Salam Perkenalan

View previous topic View next topic Go down

Salam Perkenalan

Post by syahirzulkfli on Wed 23 Jan - 23:56

Assalamualaikum semua sahabat ZZRianz...
Alhamdulillah berpeluang mempunyai moto zzr sendiri.. asal usul menetap di TAIPING, Perak..
masih baru di dunia permotoran ber CC besar skit.. ehheehee Smile
mohon tunjuk ajar dan tips untuk menjaga moto ni yer..
semoga semua sahabat sihat selalu dan dilimpahkan rezeki yang banyk.. insya-Allah ^_^

syahirzulkfli

Posts : 5
Join date : 23/01/2013
Age : 23
Location : TAIPING, Perak

View user profile http://www.himpunankata-katahikmah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by adambikers on Fri 25 Jan - 1:47

selamat datang incik syah.. nama saya adam..

pakai ksr je, tapi join kat sini sbb sume humble and tak kira moto apa pon diterima...

pot!! kasi up SOP satu kalik!!

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by ziex69 on Fri 25 Jan - 8:41

adambikers wrote:
pot!! kasi up SOP satu kalik!!

baik boss@otai...




SELAMAT DATANG Saudara/Saudari syahirzulkfli cheers cheers cheers

Jika ada apa2 persoalan jgn la segan bertanya.. kebanyakkan rider2 kat sini dah tak tau nak tanya apa pasal moto2 mereka sebab dah berkurun pakai.. lagi pon kat topik FMEA tu kebanyakkan sume permasalahan tentang moto2 zzr ni telah dikumpul oleh saudara raziskov.

Jika soalan saudara/saudari tiada jawapan di FMEA, bole lah mengajukan soalan di sini, mereka akan membantu anda sebaik mungkin.. maaf terlebih dahulu jika kebanyakkan rider2 disini bergurau agak lucah (lucah itu indah).. kebanyakkan mereka2 dah kenal sesama sendiri lebih dari 20 tahun berdasarkan umur mereka..

Jika ada kelapangan, boleh la saudara/saudari turun ke TTS (Teh Tarik Session) di tempat yang akan diumumkan oleh saudara Rajiskov setiap hari Jumaat untuk lebih mengenali rakan2 di alam maya ini. dengan berkenalan face to face saudara/saudari akan rasa lebih rapat lagi (mungkin seperti adik beradik)

Di muka utama dibawah ZZRianz RIDER LISTING http://zzrianzoldskool.forumotion.com/t1-zzrian-rider-listing ada maklumat setiap ahli di dalam forum ini, dan saudara/saudari boleh la memberikan maklumat kepada saudara raziskov untuk diupdate di dalam supaya senang ahli2 lain berhubung dgn anda.

Di dalam group ZZRianz ni tiada ketua atau kepala, tiada pengikut atau ekor..yang ada hanya lah rasa hormat sesama sendiri yang menjadi teras keharmonian group ini untuk terus hidup di alam maya mahupon di alam realiti.. (nasihat ini untuk saya sendiri juga) diharap kekuatan rasa hormat akan terus berkekalan di dalam group ini demi sebuah persahabatan yang terjalin atas rasa minat kepada alam permotoran.

Akhir kata Salam perkenalan dari warga ZZRianz dan selamat berforum


Majulah ZZRianz untuk negara
ZZRianz... U'll never ride alone.

(diedit dari SOP asal ZZRianz bertarikh sebelum 26 ‎Ogos ‎2011)

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by kudud on Fri 25 Jan - 9:12

waalaikumussalam..
harap2 kental la menunggang zzr ni ye Very Happy
saya kudud, adik kpd kudid, kami ni sama hensem, cuma dia berOTOT lebih skit ja.. Wink


Last edited by kudud on Fri 25 Jan - 9:14; edited 1 time in total

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Amm on Fri 25 Jan - 9:12

Welkam Tuan Syahir.....
Same le kite,ase oghang peghak juge....ate,moh le kite ngopi....
Jgn memalu kat cni,buat macam bikik sendiri...Lagipun kat sini semua dah bangko2....Teman,Jimf,Pot je yang bawah 24 tahun...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jani on Fri 25 Jan - 12:49

Amm wrote:Welkam Tuan Syahir.....
Same le kite,ase oghang peghak juge....ate,moh le kite ngopi....
Jgn memalu kat cni,buat macam bikik sendiri...Lagipun kat sini semua dah bangko2....Teman,Jimf,Pot je yang bawah 24 tahun...

salam perkenalan en. syah...
org muda amm, bikik tu menda...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jimf on Fri 25 Jan - 14:32

salam perkenalan...selamat dtg ke taman skodeng zzrianz..
haah..betul laa cakap Amm tu...
teman pun owang perak juge...ate mmg mude bebenor..
semuo org perak kt sini mude2 aje..
ate yg lain tu semuo bangko...sesaje laa kita nyibuk dengo otai2 sini borak..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jani on Fri 25 Jan - 15:10

klu diri mmg owang perak...buah ati pun owang perak, ni kira camna?...amm soh tanya...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Amm on Fri 25 Jan - 16:53

Angkle Syahir,moh le kite pekene kopi dangdut kat hatyai....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by syahirzulkfli on Thu 7 Mar - 22:00

Amm wrote:Welkam Tuan Syahir.....
Same le kite,ase oghang peghak juge....ate,moh le kite ngopi....
Jgn memalu kat cni,buat macam bikik sendiri...Lagipun kat sini semua dah bangko2....Teman,Jimf,Pot je yang bawah 24 tahun...

Alhamdulillah... teruja betul dapat berkenalan dengan semua... satu perkara yang menarik dan membangga dkat group ni adalah bila mana ianya tiada ketua dan hanya memerlukan rasa hormat dalam diri semua orang..
teman oghang perak.. tggal dkat taiping... ate kome tinggal mana... insya-Allah kalau jumpa oghang perak bleh le teman TTS skali...
apa2 pun respect this group so much...

syahirzulkfli

Posts : 5
Join date : 23/01/2013
Age : 23
Location : TAIPING, Perak

View user profile http://www.himpunankata-katahikmah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by syahirzulkfli on Thu 7 Mar - 22:10

ziex69 wrote:
adambikers wrote:
pot!! kasi up SOP satu kalik!!

baik boss@otai...




SELAMAT DATANG Saudara/Saudari syahirzulkfli cheers cheers cheers

Jika ada apa2 persoalan jgn la segan bertanya.. kebanyakkan rider2 kat sini dah tak tau nak tanya apa pasal moto2 mereka sebab dah berkurun pakai.. lagi pon kat topik FMEA tu kebanyakkan sume permasalahan tentang moto2 zzr ni telah dikumpul oleh saudara raziskov.

Jika soalan saudara/saudari tiada jawapan di FMEA, bole lah mengajukan soalan di sini, mereka akan membantu anda sebaik mungkin.. maaf terlebih dahulu jika kebanyakkan rider2 disini bergurau agak lucah (lucah itu indah).. kebanyakkan mereka2 dah kenal sesama sendiri lebih dari 20 tahun berdasarkan umur mereka..

Jika ada kelapangan, boleh la saudara/saudari turun ke TTS (Teh Tarik Session) di tempat yang akan diumumkan oleh saudara Rajiskov setiap hari Jumaat untuk lebih mengenali rakan2 di alam maya ini. dengan berkenalan face to face saudara/saudari akan rasa lebih rapat lagi (mungkin seperti adik beradik)

Di muka utama dibawah ZZRianz RIDER LISTING http://zzrianzoldskool.forumotion.com/t1-zzrian-rider-listing ada maklumat setiap ahli di dalam forum ini, dan saudara/saudari boleh la memberikan maklumat kepada saudara raziskov untuk diupdate di dalam supaya senang ahli2 lain berhubung dgn anda.

Di dalam group ZZRianz ni tiada ketua atau kepala, tiada pengikut atau ekor..yang ada hanya lah rasa hormat sesama sendiri yang menjadi teras keharmonian group ini untuk terus hidup di alam maya mahupon di alam realiti.. (nasihat ini untuk saya sendiri juga) diharap kekuatan rasa hormat akan terus berkekalan di dalam group ini demi sebuah persahabatan yang terjalin atas rasa minat kepada alam permotoran.

Akhir kata Salam perkenalan dari warga ZZRianz dan selamat berforum


Majulah ZZRianz untuk negara
ZZRianz... U'll never ride alone.

(diedit dari SOP asal ZZRianz bertarikh sebelum 26 ‎Ogos ‎2011)

macam mana nak bagi maklumat tu.. dah cuba tapi xmau pun...
kalau post dkat sni agak2 boleh tak.??
ehehee
syahirzulkfli@yahoo.com.my (FB)
0134479904
area taiping,perak & port dickson,N.9

syahirzulkfli

Posts : 5
Join date : 23/01/2013
Age : 23
Location : TAIPING, Perak

View user profile http://www.himpunankata-katahikmah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Sponsored content Today at 20:13


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum