Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by mat zzr on Thu 20 Sep - 9:42

betul tu abg blake...kita ni owner moto usang dan rider budget...nanti aku pun nak barukan sistem charging motot zzr5 aku.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by jimf on Thu 20 Sep - 9:48

mat zzr wrote:betul tu abg blake...kita ni owner moto usang dan rider budget...nanti aku pun nak barukan sistem charging motot zzr5 aku.

tahniah abe wan... dan terimakacih kerna share ilmu... mungkin leh kita praktikkan pada moto2 reput yg lain...

matzzr... sempat ke nk buat charging baru tu sebelum moto di...... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by don-zx2 on Thu 20 Sep - 14:20

wan..brg ebay tak ngam pulak ke? apa bleh buat, seller pon xbagi return policy.

semoga DIY ko suksess!!

don-zx2

Posts : 143
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by Wan@Blakepare on Fri 21 Sep - 1:06

don-zx2 wrote:wan..brg ebay tak ngam pulak ke? apa bleh buat, seller pon xbagi return policy.

semoga DIY ko suksess!!
Tak pe lah Don,aku Redho...
Boleh la try DIY ni.Seronok gak layan benda ni.Aku dah ride sana sini sorang2 sambil kipas on lampu semua on,charging tetap menten.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by Wan@Blakepare on Tue 25 Sep - 21:22

Lagi satu stator aku rewind minggu lepas berakhir dgn jayanya.Motor jenis KTN 200cc.Cherging voltage 14.8 menten.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by mat zzr on Tue 25 Sep - 22:31

DEMAK KTN 200 ke?...motor ni baru lagi...dah ada masalah charging..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by Wan@Blakepare on Wed 26 Sep - 3:33

mat zzr wrote:DEMAK KTN 200 ke?...motor ni baru lagi...dah ada masalah charging..
Ye......KTN Budak ni baru pakai tak sampai pun 2000km coil dah burnt.Dawai made in China chikai sgt.Insulator dia mudah cair. Malaysia punya dawai jauh lebih baik.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by jimf on Wed 26 Sep - 10:14

Wan@Blakepare wrote:
mat zzr wrote:DEMAK KTN 200 ke?...motor ni baru lagi...dah ada masalah charging..
Ye......KTN Budak ni baru pakai tak sampai pun 2000km coil dah burnt.Dawai made in China chikai sgt.Insulator dia mudah cair. Malaysia punya dawai jauh lebih baik.

ooo ye ke? ...so maksudnya lepas running-in 1K kena tukar gasket... lepas 2k kena tukar coil lak... lepas 3k, tukar pe lak? scratch

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by ali@kudid on Wed 26 Sep - 10:21

Lepas 3k tukar moto kot What a Face

ali@kudid

Posts : 666
Join date : 26/01/2010
Age : 29
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by furqaan on Wed 26 Sep - 10:27

Haiii .. bang Ali....4k .. tkor bini lak...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by ali@kudid on Wed 26 Sep - 10:38

Hai mak neng..orang len ye kot tukar bini..macam teman ni bini pun takde lagi

ali@kudid

Posts : 666
Join date : 26/01/2010
Age : 29
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by jimf on Wed 26 Sep - 11:02

ali@kudid wrote:Hai mak neng..orang len ye kot tukar bini..macam teman ni bini pun takde lagi

makneng pesan... kalu xde bini, kena tukar jantina laaa... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by ali@kudid on Wed 26 Sep - 11:03

jimf wrote:
ali@kudid wrote:Hai mak neng..orang len ye kot tukar bini..macam teman ni bini pun takde lagi

makneng pesan... kalu xde bini, kena tukar jantina laaa... Razz




Adoi...nak kawen la camni..

ali@kudid

Posts : 666
Join date : 26/01/2010
Age : 29
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by mat zzr on Wed 26 Sep - 11:26

jimf wrote:
Wan@Blakepare wrote:
mat zzr wrote:DEMAK KTN 200 ke?...motor ni baru lagi...dah ada masalah charging..
Ye......KTN Budak ni baru pakai tak sampai pun 2000km coil dah burnt.Dawai made in China chikai sgt.Insulator dia mudah cair. Malaysia punya dawai jauh lebih baik.

ooo ye ke? ...so maksudnya lepas running-in 1K kena tukar gasket... lepas 2k kena tukar coil lak... lepas 3k, tukar pe lak? scratch

ini semua statement cari pasal....nyampes.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by jimf on Wed 26 Sep - 11:36

mat zzr wrote:

ini semua statement cari pasal....nyampes.

hehehe... ye laaaaaa.... x nk gurau lagi laaaaaaa.... nyampesss....
(nti kt rompin eden kasi ko tido kt sofa yeee...)

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by mat zzr on Wed 26 Sep - 11:42

jimf wrote:
mat zzr wrote:

ini semua statement cari pasal....nyampes.

hehehe... ye laaaaaa.... x nk gurau lagi laaaaaaa.... nyampesss....
(nti kt rompin eden kasi ko tido kt sofa yeee...)

Kalau sofa mcm kat karoke ok lah...kalau sofa mcm kat penang tu memey aku bakar moto GPZ atau FZi tu.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by jimf on Wed 26 Sep - 11:50

kekekeke... garang giler matzzr skrg... tau laa ada 5 biji moto kat umah...
xpe laa.. janji jangan tinggalkan eden masa ride udah laaa.. Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by mat zzr on Wed 26 Sep - 13:00

jimf wrote:kekekeke... garang giler matzzr skrg... tau laa ada 5 biji moto kat umah...
xpe laa.. janji jangan tinggalkan eden masa ride udah laaa.. Razz

ride mesti pegi punya...cuma naik jaguh kot sebab bateri zzr5 dah kong terus...nak beli mahal plak takde duit lagi...bateri yuasa RM260...bateri keta lagi murah....

so...aku rasa aku lah kena tinggal nanti...takpe...aku ada bawak peta...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by Wan@Blakepare on Wed 26 Sep - 13:14

Gurau2 la baru best.serius sgt pun boring gak.Bagi panas sikit baru ramai yg log in.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by jimf on Wed 26 Sep - 14:09

Wan@Blakepare wrote:Gurau2 la baru best.serius sgt pun boring gak.Bagi panas sikit baru ramai yg log in.

mmg panas laaa ni Wan... lepas makan kambing dgn nasi arab.... bom

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by jani on Wed 26 Sep - 14:30

errrkkk!!!..kenyangnya... Sleep

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by ziex69 on Wed 26 Sep - 15:06

mat zzr wrote:
so...aku rasa aku lah kena tinggal nanti...takpe...aku ada bawak peta...

abg awie jgn risau, aku follow...

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by mat zzr on Wed 26 Sep - 15:56

ziex69 wrote:
mat zzr wrote:
so...aku rasa aku lah kena tinggal nanti...takpe...aku ada bawak peta...

abg awie jgn risau, aku follow...

kau tipu...nampak je jalan bengkang bengkok...terus kau hilang di depan.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by Wan@Blakepare on Wed 26 Sep - 16:40

Nah tengok sendiri berapa harga benda ni.Kalau korang tukar kat kedai kompom akan habis dalam RM 1500 campur gasket ,minyak itam 2 tong utk top up dan labour charge.Barang ni secondhand bukan baru.

http://www.mudah.my/Stator+coil+for+gsxr-17220302.htm

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by jimf on Wed 26 Sep - 17:21

Wan@Blakepare wrote:Nah tengok sendiri berapa harga benda ni.Kalau korang tukar kat kedai kompom akan habis dalam RM 1500 campur gasket ,minyak itam 2 tong utk top up dan labour charge.Barang ni secondhand bukan baru.

http://www.mudah.my/Stator+coil+for+gsxr-17220302.htm

ni utk tuan Arip ni.... utk expai den rm45 aje... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara menguji Rectifier dan Stator Generator Coil.

Post by Sponsored content Today at 20:18


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum