Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Page 6 of 17 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 17  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by faizal_bulat on Thu 26 Jul - 18:29

gelak mulut serong x tahan... Laughing

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by jani on Thu 26 Jul - 20:25

assalamualaikum...

ada yg x abis makan lg ke...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by ManCaL on Thu 26 Jul - 22:26

Sleep PERUT KENYANG

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by ManCaL on Fri 27 Jul - 8:31

Perut Lapor.. bounce

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by jimf on Fri 27 Jul - 9:34

salam pagi...
dah ready ke utk ride amal esok hehee...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by faizal_bulat on Fri 27 Jul - 9:49

x ready...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by Raziskov on Fri 27 Jul - 11:13

OHAIYO,

MELIHAT JUMLAH BARANG/GODIES YG AKAN DIBAWA ESOK..MAKA DISIMPULKAN MOTOR2 YG ADA TIDAK MAMPU MEMBAWA BARANG2 INI.SO KITA AKAN ADA TTS MALAM INI UTK PASS PADA SAPA2 YG MEMBAWA KERETA ESOK.MAYBE SEKEJAP AJER TTS INI.

BAGI SAPE2 YG ADA BARANG YG HENDAK DISEDEQAH..BOLEH LA DTG BAWA MALAM NI.KITA KUMPULKAN SEKALI.

DAN SAPA2 YG NAK DTG LEPAK PUN DIPERSILAKAN.


AKTIVITI : TTS sambil bersedeqah.
VENUE : RESTAURANT DARUL EHSAN SHAH ALAM
TIME : 11:30 PM - 1:00 AM
TARIKH : 27 JULY 2012

SEKIAN

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by jimf on Fri 27 Jul - 11:20

TQ ngah Ajis...
jasa anda amat dihargai...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by ZAM@GHIMEHV on Fri 27 Jul - 16:25

adoih ... malam ni tak dapek la nak poi tts... ada tetamu kek ghumoh... so secara otomatisnyer goodies bag hanya boleh dipass masa rnr kat rawang besok... boleh ke cengini... pls adbais....?

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by jimf on Fri 27 Jul - 16:31

zam...aku ambik mlm ni kat umah leh?
pehtu bawa and susun barang dlm tu kat tts...
so esok ajis leh bawa terus aje

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by Raziskov on Fri 27 Jul - 16:36

Gudis beg kena dapat malam ni jugak...
kalau tak sempat nak packing malam ni..esok aku suh bibik aku packing kan....Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by jani on Fri 27 Jul - 17:19

teman pun x dapat datang....selamat mempacking...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by faizal_bulat on Fri 27 Jul - 17:52

Jim amik aku kt umah mlm ni gak bole x?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by Wan@Blakepare on Mon 30 Jul - 0:06

Ini Info terbaru pasal motor Thailand dan Singapore.Kepada yg berhasrat nak beli motor2 jenis imigran ni sila lupakan hasrat anda itu.
Kerana JPJ dengan kuasanya boleh merampas atau menyita motor anda tanpa segan silu.Mereka akan bertanyakan RC iaitu Registration Cert.Kebanyakkan yg membeli motor luar akan kantoi dgn benda ni.
Kalau dah kena rampas yg boleh ambil balik motor ni hanya pemiliknya yg warga Singapura atau Thailand.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by ManCaL on Mon 30 Jul - 7:38

Salam Pagi Senin.. cheers

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by jimf on Mon 30 Jul - 9:35

salam isnin...
mmm kenyang nasi kandar wangeyy x habis lagi ni kekeke...
lenguh bahu sebab kena kita dgn geng FiZa pun lum habis lagi...

teruja tgk bibik smpi mimpi2 ni... hissssss... eden rasa dh jumpo cinta sejati... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by faizal_bulat on Mon 30 Jul - 9:42

Salam

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by Amm on Mon 30 Jul - 9:54

Wan@Blakepare wrote:Ini Info terbaru pasal motor Thailand dan Singapore.Kepada yg berhasrat nak beli motor2 jenis imigran ni sila lupakan hasrat anda itu.
Kerana JPJ dengan kuasanya boleh merampas atau menyita motor anda tanpa segan silu.Mereka akan bertanyakan RC iaitu Registration Cert.Kebanyakkan yg membeli motor luar akan kantoi dgn benda ni.
Kalau dah kena rampas yg boleh ambil balik motor ni hanya pemiliknya yg warga Singapura atau Thailand.

Blakepare,jimf suh tanya,kalo awek thailand pulok camna? Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by Raziskov on Mon 30 Jul - 10:39

Salam...

Terdahulu TERIMA KASIH tak terhingga pada semua ZZRianz bikers yang menjayakan aktiviti amal ini samada penyumbang mahupun pun peserta.Tidak dilupakan juga sahabat handai,saudara mara,rakan sepejabat dan boss2 yang sudi menderma seikhlas hati samada dalam bentuk kewangan,pakaian dan keperluan demi memudahkan anak-anak yatim ini menjalani kehidupan harian dengan lebih baik dan sempurna.

Alhamdulillah derma yang terima amat menggalakkan walaupun pada mulanya kami hanya mensasarkan jumlah derma sebanyak RM2000 sahaja.(berdasarkan kutipan pada hari terakhir).
Tetapi dengan kuasa Allah dan rezeki anak-anak yatim ini..kutipan bertambah secara drastik bermula dari Jumaat malam hingga kami sampai ke pintu rumah anak yatim tersebut.

JUMLAH KUTIPAN SETELAH DITOLAK BAYARAN UNTUK GOODIES & SEDIKIT MAKANAN..JUMLAH YANG TERKUMPUL IALAH
RM 7000
TUNAI.Ini tak termasuk duit raya yang disumbangkan oleh individu2 tertentu.

Segala kutipan telah diserahkan pada Pengurusan Rumah Anak-Anak Yatim Yayasan Amal Annur Maisarah.Alhamdulillah.


Nabi SAW telah bersabda di dalam sebuah hadis yang diriwayatkan Ibnu Maajah yang bermaksud:-

“Sebaik-baik rumah ialah rumah orang Islam yang ada di dalamnya anak yatim yang diasuh dengan baik dan sebaliknya seburuk-buruk rumah adalah rumah orang-orang Islam yang ada anak yatim tetapi tidak dijaga dengan baik"


Hanya ALLAH swt sahaja yang mampu membalas kebersihan dan keikhlasan hati anda semua.
Dan semoga kita semua dilimpah kurnia Rahmatnya yang tidak terhingga samada didunia dan juga diakhirat agar dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur.Aminnnnnn

Insyallah, saya akan masukkan ride amal ke rumah anak2 yatim ini ke dalam Calendar Ride ZZRianz sebagai aktiviti tahunan kami.Insyallah.

Terima kasih sekali lagi pada semua.

Sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by Dinz on Mon 30 Jul - 11:03

Skali skala Ajis bagi tazkirah. Terharu rasanya.

Aku pun sama macam Jimf. Teruja tengok bibik...dapat pulak makan mengadap...Very Happy

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by Amm on Mon 30 Jul - 11:21

Dinz wrote:Skali skala Ajis bagi tazkirah. Terharu rasanya.

Aku pun sama macam Jimf. Teruja tengok bibik...dapat pulak makan mengadap...Very Happy

pak dinz,masuk la FB,ada gambar mamak jual cendol dan rojak Smile
aku setuju ride amal ke rumah anak yatim dalam bulan ramadhan dijadikan xtvt tetap ZZrianz......InsyaAllah..I like

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by Dinz on Mon 30 Jul - 11:29

Amm wrote:pak dinz,masuk la FB,ada gambar mamak jual cendol dan rojak Smile
aku setuju ride amal ke rumah anak yatim dalam bulan ramadhan dijadikan xtvt tetap ZZrianz......InsyaAllah..I like

Nanti aku pakai Akaun FaceBook bini aku...

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by ziex69 on Mon 30 Jul - 14:14

Dinz wrote:
Aku pun sama macam Jimf. Teruja tengok bibik...dapat pulak makan mengadap...Very Happy

Patutla asik amik kuih, air tambah kat meja ajisss jer..

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by ZAM@GHIMEHV on Mon 30 Jul - 14:20

rugi tul tak jadi beli cincin belah rotan hari tu...klu tak boleh buat majlis peminangan trus.. mlm trus akda jer...subuh dah boleh senyum puas... What a Face

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by kudud on Mon 30 Jul - 14:47

salam..
tahniah semua..
syukur selesai suda kerja amal zzrianz d bulan yg baik ni.. cheers

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 116: AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN... (17/7/12)..

Post by Sponsored content Today at 2:06


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 17 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 17  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum