MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by mat zzr on Thu 1 Mar - 16:04

Pengalaman aku dgn skuter elit...isi petrol penuh cuma RM5 saja....boleh ke citer camni..?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by hi-wayMAN on Fri 23 Mar - 13:02

bole kungsi pengalaman lagi ke kat sini ni?...
teman kungsi stakat yg teman ingat je lah k...

muto sendiri

Y110 sstwo (1997-skrg) : muto pertama hadiah abah den sbb sambung blaja kat itm...masa study kat PUO dulu teman naik beskal gunung je...jeles tgk kengkawan angkut awek sana sini...teman dating naik bas metro je...huhuuhu
dgn muto ni terasa meningkat taraf hidup...huhuhu...gi kuliah last2 minit pun x pe,sebab pulas abis trottle 5 minit je smpi dewan kuliah...bole bangun lambat..dating dgn awek pun x naik bas dah...kekeke(dah jadi bini aku pun) Razz
6 bulan pertama je pakai stendet, pastu mula la gatai pi buang sarang ejos, idupkan clutch mati, 2t pun pakai 2t wangi mcm adam...tapi bwk skema sbb aku mmg hati basah...huhuhu...kekal la muto ini sampai sekarang

zzr250 (2008-skrg) : aku sayang sgt kat muto ni...muto tank depan pertama aku miliki...beli dari jeffrey lau kin choong(ex zzrianz gak)...(maklum la org semekin,x mampu pakai muto bebanyak...) asal tujuan beli muto ni sbb nak cari muto beso sikit dari kapchai buat berulang keje dari tanjong malim ke cheras je.So berulanglah aku tiap hari dgn muto ni lalu hiway PLUS.6 bulan pertama aku rasa rugi sebab tayar haus botak tengah.pastu mula la aku berkenal2 dgn geng2 7 petala langit zzrianz ni...konon2 nak blaja improve riding skill sbb aku ni mat skema atas moto..skali dah terkena racun, abis sume trek belasahan diorang aku ikut..mula2 layan klawang aku ingat lagi overshot 5 kali...kona tegak je...hehehe...tergolek bodo dpn kamal...& mcm2 lagi la kenangan manis masa tu...rasa terhutang budi gak dgn korang sbb bnyk ajar aku riding skill sampai le ke tahap yg aku ada skrg(terutamanya adam & arwah function-x)...dgn muto ni gak la aku merasa konboi dgn korang...(touching betullah zzrianz ni)...sampai la ke hari ni aku setia dgn muto ni...

muto2 yg aku penah try x banyak :
muto jepun
honda fame : muto mula belajar naik muto...jln keliling kampung
yamaha y8o : muto mak aku...jln keliling kampung gak
panther jerung : muto besfren kat PUO..kekadang pinjam wat dating
ex5 : muto kawan serumah...kekadang pinjam wat dating gak... Razz
gsxr 1100 (89) : bapak aku punya...bapak berat gile moto ni..berani ronda2 keliling kampung je
zephyr 750 : bapak aku punya...muto ni mmg best...penah pinjam ulang alik gi keje dari kampung ke KL masa bini aku berpantang kat kampung masa anak pertama dulu
gsx 550e : bapak aku punya...best gak cruising...walaupun muto tua tapi in-line 4...dulu2 jpj/kastam pakai...siap ada box mcm polis kanan & kiri...
ZXR250 : bapak aku punya...ronda2 keliling kampung je
sume muto jepun ni abah aku dah jual... Razz

british classics
triumph tiger 500cc : bapak aku punya...british classic gear belah kanan,brek belah kiri...memula bwk asyik silap tekan gear je bila nak brenti Razz
norton 88 500cc : bapak aku punya...aku lagi suka norton sbb handling dia lagi best(norton twin frame lagi stabil masa amik korner...triumph single frame ada sikit gegar masa korner)
norton 99 commando 650cc : bapak aku punya...ni lagi best dari 88...lagi power...boleh cecah 90mph(utk british classic umo 50 tahun kira laju dah tu...huhuhu)
tu je le pengalaman yg aku ada...
cheers! cheers



hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by mat zzr on Fri 23 Mar - 15:49

WAH...ada geng PUO rupanya...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by hi-wayMAN on Fri 23 Mar - 15:52

mat zzr wrote:WAH...ada geng PUO rupanya...

laaaa...ingatkan hang tau...jipjoe,abg. bosa , aku sume geng PUO bro...huuhuhu

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by mat zzr on Fri 23 Mar - 15:54


mana lah aku tau sebab aku masuk PUO thn 2002-2005...korang plak tahun 90-an...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by hi-wayMAN on Fri 23 Mar - 15:56

mat zzr wrote:
mana lah aku tau sebab aku masuk PUO thn 2002-2005...korang plak tahun 90-an...

elephant

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by jimf on Fri 23 Mar - 16:14

hi-wayMAN wrote:
mat zzr wrote:
mana lah aku tau sebab aku masuk PUO thn 2002-2005...korang plak tahun 90-an...

elephant

ngade tul mat u-turn ni... jom kita pulas tangan dia sebelah lagi.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by mat zzr on Fri 23 Mar - 16:36

takleh tengok org senang skit...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by ariff908 on Fri 23 Mar - 16:50

Hm...pengalaman bawak moto yer....ni cita teman

mula2 belajo muto honda cup 80 Arwah pakcik aku punya...start, pulas throttle, masuk gear prrreeenngg aku langgar pokok pisang...sangkut kejap kat situ pas tu lari takut pakcik aku marah..garang woo Arwah pakcik aku tu

moto pertama aku beli suzuki panther masa blajo kat UKM..ni pun sbb aku belasah duit biasiswa beli.maklum la sebelum ni mmg tak penah ada moto sbb aku jln kaki ngan naik bas aje..legend moto ni...banyak awek suka naik :p pas dua tahun kena rembat ngan kutu depan desanika bangi.kena menapak satu semester..pas tu abg aku bg pakai panther lagi yg org trade in ngan keta dia..so bole bawk awek lg..:p pas abis blaja abg aku amik balik sbb nak jual..

start keje kat supermarket billion bangi jd promoter cadar winsir abg aku kasi pinjam moto kriss kampeni dia. pas beli keta kancil terus x bawak moto sampai la kawin...

pas kawin dan dapat keje baru jd site supervisor baru la beli lagenda 110..then tuko keje jd accounts exec baru la terpikir nak pakai moto beso skit...so aku beli zzr250 ngan brader Zainin nama dia org bangi...moto lagenda aku aku bg kat bapak mertua aku kat kampung.Start bawak ZZR ni la baru aku rasa enjoy bawak moto...walau pun moto tu banyak meragam dengan semputnya, dgn cut off 120kmh tp aku dpat berkenalan ngan warga ZZrianz sbb nak tau apa sebb moto tu mcm tu.byk DIY aku blajo smpi chain lompat pun ada tgh highway sbb pandai sgt merepair :p. Dan yg paling best merasa konvoi dua kali. 1st g tg piai, then 2nd Beris. Then sbb rasa mcm nak carik moto yg lebih best (nak merasa 4 inline) dan sbb dah dpt keje baru yg lebih ok, aku pun jual moto tu kat redzuan dan beli z750 dan sebijik LC yg kemudiannya dicurik kat bawah opis.

Byk kenangan gak ngan z750 ni.1st time bawak nak isi minyak mmg menakutkan sbb moto tu berat dan kaki tak sampai.tp Alhamdulillah tak tergolek.Esoknya bwk g melaka dan episod summersot pun bermula diRnR seremban...moto ni mmg best cuma weight distributionnya yg kedepan membuatkan moto ni ada sedikit 'liar'.Dgn moto ni aku belajar teknik 'counter steer' ngan unkel jepp yg mana memudahkan kita mengawal moto ketika diselekoh.dan start dr itu la aku mula mengenal erti meleper. So start dr tu la aku ikut dewa2 karak mcm adam, ejal, perus, sharul dan dewa awana mcm ajis, nijuan, sya, ali dan xxx...walaupun aku rider slow tp peluang belajar cara meleper tak dapat aku lepaskan..

dan sekarang setelah ada sedikit ilmu meleper, aku pun jual la z750 tu...nak test moto tunduk...g la kapar motor, welly, naza utk tgk apa moto yg bole ditunggang dengan selesa.zx6 takleh sbb tunduk sgt dan sgt penat.sesuai utk yg berketinggian 170 keatas dan bertangan panjang.R6 pun sama tunduk jugak..so tinggal CBR600 dan GSXR600 yg paling selesa.ramai yg cadangkan CBR600 sbb ramai org pakai dan value tinggi.tp aku dah terpikat pada GXSR600 walau pun org ckp moto ni susah nak control, takde engine braking dan sebagainya..aku suka sbb dia ada electronic damper (so tak yag beli lg), intergrated signal (so tahyah beli lg) adjustable footrest (bole adjust tinggi rendah) dan single seat (tak yah beli lagi). tambahan masa tu minat nak beli yg ada ekjos '2 abang'.sebulan gak la melilau sana sini baru bole buat keputusan..last2 beli GSXR750 stended..:p.smua sama cuma enjin kuat skit aje...baru aku tau moto ni ada engine braking..cuma dia smooth skit dr moto lain...lg best rupanya..syukur kerana ditemukan jodoh ngan moto ni..next target nak masuk litar sepang plak...ngeh ngeh ngeh



ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by hi-wayMAN on Fri 23 Mar - 16:54

pas ni x brani dah ride dgn arep...huhuhu...kompom kena kitai... Razz

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by mat zzr on Fri 23 Mar - 16:56

ko ride dgn aku dah le...aku naik jaguh saja..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by ariff908 on Fri 23 Mar - 16:57

hi-wayMAN wrote:pas ni x brani dah ride dgn arep...huhuhu...kompom kena kitai... Razz

mana ada man..aku tetap rider skow yg dulu..cuma moto tu aje yg tak kasik bawak slow..huhu

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by jimf on Fri 23 Mar - 17:11

hi-wayMAN wrote:pas ni x brani dah ride dgn arep...huhuhu...kompom kena kitai... Razz

lepas ni???..
eden dari dulu mmg tak berani oooo dgn arip...
sekali dulu aje berani dgn arip...masa dia tertekan "kill switch" kt exit bukit beruntung... masa aku tu berani giler.. gelak kawwwwww kawwwwww kat dia.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by ariff908 on Fri 23 Mar - 17:37

jimf wrote:
hi-wayMAN wrote:pas ni x brani dah ride dgn arep...huhuhu...kompom kena kitai... Razz

lepas ni???..
eden dari dulu mmg tak berani oooo dgn arip...
sekali dulu aje berani dgn arip...masa dia tertekan "kill switch" kt exit bukit beruntung... masa aku tu berani giler.. gelak kawwwwww kawwwwww kat dia.... Razz

Ini jugak salah satu kenangan tak boleh dilupakan bawak zzr250...ngelabah sbb tetiba moto mati tgh jln..rupa2nya tertekan kill switch :p
unkel dah kitai den berkampung2 kat awana ckp tak berani konon.den tau la saingan unkel suma moto italy aja...:p

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by Chef Bob on Sun 1 Apr - 21:18

terbaru test moto tok misai LAVERDA 668...

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by hairie wikang on Sun 28 Apr - 22:37

salam semua...terasa nk jgk kongsi muto yg penah pakai....

yamaha y80 - pakai g kelas mlm tahun 2000....bapak yg punye
yamaha TZM - brader sebelah rumah punye...test ride setiap kali lepas setting.....
rg sport - pakai time g kedai lepak2 ngan member
modenas kriss 110 - digunakan sebelom xcident pada mlm hari yg sama....
honda ex5 - adik punye....pakai sesuka hati...
honda wave 100 - hadiah utk pakai ke sekolah....
rxz 135 - paksu punye..pakai time balik bercuti d kampung..merempit kt kmpung
suzuki rc - kawan punye
yamaha lc 135 - 2007 sampai 2009....gempak seyh....selalu gk la ikot konvoi mase menetap di borneo suatu ketika dahulu
kawasaki klx 150 - 2010 - 2013...telah dimotardkan......dan dijual..
yamaha r1 dan r6 - taiko miri punya...
kawasaki er6f - kawan punya...
naza blade 250n - jd hak milik 1 hari
naza blade 250f - kawan punye..kedah mariiiiiiiiiiiii
vulcan 800 - tokey kdai kasi pakai jalan2
honda goldwing - membe dari brunei punye...pakai utk konvoi...
kasawaki zzr250 (beli dari bam) - pakai sampai skrg......


AMBE BUKANNHYE NOK NUNJUK KE ORG...TP SKDR NOK KONGSI2 NGAN SAENG2 AMBE....SEKIAN.... Smile

hairie wikang

Posts : 11
Join date : 14/04/2013
Age : 28
Location : Klang/Kemaman/Tg Harapan/Kelana jaya

View user profile http://www.mmea.gov.my

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by Chef Bob on Thu 9 May - 14:58

update terbaru..
honda goldwing 1.5 dan 1.8 test kedai punya
kawasaki voyager 1.2 sendiri punya

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by miehensem on Tue 2 Jul - 19:02

hebat betoi pengalaman korang.. aku punya pengalaman kira sikit gilaa..

1. virago..
2. zx2r..
3.zx11..


miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by Chef Bob on Mon 22 Jul - 16:37

terbaru harley davidson ultra classic 1687cc

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by UnoS on Tue 23 Jul - 12:58

moto yg pernah den tunggang

1.RG 110 cc clutch (sendiri punye) dan tanpa clutch (pinjam)
2. RXZ 6 speed (sendiri punye)
3. 100 sport (pinjam)
4. TZM (pinjam)
5. panther / gamma (pinjam)
6. C70 (pinjam)
7. EX5 (pinjam)
8. Honda CG 100 (pinjam pak cik nye)
9. Suzuki Shogun (pinjam pak cik nye)
10. V100 (moto ni pomen don ZX2 kasi pinjam masa repair K1)
11. K1 (pinjam moto don ZX2)
12. C50 (pinjam)
13. Caviga EV125 (sendiri punye)
14. ZZR250 (sendiri punye)
15. ZX2 (pinjam don punye)
16. ZZR500 (sendiri punye)
17. ER6F ( sendiri punye) <--- masih dimiliki
18. Kriss 100 (sendiri punye) <--- masih dimiliki
19. Royal enfield 300 / 500 (pinjam)
20. Virago 535 (sekolah memandu nye)--- dapat B full dgn moto ni
21. Vulcan 700 ke 900 ntah ler yg mana satu ( sekolah memandunye)
22. RC100 / RC80 (sekolah memandunye) -- dapat B2 dgn moto ni
23. Suzuki best ( sekolah memandunye)
24. RD350 YPVS (pinjam pak wan punye)
25. Yamaha SS (pinjam)
26. NSR150 (pinjam)

Nanti kalau ingat, den update lagi

DON_ZX2 moto ape lagi yg dulu ade park kat rumah sewa kite?

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by jani on Tue 23 Jul - 17:31

motobot leh kira tak...klu leh nk update ni.

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by ziex69 on Wed 24 Jul - 8:23

dah rabun ke ankel jani? kat tajuk tulis motosikal bukan motobot, Amm suh bagitau

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by jani on Wed 24 Jul - 13:08

masalahnya soklan tu amm yg soh tanyakan....

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by jimf on Thu 25 Jul - 11:55

laaaaa sib baik eden x ikut cakap Amm... dia suruh tanya Motomania tu kira moto jugak ke?

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by Amm on Thu 25 Jul - 14:15

teman nak pakai motor tak de saiz pinggang 34......Razz 

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by Sponsored content Today at 4:25


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum