DIY utk windshield ZZR500/600

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by mat zzr on Mon 23 Apr - 14:51

Ko punya pasallah mak neng...abes aku pun digelarkan org tuo mcm ko...padahal aku sebaya XXX...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by jimf on Mon 23 Apr - 15:08

nasib baik aku tak posting sini.. kalu idak kompom terasa mcm org2 tua jugak..
padahal aku baru setahun tua aje dari fiza....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by mat zzr on Mon 23 Apr - 15:12

sama lah mcm aku..muda setahun dari feeza...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by jimf on Mon 23 Apr - 15:17

mat zzr wrote:sama lah mcm aku..muda setahun dari feeza...

ooo, kira feeza pangkat kakak laa.... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by furqaan on Mon 23 Apr - 15:22

Weiii ... Piza tue sapa .. agak2 sama baya dgn Amm tak ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by jimf on Mon 23 Apr - 16:13

furqaan wrote:Weiii ... Piza tue sapa .. agak2 sama baya dgn Amm tak ...

matzzr... aku kan.. kalu tak kenal laa sapa fiza, mmg aku tak post lagi dah kat zzrianz ni....malu weiiiiiii.. Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by furqaan on Mon 23 Apr - 16:15

apalak nak dimalukan ... bukan nak kena sontot pun ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by mat zzr on Mon 23 Apr - 16:51

furqaan wrote:apalak nak dimalukan ... bukan nak kena sontot pun ...

mcm ni la geng...back up di saat memerlukan...

apa citer windshield zxr250 yg pecah tu...tak nak try DIY ni ke?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by mat zzr on Mon 23 Apr - 16:53

jimf wrote:
furqaan wrote:Weiii ... Piza tue sapa .. agak2 sama baya dgn Amm tak ...

furqaan... aku kan.. kalu tak kenal laa sapa fiza, mmg aku tak post lagi dah kat zzrianz ni....malu weiiiiiii.. Razz

furqaan...jimf dah sound ko tu....dia kata ko takde malu...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by mat zzr on Mon 23 Apr - 16:56

ni yg aku malas nak up thread DIY ni...last last jadi tempat borak...melumpuhkan daya kreativity aku betol lah...

pasni aku nak buat DIY el250 aku konbet jadi XTM200...tapi aku tak mau bukak thread...

(sebenarnya aku tak mampu nak beli XTM200...so konbet je lah el250 aku tu..)

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by Amm on Mon 23 Apr - 17:09

mat zzr wrote:ni yg aku malas nak up thread DIY ni...last last jadi tempat borak...melumpuhkan daya kreativity aku betol lah...

pasni aku nak buat DIY el250 aku konbet jadi XTM200...tapi aku tak mau bukak thread...

(sebenarnya aku tak mampu nak beli XTM200...so konbet je lah el250 aku tu..)

mat ZZR,ko mampu milik la XTM tu.....
Errrrr...Pot punya Jaguh lawa wooooo..Minggu lepas dia bawak TTS. berkilat..

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by mat zzr on Mon 23 Apr - 17:12

Amm wrote:
mat zzr wrote:ni yg aku malas nak up thread DIY ni...last last jadi tempat borak...melumpuhkan daya kreativity aku betol lah...

pasni aku nak buat DIY el250 aku konbet jadi XTM200...tapi aku tak mau bukak thread...

(sebenarnya aku tak mampu nak beli XTM200...so konbet je lah el250 aku tu..)

mat ZZR,ko mampu milik la XTM tu.....
Errrrr...Pot punya Jaguh lawa wooooo..Minggu lepas dia bawak TTS. berkilat..

moto jaguh warna maroon tu ke?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by jimf on Mon 23 Apr - 17:13

mat zzr wrote:ni yg aku malas nak up thread DIY ni...last last jadi tempat borak...melumpuhkan daya kreativity aku betol lah...

pasni aku nak buat DIY el250 aku konbet jadi XTM200...tapi aku tak mau bukak thread...

(sebenarnya aku tak mampu nak beli XTM200...so konbet je lah el250 aku tu..)

aku sebenarnya minat bab DIY ni... ko pun tau.. so aku maleh nk borak sini..
tapi bila ko tak layan aku punya suggestion buat windshiled utk expai aku, aku terasa laaa..
pasal org tua cepat terasa tau.... hahahahahaha Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by mat zzr on Mon 23 Apr - 17:25

kalau setakat nak pakai windshield kat EX5...takyag DIY...ko beli je vespa punya windshield...buleh masuk ngam ngam...


itu pun tokeh NKS khabor kan kat aku masa aku pi sentul..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by furqaan on Mon 23 Apr - 17:56

mat zzr wrote:
furqaan wrote:apalak nak dimalukan ... bukan nak kena sontot pun ...

mcm ni la geng...back up di saat memerlukan...

apa citer windshield zxr250 yg pecah tu...tak nak try DIY ni ke?

ingat nak buat DIY ... tapi pi kedai sparepart tanya rega cuma 55 hinggit tros beli ... kena modi gak lobang tak ngam ... mungkin sebab teman sambung balik fairing yg patah tak molek ... ilmiah tak nie ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by mat zzr on Mon 23 Apr - 21:53

mungkin zxr250 ramai yg guna moto ni...sebab tu windshield dia tak mahal sangat.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by mat zzr on Wed 20 Jun - 22:08

prestasi windshield modified cukup bagus...sudah 3 bulan berlalu...tak pecah atau retak...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by jani on Wed 20 Jun - 22:13

ko mmg terer modified mat zzr, klu pecah pun petik jari JER...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by mat zzr on Thu 21 Jun - 10:29

Mana mungkin petik jari boleh pecah...kena baling dgn helem baru pecah...tak caya buleh test try kat motor kau...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by ziex69 on Thu 21 Jun - 11:58

mat zzr wrote:Mana mungkin petik jari boleh pecah...kena baling dgn helem baru pecah...tak caya buleh test try kat motor kau...




ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by jani on Thu 21 Jun - 13:29

pot, nt ko test la kat moto koyak plastik ko...klu pecah ada warranty... Smile

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by mat zzr on Thu 21 Jun - 16:01

apa lagi potz...try lah kat moto ko...ada warantty lagi kan...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by Apai on Thu 21 Jun - 16:29

ye lar...ada waranty...kena terai tu!...

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by ziex69 on Thu 21 Jun - 16:42


mat zzr wrote:apa lagi potz...try lah kat moto ko...ada warantty lagi kan...



ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by mat zzr on Thu 21 Jun - 17:09

Buleh ke tunjuk aksi lucah kat porem..?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: DIY utk windshield ZZR500/600

Post by Sponsored content Today at 9:09


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum