Salam kepada semua...

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Salam kepada semua...

Post by Hideyoshi on Sun 21 Oct - 1:37

Assalammualaikum n salam sejahtera...sei dr Bdr Permaisuri,memiliki jentera oldskool suzuki gsx250...kojo buat grafik. Xpo ko kalu sei x mampu lai nak boli zx2 atau zzr2, tapi nak join klub ne....Harap-harap bro semua dapat beri tunjuk ajar pada sei...

Hideyoshi

Posts : 7
Join date : 21/10/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by Dinz on Sun 21 Oct - 15:22

Waalaikumsalam En Hideyoshi.
Selamat datang kedunia ZZRianz. Tak kira apa jentera roda dua anda, kedatangan anda adalah dialu-alukan.
Saya pun pakai skuter je. Pakai Jaguh, Fz, Lagenda, KSR pun ada.
Jangan le malu utk joint kat laman borak. Kat situ geng geng peTua luahkan perasaan.
Geng peMuda borak kat FB. Type "zzrianz" kat situ, nanti pihak admin akan approvekan.

Nanti ada otai upkan SOP.

Selamat berforum dan selamat menunggang.... Very Happy

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by jani on Sun 21 Oct - 16:15

w'salam incik hide...sy jani pakai FZ150i JER...nak pakai 250 ke atas takut dgn kelajuan. cita2 sy nk kalahkan skuter pak dinz kt jalan lurus (pasai kt koner menggigil satu badan, takut siot...). tapi sampai ke saat ini x kesampaian lg....

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by ziex69 on Sun 21 Oct - 18:42

SELAMAT DATANG Saudara/Saudari Hideyoshi cheers cheers

Jika ada apa2 persoalan jgn la segan bertanya.. kebanyakkan rider2 kat sini dah tak tau nak tanya apa pasal moto2 mereka sebab dah berkurun pakai.. lagi pon kat topik FMEA tu kebanyakkan sume permasalahan tentang moto2 zzr ni telah dikumpul oleh saudara raziskov.

Jika soalan saudara/saudari tiada jawapan di FMEA, bolelah mengajukan soalan di sini, mereka akan membantu anda sebaik mungkin.. maaf terlebih dahulu jika kebanyakkan rider2 disini bergurau agak lucah (lucah itu indah).. kebanyakkan mereka2 dah kenal sesama sendiri lebih dari 20 tahun berdasarkan umur mereka..

Jika ada kelapangan, boleh la saudara/saudari turun ke TTS (Teh Tarik Session) di tempat yang akan diumumkan oleh saudara Rajiskov setiap hari Jumaat untuk lebih mengenali rakan2 di alam maya ini. dengan berkenalan face to face saudara/saudari akan rasa lebih rapat lagi (mungkin seperti adik beradik)

Di muka utama dibawah ZZRianz RIDER LISTING http://zzrianzoldskool.forumotion.com/t1-zzrian-rider-listing

ada maklumat setiap ahli di dalam forum ini, dan saudara/saudari boleh la memberikan maklumat kepada saudara raziskov untuk diupdate di dalam supaya senang ahli2 lain berhubung dgn anda.

Di dalam group ZZRianz ni tiada ketua atau kepala, tiada pengikut atau ekor..yang ada hanya lah rasa hormat sesama sendiri yang menjadi teras keharmonian group ini untuk terus hidup di alam maya mahupon di alam realiti.. (nasihat ini untuk saya sendiri juga) diharap kekuatan rasa hormat akan terus berkekalan di dalam group ini demi sebuah persahabatan yang terjalin atas rasa minat kepada alam permotoran.

Akhir kata Salam perkenalan dari warga ZZRianz dan selamat berforum


Majulah ZZRianz untuk negara
ZZRianz... U'll never ride alone.

(diedit dari SOP asal ZZRianz bertarikh sebelum 14 Oktober ‎2009)

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by baoq giler on Mon 22 Oct - 1:50

wa'alaikumsalam tuan.. sy baoq.. budak lagi... baru semalam join club nih... hehehe.. sy anak murid Pak Dinz lah nih... masih belajar2 cara menunggang skuter dgn betul dari Pak Dinz.. haha... selamat datang.. Very Happy

kalo ade pessbukk add ler ye.. Baoq Giler... sekiann..

afro afro afro

baoq giler

Posts : 158
Join date : 15/06/2011
Age : 25

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by Amm on Mon 22 Oct - 8:55

as salam......
Welkam angkel......saya pakai RC8 JER...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by jimf on Mon 22 Oct - 10:05

as salam...
welcome to kelab skodeng zzrianz...

eden pun samo dgn unkel amm.. tp eden pakai FJR13 aje..
takut nk bawa laju2...so join laa geng reput dgn slowww ni...
at least leh kitai diaorg semua...

wassallam

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by adambikers on Mon 22 Oct - 11:24

selamat datang incik hideyoshi..

nama saya adam, selamat berkenalan.. bandar permaisuri? dekat bebeno ngan saya ni..

saya ni pakai ksr ilekkkk je join dieorg.. vromm!!! vrommm!!! eh lupa lak ksr aku mana ada bunyik... haaaiiissshhhh!

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by Hideyoshi on Mon 22 Oct - 11:57

timo kasih kepada semua....insya'Allah ado rezeki bole sei trn tts....

Hideyoshi

Posts : 7
Join date : 21/10/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by Apai on Mon 22 Oct - 12:45

Welcome bro!....saya pun sama dgn Amm ngan jimf..cuma saya suka kawasaki ZX14...

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by Amm on Mon 22 Oct - 15:28

Dasat juga ye geng tuo tuo ni,banyak moto gadang,belum angkel mat zzr,angkel jani @ marjinah,mak neng perkenalkan moto derang... Razz

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by ManCaL on Mon 22 Oct - 15:41

hi

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by mat zzr on Mon 22 Oct - 15:48

Amm wrote:Dasat juga ye geng mudo mudo ni,banyak moto gadang,belum angkel mat zzr,angkel jani @ marjinah,mak neng perkenalkan moto derang... Razz

mamak amjal...kasi roti sardin dable sama ini worang...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by Amm on Mon 22 Oct - 17:42

Tq tuan mat zzr....erkkk

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by furqaan on Mon 22 Oct - 18:29

welcome Hideyoshi... kalau dengau sembang bangko2 diatas.. mau kecur ayaq lioq.. dengar boley .. jangan percaya ...terutama yg Adam.. otai. klawang.. Jimf otai bukit putus .. Err ... bounce Amm lak otai wayar putus...............

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by ziex69 on Tue 23 Oct - 11:05

furqaan wrote:welcome Hideyoshi... kalau dengau sembang bangko2 diatas.. mau kecur ayaq lioq.. dengar boley .. jangan percaya ...terutama yg Adam.. otai. klawang.. Jimf otai bukit putus .. Err ... bounce Amm lak otai wayar putus...............



ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by Amm on Tue 23 Oct - 11:25

Pot,masa bila pulok ko dah geng bangko mak neng....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by ziex69 on Tue 23 Oct - 11:29

Amm, sejak ader geng FiZa....

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by Amm on Tue 23 Oct - 12:18

weiii..ni umah orang la.....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by jimf on Tue 23 Oct - 12:23

furqaan wrote:welcome Hideyoshi... kalau dengau sembang bangko2 diatas.. mau kecur ayaq lioq.. dengar boley .. jangan percaya ...terutama yg Adam.. otai. klawang.. Jimf otai bukit putus .. Err ... bounce Amm lak otai wayar putus...............

sejak bila lak den otai bukit putus?...tu Pot dgn Ajis laa..
eden cekai bukit Broga aje...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by jani on Tue 23 Oct - 12:30

ni citer main bukit ke...ish...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by ardley on Tue 23 Oct - 18:28

welcome...bro...

main bukit...tinggi ker bukit?

ardley

Posts : 154
Join date : 25/08/2011
Age : 36
Location : Brazil

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by mat zzr on Tue 23 Oct - 19:14

jimf wrote:
furqaan wrote:welcome Hideyoshi... kalau dengau sembang bangko2 diatas.. mau kecur ayaq lioq.. dengar boley .. jangan percaya ...terutama yg Adam.. otai. klawang.. Jimf otai bukit putus .. Err ... bounce Amm lak otai wayar putus...............

sejak bila lak den otai bukit putus?...tu Pot dgn Ajis laa..
eden cekai bukit Broga aje...

potz kat bukit putus boleh overtake kereta kat double line time naik bukit....seriau aku tengok...

jimf...ko kan otai Bukit Belacan,Ampang.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by furqaan on Tue 23 Oct - 19:49

teman nie.. idak ler otai...pakai moto pun roadtax kaput.. pandai kona kat bukit berapit jer...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by mat zzr on Tue 23 Oct - 20:34

furqaan wrote:teman nie.. idak ler otai...pakai moto pun roadtax kaput.. pandai kona kat bukit berapit jer...

mana boleh main kona kat bukit berapit...kat situ selalu terkepit jer,..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kepada semua...

Post by Sponsored content Today at 2:07


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum