salam perkenalan dari selatan tanah malaya

View previous topic View next topic Go down

salam perkenalan dari selatan tanah malaya

Post by ariev96 on Fri 1 Feb - 20:38

salam semua,,saya muhammad ariff dari muar johor bertandang kesini memperkenalkan diri..
harap dapat diterima di dalam komuniti ini dengan seadanya..hehe
memiliki jentera zzr 250 tahun 96..baru 1 bulan memilikinya dan dah clock 4,000 km keatasnya tanpa apa2 masalah alhamdulillah.. jika ada apa2 xtvtdan seumpamanya beritahu la yer,,semoga persahabatan permotoran kita ini terjalin mesra hendaknya..boleh add saya di fb (search ariff musa) dan save la number ini jika x keberatan +60107197658..sekian dari saya,,assalamualaikum.. alien

ariev96

Posts : 1
Join date : 01/02/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan dari selatan tanah malaya

Post by baoq giler on Sat 2 Feb - 0:29

wasalam... salam perkenalan dr baoq atau lebih mesra dipanggil qistina.. sy baru 12 tahun.. wah dr muar ye... dengar2 muar feymes dgn mee bandung.. hahaha.. apa2 pon selamat dtg ke rumah kita ni arep.. untuk kite2 ajeeee.... hahah!! lol!

baoq giler

Posts : 158
Join date : 15/06/2011
Age : 25

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan dari selatan tanah malaya

Post by adambikers on Mon 4 Feb - 0:51

salam ariev.. nama saya adam, selamat berkenalan...

nnt pot akan upkan SOP...

tu tradisi zzrianz bagi meraikan kengkawan yg baru kenal...

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan dari selatan tanah malaya

Post by ziex69 on Mon 4 Feb - 8:47

adambikers wrote:nnt pot akan upkan SOP...
Siapppp Bossssss....


SELAMAT DATANG Saudara/Saudari ariev96 cheers cheers cheers

Jika ada apa2 persoalan jgn la segan bertanya.. kebanyakkan rider2 kat sini dah tak tau nak tanya apa pasal moto2 mereka sebab dah berkurun pakai.. lagi pon kat topik FMEA tu kebanyakkan sume permasalahan tentang moto2 zzr ni telah dikumpul oleh saudara raziskov.

Jika soalan saudara/saudari tiada jawapan di FMEA, bole lah mengajukan soalan di sini, mereka akan membantu anda sebaik mungkin.. maaf terlebih dahulu jika kebanyakkan rider2 disini bergurau agak lucah (lucah itu indah).. kebanyakkan mereka2 dah kenal sesama sendiri lebih dari 20 tahun berdasarkan umur mereka..

Jika ada kelapangan, boleh la saudara/saudari turun ke TTS (Teh Tarik Session) di tempat yang akan diumumkan oleh saudara Rajiskov setiap hari Jumaat untuk lebih mengenali rakan2 di alam maya ini. dengan berkenalan face to face saudara/saudari akan rasa lebih rapat lagi (mungkin seperti adik beradik)

Di muka utama dibawah ZZRianz RIDER LISTING http://zzrianzoldskool.forumotion.com/t1-zzrian-rider-listing ada maklumat setiap ahli di dalam forum ini, dan saudara/saudari boleh la memberikan maklumat kepada saudara raziskov untuk diupdate di dalam supaya senang ahli2 lain berhubung dgn anda.

Di dalam group ZZRianz ni tiada ketua atau kepala, tiada pengikut atau ekor..yang ada hanya lah rasa hormat sesama sendiri yang menjadi teras keharmonian group ini untuk terus hidup di alam maya mahupon di alam realiti.. (nasihat ini untuk saya sendiri juga) diharap kekuatan rasa hormat akan terus berkekalan di dalam group ini demi sebuah persahabatan yang terjalin atas rasa minat kepada alam permotoran.

Akhir kata Salam perkenalan dari warga ZZRianz dan selamat berforum


Majulah ZZRianz untuk negara
ZZRianz... U'll never ride alone.

(diedit dari SOP asal ZZRianz bertarikh sebelum 26 ‎Ogos ‎2011)

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan dari selatan tanah malaya

Post by Amm on Mon 4 Feb - 9:16

Selamat datang Pot.....Jgn memalu ye.... Razz


Last edited by Amm on Mon 4 Feb - 12:04; edited 1 time in total

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan dari selatan tanah malaya

Post by jimf on Mon 4 Feb - 9:51

selamat dtg ke taman skodeng zzrianz...
selalu2 laa jenguk kat teratak buruk ni...
kalu ramai leh kita renovate kasi cantik jadi rumah banglo....heeehehe

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan dari selatan tanah malaya

Post by Chef Bob on Mon 4 Feb - 12:11

selamat datang...

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: salam perkenalan dari selatan tanah malaya

Post by Amm on Mon 4 Feb - 16:28

Chef Bob,mana gambo moto akak bam yang kaler biru tu....kemaskini la kat siggy..ishh..memalu pulok

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan dari selatan tanah malaya

Post by kudud on Mon 4 Feb - 16:45

wslm ariev96

selamat berkenalan.. Wink

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan dari selatan tanah malaya

Post by jani on Mon 4 Feb - 17:35

Amm wrote:Chef Bob,mana gambo moto akak bam yang kaler biru tu....kemaskini la kat siggy..ishh..memalu pulok

ni kompom chef kene buat penjelasan semula...takut berlaku salah paham lagi...haishhh...

eh lupa lak...salam perkenalan en. arbaie ariev....

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan dari selatan tanah malaya

Post by Chef Bob on Mon 4 Feb - 20:18

jani wrote:
Amm wrote:Chef Bob,mana gambo moto akak bam yang kaler biru tu....kemaskini la kat siggy..ishh..memalu pulok

ni kompom chef kene buat penjelasan semula...takut berlaku salah paham lagi...haishhh...

eh lupa lak...salam perkenalan en. arbaie ariev....
uncle amm mata dia ada problem rabun warna kot? What a Face mana boleh moto org letak kat siggy nanti takut ada salah paham.... Razz

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: salam perkenalan dari selatan tanah malaya

Post by Amm on Tue 5 Feb - 9:57

Chef Bob wrote: uncle amm mata dia ada problem rabun warna kot? What a Face mana boleh moto org letak kat siggy nanti takut ada salah paham.... Razz

Eh! Ye la....nanti akak bam marah kan..kan..kan...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan dari selatan tanah malaya

Post by ManCaL on Tue 5 Feb - 11:47

salam, Hi ariev96 selamat berknln ye..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan dari selatan tanah malaya

Post by hi-wayMAN on Tue 5 Feb - 11:58

ahlan wasahlan wa marhaban.... cheers

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan dari selatan tanah malaya

Post by Sponsored content Today at 12:01


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum