Salam Perkenalan dari en dune1989

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by dune1989 on Wed 12 Sep - 10:08

salam sejahtera semua,

saya dune1989 merangkap inche (Muhammad Hafiz Hussin) dalam fb,
menjadi ahli baru ZZRianz,
motor lama beli bulan 2 cuma byk tersadai,
la ni motor dah ok aktif balik lerr...

ini motor teman Smile;-





harap mendapat tunjuk ajar dan ilmu serta kita mengeratkan silaturahim sesama kita

dune1989

Posts : 13
Join date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by Raziskov on Wed 12 Sep - 12:23

SELAMAT DATANG KE RUANG ANGKASA SETAN HAFIZ..Razz
Jangan memalu...buat mcam rumah sendiri k..
Sebelum terlupa..nama saya Roi...Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by dune1989 on Wed 12 Sep - 12:35

Raziskov wrote:SELAMAT DATANG KE RUANG ANGKASA SETAN HAFIZ..Razz
Jangan memalu...buat mcam rumah sendiri k..
Sebelum terlupa..nama saya Roi...Very Happy

sekian

haha, baik.. baru nk buat mcm rumah sendiri, sblm ni tgk aje dari luar :p
ahaha, yeke nama Roi ni? haha

dune1989

Posts : 13
Join date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by jimf on Wed 12 Sep - 12:40

salam dune...
selamat dtg ke taman skodeng zzrianz...
nti jgn lupa buat kunci spare ek... senang nk masuk keluar umah ni...
tggu Penjaga Mohor2 ZZRianz Tuan Bendahara Potenza aka Zie beri watikah perlantikan...

wassallam...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 12 Sep - 12:49

Raziskov wrote:SELAMAT DATANG KE RUANG ANGKASA SETAN HAFIZ..Razz
Jangan memalu...buat mcam rumah sendiri k..
Sebelum terlupa..nama saya BoRoi...Very Happy

sekian

ada sket pembetualan kat atas....

hi hafiz AF Awan Nano.....

BTW, nama sebenar saya Zamkhairi Zain.....tapi kat sini, dia lebih suka panggil Zam.... klu atas motor org pan ggil Ghimeh....klu kat depan awek cun.. diorg panggill ....Aaron...Aaron...

Sekian

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by Amm on Wed 12 Sep - 12:54

hai...gracias

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by jani on Wed 12 Sep - 12:59

slmt dtg incik mat apis....hati2 ngan anti Amm tau... Razz

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by jani on Wed 12 Sep - 13:05

ZAM@GHIMEHV wrote:
Raziskov wrote:SELAMAT DATANG KE RUANG ANGKASA SETAN HAFIZ..Razz
Jangan memalu...buat mcam rumah sendiri k..
Sebelum terlupa..nama saya BoRoi...Very Happy

sekian

ada sket pembetualan kat atas....

hi hafiz AF Awan Nano.....

BTW, nama sebenar saya Zamkhairi Zain.....tapi kat sini, dia lebih suka panggil Zam.... klu atas motor org pan ggil Ghimeh....klu kat depan awek cun.. diorg panggill ....Aaron...Aaron...

Sekian

klu time juai kapet nak pangil apa?...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by ziex69 on Wed 12 Sep - 13:26

SELAMAT DATANG Saudara/Saudari dune1989 merangkap inche (Muhammad Hafiz Hussin) dalam fb cheers cheers

Jika ada apa2 persoalan jgn la segan bertanya.. kebanyakkan rider2 kat sini dah tak tau nak tanya apa pasal moto2 mereka sebab dah berkurun pakai.. lagi pon kat topik FMEA tu kebanyakkan sume permasalahan tentang moto2 zzr ni telah dikumpul oleh saudara raziskov.

Jika soalan saudara/saudari tiada jawapan di FMEA, bole lah mengajukan soalan di sini, mereka akan membantu anda sebaik mungkin.. maaf terlebih dahulu jika kebanyakkan rider2 disini bergurau agak lucah (lucah itu indah).. kebanyakkan mereka2 dah kenal sesama sendiri lebih dari 20 tahun berdasarkan umur mereka..

Jika ada kelapangan, boleh la saudara/saudari turun ke TTS (Teh Tarik Session) di tempat yang akan diumumkan oleh saudara Rajiskov setiap hari Jumaat untuk lebih mengenali rakan2 di alam maya ini. dengan berkenalan face to face saudara/saudari akan rasa lebih rapat lagi (mungkin seperti adik beradik)

Di muka utama dibawah ZZRianz RIDER LISTING http://zzrianzoldskool.forumotion.com/t1-zzrian-rider-listing ada maklumat setiap ahli di dalam forum ini, dan saudara/saudari boleh la memberikan maklumat kepada saudara raziskov untuk diupdate di dalam supaya senang ahli2 lain berhubung dgn anda.

Di dalam group ZZRianz ni tiada ketua atau kepala, tiada pengikut atau ekor..yang ada hanya lah rasa hormat sesama sendiri yang menjadi teras keharmonian group ini untuk terus hidup di alam maya mahupon di alam realiti.. (nasihat ini untuk saya sendiri juga) diharap kekuatan rasa hormat akan terus berkekalan di dalam group ini demi sebuah persahabatan yang terjalin atas rasa minat kepada alam permotoran.

Akhir kata Salam perkenalan dari warga ZZRianz dan selamat berforum



Majulah ZZRianz untuk negara
ZZRianz... U'll never ride alone.


(diedit dari SOP asal ZZRianz bertarikh sebelum 26 ‎Ogos ‎2011)

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by ziex69 on Wed 12 Sep - 13:28

jani wrote:
ZAM@GHIMEHV wrote:
Raziskov wrote:SELAMAT DATANG KE RUANG ANGKASA SETAN HAFIZ..Razz
Jangan memalu...buat mcam rumah sendiri k..
Sebelum terlupa..nama saya BoRoi...Very Happy

sekian

ada sket pembetualan kat atas....

hi hafiz AF Awan Nano.....

BTW, nama sebenar saya Zamkhairi Zain.....tapi kat sini, dia lebih suka panggil Zam.... klu atas motor org pan ggil Ghimeh....klu kat depan awek cun.. diorg panggill ....Aaron...Aaron...

Sekian

klu time juai kapet nak pangil apa?...

kalo saman ni.... sampai anak cucu tak abis.... bounce bounce

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by jimf on Wed 12 Sep - 13:48

ziex69 wrote:
jani wrote:
klu time juai kapet nak pangil apa?...

kalo saman ni.... sampai anak cucu tak abis.... bounce bounce

ni kira mcm pepatah melayu....menang sorak, kpg tergadai laa ye...
sib baik den bukan org melayu...org rhawo aje... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by jani on Wed 12 Sep - 14:08

ziex69 wrote:
jani wrote:
ZAM@GHIMEHV wrote:
Raziskov wrote:SELAMAT DATANG KE RUANG ANGKASA SETAN HAFIZ..Razz
Jangan memalu...buat mcam rumah sendiri k..
Sebelum terlupa..nama saya BoRoi...Very Happy

sekian

ada sket pembetualan kat atas....

hi hafiz AF Awan Nano.....

BTW, nama sebenar saya Zamkhairi Zain.....tapi kat sini, dia lebih suka panggil Zam.... klu atas motor org pan ggil Ghimeh....klu kat depan awek cun.. diorg panggill ....Aaron...Aaron...

Sekian

klu time juai kapet nak pangil apa?...

kalo saman ni.... sampai anak cucu tak abis.... bounce bounce

incik mat apis...ni sorang lagi, ati2 tau..... Razz

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 12 Sep - 14:28

jimf wrote:
ziex69 wrote:
jani wrote:
klu time juai kapet nak pangil apa?...

kalo saman ni.... sampai anak cucu tak abis.... bounce bounce

ni kira mcm pepatah melayu....menang sorak, kpg tergadai laa ye...
sib baik den bukan org melayu...org rhawo aje... Very Happy

ye la... dah pakai das auto mana nak ngaku melayu.....nyampess.....tapi open house ado lemang ketupat bagai......itu kira makanan zaman dinasti Ming ko? hehehhe

Jani....bak balik kad ijau ko....

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by jimf on Wed 12 Sep - 15:01

ZAM@GHIMEHV wrote:
jimf wrote:
ni kira mcm pepatah melayu....menang sorak, kpg tergadai laa ye...
sib baik den bukan org melayu...org rhawo aje... Very Happy

ye la... dah pakai das auto mana nak ngaku melayu.....nyampess.....tapi open house ado lemang ketupat bagai......itu kira makanan zaman dinasti Ming ko? hehehhe

Jani....bak balik kad ijau ko....

aloooooo..... org rhawo tu samo dgn minang laaa... kiro indon gak hahahaha...
psl tu ado lemang ketupat rendang tok bagai....

kalo dinasti Ming den jamu kaaa kudo golek...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by adambikers on Wed 12 Sep - 15:12

salam perkenalan dune, saya adam Wink

pot, dah bayar royalti ke utk SOP tu? kang kena saman ngan geng demak lak kang...

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by ziex69 on Wed 12 Sep - 15:31

adambikers wrote:salam perkenalan dune, saya adam Wink

pot, dah bayar royalti ke utk SOP tu? kang kena saman ngan geng demak lak kang...

ala forum ni bernilai ratusan juta dolar, Ajis boleh bayar pnye... guna duit syiling lagi plak tu....

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by adambikers on Wed 12 Sep - 22:14

mau 30 lori ooo nak angkut duit syiling...

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by dune1989 on Fri 21 Sep - 16:13

jimf wrote:salam dune...
selamat dtg ke taman skodeng zzrianz...
nti jgn lupa buat kunci spare ek... senang nk masuk keluar umah ni...
tggu Penjaga Mohor2 ZZRianz Tuan Bendahara Potenza aka Zie beri watikah perlantikan...

wassallam...

sorry lambat reply busy last week huhu..
waaa.. dapat watikah perlantikan ke dapat awek nama watikah? Twisted Evil

dune1989

Posts : 13
Join date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by dune1989 on Fri 21 Sep - 16:14

Raziskov wrote:SELAMAT DATANG KE RUANG ANGKASA SETAN HAFIZ..Razz
Jangan memalu...buat mcam rumah sendiri k..
Sebelum terlupa..nama saya Roi...Very Happy

sekian

salam kenalan roi, roi ke ajis ni? hehe Smile

dune1989

Posts : 13
Join date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by dune1989 on Fri 21 Sep - 16:15

ZAM@GHIMEHV wrote:
Raziskov wrote:SELAMAT DATANG KE RUANG ANGKASA SETAN HAFIZ..Razz
Jangan memalu...buat mcam rumah sendiri k..
Sebelum terlupa..nama saya BoRoi...Very Happy

sekian

ada sket pembetualan kat atas....

hi hafiz AF Awan Nano.....

BTW, nama sebenar saya Zamkhairi Zain.....tapi kat sini, dia lebih suka panggil Zam.... klu atas motor org pan ggil Ghimeh....klu kat depan awek cun.. diorg panggill ....Aaron...Aaron...

Sekian

amboi hafiz awan nano nohh hehe.. malam ni pi tts tak hehe Laughing

dune1989

Posts : 13
Join date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by dune1989 on Fri 21 Sep - 16:16

Amm wrote:hai...gracias
hai yeop,
eh gracia bukan terima kasih ke? Shocked

dune1989

Posts : 13
Join date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by dune1989 on Fri 21 Sep - 16:18

jani wrote:slmt dtg incik mat apis....hati2 ngan anti Amm tau... Razz

haha, awatnye yeop? Shocked

dune1989

Posts : 13
Join date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by dune1989 on Fri 21 Sep - 16:21

ziex69 wrote:SELAMAT DATANG Saudara/Saudari dune1989 merangkap inche (Muhammad Hafiz Hussin) dalam fb cheers cheers

Jika ada apa2 persoalan jgn la segan bertanya.. kebanyakkan rider2 kat sini dah tak tau nak tanya apa pasal moto2 mereka sebab dah berkurun pakai.. lagi pon kat topik FMEA tu kebanyakkan sume permasalahan tentang moto2 zzr ni telah dikumpul oleh saudara raziskov.

Jika soalan saudara/saudari tiada jawapan di FMEA, bole lah mengajukan soalan di sini, mereka akan membantu anda sebaik mungkin.. maaf terlebih dahulu jika kebanyakkan rider2 disini bergurau agak lucah (lucah itu indah).. kebanyakkan mereka2 dah kenal sesama sendiri lebih dari 20 tahun berdasarkan umur mereka..

Jika ada kelapangan, boleh la saudara/saudari turun ke TTS (Teh Tarik Session) di tempat yang akan diumumkan oleh saudara Rajiskov setiap hari Jumaat untuk lebih mengenali rakan2 di alam maya ini. dengan berkenalan face to face saudara/saudari akan rasa lebih rapat lagi (mungkin seperti adik beradik)

Di muka utama dibawah ZZRianz RIDER LISTING http://zzrianzoldskool.forumotion.com/t1-zzrian-rider-listing ada maklumat setiap ahli di dalam forum ini, dan saudara/saudari boleh la memberikan maklumat kepada saudara raziskov untuk diupdate di dalam supaya senang ahli2 lain berhubung dgn anda.

Di dalam group ZZRianz ni tiada ketua atau kepala, tiada pengikut atau ekor..yang ada hanya lah rasa hormat sesama sendiri yang menjadi teras keharmonian group ini untuk terus hidup di alam maya mahupon di alam realiti.. (nasihat ini untuk saya sendiri juga) diharap kekuatan rasa hormat akan terus berkekalan di dalam group ini demi sebuah persahabatan yang terjalin atas rasa minat kepada alam permotoran.

Akhir kata Salam perkenalan dari warga ZZRianz dan selamat berforum



Majulah ZZRianz untuk negara
ZZRianz... U'll never ride alone.


(diedit dari SOP asal ZZRianz bertarikh sebelum 26 ‎Ogos ‎2011)

siap ada sop ni hehe.. well thank you.. dari tahun 2010 lagi minat motor ni, tahun 2012 baru realisasi.. anyway, harap dapat belajar lebih byk tentang ilmu motor reput ni hehe, all starting with ride dari seorang rakan kerja yg guna zzr sampai jahanam zzr dia hehe...

dune1989

Posts : 13
Join date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by faizal_bulat on Fri 21 Sep - 16:28

mlm ni jomput dtg TTS yo

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by Wan@Blakepare on Fri 21 Sep - 16:40

Baik tuan ini mlm aku datang...........zzzzzasssssssssssssssssss...............

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari en dune1989

Post by Sponsored content Today at 20:16


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum