberikan maklumat kepada saudara raziskov untuk diupdate di dalam supaya senang ahli2 lain berhubung dgn anda.

Di dalam group ZZRianz ni tiada ketua atau kepala, tiada pengikut atau ekor..yang ada hanya lah rasa hormat sesama sendiri yang menjadi teras keharmonian group ini untuk terus hidup di alam maya mahupon di alam realiti.. (nasihat ini untuk saya sendiri juga) diharap kekuatan rasa hormat akan terus berkekalan di dalam group ini demi sebuah persahabatan yang terjalin atas rasa minat kepada alam permotoran.

Akhir kata Salam perkenalan dari warga ZZRianz dan selamat berforum


Majulah ZZRianz untuk negara
ZZRianz... U'll never ride alone.

(diedit dari SOP asal ZZRianz bertarikh sebelum 26 ‎Ogos ‎2011)

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

slam perkenalan...

Post by KapLagend on Mon 18 Feb - 19:52

salam abg2 sume... kwn baru kt sni... m0hon slm perkenalan... baru pkai zzr 250 bln 1 hari 2... mmg best... moga br02 sume beri tunjuk ajar... ada yg dari selatan x (joh0r)

KapLagend

Posts : 2
Join date : 18/02/2013
Age : 30
Location : gerisik, ledang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by mutanic on Tue 19 Feb - 1:34

TQ sume, insyaAllah kena time & waktu aku boleh join korang sume TTS...
bab respect tu kat mana2 kena ada bkn kat sini jaa...insyaAllah xda gado gado aihhhh...mmg aku perasan trend skrg org lebih tumpu ke FB dari berforum skrg, sama la apa yg jadi kat sini atau forum lain...

ni info/contact aku :

mutanic @ hafiz (Beranang-Sabak Bernam-Alor Setar) - 0136347830 - mutanic82@gmail*com

mutanic

Posts : 6
Join date : 16/02/2013
Age : 34

View user profile http://www.superbikersmalaysia.com

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by jimf on Tue 19 Feb - 10:02

salam mutanic & kaplegend...
selamat dtg ke taman skodeng zzrianz...

mmg dah kurang pengunjung sini akibat serangan fesbuk...
tp sini masih berguna utk reference gambo tentang teknikal dan lain2..
fesbuk lebih pada borak aje kan...

anyway...mana2 pun bole...asal dpt mengeratkan siratulrahim antara kita..

oh ya... saya pun newbiz gak.. baru aje hupgred pakai FZ hehehe...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by faizal_bulat on Tue 19 Feb - 11:06

welkomen bei zzrianz....

serangan wassap plus fesbuk mmg abih la..

sy pun baru kenal ungkel2 sini... Very Happy

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by jani on Tue 19 Feb - 13:27

faizal_bulat wrote:welkomen bei zzrianz....

serangan wassap plus fesbuk mmg abih la..

sy pun baru kenal ungkel2 sini... Very Happy

tu la pasal...mat zzr pun dah x muncul2...klu x dia la penghuni setia teratak ni...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by Dinz on Wed 20 Feb - 0:06

KapLagend wrote:salam abg2 sume... kwn baru kt sni... m0hon slm perkenalan... baru pkai zzr 250 bln 1 hari 2... mmg best... moga br02 sume beri tunjuk ajar... ada yg dari selatan x (joh0r)

Ada Kapten........yg masih aktif, cuba chek kat FB nama Ariff Musa (muar) , Baoq giler (muar), Qiss (muar).
Ada sorang lagi nama Alif Abdullah (Tanjung Balai)...selalu lepak Kukup-KL-PJ-S.Alam-Puchong-Besut..... Very Happy .
Nak Singapore pun ada..

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by mat zzr on Wed 20 Feb - 19:23

Welkom.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by adambikers on Wed 20 Feb - 20:25

mmg laju pot up SOP..

selamat dtg mu tanik gedegaaaa drunken

org lamo nih...

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by adambikers on Wed 20 Feb - 20:27

eh terlupa lak..

selamat datng jugak buat kaplegend... lu mmg legend dude!

tangan kepal hentak kat dada

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by mutanic on Sat 23 Feb - 15:15

adambikers wrote:mmg laju pot up SOP..

selamat dtg mu tanik gedegaaaa drunken

org lamo nih...
xda aih, baru belajar main moto klac tangan ja ni... Razz

mutanic

Posts : 6
Join date : 16/02/2013
Age : 34

View user profile http://www.superbikersmalaysia.com

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by adambikers on Mon 25 Feb - 15:27

yo yo je si mutanic nih.... haaiisshhhh

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by Apai on Mon 25 Feb - 15:38

Welcom Mutanic dan juga KapLegend....... Very Happy ...errr Titanic tu mmg Legend.... Razz

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by mutanic on Mon 4 Mar - 1:48

baru balik dari Sabah time2 tgh hot semalam...doakan Sabah selamat sejahtera...

mutanic

Posts : 6
Join date : 16/02/2013
Age : 34

View user profile http://www.superbikersmalaysia.com

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by SpeedRider on Fri 3 May - 16:17

mutanic wrote:Assalamualaikum WTB...

nickname mutanic tp kalu nama betui bleh panggil Hafiz...
sebenarnya dah lama dok follow forum ni cuma arini baru tergerak nak register...
sebelum ni dok Alor Setaq tp skrg ni dah transfer keja kat KL ofis tepi SOGO...
menyewa umah kat area Beranang nu so kalu selisih2 tu kasi hon/beam laa...
selalu ride ulang-alik ujung minggu Sabak Bernam-KL-Aloq Setaq jaa...
sebelum ni mmg nak jual kuda aku tp x jadi2 sbb tiap kali gaduh2 terfikir nak cerai,
tapi bila di kenang balik susah senang bersama tu aku jadi tegar maintain gak moto ni...
tujuan join forum ni sbb nak tambah kenalan walaupun jarang outdoor/ride ngan member2...



Ahlan wa sahlan ya akhi mutanic@hafiz... Very Happy

SpeedRider

Posts : 19
Join date : 24/04/2013
Location : Negeri Sembilan

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by Raziskov on Fri 3 May - 16:32

Salam en.speedrider..
Jika ada ape2 permasalahan atau ingin beramas mesra ngan atok2 kat sini..boleh juga pegi ke fesbuk zzrianz community...org yg sama jer..Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam ukhwah buat rakan-rakan bikers

Post by Sponsored content Today at 11:58


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum