Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by ahmadzulkarnain123 on Wed 5 Sep - 11:40

Salam Buat Semua,
Saya ahlil baru, pohon beri tunjuk ajar dan pedoman kepada saya dari kawan2 baru sekelian.
Dan moga Allah membalas semua kebaikan anda yang bakal menolong nanti.
Oh yaa lupa..... Forum ini diperkenalkan oleh sahabat saya iaitu saudara Rozaini (yang sekarang ride Kawasaki ER6N) dan minat saya untuk bersahabat dengan kawan beliau yang lain yang punya sama minat dan rasa.
Very Happy Very Happy Very Happy

ahmadzulkarnain123

Posts : 11
Join date : 05/09/2012
Age : 47
Location : Bayan Lepas, Pulau Pinang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by Raziskov on Wed 5 Sep - 12:07

Terima kasih banyak2 sbb sudi singgah ke teratak buruk kami en.Ahmad Zulkarnanin..

Sila buat mcm rumah sendiri..jgn memalu ngan sahabat2 dalam ini..
Amat berbesar hati sbb bukan senang tuan presiden Rozaini nak memperkenal forum ni pada rakan2 beliau....Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by Vistana1 on Wed 5 Sep - 12:12

Selamat Datang...

Nama teman Vistana...ahlil yang paling muda sekali kat sini...Satu2 nya yang bukan GAY...

Mekasih laa Ayah Long...teman ikut jee apa ayah long cakap...

Vistana1

Posts : 875
Join date : 24/01/2010
Age : 44
Location : Sg Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by ahmadzulkarnain123 on Wed 5 Sep - 12:21

Vistana1 wrote:Selamat Datang...

Nama teman Vistana...ahlil yang paling muda sekali kat sini...Satu2 nya yang bukan GAY...

Mekasih laa Ayah Long...teman ikut jee apa ayah long cakap...

Alamak kena jadik GAY ka... kalu Tuan Rozaini Vistana nak suruh saya GAY kalu maka kena ler saya minta izin bini dan omak saya dulu... mahap naaa.... hahahaa Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy


ahmadzulkarnain123

Posts : 11
Join date : 05/09/2012
Age : 47
Location : Bayan Lepas, Pulau Pinang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by ahmadzulkarnain123 on Wed 5 Sep - 12:24

Raziskov wrote:Terima kasih banyak2 sbb sudi singgah ke teratak buruk kami en.Ahmad Zulkarnanin..

Sila buat mcm rumah sendiri..jgn memalu ngan sahabat2 dalam ini..
Amat berbesar hati sbb bukan senang tuan presiden Rozaini nak memperkenal forum ni pada rakan2 beliau....Razz

sekian

Salam..... terima kasih kerana kasik permisi saya buat cam rumah sendiri, cuma nak tanya kat mana dapoq.... rasa lapa ler plak dah.... hahaha maap melawak.....
Satu lagi nak tanya kalu boleh.... yang Tuan Rozaini tuh kata Ayah Long tuh sapa?

ahmadzulkarnain123

Posts : 11
Join date : 05/09/2012
Age : 47
Location : Bayan Lepas, Pulau Pinang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by faizal_bulat on Wed 5 Sep - 13:52

Welkomen bei zzrianz forum

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by Amm on Wed 5 Sep - 14:51

welkam kawan kepada angkel rozaini......
abang long tu masih muda remaja,baru 25 taun tapi OTAI tuuuu.....nama bang long dalam porem ni Adik Jimf...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by jimf on Wed 5 Sep - 14:53

salam oncik 123...(ni selalu jadi pengadil pelepasan ke?)..
selamat dtg ke taman skodeng zzrianz...
ket sini xdo syarat2 eh...yg ado bahaso isyarat aje..
ket sini pun xdo yg berkawan.. semuo ahli keluargo aje..
tu yg ado bang long, ayah long, bang ngah, usu, yop kidel, kudid & kudid, keluarga hobbit dan mcm2 lagi laa...
nti abg pot yg sedang lepak kt port tu akan up kan SOP kt forum tu...
smbil2 nunggu tu sila la ke dapo, ayor kopi ataih lemari, gula dlm pekat lai..smbil2 bancuh kopi tu leh laa sidai kain kojap...

wassallam....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by ziex69 on Wed 5 Sep - 15:18

SELAMAT DATANG Saudara/Saudari ahmadzulkarnain123 cheers cheers

Jika ada apa2 persoalan jgn la segan bertanya.. kebanyakkan rider2 kat sini dah tak tau nak tanya apa pasal moto2 mereka sebab dah berkurun pakai.. lagi pon kat topik FMEA tu kebanyakkan sume permasalahan tentang moto2 zzr ni telah dikumpul oleh saudara raziskov.

Jika soalan saudara/saudari tiada jawapan di FMEA, bole lah mengajukan soalan di sini, mereka akan membantu anda sebaik mungkin.. maaf terlebih dahulu jika kebanyakkan rider2 disini bergurau agak lucah (lucah itu indah).. kebanyakkan mereka2 dah kenal sesama sendiri lebih dari 20 tahun berdasarkan umur mereka..

Jika ada kelapangan, boleh la saudara/saudari turun ke TTS (Teh Tarik Session) di tempat yang akan diumumkan oleh saudara Rajiskov setiap hari Jumaat untuk lebih mengenali rakan2 di alam maya ini. dengan berkenalan face to face saudara/saudari akan rasa lebih rapat lagi (mungkin seperti adik beradik)

Di muka utama dibawah ZZRianz RIDER LISTING http://zzrianzoldskool.forumotion.com/t1-zzrian-rider-listing ada maklumat setiap ahli di dalam forum ini, dan saudara/saudari boleh la memberikan maklumat kepada saudara raziskov untuk diupdate di dalam supaya senang ahli2 lain berhubung dgn anda.

Di dalam group ZZRianz ni tiada ketua atau kepala, tiada pengikut atau ekor..yang ada hanya lah rasa hormat sesama sendiri yang menjadi teras keharmonian group ini untuk terus hidup di alam maya mahupon di alam realiti.. (nasihat ini untuk saya sendiri juga) diharap kekuatan rasa hormat akan terus berkekalan di dalam group ini demi sebuah persahabatan yang terjalin atas rasa minat kepada alam permotoran.

Akhir kata Salam perkenalan dari warga ZZRianz dan selamat berforum


Majulah ZZRianz untuk negara

(diedit dari SOP asal ZZRianz bertarikh sebelum 26 ‎Ogos ‎2011)




ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by ahmadzulkarnain123 on Wed 5 Sep - 16:15

faizal_bulat wrote:Welkomen bei zzrianz forum
TQ. Moga saya dapat pengajaran dari Tuan2.

ahmadzulkarnain123

Posts : 11
Join date : 05/09/2012
Age : 47
Location : Bayan Lepas, Pulau Pinang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by ahmadzulkarnain123 on Wed 5 Sep - 16:16

Amm wrote:welkam kawan kepada angkel rozaini......
abang long tu masih muda remaja,baru 25 taun tapi OTAI tuuuu.....nama bang long dalam porem ni Adik Jimf...
Terima kasih diatas alu aluan.. moga dapat tunjuk ajar.....

ahmadzulkarnain123

Posts : 11
Join date : 05/09/2012
Age : 47
Location : Bayan Lepas, Pulau Pinang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by ahmadzulkarnain123 on Wed 5 Sep - 16:18

jimf wrote:salam oncik 123...(ni selalu jadi pengadil pelepasan ke?)..
selamat dtg ke taman skodeng zzrianz...
ket sini xdo syarat2 eh...yg ado bahaso isyarat aje..
ket sini pun xdo yg berkawan.. semuo ahli keluargo aje..
tu yg ado bang long, ayah long, bang ngah, usu, yop kidel, kudid & kudid, keluarga hobbit dan mcm2 lagi laa...
nti abg pot yg sedang lepak kt port tu akan up kan SOP kt forum tu...
smbil2 nunggu tu sila la ke dapo, ayor kopi ataih lemari, gula dlm pekat lai..smbil2 bancuh kopi tu leh laa sidai kain kojap...

wassallam....

TQ TQ TQ...... kopi tuh den keno bancoh sondiri ko? Hahahahaa..... Timo kasih yo......

ahmadzulkarnain123

Posts : 11
Join date : 05/09/2012
Age : 47
Location : Bayan Lepas, Pulau Pinang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by jimf on Wed 5 Sep - 16:20

Amm wrote:welkam kawan kepada angkel rozaini......
abang long tu masih muda remaja,baru 25 taun tapi OTAI tuuuu.....nama bang long dalam porem ni Adik Jimf...

Unkel Amm.. dio tanyo Ayah long laaa.. ayah long tu ngah Ajis..
bang long tu unkel bangko jefnoka..
yg muda remaja, baru 25 tahun tu kita laaa.... tpi OTAI tetap Sifu Syam laaa

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by Vistana1 on Wed 5 Sep - 18:04

jimf wrote:
Amm wrote:welkam kawan kepada angkel rozaini......
abang long tu masih muda remaja,baru 25 taun tapi OTAI tuuuu.....nama bang long dalam porem ni Adik Jimf...

Unkel Amm.. dio tanyo Ayah long laaa.. ayah long tu ngah Ajis..
bang long tu unkel bangko jefnoka..
yg muda remaja, baru 25 tahun tu kita laaa.... tpi OTAI tetap Sifu Syam laaa

Abg Amm tua setahun dari aku...kami ni rider yg umur bawah 25 tahun...yg lain tu geng bangka...

Vistana1

Posts : 875
Join date : 24/01/2010
Age : 44
Location : Sg Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 5 Sep - 19:06

salam 123...dari zam@ghimeh - adik yg paling bongsu sekali.... saya ni anak tiri... adik beradik tiri saya ramai kat sini.... cuma depan org masing - masing gurau kasor... tapi kat belakang siap comolot lagi....sekian

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by mat zzr on Wed 5 Sep - 20:52

remaja purba banyak lah kat sini...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by ManCaL on Wed 5 Sep - 23:56

salam..hi slmt brknln

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by ahmadzulkarnain123 on Thu 6 Sep - 8:43

ZAM@GHIMEHV wrote:salam 123...dari zam@ghimeh - adik yg paling bongsu sekali.... saya ni anak tiri... adik beradik tiri saya ramai kat sini.... cuma depan org masing - masing gurau kasor... tapi kat belakang siap comolot lagi....sekian
Halamak..... boleh comolot ker geng2 ni... ishhh kena training dah ni... hahaha

ahmadzulkarnain123

Posts : 11
Join date : 05/09/2012
Age : 47
Location : Bayan Lepas, Pulau Pinang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by ahmadzulkarnain123 on Thu 6 Sep - 8:44

mat zzr wrote:remaja purba banyak lah kat sini...

Hahahha

ahmadzulkarnain123

Posts : 11
Join date : 05/09/2012
Age : 47
Location : Bayan Lepas, Pulau Pinang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by ahmadzulkarnain123 on Thu 6 Sep - 8:44

ManCaL wrote:salam..hi slmt brknln

Thank you Tuan.....

ahmadzulkarnain123

Posts : 11
Join date : 05/09/2012
Age : 47
Location : Bayan Lepas, Pulau Pinang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by Amm on Thu 6 Sep - 9:33

Vistana1 wrote:Abg Amm tua setahun dari aku...kami ni rider yg umur bawah 25 tahun...yg lain tu geng bangka...

Yang lain tu sapo ye.... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by jani on Thu 6 Sep - 13:14

salam perkenalan incik 123..... teman orang baru pakai moto lama....kat sini ramai orang lama pakai moto baru...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by ahmadzulkarnain123 on Thu 6 Sep - 13:47

jani wrote:salam perkenalan incik 123..... teman orang baru pakai moto lama....kat sini ramai orang lama pakai moto baru...
Perghhhh... memacam kategori ropa nyer kat dalam grup ni.
Actually teman pon sama jer.

"Orang lama yang baru pakai motor yang tak berapa baru"

Hehehhee..............

ahmadzulkarnain123

Posts : 11
Join date : 05/09/2012
Age : 47
Location : Bayan Lepas, Pulau Pinang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by Vistana1 on Thu 6 Sep - 14:36

Remaja laaa sangat...

Ride yang sentiasa ada bawak Panadol dan ubat darah tinggi....

Vistana1

Posts : 875
Join date : 24/01/2010
Age : 44
Location : Sg Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by jimf on Thu 6 Sep - 14:57

Vistana1 wrote:Remaja laaa sangat...

Ride yang sentiasa ada bawak Panadol dan ubat darah tinggi....

sib baik den sekali bawa Eno ajo... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari orang lama yg baru pakai motor (from Penang)

Post by Sponsored content Today at 4:26


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum