Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by syam on Thu 4 Oct - 9:52

Salam semua,

Nama : Syafiq
Nama glamor : Syam
Asal : Puchong
Rumah : Puchong
Pejabat : Semenyih
Motor Dulu : RXZ
Baru je pakai ZZR 250 ni. X banyak tau lg pasal ZZR ni. Hope dapat la membantu.


syam

Posts : 13
Join date : 02/10/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by hairol21 on Thu 4 Oct - 10:00

Wecome to Zzrianz Oldskool bro...Happy forumming..Jom gi Rompin Sabtu ni:-)

hairol21

Posts : 329
Join date : 10/10/2010
Age : 39
Location : shah alam - putrajaya - cheng,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by Dinz on Thu 4 Oct - 10:32

Selamat datang ke taman ZZRianz. Kat sini macam macam jenis manusia ada dan macam macam boleh tanya.
Hanya jauhari yang kenal manikam..

Selamat berforum

Pot , SOP kasi up....

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by mat zzr on Thu 4 Oct - 10:49

potz takde lah...dia tengah sibuk setting moto dia...tukar racing cam...boleh cecah 150kmh dgn FZi dia.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by Raziskov on Thu 4 Oct - 11:01

SELAMAT DATANG KE TERATAK MOTOR2 BUROK LAGI REPOT SYAM..
JANGAN MEMALU JOIN TTS ATAU FUTSAL..
SEBELUM LUPA..NAMA SAYA ROI...TAPI KEKADANG ORG PANGGIL SAYA AHLONG....

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by Apai on Thu 4 Oct - 11:15

Salam perkenalan Abg Syafiq...saya takde moto beso....dgn beskal pun jadi
gak!....best la ZZrianz ni...ada beskal pun leh join derang.... Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by jimf on Thu 4 Oct - 11:20

mat zzr wrote:potz takde lah...dia tengah sibuk setting moto dia...tukar racing cam...boleh cecah 150kmh dgn FZi dia.

adoiii kena tinggal lagi laaa dgn pot ni.. nk pakai mask laa tak tahan kena asap dgn pot nti..

opps lupa. leh borak ke sini. Maaf ye.

Selamat dtg ke taman skodeng zzrianz.. biasa2kan laa bawa teropong dan buat muka tebal bila gi tts zzrianz ni.
psl geng2 reput dan bangko sini suka menyakat...tp hati semua mulia.. hati penuh taman dgn ikan kap jepun...sekali sekala ada berudu..

teman org perak cam unkel Amm ...tp dia lgi hansem dari teman dan dia ada moto berkuasa besau.. teman pakai FZ aje yop..

wassallam

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by ziex69 on Thu 4 Oct - 11:40

SELAMAT DATANG Saudara/Saudari Syafiq/Syam cheers cheers

Jika ada apa2 persoalan jgn la segan bertanya.. kebanyakkan rider2 kat sini dah tak tau nak tanya apa pasal moto2 mereka sebab dah berkurun pakai.. lagi pon kat topik FMEA tu kebanyakkan sume permasalahan tentang moto2 zzr ni telah dikumpul oleh saudara raziskov.

Jika soalan saudara/saudari tiada jawapan di FMEA, bole lah mengajukan soalan di sini, mereka akan membantu anda sebaik mungkin.. maaf terlebih dahulu jika kebanyakkan rider2 disini bergurau agak lucah (lucah itu indah).. kebanyakkan mereka2 dah kenal sesama sendiri lebih dari 20 tahun berdasarkan umur mereka..

Jika ada kelapangan, boleh la saudara/saudari turun ke TTS (Teh Tarik Session) di tempat yang akan diumumkan oleh saudara Rajiskov setiap hari Jumaat untuk lebih mengenali rakan2 di alam maya ini. dengan berkenalan face to face saudara/saudari akan rasa lebih rapat lagi (mungkin seperti adik beradik)

Di muka utama dibawah ZZRianz RIDER LISTING http://zzrianzoldskool.forumotion.com/t1-zzrian-rider-listing ada maklumat setiap ahli di dalam forum ini, dan saudara/saudari boleh la memberikan maklumat kepada saudara raziskov untuk diupdate di dalam supaya senang ahli2 lain berhubung dgn anda.

Di dalam group ZZRianz ni tiada ketua atau kepala, tiada pengikut atau ekor..yang ada hanya lah rasa hormat sesama sendiri yang menjadi teras keharmonian group ini untuk terus hidup di alam maya mahupon di alam realiti.. (nasihat ini untuk saya sendiri juga) diharap kekuatan rasa hormat akan terus berkekalan di dalam group ini demi sebuah persahabatan yang terjalin atas rasa minat kepada alam permotoran.

Akhir kata Salam perkenalan dari warga ZZRianz dan selamat berforum


Majulah ZZRianz untuk negara
ZZRianz... U'll never ride alone.

(diedit dari SOP asal ZZRianz bertarikh sebelum 26 ‎Ogos ‎2011)

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by Amm on Thu 4 Oct - 14:01

welkam angkel syafiq,kat sini semua muda muda JER kecuali jani dan furqan....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by Apai on Thu 4 Oct - 14:51

Amm wrote:welkam angkel syafiq,kat sini semua muda muda JER kecuali jani dan furqan....

saya sokong abg Amm.... Rolling Eyes

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by Dinz on Thu 4 Oct - 15:16

Amm wrote:welkam angkel syafiq,kat sini semua muda muda JER kecuali jani dan furqan....
Nasib baik nama aku tiada dlm senarai.....



" Mamak Rafi Bistro....kasi stanby itu ciken cop sama air manggo. Ini jumaat malam mau mari blanja sama saya punya kawan..." cheers

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by jani on Thu 4 Oct - 19:58

selamat datang syam glamor...

sebenornya diaorg semua jeles kat teman pasai teman awet muda. klu x tau kompom org kata baru 26 tahun. tak caya cer tanya Bam...
hi mariani.......

emmm satu lagi nak bgtau marjinah paling populer kt sini. tapi jgn cuba takel pasai Amm dah g merisik...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by syam on Sun 7 Oct - 13:48

1stly sory x dpt join g rompin. bru je dpt info. lg 1 x biasa lg dgn blog ni. x tau nak baca kat mana 1 yg new post.. hehe..
utk makluman ak bru je 27 taun. nghee.. name pun newbie.. nghee
Kat sini ada sape2 tau ke area puchong yg biasa wat moto ni.
Lg satu nak cat skali. Info2 la ye.. hmm..
-p/s:- korang x wat group kt facebook ke. sng sikit nak berdiskusi..

syam

Posts : 13
Join date : 02/10/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by Amm on Sun 7 Oct - 19:45

Dinz wrote:
Amm wrote:welkam angkel syafiq,kat sini semua muda muda JER kecuali jani dan furqan....
Nasib baik nama aku tiada dlm senarai.....



" Mamak Rafi Bistro....kasi stanby itu ciken cop sama air manggo. Ini jumaat malam mau mari blanja sama saya punya kawan..." cheers

Malam sabtu ni kena ikhtiar pegi TTS juga la nampaknya....
Terima kasih Pak Dinz.......Jasamu dikenang... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by Dinz on Mon 8 Oct - 11:28

syam wrote:1stly sory x dpt join g rompin. bru je dpt info. lg 1 x biasa lg dgn blog ni. x tau nak baca kat mana 1 yg new post.. hehe..
utk makluman ak bru je 27 taun. nghee.. name pun newbie.. nghee
Kat sini ada sape2 tau ke area puchong yg biasa wat moto ni.
Lg satu nak cat skali. Info2 la ye.. hmm..
-p/s:- korang x wat group kt facebook ke. sng sikit nak berdiskusi..

Umor kita sebaya nampaknya.... Smile
Syam pergi kat bhg ZZRianz rider listing. Cari nama Raziszi. Dia ni paling otai kat group ni.
Ada bengkel Zaidi kat area situ.
Kalau nak cat murah, cuba tanya Samfiber (ada kat listing). Kalau nak lagi murah, ada kat Rawang (kat sini sabar kena tahap dewa sikit)

Harap membantu..

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by Raziskov on Mon 8 Oct - 16:27

Syam..
cuba type "ZZRianz" dalam fesbuk..
tgk ada tulis ape...Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by faizal_bulat on Mon 8 Oct - 19:41

welkem syam

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by ManCaL on Mon 8 Oct - 23:55

welcum bro syam

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by syam on Tue 9 Oct - 17:04

Raziskov wrote:Syam..
cuba type "ZZRianz" dalam fesbuk..
tgk ada tulis ape...Very Happy

sekian


hehe.. dah dpt cari.. thankzz.. approve ye admin ..

syam

Posts : 13
Join date : 02/10/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by syam on Tue 9 Oct - 17:08

Dinz wrote:
syam wrote:1stly sory x dpt join g rompin. bru je dpt info. lg 1 x biasa lg dgn blog ni. x tau nak baca kat mana 1 yg new post.. hehe..
utk makluman ak bru je 27 taun. nghee.. name pun newbie.. nghee
Kat sini ada sape2 tau ke area puchong yg biasa wat moto ni.
Lg satu nak cat skali. Info2 la ye.. hmm..
-p/s:- korang x wat group kt facebook ke. sng sikit nak berdiskusi..

Umor kita sebaya nampaknya.... Smile
Syam pergi kat bhg ZZRianz rider listing. Cari nama Raziszi. Dia ni paling otai kat group ni.
Ada bengkel Zaidi kat area situ.
Kalau nak cat murah, cuba tanya Samfiber (ada kat listing). Kalau nak lagi murah, ada kat Rawang (kat sini sabar kena tahap dewa sikit)

Harap membantu..

huuuh.. bepinar gak mata nak cari listing tu.. x ikut susunan abjad. kena cari slow2 nie.. anyway thankz dinz..

Shocked

syam

Posts : 13
Join date : 02/10/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by adambikers on Tue 9 Oct - 17:18

selamat datang incik syam..

nama saya adam, selamat berkenalan..

saya ni pakai ksr.. tapi memandangkan kat sini sume geng dah tua nak mamposss.. saya join dieorg, senang skit nak kutuk depan2 sbb dah hampir pekak dah sume Razz

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by mat zzr on Tue 9 Oct - 17:51

adambikers wrote:selamat datang incik syam..

nama saya adam, selamat berkenalan..

saya ni pakai ksr.. tapi memandangkan kat sini sume geng dah tua nak mamposss.. saya join dieorg, senang skit nak kutuk depan2 sbb dah hampir pekak dah sume Razz

wow!!!....tak hinggat punya.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by baoq giler on Tue 9 Oct - 19:30

selamat datang encik syam.. saya orang baru gak kat sini... hahaha... =)

baoq giler

Posts : 158
Join date : 15/06/2011
Age : 25

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by adambikers on Tue 9 Oct - 19:53

mat zzr wrote:
adambikers wrote:selamat datang incik syam..

nama saya adam, selamat berkenalan..

saya ni pakai ksr.. tapi memandangkan kat sini sume geng dah tua nak mamposss.. saya join dieorg, senang skit nak kutuk depan2 sbb dah hampir pekak dah sume Razz

wow!!!....tak hinggat punya.

bila geng ksr nak ride mkn angin ni tuan menejer?

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by Amm on Wed 10 Oct - 9:33

adambikers wrote:selamat datang incik syam..

nama saya adam, selamat berkenalan..

saya ni pakai ksr.. tapi memandangkan kat sini sume geng dah tua nak mamposss.. saya join dieorg, senang skit nak kutuk depan2 sbb dah hampir pekak dah sume Razz

nasib aku bukan kategori dalam filem yang abang adam arahkan ni... Smile
ni mesti melibatkan pak dinz,jani,furqan Razz

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan. Newbie dari Puchong

Post by Sponsored content Today at 8:22


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum