BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Page 15 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Amm on Wed 17 Feb - 18:08

Adik Kecil wrote:hi abang cak onn...

lawa burung

Adik manjer, burung Cak Onn tak denyer lawa.Macam brung mike juge....
Mike dah ponah nengok burung Cak Onn ker? He..he... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by jimf on Wed 17 Feb - 18:09

nak buat camne adik kecik...hujan so strended laa..
tpi takpe...kalu senang nti datang la TTS jumaat ni..
pasal jumaat ni birthday sekretori zzrianz....dgr nya dia nak open table...
ada sate, ada stek...mcm2 laaa ada...
kek eskrem pun nti dia bawa sekali....mmm yummmyyyy...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Admin on Wed 17 Feb - 18:20

Dgr2 citer Sekretery Jumaat ni fly ke Vietnam..celebrate kat sana la tu... Very Happy Razz

sekian

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.]

Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by gilababan on Wed 17 Feb - 18:36

Admin wrote:Dgr2 citer Sekretery Jumaat ni fly ke Vietnam..celebrate kat sana la tu... Very Happy Razz

sekian

Macam kenal jer trademark post ni.... try la fly gi vietnam... aku soh imigresen tahan paspot tkg kebun tuh.... pig

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Izzul on Wed 17 Feb - 18:40

panjang bobona porem ni kalau tinggal setengah hari.

tumpang tanye,

saya baru lepas ejas tepet & flushing radiator, seperti biase, nak ejas tepet kene bukak radiator. lopeh abes buek sume. dah pasang radiator balik, saya try test moto. yang peliknye, temperature gauge tak naik2. adakah radiator moto saya terlalu sejuk sampai moto terase nyaman yang amat??? kalau tak silap, ade 2 wayar je yang connect kat radiator tu kan?? (kipas dengan sensor kipas)... harap poremer dapat membantu

ps: tadi tertest moto tapi radiator tak isi air lagi, kejap je bende tu. boleh efek ke???

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by gilababan on Wed 17 Feb - 18:45

Izzul wrote:panjang bobona porem ni kalau tinggal setengah hari.

tumpang tanye,

saya baru lepas ejas tepet & flushing radiator, seperti biase, nak ejas tepet kene bukak radiator. lopeh abes buek sume. dah pasang radiator balik, saya try test moto. yang peliknye, temperature gauge tak naik2. adakah radiator moto saya terlalu sejuk sampai moto terase nyaman yang amat??? kalau tak silap, ade 2 wayar je yang connect kat radiator tu kan?? (kipas dengan sensor kipas)... harap poremer dapat membantu

ps: tadi tertest moto tapi radiator tak isi air lagi, kejap je bende tu. boleh efek ke???

Zul, mmg lah... sensor tu baca melalui medium air... kalau takdok air guano dia nak baca.... air pun takdok circulate dlm radiator... cubo try masuk air... Dinasihatkan guna air biasa (bukan air paip mahupun air mineral, air suling takper) ... Nak lg nyaman masuk coolant warna biru atau merah...

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Izzul on Wed 17 Feb - 18:52

saya dah masuk air bang lepas lupe nak masuk air tu, tapi temp tetap tanak naik. risau la pulak kalau wiring problem. mungkin ke enjin ni sejuk sangat?? lol!
saya ingat lepas anta ann baru masuk coolant, sebab tepet bunyik lagi. tensen2.... 2 hari 1 malam ngejas tepet ni..

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by adambikers on Wed 17 Feb - 19:18

ko check balik wiring sensor radiator ko tu izzul..
aku rasa laaaaa

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by gilababan on Wed 17 Feb - 19:19

Izzul wrote:saya dah masuk air bang lepas lupe nak masuk air tu, tapi temp tetap tanak naik. risau la pulak kalau wiring problem. mungkin ke enjin ni sejuk sangat?? lol!
saya ingat lepas anta ann baru masuk coolant, sebab tepet bunyik lagi. tensen2.... 2 hari 1 malam ngejas tepet ni..

Aku nak komeng lebih pun tak nampak... temp tak naik tu bape lama? Ko test idle jer ker, ko bwk pusing2... Aku syorkan cuba ko bwk pusing2 dgn guna gear rendah.. kena lama2 sket... konpom bebetul mmg tak naik... 250 aku dulu penah gak tak naik2 temp sbb idle jer... kena bwk jalang2 cket baghula ada naik... tp tak tawla... cek balik suis sensor kat thermostas tu pasang ke tak pasang... kalau pasang cuba ko cabut gosok cket ketas pasir pastu pasang balik... test balik... kalau setakat temp tak naik tp kipas jalan takper...

Kemungkinan:

1. Suis sensor tcabut @ sensor longgar @ sensor karat
2. Tempmeter ko mmg da out (Tp tak penah dgr plak setakat ni ada prob)
3. Brake pad tak ganti lg nih...

Yg lain kalau ada otai2 yg nak tambah silakan... Razz

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Izzul on Wed 17 Feb - 19:19

adambikers wrote:ko check balik wiring sensor radiator ko tu izzul..
aku rasa laaaaa
saya konpius nak pasang cane sebab klip die dah patah. biase nye part yang berklip tu duduk kat mane ea bang??

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Bongxz on Wed 17 Feb - 19:23

Adam, ko rasa dgn lidah ke dgn esofagus??

nak balik la, anak2 tgu.....

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Izzul on Wed 17 Feb - 19:23

gilababan wrote:
Izzul wrote:saya dah masuk air bang lepas lupe nak masuk air tu, tapi temp tetap tanak naik. risau la pulak kalau wiring problem. mungkin ke enjin ni sejuk sangat?? lol!
saya ingat lepas anta ann baru masuk coolant, sebab tepet bunyik lagi. tensen2.... 2 hari 1 malam ngejas tepet ni..

Aku nak komeng lebih pun tak nampak... temp tak naik tu bape lama? Ko test idle jer ker, ko bwk pusing2... Aku syorkan cuba ko bwk pusing2 dgn guna gear rendah.. kena lama2 sket... konpom bebetul mmg tak naik... 250 aku dulu penah gak tak naik2 temp sbb idle jer... kena bwk jalang2 cket baghula ada naik... tp tak tawla... cek balik suis sensor kat thermostas tu pasang ke tak pasang... kalau pasang cuba ko cabut gosok cket ketas pasir pastu pasang balik... test balik... kalau setakat temp tak naik tp kipas jalan takper...

Kemungkinan:

1. Suis sensor tcabut @ sensor longgar @ sensor karat
2. Tempmeter ko mmg da out (Tp tak penah dgr plak setakat ni ada prob)
3. Brake pad tak ganti lg nih...

Yg lain kalau ada otai2 yg nak tambah silakan... Razz

lol!
saya rase kene tuka brek pad dulu kot... kih3~
kalau tang sensor karat@longgar@tercabut mungkin kot tapi sebelum ni ok jek. lepas cabut buat ejas tepet jek die cani. saya dah bawak dating sesame moto ni, die tanak naik jugak. malam ni kene melenjan jugak la nak tengok macam mane. klip sensor saya tu dah patah jadik tak tau mane satu bahagian patut saya pasang... ni pon membantu jugak bang, tenkiu. mingkin ade sesape ble tlg ;ag...

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by azamreeves on Wed 17 Feb - 19:25

lupe lak. baju kat sape yerk? nak ambik nanti tts.kekke

azamreeves

Posts : 225
Join date : 20/01/2010
Location : UIA-JB-SG Besar

View user profile http://azamreeves.blog.com/

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by gilababan on Wed 17 Feb - 19:28

Izzul wrote:
adambikers wrote:ko check balik wiring sensor radiator ko tu izzul..
aku rasa laaaaa
saya konpius nak pasang cane sebab klip die dah patah. biase nye part yang berklip tu duduk kat mane ea bang??

Kat thermostat tu just cucuk jer.. kalau patah kalau nak beli baru mahal jgk... ejas la camana sbb dia cuma nak alirkan letrik jer... Very Happy tp kot2 adam lg terer... cuba tanya dia...

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Izzul on Wed 17 Feb - 19:30

tak kisah ea kalau pasang tebalik?? bang adam, cane ni bang??

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Bongxz on Wed 17 Feb - 19:30

baju dah siap ke azam......
hehehehe

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by gilababan on Wed 17 Feb - 19:49

Izzul wrote:tak kisah ea kalau pasang tebalik?? bang adam, cane ni bang??

Setau aku ok jer... pasangla mcmana pun... janji pasang...

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by adambikers on Wed 17 Feb - 20:00

klip mana yg patah ni?
video klip patah hati ke? Razz

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by qiss on Wed 17 Feb - 20:05

zul sejak dgr bunyi moto brado yg ala2 sssrriingg2 mlm tu terus geram erkk....xcukup siang , smbung ke mlm..... lol!

qiss

Posts : 233
Join date : 12/02/2010
Age : 27
Location : muar-shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by adambikers on Wed 17 Feb - 20:10

izzul & qiss
ko pegi menuntut je ilmu puaka koner kerajaan langit, konpom tak perlu bikin moto dah bole duk kat depan time battle kat sepang...

antara guru2 yg berkaliber yg sanggup mengajar anda :-
- tok misai
- don
- bang long jeff
- jipjoe
- hiwayman
- amm

ko pilih je yg mana nak.. dan kena rajin bertanya serta turut sama dalam mana2 diskusi geng kerajaan langit..

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Izzul on Wed 17 Feb - 20:15

adambikers wrote:klip mana yg patah ni?
video klip patah hati ke? Razz
klip yang hold bende tu dari tercabut. klip 2 yang kuprum tu ade bang, cume dekat housing penyambung tu ade klip untuk elak dari tercabut, bende tu dah patah jadik saya takde guide nak pasang cane. terbalik ke tak terbalik saya tak sure. hehe...

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Izzul on Wed 17 Feb - 20:18

adambikers wrote:izzul & qiss
ko pegi menuntut je ilmu puaka koner kerajaan langit, konpom tak perlu bikin moto dah bole duk kat depan time battle kat sepang...

antara guru2 yg berkaliber yg sanggup mengajar anda :-
- tok misai
- don
- bang long jeff
- jipjoe
- hiwayman
- amm

ko pilih je yg mana nak.. dan kena rajin bertanya serta turut sama dalam mana2 diskusi geng kerajaan langit..
moto pelapis tak cukop laju la bang. albino tapi moto ni hari tu saya try test layan kona, perh sket lagi nak tergolek dog. tak biase pakai motor clutch untuk layan kona. tapi lepas dah kenal moto baru ok sket. memang kene tnaye sifu2 kerajaan langit ni. nanti ade duet lebih buleh sewa@pinjam jacket buek g sepang. kih3~

btol la qiss, sampai skang aku tak puas ati dengar bunyik motor aku ni. rase nak buat macam abg khalid la... duet duet, di mana ko duet..

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by adambikers on Wed 17 Feb - 20:20

cuba ko tukar brek pad, aku rasa sebab brek pad tu..
tak pon try tuka minyak itam.. bole jadi gak tu..

p/s: maybe sebab patah tu yg buat klip tu jadi longgar pastu tak detect.. aku rasa laaaa

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by qiss on Wed 17 Feb - 20:24

Izzul wrote:
adambikers wrote:izzul & qiss
ko pegi menuntut je ilmu puaka koner kerajaan langit, konpom tak perlu bikin moto dah bole duk kat depan time battle kat sepang...

antara guru2 yg berkaliber yg sanggup mengajar anda :-
- tok misai
- don
- bang long jeff
- jipjoe
- hiwayman
- amm

ko pilih je yg mana nak.. dan kena rajin bertanya serta turut sama dalam mana2 diskusi geng kerajaan langit..
moto pelapis tak cukop laju la bang. albino tapi moto ni hari tu saya try test layan kona, perh sket lagi nak tergolek dog. tak biase pakai motor clutch untuk layan kona. tapi lepas dah kenal moto baru ok sket. memang kene tnaye sifu2 kerajaan langit ni. nanti ade duet lebih buleh sewa@pinjam jacket buek g sepang. kih3~

btol la qiss, sampai skang aku tak puas ati dengar bunyik motor aku ni. rase nak buat macam abg khalid la... duet duet, di mana ko duet..

[b]tuu laa lain kali letak gmbar awek kt meter tuhh ..agak2 gugup tgk gmbar awek msti hilang gugup... Very Happy

yg brado pakai helmet ala2 trojan tu bole dikategorikn sifu x bang adam ?? cheers cheers

aku pn nk buat ah ! hahahaaaa

qiss

Posts : 233
Join date : 12/02/2010
Age : 27
Location : muar-shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Izzul on Wed 17 Feb - 20:25

albino memang kene la tukang kebun malam ni.... lol!
seblom ni memang dah patah... aiyoo.... den torai test dulu la mlm ni... jgn oberhit suda

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V10 - 11 FEB 2010 - HAPPY CHINESE NEW YEAR..ade sot ride tak?

Post by Sponsored content Today at 18:49


Sponsored content


Back to top Go down

Page 15 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum